Πέρασε τον στον δέκτη και μετά απο το μενού τον φορμάρεις και είσαι έτοιμος.
Πέρασε τον στον δέκτη και μετά απο το μενού τον φορμάρεις και είσαι έτοιμος.
Μπορει να με βοηθησει καποιος να συμπληρωσω αυτα γιατι στο pli ειναι λιγο διαφορετικα..
[/URL][/IMG]![]()
Νομίζω ο δίσκος πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε fat32 πριν εγκατασταθεί στον δέκτη.Σε τι φορμα ton kanei format ?
Νtfs, fate 32 ¨η κατι αλλο ?
Αν εχεις ήδη εναν usb σε fat32 - ntfs θα τον καταλαβει ?
Νομίζω ο δίσκος πρέπει να είναι φορμαρισμένος σε fat32 πριν εγκατασταθεί στον δέκτη.
Στην συνέχεια αυτός θα τον φορμάρει σε ext3 (Linux file system)
Στα mount option βάλε rw
στο username το όνομα του χρήστη που χρησιμοποιείς στα vista (administrator???)
στο password το password του παραπάνω χρήστη.
Με τις παραπάνω ρυθμίσεις δεσμεύεις το φάκελο του pc (server share) στον κατάλογο /media/hdd Αν η λογική του pli είναι σαν του gemini τότε πιθανότατα να σου δουλέψει αμέσως δίχως να χρειαστεί να κάνεις το static link (εκείνο το ln -s ........).
Αν δε σου δουλέψει έτσι, τότε δες αν στο pli έχει κατάλογο automount. Σε εκείνη την περίπτωση αλλάζεις τις ρυθμίσεις αυτές και όπου local directory βάζεις το /automount/hdd και συνεχίζεις όπως έχω αναφέρει στο άλλο post.
ΥΓ
Στο server share αν δε δουλέψει έτσι δοκίμασε πριν αλλάξεις οτιδήποτε να βάλεις μπροστά του μια κάθετο. Δηλαδή γράψτο /harddisk
Δεν θα τον βλέπει καθόλου.δηλαδη εναν εξωτερικο π εχω σε ntfs δεν μπορω να τον χρησιμοποιησω για προσορινη εγγραφη ε?
και τον φακελο dreambox που εχω κανει shared που να τον βαλω?αυτο το /harddisc τι δηλωνει?
Συγνώμη, νόμιζα ότι harddisk είναι ο κοινόχρηστος φάκελός σου.
Οι ρυθμίσεις όμως που δείχνεις είναι οι προκαθορισμένες του pli, σωστά;
Αφού έκανες φάκελο dreambox, όπου harddisk εσύ βάλε /dreambox.
Επίσης στην IP, βάλε την IP του υπολογιστή σου αν δεν είναι η 192.168.1.1
Για local folder βάλε /automount/hdd
mount options βάζεις rw
username και password το χρήστη που χρησιμοποιείς στα vista.
Στη συνέχεια κάνε το static link όπως ανέφερα και μην ξεχνάς να έχεις στο κοινόχρηστο φάκελο (dreambox) έναν υποφάκελο movie
Η εντολή είναι η ίδια (ln -s /automount/hdd/movie /media/hdd/movie).
Με αυτή την εντολή δημιουργείς μια "συντόμευση" (όπως τη λένε τα windows) του /automount/hdd/movie στο /media/hdd/movie.
Για telnet άνοιξε το command prompt (την οθόνη του dos δηλαδή). Αν θυμάμαι καλά τα windows το έχουν στο μενού Προγράμματα - βοηθήματα).
Η εντολή είναι telnet 192.168.... (βάζεις την IP του dreambox)
Όταν σου ζητήσει χρήστη στο telnet βάλε root. Password θα βάλεις το password του dreambox.
το telnet στα vista είναι απενεργοποιημένο, μπορείς να το ενεργοποιήσεις από το control panel στην διαχείρηση προγραμμάτων των windowsτο cmd δεν υποστηριζει τελνετ..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.