Dreambox 800 HD

Οκ, είναι θέμα του dream ή του USB flash.
Εναλλακτική λύση. Δεν χρειάζονται drivers.
Παίρνεις ένα access point που υποστηρίζει bridging (γεφύρωμα) και ελπίζω το wifi-modem/router της cyta, επίσης να υποστηρίζει wireless bridging.
Συνδέεις το νέο access point με τον dream με καλωδιο ethernet.
Κάνεις ρυθμίσεις wireless bridging (ασύρματο γεφύρωμα), μεταξύ του νέου access point και του wifi-modem/rooter της cyta.
Για να πάρεις μιά ιδέα (αναφέρεται σε παλιότερο μοντέλο dreambox αλλά ισχύει), δες το συνημμένο.

Υπάρχει κ η περίπτωση να βάζω λάθος στοιχεία στην επιλογη gateway k ipadress .??
Εγω στην gateway βάζω την διευθυνση που μπαίνω στο ρουτερ της cyta .. 192.... ...!!
Στην ipadress τι βάζω.;;

Αφού συνδέεται όταν το wifi είναι ξεκλείδωτο, δεν παίζει ρόλο. Τις ρυθμίσεις τις παίρνει μόνος του ο dream απ' το router. Ο router λειτουργεί σαν DHCP (δίνει τις διευθύνσεις που πρέπει, σ' όσες συκευές θέλουν να συνδεθούν). Καλύτερα να μη δίνεις καμία διεύθυνση και βεβαιώσου ότι στον router, το DHCP Server είναι στο "ΟΝ".

Last edited by a moderator:
Ποιο usb wifi stick έχεις (ακριβές μοντέλο); Πως το βλέπει ο δέκτης στο lsusb; Ποιο image έχεις στο δέκτη;

Έχω ένα φλασακι edimax τώρα μοντέλο δεν γράφει έξω.. Ειναι Realtek 802.1.1 κάτι τέτοιο.. Image στον dream έχω το nemesis hd 2.6 το άλλο που ρωτάς δεν το πιασα

Επίσης μπορει κάποιος να μου γράψει την διαδικασία συνδέσεις δέκτη κ USB βήμα βήμα μήπως κάνω κάτι λάθος.;;

Μπες στο δέκτη με telnet, δώσε την εντολή lsusb και γράψε στο forum αυτά που σου βγάζει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε - πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι τσιπάκι έχει το στικ σου.

πηγα να περασω ενα image και κολλησε και μετα πατωντασ τον διακοπτη εμπροσ πισω μαζι δεν μου εμφανιζη ip για να το ξαναβαλω .ξερη καποισ κατιι.

R011 HQ CA FAUNT .μου βγαζη αυτο το μηνημα και δεν δεχετε τιποτα

Καλησπερα σε ολους

Εχω εναν ντριμ 800αρη γνησιο,τον ειχα με το ιματζ που μου ειχε ερθει(new enigma2 νομιζω),ειχα βαλει πανω εναν δισκο συνδεμενο με εσατα καλωδιο και ολα ηταν καλα.

Προσφατα το πηγα στον δορυφορατζη μου και μου εβαλε αλλο ιματζ(το open pli 2.1)

Οταν το πηρα σπιτ εβαλα ολα τα καλωδια και ο δεκτης δεν "μπουταρε",αφου εφαγα τη μιση μερα μεταξυ και αλλων προβληματων καταλαβα οτι το συγκεκριμενο ηταν προβλημα της συνδεσης του δισκου

Ο δεκτης οταν βαζω τον δισκο(εξωτερικο παντα μιλαμε) με usb καλωδιο ,δουλευει και γραφει κανονικα ,το προβλημα εδω ειναι και ο λογος που δεν το αφηνω ετσι,οτι με το usb καλωδιο δεν μπορει να γραψει hd υλικο,κολλαει,γραφει μονο sd

Oταν βαζω το εσατα ο δεκτης κολλαει στην "πρωτη"(στα γραμματακια που βγαζει ,πριν βγει η μπαρα που μεγαλωνει ,μεγαλωνει...)φαση και δεν κανει τιποτα

Αν υποθεσουμε οτι δεν εχει τυχει σε κανενα και δεν βρεθει λυση τι αλλες επιλογες εχω για να μπορω να γραφω hd?

