menu/setup/system/σκληρός δίσκοςεχω το gemini περασει σε πιο μενου παμε αλεξη δεν μπορεσα να το βρω.στραβομαρα εχω.
menu/setup/system/σκληρός δίσκος![]()
Μια ερωτηση λιγο γιατι εχω κολλησει μετα το 4).Μετά από αρκετή ώρα δοκιμών, κατάφερα να κάνω εγγραφή μέσω δικτύου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Αναφέρω ότι ο υπολογιστής τρέχει linux και samba server για τοπική δικτύωση. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένας χρήστης dreambox στον υπολογιστή για να γίνονται οι εγγραφές στον προσωπικό του φάκελο (/home/dreambox) και στο φάκελό του δημιουργήθηκε φάκελος movie.
Για windows φαντάζομαι ότι αρκεί να ορίσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο ο oποίος να περιέχει έναν φάκελο movie, και έναν χρήστη με δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης σε αυτόν τον φάκελο.
Τα βήματα (gemini image) είναι τα ακόλουθα:
1) Από το blue panel πηγαίνουμε στο automount editor (extras/settings - automount editor)
2) Add
3) Ορίζετε ως
Mountpoint : hdd
Type : cifs
Options : rw
Username : το username του χρήστη με πρόσβαση στο κοινόχρηστο φάκελο (στη περίπτωσή μου dreambox)
Password : το password του χρήστη
Buffer size : rzize=8192,wsize=8192
Server : την IP του μηχανήματος που έχει τον κοινόχρηστο φάκελο, πχ 192.169.0.111
Share : το όνομα του φακέλου. Στη περίπτωσή μου /dreambox
Αν όλα πήγαν καλά, ο dreambox "βλέπει" τον φάκελο. Μένει να πούμε στον δέκτη ότι εκεί θα κάνει τις εγγραφές. Αυτό θα γίνει με τα ακόλουθα βήματα
1) Ανοίγουμε ένα command prompt στον υπολογιστή και συνδεόμαστε με telnet στον δέκτη (telnet 192.168 ....)
2) δίνουμε για username root και password το password που βάλαμε στο δέκτη
3) γράφουμε την εντολή ln -s /automount/hdd/movie /media/hdd/movie (με απλά λόγια λέμε στο δέκτη, "όταν ζητηθεί ο κατάλογος /media/hdd/movie εσύ χρησιμοποίησε τον κατάλογο /automount/hdd/movie " στον οποίο εμείς έχουμε δεσμεύσει το φάκελο του υπολογιστή μέσω δικτύου)
4) βγαίνουμε από το telnet με την εντολή exit
root@dm800:~# mount
/dev/root on / type jffs2 (rw,noatime)
none on /dev type devfs (rw)
/proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /media/usb type ext3 (rw)
none on /dev type devfs (rw)
/proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /media/usb type ext3 (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
usbdevfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
tmpfs on /var type tmpfs (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
automount(pid358) on /autofs type autofs (rw)
//192.168.1.34/dream on /media/hdd type cifs (rw,nodiratime,unc=\192.168.1.34\dream,username=dream,domain=,rsize=8192,wsize=8192)
root@dm800:~#
Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!στο προβλημα του αργου FF και Rewind βρηκα ακρη οποτε γραψτε ακυρο..
σωστος φιλε αλεξη,πρεπει να αλληλοβοηθομαστε!!Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!
1)bazeis tetarti epilogi ton doriforo pou eixes k sto 3!Μολις μου ηρθε επιτελους κι ο δικος μου DM800 !!!
Πρωτη απορια... Στη ρυθμιση για diseqc (εχω 3 lnb se 2 piata) διαλεγω four sats via Diseqc A/B/C/D αλλα θελει σωνει και καλα να βαλω και τεταρτο Lnb που δεν εχω φυσικα).
Τι κανω , αφου δεν εχει επιλογη None ή κατι τετοιο ?
Βαζω οποιονδηποτε δορυφορο ?
Δευτερη απορια... χρειαζεται σειριακο καλωδιο για ολα τα firmware updates , images klp ?
Η κανει μονο το δικτυακο καλωδιο (αφου το ενωσω στο δικτυο μου φυσικα) ?
Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!
Απ οσο ξερω , μπορεις να διαγραψεις καναλια μονο μεσα απο τα favorites/bouquets.
Οχι σε view all klp.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.