Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παίδες, η μετονομασία καναλιού είναι εφικτή μόνο με editor.
Είτε μετονομάζεις το κανάλι στην γενική λίστα και αυτόματα ενημερώνεται και η λίστα αγαπημένων, είτε μετονομάζεις μόνο το αγαπημένο.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

palikaria mporei kapoios na me pei ti rythmiseis tha balo sto dreambox 800 me ta exis piatia?
1 stathero me 3 lnb pou pane se diseqc 4:1,k stin tetarti thesi tha balo ena kinito piato me positioner k v box 2!

Παιδιά είμαι προβληματισμένος και θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας. Το πρόβλημα μου είναι το εξής.

Μένω σε μια πολυκατοικία που έχει στην κεντρική εγκατάσταση 2 πιάτα, ένα για τον Hotbird και ένα για τον Astra. Όταν πήρα τον DM800 ρώτησα του τεχνικούς που έκαναν την εγκατάσταση τι σειρά έχουν οι δορυφόροι και μου είπαν ότι πρώτα είναι ο Hotbird και μετά ο Astra. Μου είπαν όμως ότι υπαρχει περίπτωση να μην δω τίποτα γιατί από τα μηχανήματα που έβαλα πάνω (μάλλον splitters θα εννοούσαν για να μοιράζουν το σήμα σε κάθε διαμέρισμα). Έβαλα και εγώ στα settings του tuner Desq A/B με πρώτο τον Hotbird και δεύτερο τον Astra. Το μόνο που πιάνω είναι καμια 50 services μόνο από τον Hotbird από τα οποία τα μισα είναι αραβικά ενώ τα υπόλοιπα δεν παίζουν (είτε ακουγεται μόνο ήχος είτε βγάζει tuned failed). Δοκίμασα scan μόνο με ένα δορυφόρο αλλά αλλαγή δεν είδα. Δοκιμασα και με toneburst Α/Β αλλά πάλι τα ίδια.

Πήγα σήμερα στους τεχνικούς των κεραιών και τους είπα τι έγινε και μου είπαν ότι αφού πιάνω κάποια (εστω αυτά τα 50) τότε ίσως δεν φταίει η εγκατάσταση, και μου είπαν να τους παω τον DM να τον βάλουν εκεί στο μαγαζί τους σε κεραία.

Υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται αλλαγή τα settings του DM (satellites.xml ή κάποιο αρχείο που να σχετίζεται με τον συντονισμό του tuner); Πρωτού τον πάω σ' αυτούς να δοκιμάσω να φορτώσω αλλα settings και να ξανακάνω scan?

Σας ευχαριστώ

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δοκίμασε πρώτο τον Astra και δεύτερο τον Hotbird.
Astra AA
Hotbird AB

Ισως στην είσοδο Α να είναι ο Astra. Τα κανάλια που σου εμφανίζουν εικόνα ποια είναι και σε ποια συχνότητα κατέβηκαν?

Ποια είναι η συνδεσμολογία της εγκατάστασης από την ταράτσα μέχρι το σπίτι?

Γιατι να βαλεις σεττιγκς;
Φορτωσε τα μόνος για να εισαι σίγουρος...δυο δορυφόροι έστω και μεγαλοι δεν ειναι πιά και τ´'οση φασαρία!

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δοκίμασε πρώτο τον Astra και δεύτερο τον Hotbird.
Astra AA
Hotbird AB

Ισως στην είσοδο Α να είναι ο Astra. Τα κανάλια που σου εμφανίζουν εικόνα ποια είναι και σε ποια συχνότητα κατέβηκαν?

Ποια είναι η συνδεσμολογία της εγκατάστασης από την ταράτσα μέχρι το σπίτι?

Τι εννοείς ΑΑ και ΑΒ?

Σχετικά με την συνδεσμολογία ξέρω λίγα πράγματα! Ξέρω ότι έχουμε 2 πιάτα από τα οποία κατεβαίνουν 2 καλώδια και μαζί με το καλώδιο της κεραίας πάνε σε μηχανημα που πολυπλέκει (μάλλον) τα 2 δορυφορικά σήματα σε ενα και μετά αυτό το σήμα μαζί με το αναλογικό στέλνονται με ζευγάρι καλωδιων σε κάθε πρίζα διαμερίσματος (κάθε δωμάτιο έχει πρίζα TV και SAT). δυστυχώς δεν γνωρίζω τι μηχανήματα χρησιμοποιούν, απλά μου είχαν πει ότι είχε 2 μηχανήματα για το δορυφορικό σήμα και το ένα κάηκε οπότε τα μισά διαμερίσματα δεν θα βλεπουν αν δεν μεταφέρουν την γραμμή της πριζας sat στο άλλο μηχάνημα.

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Στο Satfinder πρέπει να αφήσω τον προεπιλεγμένο transponder ή να δώ που εμφανίζεται ένδειξη στο snr και στο agg (δεν το θυμάμαι καλα). Σ' αυτό κάθε φορά επιλέγεις ένα δορυφόρο και μετά ψάνεις να δεις τον transponder στον οποίο εμφανίζει μεγάλες τιμές? Σε μένα σε κανένα σχεδόν επιλεγμένο transponder δεν έγβαζε τιμές παραμόνο σε λίγους έβγαζει το agg(δεν θυμαμαι τα αρχικά) έβγαζε 13 με 16%. Το SNR δεν εμφανίζει τιμή.

Είμαι νέος στο χώρο και έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι έχω τον δέκτη, (μου ήρθε και η κάρτα του suiss) και δεν απόλαμβάνω τίποτα. Συγγνώμη αν ρωτάω προφανή πράγματα αλλά μετά από πολλα αποτυχημένα σκαναρίσματα μιλάει η απογοήτευση...

@nsidir σίγουρα υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου, αλλά μαλλον θα χρειαστει να φωνάξεις καποιον τεχνικό να κάνει επιτόπια έρευνα στην εγκατάσταση του διαμερίσματος και της οικοδομής ώστε να δει τι φταίει τελικά. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα χωρίς αρκετά στοιχεία. Το γεγονός ότι έστω κατι λίγα φορτ'ωνεις δειχνει μονο ότι ο δεκτης δεν έχει πρόβλημα αλλά κατι παίζει με την εγκατάσταση ή το σεττάρισμα

palikaria mporei kapoios na me pei ti rythmiseis tha balo sto dreambox 800 me ta exis piatia?
1 stathero me 3 lnb pou pane se diseqc 4:1,k stin tetarti thesi tha balo ena kinito piato me positioner k v box 2!
voithia kaneis??

Πως μπορω να δω τα δεδομενα (media klp) του ενσωματωμενου σκληρου δισκου που εβαλα στον dm800 απο το pc μου?
Ειναι φυσικα σε δικτυο και τα 2.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Aλεγη, απο το pc εγραψaα αχι απο τον DM800 !!!:music-smiley-005:
Γιάννη τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

Εγώ κατάλαβα ότι έχεις μεταφέρει απο το PC στον σκληρό του Dream, αρχεία mp3, jpeg και θέλεις να τα δεις μέσω του δέκτη.

divx μπορουμε να δουμε στον δεκτη?

Aλεξη, εχω γραωει στον εσωτερικο σκληρο του dm800 καποια videclip, και θελω να τα παρω στο pc μου ...
Οταν βαζω την ip του dm800 στον browser ή ftp προγραμμα, που θα βρω τα περιεχομενα του σκληρου δισκου του dm800?

Aλεξη, εχω γραωει στον εσωτερικο σκληρο του dm800 καποια videclip, και θελω να τα παρω στο pc μου ...
Οταν βαζω την ip του dm800 στον browser ή ftp προγραμμα, που θα βρω τα περιεχομενα του σκληρου δισκου του dm800?
Στο mount HDD
Εκτός από τον να πάρω τα .ts αρχεία που κάνει από τις εγγραφές και να τα δω από το VLC, έχω καταφέρει επίσης μέχρι στιγμής να στείλω και να δω απευθείας από τον 800 αρχεία .m2t (mpeg2 κωδικοποίηση από high definition camera, απλώς θέλει να τους αλλάξεις την επέκταση σε .ts), mpg (standard definition video) και μέσω του dvdplayer plugin και αρχεία .iso από ριπαρισμένα DVD. Όλα έπαιξαν τέλεια.
Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να φτιάξω και να στείλω και κάποια .m2t κωδικοποιημένα κατά mpeg4 AVC.