Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

αυτο το 2sub το εχω κατεβασει και εγκαταστησει αλλα δεν καταλαβαινω τι κανει
ευχαριστω ολους
ελπιζω συντομα να βγει ενα πλαγκ-ιν για να βλεπει η οικογενεια τις πολλες ταινιες των δορ. καναλιων

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ναι αλλά χωρίς το άρθρωμα αυτό, κάθε σειρά υποτίτλων προστίθεται στην προηγούμενη και καταλαμβάνουν όλη την εικόνα.
Σε ποιό κανάλι στο κάνει αυτό;
Επειδη ειχα καιρό να το δω πήγα μόλις στο BBC1 (2D) που ξερω σίγουρα ότι εχει σχεδόν πάντα και υποτιτλους και επέλεξα απο menu-subtitles-dvb subtitles (έχουν και txt subtitles) και οι αγγλικοί υπότιτλοι εμφανίζονταν μιά χαρά, χωρίς να καταλαμβανουν όλη την εικόνα (dm8000-gemini4.1)

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το έχω κάνει αυτό (το τελετέξτ), αλλά οι υπότιτλοι εμφανίζονται "άσχημοι"

Το έχω κάνει αυτό (το τελετέξτ), αλλά οι υπότιτλοι εμφανίζονται "άσχημοι"

Επειδή όντως από το teletext εμφανίζονται άσχημοι οι υπότιτλοι, βάλε αυτό το Plugin:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41804

Επειδή όντως από το teletext εμφανίζονται άσχημοι οι υπότιτλοι, βάλε αυτό το Plugin:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41804

Για αυτό ακριβώς μιλούσα λίγο πιο πάνω, απλά ανταλλάξαμε κάποια διευκρινιστικά μηνύματα με τον voreio ;)

Παντως το προβλημα προφανώς αφορα μόνο τους TXT υπότιτλους και όχι τους DVB και ισως οχι παντού (στα SkyScreen HD δεν βρηκα υποτιτλους χτες που κοιταξα και νομίζω ότι ειναι ασχετο με το αν βλέπεις το κανάλι). To D-Sub το χρησιμοποιούσα οταν ειχα τον 500 αλλά τοτε δεν υπήρχε αλλη επιλογή στα μενου

καλημερα
εχω τον dreambox 800 HD.... απο το info που παιρνω απο τον δεκτη βλεπω οτι εχω εγκατεστημενο:
nabilosat blackhole v.0.9 enigma:HEAD-Feb 25 2009 Image: dev-2009-02-14

αν εγκαταστησω το enigma2 που βλεπω οτι υπαρχει στις επιλογες για αναβαθμιση του λογισμικου, θα πρεπει να ξαναπερασω τα παντα απο την αρχη; δηλ. να ξανασεταρω τον δεκτη; ειναι δηλ κατι σαν να περναω καινουργιο image;
ευχαριστω

σουζακια εισαι ο πιο γρηγορος της ευρωπης φιλε!!!
καλημερα σου
πριν απο τη δουλεια ειπα να μπω λιγο να ασχοληθω με τη νεα τρελλα μου!
ευχαριστω θα το κανω το απογευμα

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

πριν απο τη δουλεια ειπα να μπω λιγο να ασχοληθω με τη νεα τρελλα μου!
ευχαριστω θα το κανω το απογευμα
Δεν θα βρεις καμία online αναβάθμιση στο Nabilo και δεν υπάρχει νεότερο Image από το 0.9
Αν θέλεις να περάσεις κάποιο άλλο (π.χ. Newnigma) στην flash του δέκτη, εννοείται ότι θα χάσεις τα πάντα.

...το θεμα ειναι αν εισαι τυχερος να τυχεις τον σερβερ τους

Δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα DNS server του ISP... Κάποιοι από τους ISPs έχουν πρόβλημα να "λύσουν" τις 4ψήφιες καταλήξεις, όπως είναι η ".info" του nabilosat.
Η λύση έχει αναφερθεί εδώ (post 27 έως 33).

ISP αστο δεν θα παρω..οχι δεν θελω :BDGBGDB55::BDGBGDB55:.
Το enigma2 φιλε just95 ειναι το λογισμηκο,που πανω σε αυτο φτιαχνουν τα image η διαφορες ομαδες π.χ nabilo,Newnigma κ.τ.λ,σαν νεος βαλε στη φλας του δεκτη το Newnigma και με τον barryallen μπορεις να εχεις και δευτερο και τριτο image στον σκληρο δισκο ή σε ενα usb stic

για τον φιλο just95 δωσε βαση τα παρακατω:
1)Σεταρισμα δέκτη βήμα βήμα

1)video input selectios π.χ scart
2)video mode selection π.χ pal
3)refresh rate selection 50 ΗΖ πατάτε το κουμπί οκ
4)the inpurt port should be και τα λοιπά επιλέγετε το yes με το πλήκτρο οκ
5)brighthess πατάμε 2-3 φορές το πλήκτρο οκ
6)επιλεγούμε πια γλωσσά θέλουμε να έχουμε το μενού του δέκτη και πατάμε το πλήκτρο οκ
7)σας καλωσορίζει και πατάτε το πλήκτρο οκ
8)η επιλογή να είναι στην δεύτερη σειρά που λέει έξοδος από το wizard και πατάμε το πλήκτρο οκ
9)σας ευχάριστη και τα λοιπά πατάτε το πλήκτρο οκ για να σώσετε.
Αν κάνατε όλα τα παραπάνω βήμα βήμα ο δέκτης πλέον είναι γρήγορος και μπορείτε πλέον να του κάνετε ρύθμισης ip και να σκαναρετε τους δορυφόρους σας και μέτα περάστε τα Settings, ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά μέχρι εδώ.
2)restore/backup
υπάρχει και ένα plungin που λέγετε restore/backup τι κάνει αυτό θα μου πείτε τώρα?
είναι απλό το πράμα κάθε φορά που θα μπουταρουμε ένα image θα χρειαστείτε και την κατάλληλη λίστα δορυφόρων και ότι άλλες ρύθμισης είχαμε στο προηγούμενο image π.χ disecq & λίστα καναλιών.
και το κάνουμε με τον ακόλουθο τρόπο στο πρώτο image που είναι στη flash πάμε στο plungin
restore/backup και εκεί επιλέγουμε only etc/enigma2 και τοποθεσία usb ή HDD και κάνετε backup,εν συνεχεία πάμε στο image επιλέξαμε να μπουταρει και πάμε πάλι στο plungin που λέγετε restore/backup και κάνουμε restore settings,και ήμαστε ένταξη τώρα με το νέο image.
καλη αρχη.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

δεν μιλαω για αλλο ιματζ αλλα για να βαλω το enigma2
image ειναι κι αυτο;
Enigma 2 είναι όλα τα Nabilo Images για τον DM 800 (αλλά και όλα τ' άλλα που κυκλοφορούν για τον δέκτη)

Sorry για τη σφήνα αλλά εξαφανίστηκε το Enigma2 Update? (το flash update)

Last edited:

AlexT τι εννοεις οτι εχω ηδη το enigma2 επειδη εχω το nabilosat?
γιατι ομως στις πληροφοριες συστηματος αναφερει οτι εχω το enigma;