Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

To καλοκαιρακι ερχεται και εκει θα δουμε ποιος θα αφηνει τους δεκτες του ανοιχτους ολη μερα, και ποιοι τεχνικοι θα τριβουν τα χερια τους......
-bye-

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σε πληροφορώ πως το περασμένο καλοκαίρι ο δέκτης δεν έκλεισε ούτε μια μέρα.

To καλοκαιρακι ερχεται και εκει θα δουμε ποιος θα αφηνει τους δεκτες του ανοιχτους ολη μερα, και ποιοι τεχνικοι θα τριβουν τα χερια τους......
-bye-
Σε πληροφορώ ότι ο 7020 τα τελευταία 7 καλοκαίρια δεν έχει κλείσει....-bye-

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

παντως η εμπειρια του να βλεπεις τα καναλια στο κινητο σου(σε οποιοδηποτε σημειο εχει wireless internet) και να μπορεις να τα αλλαξεις ειναι απιστευτη!
ολα αυτα με το slingbox player(για αυτο το λογο θελω να παραμεινει συνεχεια σε λειτουργια + να βλεπει και ο αδερφος μου στην αλλη ακρη του Ατλαντικου)

Για δώσε καμιά πληροφορία γι' αυτό το κουτάκι. Απλά το συνδέεις στον 800 και στον ρούτερ σου και βλέπεις μέσω internet όπου κι αν είσαι;

Ναι,καλα καλα.Κατι Nokia δεκτες ξερεις ποτε βγηκαν και ακομα δουλευουν?Περιμενε να δεις ποσο θα σου κρατησει ο δεκτης.7 καλοκαιρια δεν ειναι πολυ καιρος συμφωνα με τις προδιαγραφες τους.Κανονικα ξερεις ποια εινα η διαρκεια ζωης του?Μαθε την και οταν σου χαλασει βγαλε τα συμπερασματα......

ήδη έχω 5 από τους οποιους τώρα δουλεύει ο500aris και 800aris τους άλλους τρεις τι να τους κάνω πλέον ?
ο πρώτος ένας X-ΠΡΟ1 (powersky)
ο άλλος ένας topfield
και ένας Commander
και οι τρεις δουλεύουν μια χαρά με τον X-ΠΡΟ1 να αντέξει στο σαλόνι μέχρι πριν λίγο καιρό
οποτε μάλλον ένας δεκτης σήμερα με το ζόρι αντέχει στην εξέλιξη 4-5 χρονια και σε αυτό μάλλον οι dream ήταν μπροστά από την εποχή τους και έχω ψιλό μετανιώσει που τόσα χρονια δεν έχω ασχοληθεί

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Για δώσε καμιά πληροφορία γι' αυτό το κουτάκι. Απλά το συνδέεις στον 800 και στον ρούτερ σου και βλέπεις μέσω internet όπου κι αν είσαι;

http://support.slingmedia.com/go/slingbox_classic
αυτο πηρα εγω.
τα εχει αναλυτικα.απλα κατεβαζεις το sling player και ακολουθεις τις οδηγιες.αυτα οσο αφορα παρακολουθηση μεσω pc.
βεβαια το sling mobile το κατεβαζεις απευθειας στο κινητο.(περιπου 23 )
http://support.slingmedia.com/go/slingplayer_mobile
εδω βλεπεις ποιες συσκευες υποστηριζονται.
http://downloads.slingmedia.com/go/symbian-uk

Last edited:
Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σε πληροφορώ πως το περασμένο καλοκαίρι ο δέκτης δεν έκλεισε ούτε μια μέρα.

εχεις βαλει ανεμιστιρα μεσα και το πετιχες αυτο γιατι ενας φιλος μου
που το δουλεβε το μιχανιμα ειχε αγανακτισει

Γνωρίζει κανείς γιατί μετά από κάθε reboot βγάζει "tune failed". Αν το αφήσω περίπου 0,5 με 1 ώρα χωρίς ρεύμα ξεκινάει κανονικά και όλα δουλεύουν κανονικά μέχρι το επόμενο reboot, οπότε παλι τα ίδια.

Έχει σχέση με drivers και κανένα πυκνωτή που ενδεχομένως έχει το tuner; Γνωρίζεις κανείς;

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γνωρίζει κανείς γιατί μετά από κάθε reboot βγάζει "tune failed". Αν το αφήσω περίπου 0,5 με 1 ώρα χωρίς ρεύμα ξεκινάει κανονικά και όλα δουλεύουν κανονικά μέχρι το επόμενο reboot, οπότε παλι τα ίδια.

