Dreambox 800 HD

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

P.S.Για ίματζ δεν μου είπες τι λες, gemini 4.2 ή NewNigma2 V2.3.2.;
Και τα δυο μια χαρά είναι....κατ'εμε το gemini είνια πιο φιλικό στον χρήστη

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τελικά τα αρχεία .ts που γράφει στον σκληρό, υπάρχει περίπτωση:

- να τα παίξουμε στο pc , με ποιό πρόγραμμα;

- να τα κάνουμε dvd , με ποιό πρόγραμμα;

Είναι κρίμα τόση πληθώρα προγραμμάτων να τα βλέπουμε μόνο μέσω του dreambox.

Δεν μιλάω μόνο για HD. Μιλάω και για SD προγράμματα.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τα SD παιζουν κανονικά και με vlc και με power dvd (και με αλλα πιστευω)
Εγγραφή γίνεται εύκολα αν έχεις το DVR-Studio Pro (εγω το έχω αγορασμένο, ψαξε όμως για το πρόγραμμα dreambox tools 3.0)

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τα SD παιζουν κανονικά και με vlc

:a0210:

Σε dm500 μάλιστα γίνεται και το εξής….

Πατάς record, πας στο pc και ανοίγεις το .ts με vlc .
Την ώρα που γράφεις, βλέπει κιόλας συγχρόνως αυτό που γράφεις.

Βολεύει για να κάνεις τα replay σου ;-) με el cheapo υποδομή :antlers:

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τελικά τα αρχεία .ts που γράφει στον σκληρό, υπάρχει περίπτωση:

- να τα παίξουμε στο pc , με ποιό πρόγραμμα;

- να τα κάνουμε dvd , με ποιό πρόγραμμα;

Είναι κρίμα τόση πληθώρα προγραμμάτων να τα βλέπουμε μόνο μέσω του dreambox.

Δεν μιλάω μόνο για HD. Μιλάω και για SD προγράμματα.

Kantaris Player. Τα παίζει με το που τα βάλεις στο PC. :)

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ερώτηση...

Ο 800ρης ως media player τα έχουμε πει, παίζει αρχεία xvid, δεν παίζει mkv (εκτος αν κάτι άλλαξε τελευταία) αλλά η ερώτηση είναι άλλη: Σε οποιοδήποτε φορμά και αν πάιζει από το media player, μπορεί να παίζει υπότιτλους srt από τον ίδιο φάκελο?? (χωρίς να είναι καρφωμένοι στο αρχείο???)

Και μία χαζή ερώτηση: Ασχολούμαι με το σπορ (800) εδώ κει περίπου 2 μήνες, έχω περάσει το Gemini και είμαι μια χαρά ευτυχής... Γιατί πολλοί από εσάς περνάτε 3-4 images ταυτόχρονα?? εκτος από το χόμπυ υπάεχει πρακτικό αντίκρισμα??? (αν υπάρχει κάτι πονηρό από αυτά που δεν πρέπει να λέμε πείτε μου "πονηρό")

Μερσι

Ερώτηση...

Ο 800ρης ως media player τα έχουμε πει, παίζει αρχεία xvid, δεν παίζει mkv (εκτος αν κάτι άλλαξε τελευταία) αλλά η ερώτηση είναι άλλη: Σε οποιοδήποτε φορμά και αν πάιζει από το media player, μπορεί να παίζει υπότιτλους srt από τον ίδιο φάκελο?? (χωρίς να είναι καρφωμένοι στο αρχείο???)

Και μία χαζή ερώτηση: Ασχολούμαι με το σπορ (800) εδώ κει περίπου 2 μήνες, έχω περάσει το Gemini και είμαι μια χαρά ευτυχής... Γιατί πολλοί από εσάς περνάτε 3-4 images ταυτόχρονα?? εκτος από το χόμπυ υπάεχει πρακτικό αντίκρισμα??? (αν υπάρχει κάτι πονηρό από αυτά που δεν πρέπει να λέμε πείτε μου "πονηρό")

Μερσι

δεν παιζει xvid, παιζει mkv και διαβαζει υποτιτλους srt αρκει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο βιντεο και και η κοδικοπιοιση να ειναι UTF-8

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ερώτηση...

Ο 800ρης ως media player τα έχουμε πει, παίζει αρχεία xvid, δεν παίζει mkv...
Πότε τα έχουμε πει αυτά;
Κάποιο λάθος κάνεις, ισχύουν τα όσα λέει ο Leo...

