Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Έχω το D-Link DWL-G122. Είτε όμως έφταιγε αυτό ή όχι, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να φαίνεται στο Network,το Enable WLAN?

Αυτή τη στιγμή είμαι με το NabiloSat Blackhole v0.9, αλλά έχω δοκιμάσει επίσης τα latest images από gemini2, newnigma2 και DreamForum-II. Εσύ ποιο έχεις?
Παρεπιπτόντως στο DreamForum-II με ένα extra plugin που περιείχε κάτι bugfixes, κατάφερα να δω το μενού Enable WLAN, άλλα όταν πάτησα enable, μου βγήκε μια ωραία πράσινη οθονούλα, που έλεγε error και έκανε restart το dreambox..

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αν το έχεις σε προέκταση usb ή σε usb hub βγάλτο και σύνδεσέ το κατευθείαν στη θύρα usb. Μετά κάνε επανεκκίνηση.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Έχω το D-Link DWL-G122. Είτε όμως έφταιγε αυτό ή όχι, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να φαίνεται στο Network,το Enable WLAN?

Στα διεθνή forums αναφέρονται ως συμβατά τα παρακάτω revisions του stick που έχεις:

D-Link DWL-G122 Rev. C1 (F/W.:v3.00)
D-Link DWL-G122 Rev. C1 (F/W.:v3.10)

Τσέκαρε ότι έχεις ένα από τα παραπάνω revisions και αντίστοιχα firmware. Από revision σε revision του ίδιου wifi stick μπορεί να έχει γίνει αλλαγή του chipset οπότε η διαφορά είναι σημαντική...

Αυτό εδώ έχω -> D-Link DWL-G122 Rev. C1 (F/W.:v3.10)
Το'χω βάλει στην προέκταση που έχει το dlink, γιατί αν πάω να βάλω κατευθείαν το στικάκι, δεν μου χωράει μετά το scart.

Το'χω βάλει στην προέκταση που έχει το dlink, γιατί αν πάω να βάλω κατευθείαν το στικάκι, δεν μου χωράει μετά το scart.
Ένας φιλος μου είχε παρόμοιο πρόβλημα και μόλις το κούμπωσε χωρίς την προέκταση όλα δούλεψαν κανονικά

Με την προέκταση θα έχεις πρόβλημα. Λυπάμαι, κάτι πρέπει να βρεις να κάνεις με το scart.

Oκ, θα το κοιτάξω και θα σας πω. Πάντως στο NabiloSat δεν χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο plugin πρώτα ή να κάνω κάποια ρύθμιση, σωστά?

Oκ, θα το κοιτάξω και θα σας πω. Πάντως στο NabiloSat δεν χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο plugin πρώτα ή να κάνω κάποια ρύθμιση, σωστά?
οταν συνδεσεις το στικακι και κανεις reboot θα εμφανιστει το wlan στο μενου-παραμετροποιηση-συστημα-δυκτιο

Last edited:

οταν συνδεσεις το στικακι και κανεις reboot θα εμφανιστει το wlan στο μενου-παραμετροποιηση-συστημα-δυκτιο ακριβως οπως το λεει ο λεο ,και με την προέκταση δεν θα εχεις κανενα προβλημα ετσι το εχω κα εγω και στο ξαναλεω εχουμε το ιδιο 100% ειναι οταν το βαλεις πανω να κανεις ρεμπουτ τον δεκτη και θα εισαι οκ

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Με την προέκταση θα έχεις πρόβλημα. Λυπάμαι, κάτι πρέπει να βρεις να κάνεις με το scart.

το ειχα ολο το καλοκαιρι με την προεκταση ακριβως το ιδιο και δεν ειχα κανενα προβλημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

το ειχα ολο το καλοκαιρι με την προεκταση ακριβως το ιδιο και δεν ειχα κανενα προβλημα

Δεν έχω το ίδιο εγώ προσωπικά. Εγώ έχω ένα Linksys.
Δέχομαι την παρατήρησή σου, μπορεί να είναι έτσι.
Αυτό που γράφω εγώ βασίζεται στα όσα έχω δει από 5-6 άτομα που γνωρίζω προσωπικά και έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα, καθώς και απ´αυτά που διαβάζω στα διεθνή forums όπου επίσης προτείνεται ως επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος η τοποθέτηση του stick κατευθείαν στη usb.
Στα όσα έχω προσωπικά δοκιμάσει δεν δούλεψε κανένα, ούτε σε προέκταση ούτε σε hub. Δοκιμές με πρόσφατο experimental στη flash και τα τρία επικρατέστερα images (Gemini, Newnigma, Nabilo) σε stick. Όλες οι δοκιμές έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο.
"Θεός" δεν είμαι, ούτε παντογνώστης. Ασφαλώς και μπορεί να κάνω λάθος, όμως από τα όσα γνωρίζω και έχω δει μέχρι στιγμής, η πιθανότητα να δουλέψει πάνω σε προέκταση είναι μικρή. Εάν παρόλα αυτά έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις και η κατάσταση έχει αλλάξει, ζητώ συγνώμη για τη λάθος πληροφορία που μετέδωσα.
Πάντως, θα ήθελα όσοι απαντούν ότι δουλεύει να γράφουν για ποιο image μιλούν και σε τι περιβάλλον (multiboot ή όχι και με ποια images). Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη καταγραφή του προβλήματος και να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους στο μέλλον.

Έχει παρατηρήσει κανείς αδυναμία του CCCam να τρέξει μετά από reboot;;;
Μου το κάνει σε όλα τα images και δεν τρέχει ούτε manually.....

Έχει παρατηρήσει κανείς αδυναμία του CCCam να τρέξει μετά από reboot;;;
Μου το κάνει σε όλα τα images και δεν τρέχει ούτε manually.....

Εγώ δεν αντιμετώπισα ποτέ κάτι αντίστοιχο πάντως...

λοιπόν παρατήρησα ότι το κάνει μόνο όταν στο slot είναι μέσα η κάρτα, version 2, της nova. Πιθανόν να έχει σχέση το συγκεκριμένο version....

Παιδια να κανω μια ερωτηση και γω?

Κανα plug-in που εχω ακουσει οτι υπαρχουν και βγαινουν συνεχεια για τους dreambox και ειναι πολυ χρηστικα, που μπορω να βρω τετοια plug-ins για τον 800?

μια ερωτηση για τους ψαγμενους.... τα <<κολπακια>> τα οποια κανουν τα αλλα μοντελα dreambox οπως το 500s , 600s, 7020 κλπ , με το ΕΤΗΕΡΝΕΤ , αλλα και τα διαφορα plug-ins, emulators ,κ@@s κλπ , γινοντε και στον 800 HD ?

Παιδια να κανω μια ερωτηση και γω?

Κανα plug-in που εχω ακουσει οτι υπαρχουν και βγαινουν συνεχεια για τους dreambox και ειναι πολυ χρηστικα, που μπορω να βρω τετοια plug-ins για τον 800?

Για δώσε ένα παράδειγμα...

μια ερωτηση για τους ψαγμενους.... τα <<κολπακια>> τα οποια κανουν τα αλλα μοντελα dreambox οπως το 500s , 600s, 7020 κλπ , με το ΕΤΗΕΡΝΕΤ , αλλα και τα διαφορα plug-ins, emulators ,κ@@s κλπ , γινοντε και στον 800 HD ?

Όλα...
Αλλά μη ρωτήσεις το "πως" εδώ. Δεν κάνει...