Ο δισκος ειναι μεν παλιος αλλα τον συνδεω με usb2 καλωδιο,υπαρχει πιο ....γρηγορο usb2 και αν παρω πιο καινουργιο δισκο θα λυθει?

παιρνουν οι δεκτες usb3 δισκους?λιγο που κοιταξα μερικους δεν ειχαν καλδιο τροφοδοσιας,μπηπως δεν μπορει ο δεκτης να το τροφοδοτησει,δεν ξερω....

ευχαριστω

χαιρετε και παλι

Το προηγουμενο μου προβλημα λυθηκε,αφου σταματησε τελειως να δουλευει ο δισκος και μετα απο κανα 3ωρο απο mount ,unmount initialize format σε ntfs,ext3 ,ατελειωτες επανεκινησεις ,επεσα σε ενα ποστ στο ιντερνετ που ελεγε ετσι απλα

edit /etc/fstab and add this line at the bottom then reboot
/dev/sda1 /media/hdd auto defaults 0 0

Το κανα και πλεον ο δισκος δουλευει και κανονικα,γραφει hd,μεταφερει με 7 ταχυτητα(ενω πριν δεν επιανε ουτε 4) αρχεια στο dcc .

Τωρα εχω αλλο προβλημα ομως,που δεν ξερω ποτε προεκυψε(οταν ειχα πρωτοστησει το δικτυο δεν υπηρχε,μαλλον με την αλλαγη του ιματζ)

Εχω τον πσ μου 1 οροφο συνδεμενο με το ρουτερ,πανω σε αυτο το ρουτερ ειναι και ο ντριμ με καλωδιο

Απο το ρουτερ φευγει καλωδιο στον 2 οροφο σε αλλο ρουτερ(ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ως ACCESS POINT) και απο εκει παιρνουν ασυρματα 2 αλλοι υπολογιστες.

Το προβλημα μου ειναι οτι οχι μονο φαινεται ο ντριμ στους υπολογιστες των πανω οροφων αλλα αμα κλικαρεις πανω σου βγαζει 2 φακελους,τον φακελο του σκληρου με ολα τα αρχεια,και ενα φακελο ,root που εχει μεσα ολα τα αρχεια που σου βγαζει "πρωτη σελιδα" οταν συνδεεσαι με το dcc, και γραφουν και οι δυο απο κατω κοινη χρηση....

Οποτε,καταρχην πως κανω τους φακελους να μην ειναι κοινης χρησης,η να εχουν κωδικο h καλυτερα πως κρυβω τον ντριμ απο το δικτυο η πως τον βαζω να ζηταει κωδικο ?

Εχει στο μενου στο----συστημα---δικτυο μια ...υποπτη επιλογη που λεει mount manager αλλα δεν θελω να πειραξω κατι που δεν ξερω.

χρησιμοποιω οpen pli2.1

Σ ευχαριστω για την απαντηση

Βρηκα το αρχειο που λες(νομιζω),μεσα στο φακελο etc υπαρχει ενας φακελος που λεει samba και μεσα εκει ενα μονο αρχειακι που λεει smb.Cfg,αυτο λες ετσι?

Ομως τι αλλο ακριβως κανει αυτο το αρχειο?μην σβησω κατι που ...πρεπει να υπαρχει,θα εχω ασ πουμε το webinterface του δεκτη?οχι οτι το χρησιμοποιω αλλα λεμε

Και επειδη πιστευω οτι το ερωτημα μου ειναι πιο συγκεκριμενο απο το προηγουμενο και θα υπαρξουν και αλλες απαντησεις θα περιμενω να παρω και αλλες γνωμες μηπως απλα καποιος μου βρει τροπο οι φακελοι να μην ειναι κοινοι η ο ντριμ οταν το πατας απο οποδηποτε υπολογιστη του δικτυου να σε ζηταει password.