Και μία χαζή ερώτηση: Ασχολούμαι με το σπορ (800) εδώ κει περίπου 2 μήνες, έχω περάσει το Gemini και είμαι μια χαρά ευτυχής...

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις μπορεί και να σου είναι αρκετό, ανάλογα με το release του Gemini που έχεις βάλει...
Στην παρούσα φάση όμως (αλλά και εδώ και αρκετό καιρό) δεν είναι πια το καλύτερο.

Γιατί πολλοί από εσάς περνάτε 3-4 images ταυτόχρονα?? εκτος από το χόμπυ υπάεχει πρακτικό αντίκρισμα??? (αν υπάρχει κάτι πονηρό από αυτά που δεν πρέπει να λέμε πείτε μου "πονηρό")

Όχι, το αντίκρυσμα δεν είναι πονηρό. Είναι η καλύτερη λειτουργία και μικρές αλλά ουσιαστικές καμμιά φορά βελτιώσεις σε δυνατότητες και απόδοση της συσκευής, είτε στο software είτε στο hardware. Επίσης χάρη σε αυτές τις δοκιμές μπορεί κανείς να κρίνει πιο image είναι το καλύτερο για να χρησιμοποιεί.
Επίσης, αυτό που έχουμε ξαναπεί είναι ότι το dreambox είναι κάτι περισσότερο από απλός δορυφορικός δέκτης. Εάν κάποιος θέλει απλά ένα δέκτη που να παίζει "από τη μπρίζα" και να μην ξανασχοληθεί παρά μόνο με το remote control για να βρίσκει και να βλέπει κανάλια τότε υπάρχουν άπειρες καλύτερες επιλογές για αγορά απ'ότι τα dreamboxes...

Πότε τα έχουμε πει αυτά;
Κάποιο λάθος κάνεις, ισχύουν τα όσα λέει ο Leo...

Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις μπορεί και να σου είναι αρκετό, ανάλογα με το release του Gemini που έχεις βάλει...
Στην παρούσα φάση όμως (αλλά και εδώ και αρκετό καιρό) δεν είναι πια το καλύτερο.

Όχι, το αντίκρυσμα δεν είναι πονηρό. Είναι η καλύτερη λειτουργία και μικρές αλλά ουσιαστικές καμμιά φορά βελτιώσεις σε δυνατότητες και απόδοση της συσκευής, είτε στο software είτε στο hardware. Επίσης χάρη σε αυτές τις δοκιμές μπορεί κανείς να κρίνει πιο image είναι το καλύτερο για να χρησιμοποιεί.
Επίσης, αυτό που έχουμε ξαναπεί είναι ότι το dreambox είναι κάτι περισσότερο από απλός δορυφορικός δέκτης. Εάν κάποιος θέλει απλά ένα δέκτη που να παίζει "από τη μπρίζα" και να μην ξανασχοληθεί παρά μόνο με το remote control για να βρίσκει και να βλέπει κανάλια τότε υπάρχουν άπειρες καλύτερες επιλογές για αγορά απ'ότι τα dreamboxes...

Για μιά ακόμη φορά προσυπογράφω όσα λέει ο Dimfil!
Για τζεμίνι βεβαια διαφωνώ, για μένα ειναι το καλύτερο αλλά αυτά ειναι γούστα!

διαβαζει υποτιτλους srt αρκει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο βιντεο και και η κοδικοπιοιση να ειναι UTF-8
Να συμπληρώσω ότι δεν του αρκεί να έινια UTF-8 alla UTF-8 without BOM

ευχαριστώ

Σορυ παιδιά αλλά...

κατ'αρχάς μιλάω για αρχεία βιντεο που παίζουν από NAS (όχι από pc με τη βοήθεια vlc κλπ) απ'ευθείας από το media player του 800.

Σε αυτή τη διάταξη, το μόνο που κατάφερε να δεί είναι κάποια αρχεία avi και ειδικότερα xvid. Τώρα ούτε αυτά τα έπαιξε με την ένοια ότι άκουγα ήχο αλλά έβλεπα μόνο κάτι ασπρα/μάυρα τετράγωνα. Ενδιαφέρον ότι κάποια άλλα xvid δεν τα έβλεπε καν στο NAS...

Με αυτή την λογική ρωτάω, δεν θέλω ανοικτό υπολογιστή να τρέχει το vlc... (μήπως πρέπει να τα περάσω στο σκληρό???)

Κατα τα άλλα η απάντηση για τα images ήταν πλήρως διαφωτιστική και μερσι :grinning-smiley-043

Σορυ παιδιά αλλά...

κατ'αρχάς μιλάω για αρχεία βιντεο που παίζουν από NAS (όχι από pc με τη βοήθεια vlc κλπ) απ'ευθείας από το media player του 800.

Σε αυτή τη διάταξη, το μόνο που κατάφερε να δεί είναι κάποια αρχεία avi και ειδικότερα xvid. Τώρα ούτε αυτά τα έπαιξε με την ένοια ότι άκουγα ήχο αλλά έβλεπα μόνο κάτι ασπρα/μάυρα τετράγωνα. Ενδιαφέρον ότι κάποια άλλα xvid δεν τα έβλεπε καν στο NAS...

Με αυτή την λογική ρωτάω, δεν θέλω ανοικτό υπολογιστή να τρέχει το vlc... (μήπως πρέπει να τα περάσω στο σκληρό???)

Κατα τα άλλα η απάντηση για τα images ήταν πλήρως διαφωτιστική και μερσι :grinning-smiley-043
ΟΚ, ελήφθη η διευκρίνηση!
Παρολαυτά όμως, ο 800άρης εξακολουθεί να παίζει μόνο τα mkv από το δικό του media player. Δεν έχει σημασία από που διαβάζει τα αρχεία ο player. Είτε NAS, είτε τοπικός δίσκος του DM, είτε shared folder από το PC ισχύουν τα ίδια.
Να ξεκαθαριστεί λοιπόν, για να λυθεί κάθε απορία σε νέους (και μη) χρήστες του 800άρη:
Ο δέκτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει αρχεία avi από το media player του. Ο μόνος τρόπος για να τα δει κανείς είναι με τη χρήση ενός PC που "τρέχει" το Vlc με ενεργοποιημένο web interface (ισχύει το ίδιο για windows ή MacOSX) και φυσικά εγκατεστημένο στο DM το Vlc plugin.
Ο δέκτης ΜΠΟΡΕΙ να παίξει αρχεία mkv (μαζί με τους υπότιτλούς τους) κατευθείαν από το media player του. Δεν χρειάζεται PC ή Mac με το Vlc. Για να δει με σωστό encoding τους υπότιτλους πρέπει αυτοί να έχουν μετατραπεί σε "UTF8 without BOM". Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνει κάποιος αυτό είναι με τη χρήση του Notepad++.
Αυτά...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

ΟΚ, ελήφθη η διευκρίνηση!
Παρολαυτά όμως, ο 800άρης εξακολουθεί να παίζει μόνο τα mkv από το δικό του media player. Δεν έχει σημασία από που διαβάζει τα αρχεία ο player. Είτε NAS, είτε τοπικός δίσκος του DM, είτε shared folder από το PC ισχύουν τα ίδια.
Να ξεκαθαριστεί λοιπόν, για να λυθεί κάθε απορία σε νέους (και μη) χρήστες του 800άρη:
Ο δέκτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει αρχεία avi από το media player του. Ο μόνος τρόπος για να τα δει κανείς είναι με τη χρήση ενός PC που "τρέχει" το Vlc με ενεργοποιημένο web interface (ισχύει το ίδιο για windows ή MacOSX) και φυσικά εγκατεστημένο στο DM το Vlc plugin.
Ο δέκτης ΜΠΟΡΕΙ να παίξει αρχεία mkv (μαζί με τους υπότιτλούς τους) κατευθείαν από το media player του. Δεν χρειάζεται PC ή Mac με το Vlc. Για να δει με σωστό encoding τους υπότιτλους πρέπει αυτοί να έχουν μετατραπεί σε "UTF8 without BOM". Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνει κάποιος αυτό είναι με τη χρήση του Notepad++.
Αυτά...
+10000

Και δεν πρόκειται να παίξει avi αρχεία γιατί από όσο ξέρω αυτός είνια περιορισμός απο το chip που φοράει ο Dm800

Καλησπέρα παιδιά!
Θέλω τα φώτα σας επειγόντως, γιατί είναι κρίμα να το σπάσω, είναι και πανάκριβο..
Έχω φορτώσει μέχρι στιγμής σχεδόν όλα τα images με την ελπίδα, να φανεί η επιλογή Enable WLAN.
Στο gemini έβαλα τα 2 kernel modules για wifi, αλλά τίποτα..
Στα άλλα images δεν μπορώ καν να βρω αντίστοιχα plugins.
Χρειάζεται μήπως κάποιο extra plugin για να το κάνω manual install?