Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Συγνωμη για το :offtopic: αλλα χρειαζομαι βοηθεια.
Προκειται για ασυρματη συνδεση του δεκτη αλλα αλλα με μη προβλεπομενο τροπο!!Μη θελωντας να θυσιασω το usb του δεκτη (γιατι το χρησιμοποιω για ρευμα σε ανεμιστηρα που ψυχει τοσο τον δεκτη οσο και το TVIX) αποφασισα να χρησιμοποιησω ενα bridge το οποιο μετατρεπει το ασυρματο ιντερνετ σε ethernet και αγορασα το D-LINK DWL-G810 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613448 .Θεωρητικα ο Dream δεν θα επρεπε να καταλαβει διαφορα αφου θα εξακολουθει να ειναι συνδεδεμενος μεσω ethernet σκεφτηκα!Πρακτικα ομως δεν μπορω να κανω το bridge να δουλεψει ουτε στο pc μου!O router μου ειναι ο DLINK DIR 655 http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=9435&catid=522 .
Μηπως καποιος εχει το συγκεκριμενο bridge η κατι παρομοιο να μου δωσει τα φωτα του?

Καλησπερα στην παρεα.Οσον αφορα την αγορα δισκου ακομα το σκεφτομαι.Και αναρωτιεμαι.Αν παρω εναν εξωτερικο δισκο e-sata π.χ. εναν 500αρη που δινει το πλαισιο 79 ευρω,θα μου δουλεψει 100%;Μην τα σκασουμαι τζαμπα τα μπικικινια.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Οταν αγοράζω εξωτερικό σκληρό, βασική προϋπόθεση πλέον για μένα είναι να τίθεται αυτός σε deep standby με το κλείσιμο της βασικής συσκευής.
Ο δίσκος Turbo-X (έχω και τέτοιον στην έκδοση του 1 TB) δεν "κοιμάται" με τίποτα, τόσο σε σύνδεση USB όσο και ε-σατα. Αυτό σημαίνει ότι κλείνοντας τον δέκτη, στην περίπτωση μου το E-GREAT, ο δίσκος συνεχίζει να δουλεύει μέχρι να σηκωθείς να τον κλείσεις από το on/off του. Απεναντίας ο WD MyBook ανοιγοκλείνει μαζί με το player.

Κατά τ' άλλα, γιατί να μην δουλέψει?

Κάτι που παρατήρησα σε απόλυτη ησυχία ήταν, ο εσωτερικός σκληρός να λειτουργεί ενώ ο δέκτης είναι σε αναμονή.
Δεν βλέπω κάποια επιλογή από τα μενού για να σταματάει,υπάρχει κάποια λύση ή πρέπει όταν δεν τον χρησιμοποιώ να τον βάζω σε βαθιά αναμονή;

Αυτό μπορείς να το ρυθμίσεις.
Αν χρησιμοποιείς Gemini πήγαινε μέσω blue panel -> Devices manager και όρισε από την επιλογή παραμέτρων (Νο 5) τον χρόνο της αρεσκείας σου.
Εγώ έχω ορίσει τα 2 λεπτά. Μην ξεχάσεις να σώσεις την επιλογή σου με το πράσινο πλήκτρο.

Κάθε άλλο Image έχει παραπλήσια επιλογή.

Καλησπέρα σας! Καινύργιος στο Forum Αλλα παλιός αναγνώστης! Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας για δήλωση σε 800 ρη 5 LNB spaun 4.1(411) σε 2.1(212). Εφόσον μπήκαν οι 4 με τα ΑΑ ΑΒ ... LNB1 LNB2... Input1 klp klp στο 4.1, μετά στη δεύτερη είσοδο του 2.1 το 5ο LNB πως το δηλώνω? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

Last edited:

καλησπερα,
επιτελους ελυσα το θεμα σκληρου και βουρ για εγγραφες αλλα απο χτες που πραγματοποιησα μια εγγραφη μεσω timer τωρα που παω να κανω ενα απλο record μου εμφανιζει το μηνυμα:
in ored to record a timer,the tv was switched to the recording service!
τι πρεπει να κανω για να γραφω ξανα απλα?

@ AlexT,ευχαριστώ το όρισα κι εγώ στα 2 λεπτά.-bye-

Lnb 5,AA,Input 2
Υπόλοιπα , π.χ
Lnb 6,AΒ,Input 2
κλπ.

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε Λευτέρη το έφτιαξα τελικά δουλεύει με ΑΒ γιατί προφανώς μάλλον στο ΑΑ είναι η διακλάδοση με το 4.1!!!

κατι αλλο
το μεγεθος ενος αρχειου διαρκειας 30 δευτερολεπτων ειναι 82mb?
ειναι νορμαλ αυτο?

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε Λευτέρη το έφτιαξα τελικά δουλεύει με ΑΒ γιατί προφανώς μάλλον στο ΑΑ είναι η διακλάδοση με το 4.1!!!
Στάσου, πως έχεις συνδεδεμένους τους διακόπτες? Κάνε μια περιγραφή.

κατι αλλο
το μεγεθος ενος αρχειου διαρκειας 30 δευτερολεπτων ειναι 82mb?
ειναι νορμαλ αυτο?
Απολύτως. Σκέψου ότι μια ταινία διάρκειας περίπου 90 λεπτών καταλαμβάνει 13 - 15 GB. (ίσως λίγο παραπάνω ή παρακάτω ανάλογα με το bitrate)

κανάλια του N@va συνήθως 1,5 ώρα έργο το κάνει 3-4GB εμένα.

έχει η Nova HD κανάλια ; χαχαχαχαχαχαχα :BDGBGDB55: το καλύτερο ανέκδοτο που διάβασα σήμερα

Άγγελε, αυτό είναι φυσικό, αφού όλα τα κανάλια της Νόβα είναι SD. Αν κάνεις εγγραφή κανάλι που είναι HD, τότε η 1 ώρα εγγραφής θα έχει δημιουργήσει στο σκληρό σου αρχείο 13-15GB, ανάλογα βέβαια και με το κανάλι HD (1920*1080i ή 1280*720p) και το bitrate.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

έχει η Nova HD κανάλια ; χαχαχαχαχαχαχα :BDGBGDB55: το καλύτερο ανέκδοτο που διάβασα σήμερα

για εμένα το καλύτερο ανέκδοτο είναι αμέσως με την πρώτη ευκαιρεία να την λέτε στον οποιονδήποτε.

Λες να έχει η N@va HD κανάλια ?

Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι δεν ήξερα πως μιλάτε για HD ?
και στο φινάλε που αναφέρεστε για HD ? μόνο για χωρητικότητα γράφετε.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Στάσου, πως έχεις συνδεδεμένους τους διακόπτες? Κάνε μια περιγραφή.
411
lnb1 AA - lnb2 AB - out to 212 - lnb3 BA - lnb4 BB (όλα Input 1)
|
|
212 Είσοδος στο Lnb1 - out - lnb 5 AB Input 2

Last edited:

lnb 5 AB Input 2
Αυτή η ρύθμιση σου με μπέρδεψε,το λέω γιατί έχουμε σχεδόν τα ίδιο setup.
Κανονικά έπρεπε να έχεις ρυθμίσει LNB5 AA Input2 , εκτός αν έχεις συνδέσει το 5ο lnb στην είσοδο 2 του 2ου τετραπλού διακόπτη και όχι στην 1.
Σχηματικά τα έχω αναπαραστήσει παρακάτω:

Spaun.jpg

1η Τετράδα lnb στην είσοδο 1 του Sur 212
LNB1 AA Input1
LNB2 AB Input1
LNB3 BA Input1
LNB4 BB Input1

2η Τετράδα lnb στην είσοδο 2 του Sur 212
LNB5 AA Input2
LNB6 AB Input2
LNB7 BA Input2
LNB8 BB Input2

Αυτή η ρύθμιση σου με μπέρδεψε,το λέω γιατί έχουμε σχεδόν τα ίδιο setup.
Κανονικά έπρεπε να έχεις ρυθμίσει LNB5 AA Input2 , εκτός αν έχεις συνδέσει το 5ο lnb στην είσοδο 2 του 2ου τετραπλού διακόπτη και όχι στην 1.
Σχηματικά τα έχω αναπαραστήσει παρακάτω:

Spaun.jpg

1η Τετράδα lnb στην είσοδο 1 του Sur 212
LNB1 AA Input1
LNB2 AB Input1
LNB3 BA Input1
LNB4 BB Input1

2η Τετράδα lnb στην είσοδο 2 του Sur 212
LNB5 AA Input2
LNB6 AB Input2
LNB7 BA Input2
LNB8 BB Input2

Αντι του δεύτερου 411 έχει μπει το LNB5 το οποίο δεν βλέπει σήμα του Hellasat2 με ΑΑ παρα μόνο με ΑΒ input2! (Ωχ σας μπρίζωσα πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Λευτέρη)