Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

leo06 pls inform

Πως γίνεται η εγκατάσταση του experimental (που είναι και 36 ΜΒ) ?

Thanks

leo06 pls inform

Πως γίνεται η εγκατάσταση του experimental (που είναι και 36 ΜΒ) ?

Thanks

1)ο δεκτης εκτως ρευματος και εχουμε κρατημενο το shutdown α;πο την προσοψη του
2)βαζουμε τον δεκτη στο ρευμα και μας εμφανιζει ενα ***STOP**** στην οθονη του και τοτε αφινουμε το shutdown
3)απο πανω απο το Stop εχει την ip του(ενοειτε οτι τον εχουμε σε δικτιο με DHCP)
4)εκεινη την ip που γραφει ο δεκτης την βαζουμε στον webBrowser μας και μας ανοιγει το web interface του δεκτη με την επιλογη firmware upgrade κατω
5)επιλεγουμε αυτο και μας βγαζει select .nfi file εκει παταμε την αναζιτηση και επιλεγουμε το λογισμικο μας που εχουμε κατεβασει στο πισι μας και παταμε FLASH

ο οδηγος αυτος ειναι απο τον DrDream απο αλλο φορουμ

Leo06 ευχαριστώ πολύ!!

Το firmware update -->ok
To BA -->ok

Επόμενο μάθημα αύριο - καληνύχτα σ'όλους

gia na tos sindeseis katefteian sto pc xreiazete FTP kalodio kai oxi utp,
meta katevase apo to inernet sto pc sou to dcc enagma2 (einai ftp programa)
orizeis tis ip tou 800 kai tou pc,prosexe to user kai to pass ean exeis valeis na ta simpiroseis sosta kai eisai etoimos

to ftp καλωδιο που λες πιο ειναι ?
ενοεις το cross?
http://www.duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm
δοκιμασα αλλα δεν περνει ip.
στο δεκτη πρεπει να βαλω μια ip εγω ετσι δεν ειναι?

ενας οδηγος δεν υπαρχει ρε παιδια ? ας μου πει καποιος τις ρυθμισεις του γιατι εχω κολησει.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

to ftp καλωδιο που λες πιο ειναι ?
ενοεις το cross?
http://www.duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm
δοκιμασα αλλα δεν περνει ip.
στο δεκτη πρεπει να βαλω μια ip εγω ετσι δεν ειναι?

ενας οδηγος δεν υπαρχει ρε παιδια ? ας μου πει καποιος τις ρυθμισεις του γιατι εχω κολησει.

Πατησε στο pc σου εναρξη-εκτελεση-γραψε cmd-πατα οκ-γραψε ipconfig-πατα enter.Eτσι θα δεις τις πληροφοριες που θες.
Αν η ip σου ειναι π.χ.

192.168.2.1

τοτε για τον DM βαλε 192.168.2.13

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

με το που ανοίγεις το DCC σου βγάζει την ip του pc
πατάς στο DCC στο connection type->direct crossover (εννοείτε ότι θες καλώδιο crossover) και βάζεις από πριν στο δεκτη ένα ip και το γραφεις στο DCC (κάτω από την εικόνα του δεκτη )
αν τα κανεις σωστά θα συνδεθείς
ελπίζω να βοήθησα

φιλικά γρηγορης-bye-

τα εχω δοκιμασει ολα αυτα παιδια αλλα δεν γινεται τιποτα .αλλαξα και καλωδιο μηπως εφταιγε αυτο.θα ξαναδοκιμασω το βραδυ και βλεπουμε.
αν εχει καποιος να προτεινει κατι ευχαριστως

Δάσκαλοι καλησπέρα -bye-

Στο χθεσινό μάθημα εντρυφήσαμε στα θέματα εγκατάστασης experimental flash στον δέκτη και εγκατάσταση του Βarry Allen στο USB stick.

Παρακαλώ όπως στο σημερινό μάθημα με ενημερώσετε για το πώς εγκαθιστούμε τα διάφορα images (πχ PLI, nabilo, nenigma κλπ).

Επίσης να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα NAS (Synology 207) το οποίο επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ως εξωτερικό δίσκο για εγγραφή - αναπαραγωγή από το Dreambox. Πώς το κάνουμε αυτό; Κάποιο από τα παραπάνω images κάνει τη ζωή μας ευκολότερη στη διαχείρηση NAS;

Με εκτίμηση εις άπαντες

Δάσκαλοι καλησπέρα -bye-

Στο χθεσινό μάθημα εντρυφήσαμε στα θέματα εγκατάστασης experimental flash στον δέκτη και εγκατάσταση του Βarry Allen στο USB stick.

Παρακαλώ όπως στο σημερινό μάθημα με ενημερώσετε για το πώς εγκαθιστούμε τα διάφορα images (πχ PLI, nabilo, nenigma κλπ).

Επίσης να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα NAS (Synology 207) το οποίο επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ως εξωτερικό δίσκο για εγγραφή - αναπαραγωγή από το Dreambox. Πώς το κάνουμε αυτό; Κάποιο από τα παραπάνω images κάνει τη ζωή μας ευκολότερη στη διαχείρηση NAS;

Με εκτίμηση εις άπαντες
κατεβαζεις το image που θελεις (εγω εχω black hole 07) το περνας με ftp στο mb_images στο usb μετα πας στα plugins στο δεκτη επιλεγεις barry allen ρυθμισεις για τα Images στο mb_images-εγκατασταση image τυπου nfi απο mb images

Καλημερα,
Μια ερωτηση οσο αφορα τα διαφορα images.ενω κανω σωστη εγκατασταση μεσω του barry allen και λειτουργουν σωστα ,τα καναλια δεν ανοιγουν οταν χρησιμοποιω αυτα τα images του usb(nabilo.oozoon,gemini).Αντιστοιχα με το image της flash memory(newnigma 2.3.1) ανοιγουν ολα.
Κατι προσπερναω.
Παρακαλω τα φωτα σας.

Καλημερα,
Μια ερωτηση οσο αφορα τα διαφορα images.ενω κανω σωστη εγκατασταση μεσω του barry allen και λειτουργουν σωστα ,τα καναλια δεν ανοιγουν οταν χρησιμοποιω αυτα τα images του usb(nabilo.oozoon,gemini).Αντιστοιχα με το image της flash memory(newnigma 2.3.1) ανοιγουν ολα.
Κατι προσπερναω.
Παρακαλω τα φωτα σας.
Τι εννοείς "δεν ανοίγουν";
Δεν βλέπεις εικόνα; Δεν τα βλέπεις καν στη λίστα;

Καλημερα,
Κατι προσπερναω.
Παρακαλω τα φωτα σας.
εχεις experimenetal 07.02.09 sti flash?

απο το site του newnigma το εχω κατεβασει.(2.3.1)
dim ενω με το image της flash βλεπω π.χ το hd suisse με τα αλλα images δεν βλεπω "φως".(κανω κανονικα backup & restore ρυθμισεων)

Last edited:

απο το site του newnigma το εχω κατεβασει.(2.3.1)
dim ενω με το image της flash βλεπω π.χ το hd suisse με τα αλλα images δεν βλεπω "φως".
ααα... τώρα κατάλαβα...
Είναι επικίνδυνο να μιλάμε εδώ για "φως"!
Πάντως πρέπει απλά να βρεις τον τρόπο να περάσεις το "ρεύμα" σε όλα τα images.
Αλλά η κουβέντα περί αυτού μάλλον πρέπει να σταματήσει εδώ... Αλλιώς θα επέμβει ο moderator και με το δίκιο του...

ακομα δεν καταφερα να συνδεσω το δεκτη με το pc.
εφτιαξα καινουριο cross καλωδιο αλλα τιποτα.απενεργοποιησα το firewall τιποτα.
ειχα dhcp ενεργοποιημενο sto pc το απενεργοποιησα,εβαλα 192.168.27.1 και 255.255.255.0 και στο δεκτη 192.168.27.2 και 255.255.255.0 ,kai sto pc ειδε κανονικα την συνδεση αλλα στο δεκτη τα ιδια (στο network test).ετρεξα το dcc και δεν εβλεπε δεκτη ,μου εβγαζε οτι ο δεκτης δεν εχει ip.
τι αλλο να κανω?