Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ο 800άρης μου μόλις τα'παιξε και δεν λέει να κάνει boot με τίποτα...
Αυτό συνέβη αφού κράσαρε και πήγα να τον κάνω reboot. Δοκίμασα τα πάντα, τι καλώδια μέσα έξω, αργά γρήγορα, 1 ώρα αναμονή τίποτα. Έχει κολλήσει στο /flash/vmlinux.gz και δεν προχωράει με τίποτα, ούτε τις μπάρες δεν βγάζει.
Για να μην ξαναστήνω όλους τους δορυφόρους στο κινητό πιάτο και όλα τα κανάλια, μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να το ξεπεράσω.
Φοράει το gemini image...
Καμιά βοήθεια;

Ισως σήμερα ξεκινήσει κανονικά.. Αφαίρεσε του ότι υπάρχει συνδεδεμένο πάνω του (π.χ. σκληρός) εκτός από το σήμα της κεραίας και την έξοδο εικόνας.

Ο 800άρης μου μόλις τα'παιξε και δεν λέει να κάνει boot με τίποτα...
Αυτό συνέβη αφού κράσαρε και πήγα να τον κάνω reboot. Δοκίμασα τα πάντα, τι καλώδια μέσα έξω, αργά γρήγορα, 1 ώρα αναμονή τίποτα. Έχει κολλήσει στο /flash/vmlinux.gz και δεν προχωράει με τίποτα, ούτε τις μπάρες δεν βγάζει.
Για να μην ξαναστήνω όλους τους δορυφόρους στο κινητό πιάτο και όλα τα κανάλια, μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να το ξεπεράσω.
Φοράει το gemini image...
Καμιά βοήθεια;

Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει όταν έμενε η μπάρα φόρτωσης στρην μέση και του μπαινόβγαζα το ρεύμα. Κάποια στιγμή δεν άνοιγε καθόλου. Μιλάμε δεν άναβαν ούτε τα led δίπλα στο ethernet από πίσω.
Ετοιμαζόμουν για πακετάρισμα για service κλπ.
Ωσπου βγάζω το καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό (όχι το βύσμα πίσω από τον δέκτη) και μετά από λίγα λεπτά το ξαναέβαλα και δούλεψε κανονικά, λες και ήθελε reboot το τροφοδοτικό :flipout:

Ωρες ώρες μου θυμίζει iphone αυτό το πράγμα...εκεί που νομίζεις ότι τα παιξε το hardware, με έναν μαγικό τρόπο (και κουφό) αναστένεται....-bye-

Εμενα μου την ειχε δωσει την πρωτη φορα που δεν ηξερα αυτο με το ρευμα και εβγαζα το ρευμα απο πισω και το ξαναβαζα αμεσως και δεν ανοιγε και τα χα παιξει-bye-

Τα κάνει για να μας παιδεύει. Λες και δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο αλλά μόνο με τον δέκτη συνέχεια...
Πάντως είναι αλήθεια ότι όποτε τρώει κολλήματα, πρέπει να βγάζεις το τροφοδοτικό, το αφήνεις για μερικά λεπτά (να πάρει ανάσες :p) και μετά όλα είναι μια χαρά.

Τα κάνει για να μας παιδεύει. Λες και δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο αλλά μόνο με τον δέκτη συνέχεια...
Πάντως είναι αλήθεια ότι όποτε τρώει κολλήματα, πρέπει να βγάζεις το τροφοδοτικό, το αφήνεις για μερικά λεπτά (να πάρει ανάσες :p) και μετά όλα είναι μια χαρά.

:flipout::flipout:

Μαλλον αυτο θα γινεται!!

Τελικά?

Τελικά τζίφος...δοκίμασα τα πάντα, δεν ανοίγει με τίποτα, δυστυχώς....
Άρα πάλι από την αρχή....
Καλώς τον δεχτήκατε τον καινούριο σας dreambox, έτοιμος για σετάρισμα...:AFADF0:

Αφού θα κάνεις τη δουλειά από την αρχή, πέρασε στην flash το experimental και σε ένα στικάκι το Barry Allen. Εκεί φορτώνεις όσα Images θέλεις, τα κάνεις backup, σώζεις ρυθμίσεις και γενικά ποτέ δεν θα σου ξανασυμβεί το σημερινό.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Οπως νομίζεις.
Στο δεύτερο λινκ, περιγράφεται η διαδικασία και στο μήνυμα #4 υπάρχει ενδεικτικά λινκ με στικάκι που λειτουργεί.

