Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εχω το gemini περασει σε πιο μενου παμε αλεξη δεν μπορεσα να το βρω.στραβομαρα εχω.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

menu/setup/system/σκληρός δίσκος -bye-

αλεξη δεν μου βγαζει πουθενα σκληρος δισκος στο μενου μηπως φταει κατι αλλο?εχω συνδεσει τον σκληρο μονο με το e-sata καλωδιο στο δεκτη ειναι 500 wd.θελει και το usb καλωδιο?

Μετά από αρκετή ώρα δοκιμών, κατάφερα να κάνω εγγραφή μέσω δικτύου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Αναφέρω ότι ο υπολογιστής τρέχει linux και samba server για τοπική δικτύωση. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένας χρήστης dreambox στον υπολογιστή για να γίνονται οι εγγραφές στον προσωπικό του φάκελο (/home/dreambox) και στο φάκελό του δημιουργήθηκε φάκελος movie.
Για windows φαντάζομαι ότι αρκεί να ορίσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο ο oποίος να περιέχει έναν φάκελο movie, και έναν χρήστη με δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης σε αυτόν τον φάκελο.

Τα βήματα (gemini image) είναι τα ακόλουθα:

1) Από το blue panel πηγαίνουμε στο automount editor (extras/settings - automount editor)
2) Add
3) Ορίζετε ως
Mountpoint : hdd
Type : cifs
Options : rw
Username : το username του χρήστη με πρόσβαση στο κοινόχρηστο φάκελο (στη περίπτωσή μου dreambox)
Password : το password του χρήστη
Buffer size : rzize=8192,wsize=8192
Server : την IP του μηχανήματος που έχει τον κοινόχρηστο φάκελο, πχ 192.169.0.111
Share : το όνομα του φακέλου. Στη περίπτωσή μου /dreambox

Αν όλα πήγαν καλά, ο dreambox "βλέπει" τον φάκελο. Μένει να πούμε στον δέκτη ότι εκεί θα κάνει τις εγγραφές. Αυτό θα γίνει με τα ακόλουθα βήματα

1) Ανοίγουμε ένα command prompt στον υπολογιστή και συνδεόμαστε με telnet στον δέκτη (telnet 192.168 ....)
2) δίνουμε για username root και password το password που βάλαμε στο δέκτη
3) γράφουμε την εντολή ln -s /automount/hdd/movie /media/hdd/movie (με απλά λόγια λέμε στο δέκτη, "όταν ζητηθεί ο κατάλογος /media/hdd/movie εσύ χρησιμοποίησε τον κατάλογο /automount/hdd/movie " στον οποίο εμείς έχουμε δεσμεύσει το φάκελο του υπολογιστή μέσω δικτύου)
4) βγαίνουμε από το telnet με την εντολή exit
Μια ερωτηση λιγο γιατι εχω κολλησει μετα το 4).

Εκανα ενα partition με FAT32 στο PC , και επιβεβαιωσα οτι το βλεπει ο dm800 , καθως αν παω με τον file browser του gemini , μπορω να κανω φακελους στο partition κανονικα.
Απλα το ln δε νομιζω οτι δουλευει.
Δινω την εντολη απο telnet , αλλα στο κοκκινο κουμπι εξακολουθει να μην βλεπει σκληρο ή γραφει οτι θελει μορφοποιηση. Μηπως δε δουλευει με FAT32? Ή πρεπει να κανουμε κατι ακομη για να δει τον "σκληρο" απο το remote PC?

Τσέκαρε ότι έχεις στο κοινόχρηστο φάκελο υποφάκελο με όνομα movie. Μέσα στο movie ρίξε ένα οποιοδήποτε αρχείο (πχ μια εικόνα)
Ακολούθως μέσα από το file browser πήγαινε και τσέκαρε αν βλέπεις τον φάκελο movie μέσα στο /automount/hdd (από ότι γράφεις, λογικά τον βλέπεις). Βλέπεις το αρχείο που έριξες;;; Αν ναι η σύνδεση με το pc είναι εντάξει.
Μετά (αφού δημιουργήσεις το link) προσπάθησε να πας με τον file browser στον κατάλογο /media/hdd/movie. Αν βλέπεις και εκεί το αρχείο, η όλη διαδικασία είναι σωστή. Αν σου βγάζει διάφορα μηνύματα για format δεν μπορώ να βοηθήσω μιας και εγώ γράφω σε linux.
Αν σε κάποιο από τα βήματα δεν βλέπεις το αρχείο που έριξες , πες μου να δούμε που κολάει.

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο , βρηκα μια manual ( προς το παρον ) λυση.
Και η οποια παιζει και σε nabilo , καθως γινεται μεσω telnet.

Δινοντας την εντολη
root@dm800:/media# mount -t cifs -o rsize=8192,wsize=8192,user=dream,pass=dream //192.168.1.34/dream /media/hdd
εκανε mount τον φακελο και γραφει κανονικα με το κοκκινο κουμπι.
( 192.168.1.34 ειναι τo PC και dream ειναι ο φακελος που εχω shared σε FAT32 partition. Εχει υποφακελο Movie )

Ομως ολες οι εγγραφες απο HD καναλια ειναι προβληματικες.
Κανει διακοπες οπως βλεπω και απο την κινηση του δικτυου , και το video μετα παιζει με σπασιματα. Χρειαζεται καποια αλλη παραμετρο γι'αυτο?

Με το mount βλεπω τα εξης ( αν βοηθαει )
Code:
root@dm800:~# mount
/dev/root on / type jffs2 (rw,noatime)
none on /dev type devfs (rw)
/proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /media/usb type ext3 (rw)
none on /dev type devfs (rw)
/proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /media/usb type ext3 (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
usbdevfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
tmpfs on /var type tmpfs (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
automount(pid358) on /autofs type autofs (rw)
//192.168.1.34/dream on /media/hdd type cifs (rw,nodiratime,unc=\192.168.1.34\dream,username=dream,domain=,rsize=8192,wsize=8192)
root@dm800:~#

Last edited:

Η εντολή αυτή είναι οκ, αλλά μετά από κάθε reboot πρέπει να την ξαναδίνεις.
Μπορείς να ψάξεις βέβαια να βρεις ποια αρχεία τρέχει κατά την εκίνηση το image και να την προσθέσεις εκεί μέσα, ώστε σε κάθε επανεκκίνηση να τρέχει αυτόματα.

Όπως είχα προαναφέρει σε προηγούμενο post, στο δικό μου δίκτυο δεν έχω σπασίματα. Βέβαια, εγώ γράφω σε μηχάνημα με linux λειτουργικό. Ίσως να είναι θέμα windows τα σπασίματα και το πως χειρίζονται το σκληρό δίσκο. Σε αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.

Φρόντισε το PC να μην κάνει κάτι άλλο που σκίζει τους δίσκους (πχ torrent)

Συγγνωμη εαν εχει ξαναγραφτει ( δεν μπορω να ψαξω πισω 66 σελιδες..) αλλα μηπως κανενας εχει κανει συνδεση δισκου με Esata? Γιατι μια χαρα το εχω στησει και κανει και τις εγγραφες του απο το timer αλλα μου παει πολυ αργα το Fast forward και το rewind σε nabilo Image.. Εχει κανεις το ιδιο problem. Μιλαμε για το RC1, δεν εχω βαλει ακομα το 0.2 πανω.

ευχαριστω

και επειδη το ξεχασα. Εαν καποιος καταφερει να κανει stream HD καναλι μεσω του browser να μας το πει γιατι εμενα κανει ολο σπασιματα σε gigabit lan...:furious3:

στο προβλημα του αργου FF και Rewind βρηκα ακρη οποτε γραψτε ακυρο..

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

στο προβλημα του αργου FF και Rewind βρηκα ακρη οποτε γραψτε ακυρο..
Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!

Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!
σωστος φιλε αλεξη,πρεπει να αλληλοβοηθομαστε!!
πες λιγο μονο τι ακριβος αλλαζω?
γιατι εχει πολλες επιλογες!

Μολις μου ηρθε επιτελους κι ο δικος μου DM800 !!!
Πρωτη απορια... Στη ρυθμιση για diseqc (εχω 3 lnb se 2 piata) διαλεγω four sats via Diseqc A/B/C/D αλλα θελει σωνει και καλα να βαλω και τεταρτο Lnb που δεν εχω φυσικα).
Τι κανω , αφου δεν εχει επιλογη None ή κατι τετοιο ?
Βαζω οποιονδηποτε δορυφορο ?

Δευτερη απορια... χρειαζεται σειριακο καλωδιο για ολα τα firmware updates , images klp ?
Η κανει μονο το δικτυακο καλωδιο (αφου το ενωσω στο δικτυο μου φυσικα) ?

