Dreambox 800 HD

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχουν συνδέσει τον δέκτη με το παρεχόμενο καλώδιο σε hdmi είσοδο στην τηλεόρασή τους. Μόλις ανοίγετε τον δέκτη, η τηλεόραση γυρνάει αυτόματα στην hdmi είσοδο που έχετε συνδέσει τον δέκτη (όπως γίνεται με την σύνδεση scart) ή είστε αναγκασμένοι να αλλάζεται χειροκίνητα (από το τηλεχειριστήριο της tv) τις εισόδους ώσπου να βρεθεί αυτή που είναι συνδεμένος ο δέκτης;

δεν γυρναει αυτοματα

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα έχουν συνδέσει τον δέκτη με το παρεχόμενο καλώδιο σε hdmi είσοδο στην τηλεόρασή τους. Μόλις ανοίγετε τον δέκτη, η τηλεόραση γυρνάει αυτόματα στην hdmi είσοδο που έχετε συνδέσει τον δέκτη (όπως γίνεται με την σύνδεση scart) ή είστε αναγκασμένοι να αλλάζεται χειροκίνητα (από το τηλεχειριστήριο της tv) τις εισόδους ώσπου να βρεθεί αυτή που είναι συνδεμένος ο δέκτης;
Η σύνδεση HDMI δεν έχει πιν ενεργοποίησης εισόδου. Συνεπώς καμία συσκευή της αγοράς δεν "αλλάζει" αυτόματα. Δεν είναι αδυναμία του δέκτη. Είναι γενικό φαινόμενο.
Εδώ που τα λέμε η αυτόματη αλλαγή θα ήταν πολύ βολική.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Η σύνδεση HDMI δεν έχει πιν ενεργοποίησης εισόδου. Συνεπώς καμία συσκευή της αγοράς δεν "αλλάζει" αυτόματα. Δεν είναι αδυναμία του δέκτη. Είναι γενικό φαινόμενο.
Εδώ που τα λέμε η αυτόματη αλλαγή θα ήταν πολύ βολική.
Πάντως όταν ανοίγω το Blueray της samsung, η τηλεόραση της ίδιας εταιρίας (samsung 46f86) γυρνά αυτόματα στην είσοδο hdmi που είναι συνδεμένη συσκευή.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Προφανώς οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο συσκευές είναι της ίδιας εταιρίας.
Μήπως χρησιμοποιείς το Anynet?

Κι εγώ έχω την 46F86 και μέχρι σήμερα καμία συσκευή συνδεδεμένη με HDMI δεν άλλαξε αυτόματα την είσοδο.

Λοιπόν, μια και με έπιασαν τα υπαρξιακά μου, έχω μια ερώτηση σχετικά με τη flash:

Παλαιότερα, στη flash του DM800 έβαζα το experimental και σε stick με barry allen διάφορα άλλα image. Το πρόβλημά μου ήταν ότι όταν φόρτωνα νέο experimental έπρεπε να κάνω όλα τα network settings από την αρχή και να ξαναπεράσω barry allen για να δω το usb stick.

Κάποια στιγμή λοιπόν βαρέθηκα τη διαδικασία αυτή και αποφάσισα να φλασάρω τον δέκτη με oozoon. Και έτσι βρήκα και την ηρεμία μου γιατί με ένα on line update τα ενημέρωνα όλα, ακόμα και το barry allen. Τέρμα το φλασάρισμα.

Παρακολουθώ όμως στο φόρουμ ότι εξακολουθούν οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν στην flash experimental, που αναμφιβόλως είναι και πιο ενημερωμένη έκδοση. Ηθελα να ρωτήσω κατά πόσο η experimental κάνει πλέον on line update ή σε κάθε περίπτωση τι άλλο προτίνετε για την flash (υπάρχει π.χ. το iCVS-Image-dm800-20090307164057 στο site του Gemini team).

Κια ένα ακόμα ερώτημα άσχετο με τα ανωτέρω: Το τελευταίο Gemini έχει κάποιο plugin ή script για το εβδομαδιαίο epg του sky όπως το Nabilo; Γιατί χρησιμοποιώ το Nabilo και η δυνατότητα αυτή είναι πραγματικά πολύ βολική.

Αυτά το ολίγα...

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!

Όσο αφορά το experimental έχει online update και δε χρειάζεται φλασάρισμα από την αρχή. Και το έχει εδώ και καιρό...

Όσο αφορά το experimental έχει online update και δε χρειάζεται φλασάρισμα από την αρχή. Και το έχει εδώ και καιρό...

Ναι αλλα μου φενεται δεν ειμαι σιγουρος οτι τα images που εχουν ποστο στην flash πρεπει να κανουν ολοικο update!! [με λιγα λογια flash απο την αρχη]!

Περίεργο blinking στο κόκκινο φωτάκι στο μπροστινό panel του δέκτη! Ιδέα κανείς?