Έχει σχέση με drivers και κανένα πυκνωτή που ενδεχομένως έχει το tuner; Γνωρίζεις κανείς;
Έχει παρατηρηθεί ότι προβλήματα Tune Failed οφείλονται κυρίως σε settings. Ωστόσο αφού λες ότι εμφανίζεται μόνο μετά από reboot, πες μας ποιο image χρησιμοποιείς και πως (multiboot ή στη flash) γιατί ίσως να οφείλεται εκεί.

Το πρόβλημα το εμφανίζει ακόμη και με το image της dream mutlimedia. Το ίδιο πάντως μου κάνει και με gemini 3.8, newnigma 2.3 και τώρα newnnigma 2.3.1

Έχω 1 LNB ολο και όλο της EDISION σε ένα πιάτο 80 στον HOTBIRD. Το έχω δοκιμάσει και σε εκγατάσταση της N**A και πάλι τα ίδια. Στην παραμετροποίηση του tuner έχω πάντα την επιλογή "απλό" οπότε δεν κάνω και καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση.

Όλα τα images είναι στη flash.

Last edited:

-bye-
κανεις μεγαλο λαθος 32 βαθμους εχει ο δικος μου πλεον με της αναβαθμισεις εχω αφαιρεση και τον ανεμιστηρα και εκτος αυτου του εχω και 250 gb δοισκο και ειναι και ολη μερα πανω σε καναλι HD οποτε δωσε -bye-στην νοκια σου:flipout:
και μην ξεχνας οτι εχει και επεξεργαστη μεγάλο ευνόητο είναι να έχει κάποια θερμοκρασία παραπάνω

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εχεις βαλει ανεμιστιρα μεσα και το πετιχες αυτο γιατι ενας φιλος μου
που το δουλεβε το μιχανιμα ειχε αγανακτισει

Τίποτα απολύτως δεν έχω κάνει
Το έχω στην άνω επιφάνεια του ρακ, ώστε να αερίζεται και έχω πρόσφατο image (τα οποία έλυσαν και το πρόβλημα της μεγάλης θερμοκρασίας).

Το πρόβλημα το εμφανίζει ακόμη και με το image της dream mutlimedia. Το ίδιο πάντως μου κάνει και με gemini 3.8, newnigma 2.3 και τώρα newnnigma 2.3.1

Έχω 1 LNB ολο και όλο της EDISION σε ένα πιάτο 80 στον HOTBIRD. Το έχω δοκιμάσει και σε εκγατάσταση της N**A και πάλι τα ίδια. Στην παραμετροποίηση του tuner έχω πάντα την επιλογή "απλό" οπότε δεν κάνω και καμιά ιδιαίτερη ρύθμιση.

Όλα τα images είναι στη flash.
θα το πω αλλη μια φορα και δωσε βαση:
βαλτέ μέσα την αναβάθμιση και μετά σκαναρετε τους δορυφόρους ,μην περάσετε έτοιμη λίστα καναλιών ,απλά παντε στης υπηρεσίες του δορυφόρου και ψάξτε εκεί μέσα τα hd κανάλια θα δείτε ότι υπάρχουν και ότι παίζουν μια χαρά.
τώρα βαλτέ την λίστα π.χ του λικρα και θα δείτε ότι στα μπουκέτα hd μερικά κανάλια που τα είδατε πριν στης υπηρεσίες τώρα δεν υπάρχουν στην έτοιμη λίστα και προφανώς θα σας λέει tune failed,Και όλα αυτά γίνονται διότι καθε πιάτο έχει τα δικά του δεδομένα στις συχνότητες

εκτος καθοτι ποντιος δεν καταλαβα καλα την ερωτηση σου και προσπαθεις να βρεις τον τροπο πως να σεταρης το lnb και τον δορυφορο?

Last edited:

για να κατεβουν τα καναλια πρεπει να βαλουν τα παιδια hd lnb ?