Last edited:

Μολις μου ηρθε επιτελους κι ο δικος μου DM800 !!!
Πρωτη απορια... Στη ρυθμιση για diseqc (εχω 3 lnb se 2 piata) διαλεγω four sats via Diseqc A/B/C/D αλλα θελει σωνει και καλα να βαλω και τεταρτο Lnb που δεν εχω φυσικα).
Τι κανω , αφου δεν εχει επιλογη None ή κατι τετοιο ?
Βαζω οποιονδηποτε δορυφορο ?

Δευτερη απορια... χρειαζεται σειριακο καλωδιο για ολα τα firmware updates , images klp ?
Η κανει μονο το δικτυακο καλωδιο (αφου το ενωσω στο δικτυο μου φυσικα) ?
1)bazeis tetarti epilogi ton doriforo pou eixes k sto 3!
2)me kalodio ethernet ola!

Οποιος μου πει πως κάνουμε διαγραφή καναλιών μέσα απο τον δέκτη...κερδίζει screenshot απο λατινοαμερικάνικο κανάλι μπάντας C!
(Με σεττιγκς εντιτορ ξερω κι εγω, απο μέσα απο τον δεκτη μιλάω και εφόσον απαντηθεί θα βάλω και δυσκολότερο ερώτημα!)
Η απορία μου πάντως ειναι ότι κανείς ως τωρα δεν πρόσεξε ή δεν ανέφερε αυτήν την σοβαρή έλλειψη! Πρωτη φορά βλέπω ψηφιακό δέκτη να μην δίνει επιλογή διαγραφής καναλιών!

Απ οσο ξερω , μπορεις να διαγραψεις καναλια μονο μεσα απο τα favorites/bouquets.
Οχι σε view all klp.

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα ειχα παιδευτει ωρες με το κουτι χθες..Ψαξε απο δω, ψαξε απο κει, ητανε και αργα και μολις μου το ειπανε το μυστικο ηθελα επιτελους να καθησω να δω το NBA που ειχα γραψει.

Λοιπον οσο γιαυτο που λεει ο αλεξ, το μενου αυτο το ξερω αλλα δεν ειχα προσεξει ποτε οτι εχει και expert menu κανεις δεξια στο setup mode. Τωρα που το ειδα εχει οντως παραμετροποιηση. αλλα δεν πειραξα τιποτα εκει και δεν ξερω εαν επηρεαζει καν αυτο το προβλημα που λεω εγω.

Εγω οταν ειπα οτι το ελυσα το προβλημα μου δεν ενοουσα οτι βρηκα τροπο να το κανω οντως να πηγαινει πιο γρηγορα το FF η το REW γιατι και 2Χ να βαλεις και 128Χ να βαλεις παλι σαν χελωνα παει. Ειναι απο οτι εμαθα γνωστο το προβλημα και κοιτανε να το φτιαξουνε κι αυτο.

Απλα πετυχα ενα φιλο Γερμανο στο msn και μου ειπε οτι μπορω να δωσω χειροκινητα τα λεπτα που θελω (σε ενα παραθυρακι που βγαινει) να παει μπροστα η πισω κρατωντας για 2 δευτερολεπτα το κοκκινο για REW και το μπλε για FF αντιστοιχα και δινοντας τον χρονο (σε λεπτα) που θελεις να παει μπροστα η πισω το recording και ετσι εκανα την δουλεια μου.
Μου ειπε επισης οτι μπορεις να με τα ιδια τα νουμερα να κανεις Rew και FF, εαν 8υμαμαι καλα ως εξης:
1 15 sec πισω 3 15 sec μπροστα
4 1 λεπτο πισω 6 1 λεπτο μπροστα
7 5 λεπτα πισω 9 5 λεπτα μπροστα

Οσο για το streaming που μου κανει σπασιματα στον browser σε HD καναλι μου ειπε οτι και αυτο ειναι κατι που μαλλον θα φτιαχτει σε μελλοντικες εκδοσεις..

Απ οσο ξερω , μπορεις να διαγραψεις καναλια μονο μεσα απο τα favorites/bouquets.
Οχι σε view all klp.

+1

μονο ετσι γινετε απο οσο εχω δει

να ρωτησω κατι..στο pc streaming βλεπουμε μονο απο το web interface ετσι?μπορει καποιος να με βοηθησει για το αντιθετο?δηλαδη να βλεπω απο το pc ταινειες σε divx κλπ στον δεκτη?

Θελω να προσθεσω τον intelsat 10-20 στην θεση 1w προσεξε κανεις πως απο το μενου βαζεις νεους δορυφορους και συχνοτητες ;Ο δεκτης εχει μονο τον thor στις 1w (0.8w).