Περίεργο blinking στο κόκκινο φωτάκι στο μπροστινό panel του δέκτη! Ιδέα κανείς?
Μήπως κάνεις εγγραφή;Μήπως πάτησες shift timer;Μήπως έχεις μπει με web interface;

Μήπως κάνεις εγγραφή;Μήπως πάτησες shift timer;Μήπως έχεις μπει με web interface;
Σωστός!
Πες μας όμως σε ποια κατάσταση του δέκτη αναβοσβήνει το λαμπάκι.

+1 αλλα δεν μα λεει ο φιλος πια αναβαθμισει εχει μεσα διοτι κατι τετια κολπα μας εκανε αν θυμαστε παλια με καπιες αναβθμισεις

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

+1 αλλα δεν μα λεει ο φιλος πια αναβαθμισει εχει μεσα διοτι κατι τετια κολπα μας εκανε αν θυμαστε παλια με καπιες αναβθμισεις
Ακριβως, όταν το ιματζ της φλας ηταν νεο και αυτό του στικ παλαιότερο ειχαμε το αναβοσβημα

OK παιδιά φαίνεται να διορθώθηκε με update της flash! Ξεκίνησε στο προηγούμενο και τώρα σταμάτησε. Ευχαριστώ πολύ. (Second stage 72, Enigma2 Head 2 April 2009, USB -> BA v4.6.94, Newnigma2 v2.3.2, NabiloBlackHole v0.8) A! update στα του USB online γίνεται ή απεγκατάσταση και ξανά εγκατάσταση?

Οι εκδόσεις που έχεις στο usb θέλουν απεγκατάσταση. Εδώ και καιρό κυκλοφορεί το Nabilo 0.9 και αναμένεται οσονούπω το επόμενο, ενώ το Newnigma βρίσκεται ήδη στην έκδοση 2.4

Για αρχή "στήσε" το Newnigma 2.4 και περίμενε τα επόμενα (Nabilo - Gemini)

Γεια σε ολους
ειμαι καινουργιος εδω - οπως και στο ονειροκουτι που δεν εχει καμμια σχεση με τα "χαζοκουτια" που ειχα ως τωρα
εχω βαλει το nabilo blackhole version 0.9 και τα παω αρκετα καλα - χαρη στα πολλα φορα που υπαρχουν και στους χρηστες που ειναι προθυμοι να βοηθησουν με υπομονη.
Το μονο που δεν εχω βρει ακομη και ειναι πολυ σημαντικό, ειναι πως να βαλω υποτιτλους στον 800άρη μου σε ξενογλωσσες ταινιες
εχω βρει εναν οδηγο για το drticc αλλα αυτος αναφερεται στους παλιους 500 και 7020
ξερει κανεις τι να κανω για τον 800άρη;
ευχαριστω πολυ

Γεια σε ολους
ειμαι καινουργιος εδω - οπως και στο ονειροκουτι που δεν εχει καμμια σχεση με τα "χαζοκουτια" που ειχα ως τωρα
εχω βαλει το nabilo blackhole version 0.9 και τα παω αρκετα καλα - χαρη στα πολλα φορα που υπαρχουν και στους χρηστες που ειναι προθυμοι να βοηθησουν με υπομονη.
Το μονο που δεν εχω βρει ακομη και ειναι πολυ σημαντικό, ειναι πως να βαλω υποτιτλους στον 800άρη μου σε ξενογλωσσες ταινιες
εχω βρει εναν οδηγο για το drticc αλλα αυτος αναφερεται στους παλιους 500 και 7020
ξερει κανεις τι να κανω για τον 800άρη;
ευχαριστω πολυ
den gynete akoma sto enigma 2

α γι' αυτο δεν εχω βρει πουθενα απαντηση στο προβλημα!
για να δουμε
υπαρχει αλλος να πιστοποιει και να συμφωνει με τον φιλο;
ευχαριστω

Ναι δεν υπάρχει η δυνατότητα υποτίτλων στο Ε2.
Υπάρχει ένα plugin, το 2sub, το οποίο εγκαθιστάς και βλέπεις υπότιτλους όταν τους εκπέμπουν τα ίδια τα κανάλια: πχ BSkyB στις 28,2

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ναι δεν υπάρχει η δυνατότητα υποτίτλων στο Ε2.
Υπάρχει ένα plugin, το 2sub, το οποίο εγκαθιστάς και βλέπεις υπότιτλους όταν τους εκπέμπουν τα ίδια τα κανάλια: πχ BSkyB στις 28,2

Δεν χρειάζεται αυτό στο enigma2, η δυνατότητα εμφανισης υπότιτλων που εκπέμπει το καναλι (όταν εκπέμπει) υπάρχει ετσι κι αλλιώς σε όλα τα ιματζ (menu-subtitles)
Για ελληνικούς υπότιτλους επιβεβαιώνω αυτό που ειπαν και οι προηγούμενοι

Ναι αλλά χωρίς το άρθρωμα αυτό, κάθε σειρά υποτίτλων προστίθεται στην προηγούμενη και καταλαμβάνουν όλη την εικόνα.