Εγω θα πληροφορησω οτι ο διακοπτης εχει 10000 κυκλους ζωης σε συνεχη λειτουργια και ειναι κατι που αφορα ολους τους δεκτες.Αν κλεινεις τον διακοπτη μια φορα τη μερα,το βραδυ, κερδιζεις περιπου 13 χρονια ζωης του.Η τροφοδοσια ειναι το πιο σημαντικο κομματι του δεκτη οπου υπαρχουν πυκνωτες και αλλα υλικα οπου καταπονουνται με τη συνεχη λειτουργια και ετσι οδηγουμαστε σε βλαβη του δεκτη.Τελος, σημαντικη ,νομιζω οτι ειναι, και η οικονομια του ρευματος που μπορουμε να κανουμε με το απλο αυτο πατημα του κουμπιου.Καλη συνεχεια παιδια......

Φιλε Σουζακια να διαβασεις αυτο και τα επομενα και αν κατεχεις λιγο απο Ηλεκτρονικα η' κοινη λογικη θα καταλαβεις το σκεπτικο.Το να προσπαθειτε να θεοποιησετε καποιον δεκτη δεν θα σας βγει σε καλο.Εις βαρος σας θα ειναι γιατι δεν θα διορθωσουν και τα προβληματα του αν διαβαζουν οτι πατε πασο και στεκεστε κατα βαση στη λειτουργια εθερνετ.

για να κατεβουν τα καναλια πρεπει να βαλουν τα παιδια hd lnb ?
δεν υπάρχουν HD lnb.... εμπορικό τρικ είναι αυτό....αν και κάποιοι πιθανόν να είδαν διαφορα στο σήμα

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν υπάρχει hd lnb. Αυτά είναι "παραμύθια μάρκετινγκ".

ευχαριστω φιλε γιατι πολλα βλεπουμε και δεν ξερουμε τι μας γινετε

θα το πω αλλη μια φορα και δωσε βαση:
βαλτέ μέσα την αναβάθμιση και μετά σκαναρετε τους δορυφόρους ,μην περάσετε έτοιμη λίστα καναλιών ,απλά παντε στης υπηρεσίες του δορυφόρου και ψάξτε εκεί μέσα τα hd κανάλια θα δείτε ότι υπάρχουν και ότι παίζουν μια χαρά.
τώρα βαλτέ την λίστα π.χ του λικρα και θα δείτε ότι στα μπουκέτα hd μερικά κανάλια που τα είδατε πριν στης υπηρεσίες τώρα δεν υπάρχουν στην έτοιμη λίστα και προφανώς θα σας λέει tune failed,Και όλα αυτά γίνονται διότι καθε πιάτο έχει τα δικά του δεδομένα στις συχνότητες

εκτος καθοτι ποντιος δεν καταλαβα καλα την ερωτηση σου και προσπαθεις να βρεις τον τροπο πως να σεταρης το lnb και τον δορυφορο?

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Το πρόβλημα όμως το δικό μου είναι αλλού. Το tuner σε όσα κανάλια το έχω δοκιμάσει παίζει άψογα. Για κάποιο λόγο όμως μετά από επανεκκίνηση του DM800 βγάζει "tune failed". Τότε βγάζω το ρεύμα από το DM για 0,5 με 1 ώρα (μου μοιάζει σαν να θέλει να εκφορτιστεί κάποιος πυκνωτής!? Ίσως!) και μετά όταν ξεκινάει ο DM όλα άψογα για μέρες μέχρι τη στιγμή που θα ξανακάνω reboot. Τότε πάλι τα ίδια και πάλι η ίδια διαδικασία.

Πιστεύω πως αν είχε πρόβλημα γενικά το tuner ή το σετάρισμα θα είχα πρόβλημα και σε άλλες περιπτώσεις. Κάπου διάβασα στο forum αυτό πως κάποιες rev του tuner έχουν πυκνωτή. Από τα λίγα ηλεκτρονικά που ξέρω αυτό ίσως να εξηγεί το πρόβλημα. Όταν δουλεύει κανονικά το tuner ο πυκνωτής έχει φορτίο. Έτσι όταν κάνεις reboot εξακολουθεί να είναι φορτισμένος και οι drivers βγάζουν error όταν πάνε να ξεκινήσουν.

Αν όμως του δώσεις χρόνο να εκφορτιστεί τότε οι drivers δεν βγάζουν error και δουλεύουν όλα άψογα.

Γενικά να τονίσω ό,τι όλα δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέχρι τη στιγμή που θα κάνει κάποιος reboot. Τότε έχουμε "tune failed" και γι' αυτό η εξήγηση με τον πυκνωτή μου φαίνεται λογική. Αλλιώς δεν θα δούλευε το tuner γενικά και σε άλλες περιπτώσεις.