Για να κλείσω το θέμα, και αφού κανείς δεν γνώριζε/δεν διάβασε το ποστ για την περίπτωση χρήσης στικ draft N με τον Dreambox 800 πήρα ένα κανονικο wifi στικ της LINKSYS (το οποίο αναφέρεται στο νήμα του Οκτωβρίου) και ακολουθώντας τις οδηγίες του κυρίου συντονιστά AlexT, δούλεψε απροβλημάτιστα.... :2thumb22sup:

Μόνο που παίζει σε σήμα μεταξύ 2 και 5 mbps και έτσι φοβάμαι ότι πάλι δεν θα μπορώ να δω ματρόσκες :bigcry:

(Μάλλον θα βάλω για πούλημα το homeplug...)

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

mια ερωτηση
επειδη θα χρησιμοποιω τον δεκτη σε 24ωρη βαση,αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650529 χρειαζεται?θα κανει τη δουλεια του και ποσο καλο ειναι ο δεκτης να χρησιμοποιειται συνεχεια?

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Οσω για τον δεκτη ε.. δεν ειναι και οτι καλυτερο!!
Ο δικός μου έχει να κλείσει πάνω από 6 μήνες....ούτε standby δεν τον βάζω....(καλά ο 7020 έχει χρόνια να κλείσει:BDGBGDB55:)

satnick αυτο που αναφερεις τραβαει ή στελνει αερα στον δεκτη?τι ειναι καλυτερο απο τα 2?

Από τον Ιούνιο του 08 ο δικός μου παίζει συνεχώς.
Έχει κλείσει όσα δευτερόλεπτα χρειάστηκε για να βγει και να μπει το καλώδιο τροφοδοσίας...

Εγω θα πληροφορησω οτι ο διακοπτης εχει 10000 κυκλους ζωης σε συνεχη λειτουργια και ειναι κατι που αφορα ολους τους δεκτες.Αν κλεινεις τον διακοπτη μια φορα τη μερα,το βραδυ, κερδιζεις περιπου 13 χρονια ζωης του.Η τροφοδοσια ειναι το πιο σημαντικο κομματι του δεκτη οπου υπαρχουν πυκνωτες και αλλα υλικα οπου καταπονουνται με τη συνεχη λειτουργια και ετσι οδηγουμαστε σε βλαβη του δεκτη.Τελος, σημαντικη ,νομιζω οτι ειναι, και η οικονομια του ρευματος που μπορουμε να κανουμε με το απλο αυτο πατημα του κουμπιου.Καλη συνεχεια παιδια......

Εγω θα πληροφορησω οτι ο διακοπτης εχει 10000 κυκλους ζωης σε συνεχη λειτουργια και ειναι κατι που αφορα ολους τους δεκτες.Αν κλεινεις τον διακοπτη μια φορα τη μερα,το βραδυ, κερδιζεις περιπου 13 χρονια ζωης του.Η τροφοδοσια ειναι το πιο σημαντικο κομματι του δεκτη οπου υπαρχουν πυκνωτες και αλλα υλικα οπου καταπονουνται με τη συνεχη λειτουργια και ετσι οδηγουμαστε σε βλαβη του δεκτη.Τελος, σημαντικη ,νομιζω οτι ειναι, και η οικονομια του ρευματος που μπορουμε να κανουμε με το απλο αυτο πατημα του κουμπιου.Καλη συνεχεια παιδια......

πολύ σωστά με χίλια μαζί σου αλλα μάλλον δεν γίνετε να κλείσει ....................:behead::SFGSF8::damnyou:

σε standby μπορει να μπει ομως να δειχνει την ωρα στην οθονη

παντως η εμπειρια του να βλεπεις τα καναλια στο κινητο σου(σε οποιοδηποτε σημειο εχει wireless internet) και να μπορεις να τα αλλαξεις ειναι απιστευτη!
ολα αυτα με το slingbox player(για αυτο το λογο θελω να παραμεινει συνεχεια σε λειτουργια + να βλεπει και ο αδερφος μου στην αλλη ακρη του Ατλαντικου)

ΠΟΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!

Ο δεκτης αναμενος ολη την ωρα εγω τον κλεινω μολις δεν βλεπω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:sheep: