Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

καλύτερα USBstick ή σκληρός δίσκος (έσωτερικός/εξωτερικός) που σου δίνει και την δυνατότητα PVR (περί ορέξεως...) ?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν εννοείς για την χρήση Barry Allen φυσικά USB Stick. Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί συνέχεια ο σκληρός.
Το ιδανικό είναι στικάκι για το ΒΑ και σκληρός για τις εγγραφές.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

O Alex δεν εννοεί ότι δεν πιάνει τα ευκολα αυτής της θέσης, αλλά ότι αναλογα με τον δημιουργό της εκάστοτε database η θεση αναφερεται ως 1W, 0.8W ή...και 0.9W και μας δημιουργει προβλήματα ανγνώρισης αν παίζουμε τις xml.satellite απο διάφορους δημιουργούς!
Αυτό ακριβώς εννοώ. Ετσι μετά από διάφορες αλλαγές έτοιμων settings έχω στην λίστα δορυφόρων τρεις περιγραφές για την ίδια τροχιακή θέση και τα ίδια κανάλια..

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν εννοείς για την χρήση Barry Allen φυσικά USB Stick. Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί συνέχεια ο σκληρός.
Το ιδανικό είναι στικάκι για το ΒΑ και σκληρός για τις εγγραφές.

ωραία, πάω για "ψώνια" τώρα.... (ελπίζω μόνο να "ξυπνήσει το μηχανάκι, και να μην κοιμήθηκε για τα καλά....)
1 stick 1MB και 1 HD 160...

Μερικές ερωτήσεις (κινητό πιάτο με positioner και gemini 3.70 στο δέκτη):

1) Κάρτα original (π.χ. Digitalb - όχι για τα hd -, Nova κλπ) πώς διαβάζει ο δέκτης;
2) To infinity usb που έχω από εποχής Nova-στη-skystar2 παίζει με κάποιο τρόπο;
3) Αφού έχω κάνει full manual scan στους δορυφόρους που με ενδιαφέρουν, σε ποιο αρχείο αποθηκεύονται τα αποτελέσματα;
4) Streaming σε pc (μέσω του web interface του gemini) γίνεται και πώς; Προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να δω εικόνα.

ωραία, πάω για "ψώνια" τώρα.... (ελπίζω μόνο να "ξυπνήσει το μηχανάκι, και να μην κοιμήθηκε για τα καλά....)
1 stick 1MB και 1 HD 160...

Σχετικά με τον ...ύπνο του 800αρη να προσθέσω πως όταν βγαζεις το καλώδιο ρεύματος να μην το κάνεις απο την πρίζα (που ειναι πιο απλό) αλλά απο το βύσμα στον δέκτη (και με υπομονή...δεν πιάνει πάντα! Επίσης πρεπει να εχει αφαιρεθεί εντελώς πριν επιχειρήσεις να το ξαναβαλεις...το μηχανάκι έχει τις ιδιοτροπίες του!)

Σχετικά με τον ...ύπνο του 800αρη να προσθέσω πως όταν βγαζεις το καλώδιο ρεύματος να μην το κάνεις απο την πρίζα (που ειναι πιο απλό) αλλά απο το βύσμα στον δέκτη (και με υπομονή...δεν πιάνει πάντα! Επίσης πρεπει να εχει αφαιρεθεί εντελώς πριν επιχειρήσεις να το ξαναβαλεις...το μηχανάκι έχει τις ιδιοτροπίες του!)

αυτό πάλι μου ακούγεται εντελώς "κουλό"....
μέχρι τώρα απλά έκλεινα τον ενισχυτή πάνω στον οποίο τον είχα συνδέσει, οπότε και "πάπαλα" το ρεύμα...
για να δούμε

1) Κάρτα original (π.χ. Digitalb - όχι για τα hd -, Nova κλπ) πώς διαβάζει ο δέκτης;
3) Αφού έχω κάνει full manual scan στους δορυφόρους που με ενδιαφέρουν, σε ποιο αρχείο αποθηκεύονται τα αποτελέσματα;
4) Streaming σε pc (μέσω του web interface του gemini) γίνεται και πώς; Προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να δω εικόνα.

Αφού βρήκα μερικά, ας τα απαντήσω για όποιον ενδιαφέρεται:
1) Βάζουμε την κάρτα στο ενσωματωμένο reader με τις επαφές προς τα κάτω και επιλέγουμε cccam από το blue panel.
4) Απλά φροντίζουμε ώστε το κανάλι που βλέπουμε στο pc να είναι στον ίδιο transponder με το κανάλι που παίζει ο δέκτης και ανοίγουμε το αρχείο stream.m3u με vlc ή media player classic.

Για ολους οσοι ψαχνεστε ακομα το μηχανημα τα σπαει ολα :grinning-smiley-043

Τωρα 2 θεματα
α)Εχω βρει τους δορυφορους αυτοματα.Ομως καθε φορα που αλλαζω δορυφορο πρεπει να κινησω το ροτορα 4-5 βηματα δεξια
Τι πρεπει να κανω για να μη γινεται αυτο.

β)Εχει καποιος την ευγενεια να παραθεσει εδω το barry allen και εναν πληρη οδηγο για μας τα noobακια του club.Στον 7020 ολα ηταν τοσο απλα

Kαι κατι ευχαριστο
Το προβλημα με τα HD καναλια που κολλαγε ο δεκτης μετα απο λιγη ωρα λυθηκε.
Το προβλημα ηταν στο enigma 2
εδω ειναι το πατσακι...Αλλαξτε την επεκταση σε .rar και καντε extract

Last edited:

Να πω ότι αυτό το patch secontstage ειναι διαθέσιμο και ιντερνετικά, μέσα απο τον δέκτη, απο την επιλογή software update που έχουν τα περισσότερα images. Εγω το έκανα σήμερα απο την σχετική επιλογή του ιματζ που έχω στην φλας (newnigma) και αλλαξε πολλά πράγματα (84 αλλαγές μου έγραψε στο τέλος!) ενω κρατησε 20 με 25 λεπτά! (υποθετω πως ειναι καλό να μην κοπει το ρεύμα τότε..). Στην πραξη δεν ειδα καποια ορατη διαφορά, ίσως αυτό φανεί στην πορεία
Σχετικά με τα ερωτήματα του thimiost για το 1 μπορείς να ξαναβαλεις τους δορυφόρους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακρίβεια σ αυτά και θα χάνεις πάντα, εκτός αν κανεις σταθερα τις ίδιες μετακινήσεις πιάτου (εννοώ πως όταν κινεισαι στα δυτικά επι σειρά ημερών και μετα πας μια φορα στα ανατολικά...όταν επιστρεψεις, κατι θα έχεις χασει, οπότε ψαξε να δεις για καποιες αντισταθμηστικές κινήσεις του πιάτου που θα το φέρνουν στα ίσα, πχ πηγαινε πιο περα απο εκει που θες και ξαναγύρνα πίσω)
Σχετικά με το barry allen υπάρχουν faq for dummies, αλλά δεν ειναι "δικά μου" για να τα ανεβάσω, αν όμως ψαξεις θα βρεις καπου θαμμένες και εδω τις διαδικασίες...(μαλλον σ αυτό το threat)

Για το 2 απ όσο ξέρω δεν παίζουν εξωτερικά reader στην rs232 ή την usb στον 800 (ακούγεται ότι παίζει smargo μόνο)
Για το 3 νομίζω στο /var/etc/tuxbox/config/enigma2
Για το 1 απάντησες μόνος το ccam, αλλα δεν μπορω να το επιβεβαιώσω, ειδικά στην νοβα υπάρχουν διαφόρων βερσιόν κάρτες (λογικά θα παίξει, αλλά μπορεί να θέλει καποια τροποποίηση το cccam.cfg)

Μαλλον δεν ειναι το ιδιο με το second stage το software upgrade και δεν συνιστω να το κανετε γιατι τελικά σε μένα μου εκανε πολύ πιο αναίσθητο τον δέκτη στα dvb-s, έχασα όλα τα δύσκολα και οριακά κανάλια!

Μαλλον δεν ειναι το ιδιο με το second stage το software upgrade και δεν συνιστω να το κανετε γιατι τελικά σε μένα μου εκανε πολύ πιο αναίσθητο τον δέκτη στα dvb-s, έχασα όλα τα δύσκολα και οριακά κανάλια!
Εννοείς να μην κάνουμε το secondstage 'ή το software update?

Για το second stage (που ειναι αλλαγή bootloader) δεν ξέρω...θα το δοκιμάσω αύριο! Εγω μιλάω για το software upgrade που όμως και για αυτό θα πω περισσότερα αύριο, μαλλον λύνεται το πρόβλημα αναισθησίας γιατι όπως ειδα προσθεσε καποιους νεους drivers για tuner alps (που δεν τους είχα πριν) και μαλλον αυτοί κανουν την ζημιά! Τους αφαίρεσα και ειδα σημαντική βελτίωση, αλλά έχω να κάνω κι άλλες δοκιμές....

Αναμένω με αγωνία κάθε λεπτομέρια για το θέμα ευαισθησίας γιατί με ενδιαφέρει πολύ. Βλέπεις με 60άρη πίατο στον Astra από Ξάνθη είναι πού δύσκολα τα πράγματα. (ούτε premiere, ούτε ORF)

Θα σου συνιστούσα (ασχέτως ευαισθησίας δεκτη) να βαλεις πιάτο 1 με 1.2μ
Το κόστος ειναι πάρα πολύ μικρό και η διαφορα απο το 60αρι δεν καλύπτεται με τιποτε αλλο (παρε και τον πιο αναίσθητο δέκτη τότε...)
Η ευαισθησία αποκαταστάθηκε στα προηγούμενα επίπεδα με απλό σβύσιμο των 2 αρχείων alps_bsbe1_c01a.ko και alps_bsbe1.ko που μου πρόσθεσε αυθαίρετα το software update (προφανώς αφορούν αλλο τιούνερ) και που βρισκονται στον φακελλο /lib/modules/2.6.12-5.1-brcmstb-dm800/extra
Ο σωστός driver που ειχα απο την αρχή είναι ο alps_bsbe2.ko

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Βλέπεις με 60άρη πίατο στον Astra από Ξάνθη είναι πού δύσκολα τα πράγματα. (ούτε premiere, ούτε ORF)
Βρε Νίκο, μήπως έχεις και παράκεντρα τις 28 μοίρες? :flipout:

Εκανα τελικά σήμερα την αναβαθμιση του second stage 62 (μισο λεπτο κρατησε) και πάνω στην αναμπουμπούλα αναβάθμισα και το Barry Allen plugin απο 4.5.7 σε 4.6.3
Φυσικά δεν είδα μέχρι στιγμής καμία απολύτως διαφορά (τι ακριβώς εννούσαν ως freeze ...γιατι δεν ειχα τέτοια!)

Παιδια οποιος μπορει ας πει και σε μας τους αρχαριους πως περναμε το patch secondstage!
-bye-

H μηπως ειναι κατι το οποιο στο επομενο image πχ GEMINI 3.80 θα ειναι ενσωματωμενο?