και παλι ευχαριστω

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD

Η λύση που σου πρότεινα δεν είναι η καλύτερη αλλά η πιο απλή και δραστική. Δε φτάνει απλά να σβήσεις το συγκεκριμένο αρχείο. Πρέπει να πας στα πρόσθετα και να βρεις από κει το plugin και να το απεγκαταστήσεις. Μια άλλη μέθοδος είναι να πας μέσω DCC και να το απεγκαταστήσεις. Τις πιο σύνθετες λύσεις τις αφήνω για τους πιο ειδικούς.

Με την λεξη κλειδι που μου εδωσες φιλε βρηκα μια ακρη μεσω γοογλη στο ....avclub

Σε ενα post του 2008 απο το χρηστη jetsetter φαινεται να υπαρχει η ιδανικη λυση

"""""Για ρυθμίσεις, αν εννοείς στο smb.conf οι μόνες ρυθμίσεις που έκανα είναι βάλω:

workgroup = WORKGROUP

για να φαίνεται κατευθείαν ο DM800 στο default workgroup των windows (εκτός και αν έχεις ρυθμίσει σε όλα τα PC του σπιτιού σου διαφορετικό workgroup name, π.χ. "HOME") και από εκεί και πέρα, σε κάθε ένα από τα shares, πρόσθεσα τις παρακάτω δύο γραμμές, για να εξασφαλίσω ότι μόνο ένα PC θα μπορεί να βλέπει τα shares του DM800:

hosts deny = ALL
hosts allow = ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ

με Χ είναι η IP και Υ το netmask του PC που θες να αφήσεις

και μέχρι στιγμής παίζει τζάμι... """"

Τωρα αν καποιος μπορει να μου το κανει ...ακομη πιο λιανα θα ημουν υποχρεος...

που τις βαζω αυτες τις γραμμες?τι εννοει σε καθενα απο τα shares?

στο smb.conf?

εννοει τις τρεις κατηγοριες global,hard disk kai root? και αν ναι παιζουν ρολο τα νουμερα διπλα γιατι προσθετω 2 γραμμες ,ενω περρισευει ενα νουμερο σε καθε κατηγορια

βασικα ,καπως πιστευω θα γινεται να βαλειs εκει που λεει "public=yes" ena no και ενα password αλλα απο samba μεχρι προχθες ηξερα μονο το χορο οποτε...περιμενω τους ειδικους
ευχαριστω

Γεια σας παιδιά.

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους.

Εδώ και πολύ καιρό (πάνω από χρόνο) έχω να κάνω update στο OPENPLI γιατί έχω ένα dvb-t στικάκι που με είχε βοηθήσει ένα παιδί από το forum να το εγκαταστήσουμε στέλνοντας manually αρχεία και εντολές στον δέκτη. Αν κάνω upgradte στο OPENPLI θα τις χάσω αυτές τις ρυθμίσεις (drivers, αρχεία κλπ)?
Έχει βρει κανείς τρόπο να παίξει το crypto pc 100 σε dm800 με openpli? Γιατί ο μόνος τρόπος που το έχω καταφέρει είναι manually με βοήθεια αλλά δεν θυμάμαι τι είχαμε κάνει (αρκετές εντολές από Prompt και πέρασμα κάποιων αρχείων manually).
Φοβάμαι ότι αν κάνω αναβάθμιση θα χάσω το dvb-t στικάκι...

Ευχαριστώ.

Έχω το ίδιο tuner, και μπορω να πω ότι η εγκατάσταση γίνεται πολυ εύκολα πλέον μέσα απο το πράσινο κουμπι στο παράθυρο των plugin. Απλα μέσα στις γιορτές μετα απο ένα update δημιουργήθηκε ένα θέμα με το siano driver αλλα ο μαλακουδης μου ειχε πει ότι το φτιαξανε, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά