Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Η συζήτηση για "cr@ck" και το pass για τον κλειδωμένο δέκτη τελειώνει εδώ.

@fotisnet
Λύση και υποστήριξη στα προβλήματα FTP θα βρεις εκεί που αγόρασες.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

δοκιμασα και με μικρα γραμματα και με το password κενο αλλα τιποτα

αυτο που βρηκα για τουσ υποτιτλουσ ειναι το παρακατω...
Οι οδηγίες που παραθέτεις είναι από άλλο ελληνικό forum, το οποίο υπερεκτιμώ γιατί από εκεί έμαθα τα περισσότερα από όσα γνωρίζω για τους dreambox εδώ και πολύ καιρό...
Εάν ήσουν πιο προσεκτικός θα διάβαζες εκεί ότι αυτό γίνεται μόνο σε enigma1 και δεν θα ταλαιπωρούσες ασκόπως τον εαυτό σου. Επίσης, αν ήσουν πιο προσεκτικός (και δε βιαζόσουν να πετύχεις ένα και συγκεκριμένο πράγμα όπως φαίνεται από τα υπόλοιπα posts σου) θα έβρισκες πιθανή λύση για όλα σου τα προβλήματα...

Πέρα όμως από αυτό, εάν μου επιτρέπει ο moderator μια παρατήρηση, μιας και το βλέπω συχνά τελευταία, όχι μόνο σε αυτό το forum...
Βρε παιδιά, πως είναι δυνατόν να ζητάτε να γίνει ανοικτά μία συζήτηση γύρω από ξεκλειδώματα, "φώτα", "λαμπατέρ" και δεν ξέρω 'γω τι άλλο; Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι αδύνατον να γίνει αυτό δημόσια; Πως ζητάτε από ένα forum να ριψοκινδυνεύσει την αξιοπιστία του αλλά και το κύρος του;
Τέλος πάντων, "κοντά στο νου και η γνώση" που λέμε. Πρόκειται για ένα linuxάτο μηχάνημα, προσπαθήστε να μάθετε τουλάχιστον τα βασικά γι'αυτό και τότε θα δείτε ότι οι μισές (τουλάχιστον) από τις απορίες γι'αυτό που ζητάτε θα λυθούν από μόνες τους.
Στην τελική, υπάρχουν και τα pms. Αφού μπαίνετε στον κόπο να ζητήσετε "έτοιμη τροφή" ζητήστε το διακριτικά και μακρυά από τα δημόσια βλέμματα. Και όποιος νομίζει ας σας απαντήσει. Έτσι γλιτώνετε και τους υπόλοιπους από το να γράφουν posts σαν αυτό που διαβάζετε τώρα και να φαινόμαστε κακοί επειδή αρνούμαστε το... αυτονόητο: να γράψουμε δημόσια το πως θα γίνει μια παρανομία!

ΥΓ1. Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι εγώ, ο dimfil, είμαι "αθώα περιστερά", ότι ποτέ δεν το προσπάθησα ή δεν το κατάφερα. Απλά δηλώνω ότι οι γνώσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να κινούνται με τόσο δημόσιο τρόπο και με το να παρουσιάζονται έτοιμες τέτοιου είδους λύσεις χάνεται το κύρος του forum.
ΥΓ2. Συγνώμη για το offtopic. Αφήνω στη διακριτική ευχέρεια του moderator να το διαγράψει εάν επιθυμεί.

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

+10000000 ...και τα βλέπω!
Να μπει στικυ ώστε να κάνουμε copy paste το κείμενο ή μέρος του σε άλλα ανάλογα ποστ!

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδες, τι σκληρο δισκο εχετε? Επειδη λεω να παρω εναν τι ειναι καλυτερο?
Εσωτερικος 2,5 (θερμοκρασιες??), εξωτερικος usb ή εξωτερικος e-sata? Γιατι κατι μου λεει οτι το τελευταιο ειναι και το καλυτερο??

Υ.Γ. Τα ρεστα μου!!!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδες, τι σκληρο δισκο εχετε? Επειδη λεω να παρω εναν τι ειναι καλυτερο?
Εσωτερικος 2,5 (θερμοκρασιες??), εξωτερικος usb ή εξωτερικος e-sata? Γιατι κατι μου λεει οτι το τελευταιο ειναι και το καλυτερο??

Υ.Γ. Τα ρεστα μου!!!
1. Εσωτερικός δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, μη φοβάσαι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα. Οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικές. "Ακούγεται" όμως κατά τη λειτουργία του.
2. Εξωτερικό usb ξέχνα τον... Θα χάσεις τη δυνατότητα PVR σε αυτόν. Αν δε σε νοιάζει και απλά θες να αποθηκεύεις διάφορα τότε ΟΚ. Αλλά νομίζω δεν αξίζει τον κόπο έναντι του εσωτερικού.
3. Εξωτερικό e-sata έχω εγώ. Όχι επειδή είναι καλύτερος αλλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ το PVR και θέλω να τον μεταφέρω ανάμεσα σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Θα σου έλεγα να πάρεις το (1). Μια χαρά είναι και οικονομικότερος. Εάν θέλεις φορητότητα πήγαινε στο (3).
Το (2) άστο ήσυχο...

