Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τωρα που το λες, οταν το δοκιμασα με χερατη ip δεν, αν θυμαμαι καλα, αλλα δεν μπηκα στο κοπο να το ψαξω περισσοτερο.... Ασε και ενα μικρο range για dhcp...
4-5 διευθυνσεις... κακο δεν κανει..

Στον 500ari από την seirial τα κάνω αυτά πάντως για σταθερότητα, για την ταχύτητα έχετε δίκιο μπερδεύτηκα! :FSGSFGS4:

Ο 5ρης εχει μικρα images και τελειωνει γρηγορα..
Εδω μια ωρα ειναι παρα πολυ.
Το σειριακο, μπροστα στο ethernet μονο σταθερο δεν ειναι.
Οπως και ναχει , αν δεν βαριεσαι να περιμενεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο

Λοιπόν κάναμε και troubleshooting σε κλώνο βραδιάτικα!

Ενώ ο δέκτης φλασαρίστηκε σωστά με dreamup, σταματούσε το bootάρισμα στη μέση. Του άλλαξα την ip του bootloader σε dhcp και του πέρασα πάλι το jade αυτή τη φορά χωρίς πρόβλημα από lan. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο κλώνος ούτε φλασάρεται με static ip στον bootloader αλλά και αν το φλασάρουμε με dreamup δεν μπουτάρει με static στον bootloader.

Πλέον με dhcp φόρτωσε κανονικά το Jade. -bye-

Λοιπόν κάναμε και troubleshooting σε κλώνο βραδιάτικα!

Ενώ ο δέκτης φλασαρίστηκε σωστά με dreamup, σταματούσε το bootάρισμα στη μέση. Του άλλαξα την ip του bootloader σε dhcp και του πέρασα πάλι το jade αυτή τη φορά χωρίς πρόβλημα από lan. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο κλώνος ούτε φλασάρεται με static ip στον bootloader αλλά και αν το φλασάρουμε με dreamup δεν μπουτάρει με static στον bootloader.

Πλέον με dhcp φόρτωσε κανονικά το Jade. -bye-

Εντυπώσεις από το jade? Εγώ έχω jade 3 στον inetbox 400s (DM600 clone) και είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε dreambox, όπως και το iolite που είχα στον γνήσιο 500άρι. -bye-

Συμφωνω απολυτα για το pli στην πλατφορμα enigma1.. Ομως το enigma2 ειναι αλλο "ανέκδοτο". Θελει δουλεια ακομα.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το Pli Jade για Enigma2 είναι ό,τι πιο άθλιο κυκλοφορεί. Πλήρης αντιδιαμετρική διαφορά με την αντίστοιχη έκδοση για Enigma1 που είναι η κορυφή.
Θα πρότεινα να στραφείτε σε άλλη έκδοση λογισμικού για τον 800άρη σας, είτε είναι original είτε κλώνος. Μόνο τότε θα χαρείτε τη δύναμη αυτού του μηχανήματος...

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Συμφωνω απολυτα για το pli στην πλατφορμα enigma1.. Ομως το enigma2 ειναι αλλο "ανέκδοτο". Θελει δουλεια ακομα.

Το Pli Jade για Enigma2 είναι ό,τι πιο άθλιο κυκλοφορεί. Πλήρης αντιδιαμετρική διαφορά με την αντίστοιχη έκδοση για Enigma1 που είναι η κορυφή.
Θα πρότεινα να στραφείτε σε άλλη έκδοση λογισμικού για τον 800άρη σας, είτε είναι original είτε κλώνος. Μόνο τότε θα χαρείτε τη δύναμη αυτού του μηχανήματος...

Στο 500άρη ήταν πολύ καλό. Για το enigma 2 μάλλον θα συμφωνήσω αν και το είδα μόνο για λίγο. Λέω να βάλω nabilo. Το προτείνετε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

...Λέω να βάλω nabilo. Το προτείνετε;

Εγώ ναι.
Το θεωρώ κορυφή αυτή τη στιγμή. Με ελάχιστο προβάδισμα από το Newnigma που επίσης είναι εκπληκτικό.
Αυτά τα δύο θεωρώ ότι μπορεί να απειληθούν μόνο από το Edg Nemesis που όμως έχει κολλήσει λίγο η ανάπτυξή του.

Παιδιά σας έχασα λίγο! αυτά τα ονόματα που λέτε είναι images? όπως πχ ο darkstar 2 που έχω τώρα στον 500αρι ?

Πέρασα χθες το nabilo και μπορώ να πω μετά από λίγες ώρες που ασχολήθηκα μαζί του ότι είναι όντως καλύτερο από gemni και pli που είχα δοκιμάσει προηγουμένως. Μπορεί να μου πει κάποιος όμως πως γίνεται στην λίστα των καναλιών να μην μου εμφανίζει και το κανάλι που είναι συντονισμένος ο δέκτης; Στο default skin (νομίζω ότι είναι το X Lite) που έχει δεν έχω βρει τρόπο να το κάνω και σκέφτομαι μήπως δεν γίνεται και πρέπει να κάνω αλλαγή skin (η οποία θα γίνει έτσι και αλλιώς γιατί μου φαίνεται πολύ αργό το skin στην απόκριση του τηλεκοντρόλ).

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον κλώνο 800άρη είναι θετικές αλλά και αρνητικές σε σχέση με τον κλώνο 500άρη που είχα. Το τηλεκοντρόλ δεν έχει την ίδια ευαισθησία, είναι πολύ χειρότερο (μπορώ αν κάνω κάτι να το βελτιώσω;). Το skin που χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής είναι και αυτό αργό και βαρύ. Διάβασα ότι το BlackShadow3 είναι ελαφρύ. Θα το δοκιμάσω. Ακόμα δεν έχω ρυθμίσει σωστά το autoresolution για να μιλήσω για την εικόνα. Κατά τα άλλα το μενού του enigma 2 μου αρέσει πιο πολύ από του enigma 1. Επίσης το σετάρισμα του diseqc 8x1 είναι αρκετά πιο απλό στον 800άρη. Και ένα άλλο θετικό σε σχέση με τον 500άρη είναι ότι έχει πιο ευαίσθητο tuner. Επίσης και η οθονίτσα του δέκτη είναι πολύ όμορφη. Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα.

Μια ερώτηση. Στο nablilo μπορεί να γίνει διαφορετική ανάθεση των πλήκτρων; π.χ όταν πατάω το ΟΚ θέλω να εμφανίζει τη λίστα των καναλιών και όχι την infobar.

Επίσης έχετε να προτείνετε κάποια απαραίτητα plugin ή κάτι άλλο που πρέπει να έχει κάνει κάποιος σε ένα 800άρη;

Το nabilo και μενα μου φανηκε βαρυ και αργο το skin που φοραει...
Η συγκριση ομως με το 500ρη ειναι μαλλον ατοπη, μιας και συγκρινουμε ανομοια πραγματα...

Το nabilo και μενα μου φανηκε βαρυ και αργο το skin που φοραει...
Η συγκριση ομως με το 500ρη ειναι μαλλον ατοπη, μιας και συγκρινουμε ανομοια πραγματα...

Το ξέρω ότι είναι 2 εντελώς διαφορετικοί δέκτες. Δεν έχω όμως κάτι άλλο να το συγκρίνω. Τις εντυπώσεις μου γράφω. :smile:

Επίσης θα κάνω κάτι και με τον ανεμιστήρα. Δεν παλεύεται ο θόρυβος.

καλησπέρα παιδιά..ενδιαφέρομαι για τον κλώνο DM800. Ξέρει κανεις αν ειναι PVR και τι ακριβώς σημαίνει αυτό?

Ναι είναι. Το PVR σημαίνει ότι μπορείς (αν συνδέσεις σκληρό δίσκο) να κάνεις εγγραφές (Personal Video Recorder).

Σε ευχαριστώ kanenas ..επισης ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να βλέπεισ ταυτόχρονα 2 διαφορετικα κανάλια σε διαφορετικές τηλεοράσεις

παδια καλησπερα,
εχω εναν κλονο 800αρη, και το προβλημα που αντιμετωπιζω μεσω hdmi ειναι οτι ο ηχος ερχεται ελαχιστα πιο μπροστα απο την εικονα.στο μενου του δεν εχει επιλογη για αρνητικη τιμη στο ac3 delay.εβαλα και καινουριους drivers αλλα τιποτα.το εχει κανενας αλλος το προβλημα?

Όχι, αλλά κάπου είχεπάρει το μάτι μου ένα plugin με όνομα lipsync ή κάπως έτσι. Ψάξε να το βρεις μήπως σου δώσει λύση. Στην τελική δοκίμασε να ξαναπεράσεις το image.