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πιο γρηγορος κι απ'τη σκια σου!!!! Ευχαριστω πολυ

31e48798374cf8bb2dc8c901895299124g.jpg

250 GB και με ενα αθορυβο ανεμιστηρα ολα καλα,τα ρεστα μου για σενα-bye-

Ή μηπως κατι τετοιο?? καποια στιγμη θα καταφερω να ανεβασω φωτο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

1. Εσωτερικός δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, μη φοβάσαι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα. Οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικές. "Ακούγεται" όμως κατά τη λειτουργία του.
2. Εξωτερικό usb ξέχνα τον... Θα χάσεις τη δυνατότητα PVR σε αυτόν. Αν δε σε νοιάζει και απλά θες να αποθηκεύεις διάφορα τότε ΟΚ. Αλλά νομίζω δεν αξίζει τον κόπο έναντι του εσωτερικού.
3. Εξωτερικό e-sata έχω εγώ. Όχι επειδή είναι καλύτερος αλλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ το PVR και θέλω να τον μεταφέρω ανάμεσα σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Θα σου έλεγα να πάρεις το (1). Μια χαρά είναι και οικονομικότερος. Εάν θέλεις φορητότητα πήγαινε στο (3).
Το (2) άστο ήσυχο...

Γιατί με τον εξωτερικό usb θα χάσει το pvr ;;; Έχω συνδέσει έναν Western Digital και κάποια στιγμή και έναν Lacie, εξωτερικούς μέσω USB και λειτουργούν άψογα !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γιατί με τον εξωτερικό usb θα χάσει το pvr ;;; Έχω συνδέσει έναν Western Digital και κάποια στιγμή και έναν Lacie, εξωτερικούς μέσω USB και λειτουργούν άψογα !
Σίγουρο; Δουλεύουν κανονικά και με pvr; Δηλαδή πατάς "Κίτρινο" και αρχίζει να γράφει στον usb;
Τι να πω... Μπορεί να μου διαφεύγει κάτι...
Πες μας τι image χρησιμοποιείς και τι (πιθανώς) libs έχεις εγκαταστήσεις επιπλέον. Εγώ πάντως μόλις τώρα δοκίμασα από περιέργεια σε Gemini 4.1 και Newnigma 2.3.1 και δουλεύει όπως περιγράφω: ναι για αποθήκευση ταινιών, mp3 και αρχείων αλλά όχι για pvr και εγγραφή προγραμμάτων μέσω timer.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σίγουρο; Δουλεύουν κανονικά και με pvr; Δηλαδή πατάς "Κίτρινο" και αρχίζει να γράφει στον usb;
Τι να πω... Μπορεί να μου διαφεύγει κάτι...
Πες μας τι image χρησιμοποιείς και τι (πιθανώς) libs έχεις εγκαταστήσεις επιπλέον. Εγώ πάντως μόλις τώρα δοκίμασα από περιέργεια σε Gemini 4.1 και Newnigma 2.3.1 και δουλεύει όπως περιγράφω: ναι για αποθήκευση ταινιών, mp3 και αρχείων αλλά όχι για pvr και εγγραφή προγραμμάτων μέσω timer.

το κιτρινο ειναι για timeshift

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκι

το κιτρινο ειναι για timeshift
Ναι το γνωρίζω.
Το βάζω στο ίδιο "τσουβάλι" γιατί αναφέρεται γενικώς "πακέτο" στις δυνατότητες των δεκτών pvr...

Αν είναι φορμαρισμένος σε ext3 πιθανός να δουλεύει και για εγγραφές...υποθέσεις κάνω δεν το εχω δοκιμάσει ο ίδιος

Ναι, γίνεται μέσα από το gemini 4.1. Αρχικά θα γίνει αρχικοποίηση (ή κάπως έτσι), ουσιαστικά φορμάρισμα σε ext3. Μετά πρέπει να γίνει mount μέσα από το μενού στο /hdd (αν θυμάμαι καλά, διαφορετικά στο /media/hdd) και τέλος να γίνει εγγραφή στο fstab (με το μπλε κουμπί μέσα από το μενού που γίνεται mount). Μια επανεκκίνηση και όλα έτοιμα. Και timeshift με το κίτρινο και pvr με το κόκκινο. Δεν θυμάμαι αν πρέπει να δημιουργηθεί φάκελος movies, ή αν τον δημιουργεί αυτόματα. Επισυνάπτω το αρχείο fstab που βρίσκεται στο /etc

rootfs / auto defaults 1 1
proc /proc proc defaults 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0
/dev/mtdblock/2 /boot jffs2 ro 0 0
tmpfs /var tmpfs defaults 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 /media/hdd auto defaults 0 0
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /media/hdd ext3 defaults 0 0

ανάλογα με τη θύρα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει το path /dev/scsi.... κλπ

Last edited: