DREAMBOX DM800HD SE - SPECIAL EDISION

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DREAMBOX DM800HD SE - SPECIAL EDISION

αυτό λεω δεν μπορεί να συγκρίνει enigma2 γιατί δεν είχε

Μα για να καταλήξεις να αγοράσεις κάτι, αξιολογείς τα υποψήφια προϊόντα και παίρνεις μια απόφαση...

Δλδ έπρεπε να αγοράσω και τον 800άρη και τον 8000 και τον VU+ Duo και τον Solo (που ήταν οι 4 δέκτες μεταξύ των οποίων "έπαιζα") για να έχω άποψη ποιός είναι για μένα η καλύτερη επιλογή?

φυσικά και όχι
φυσικά και έκανες την καλύτερη επιλογή με τα κριτήρια σου

αλλά ο 800 υπάρχει σχεδόν 3 χρόνια

δεν μπορείς όμως να θεωρείς όσους πάρουν dream .....

πες μου κάτι όμως ειλικρινά
πόση ώρα κάνει ο δεκτης να σκανάρει ?
σου αρέσει που δεν έχει ecm και γενικά πληροφορία emu ?
πράσινες οθόνες συνεχίζεις να έχεις ? (γιατί στους dream έχουν ξεχαστεί τι είναι νομίζω)
έμενα στο uname -a μου βγάζει αυτό
Linux dm800 2.6.18-7.4-dm800 #1 Fri Nov 12 00:27:55 UTC 2010 7401c0 GNU/Linux
εσένα ?

Last edited:
Re: Απάντηση: DREAMBOX DM800HD SE - SPECIAL EDISION

πράσινες οθόνες συνεχίζεις να έχεις ? (γιατί στους dream έχουν ξεχαστεί τι είναι νομίζω)

εσένα ?

Μάλλον δεν έχεις ιδέα από Vu Duo και από αυτά που γράφεις μάλλον δε κατανοείς και τα εσωτερικά ενός enigma2 δέκτη. Τι πάει να πει "δεν έχει ecm και γενικά πληροφορία emu"; Όλα τα emu για enigma2/mips πλατφόρμα δουλεύουν άψογα στον VU Duo. Πράσινες οθόνες; Τι είναι αυτό;

Το ότι ο VU Duo ήταν ο πρώτος που πέρασε σε kernel 2.6.18 με SMP ενώ η DMM ακόμα έπαιζε με 2.6.12 το γνωρίζεις; Μάλλον όχι. Συνεπώς το να μας δείχνεις τη version του kernel σου μάλλον δε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.

Το μόνο πρόβλημα που έχει ο VU Duo είναι ότι δε "κατεβαίνει" σε πολύ χαμηλά SR σε SCPC streams. Κατά τα άλλα, είναι ένας δέκτης στη σωστή τιμή, ενώ η DMM θέλει να σας τα παίρνει χοντρά και να πληρώνετε απλώς το όνομα.

Όσο για το αν χρωστάμε στην DMM την ύπαρξη των linux δεκτών, διαφωνώ απόλυτα. Πριν την DMM ήταν ο dbox2 με neutrino. Το linux και το dvbapi που είναι η βάση σε όλα αυτά δεν είναι της DMM. Η DMM απλώς προώθησε την ανάπτυξη η οποία όμως θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, αφού είχε γίνει το ξεκίνημα με τους dbox2. Συνεπώς δεν αισθάνομαι ότι χρωστάμε κάτι στην DMM, σαν σεβασμό ή οτιδήποτε άλλο. Είχε και έχει τον ομολογουμένως καλύτερο linux δέκτη (DM8000) αλλά δεν έχει πια τον καλύτερο δέκτη από άποψη τιμής προς απόδοση. Αυτός είναι ο VU Duo.

φυσικά και όχι
φυσικά και έκανες την καλύτερη επιλογή με τα κριτήρια σου

αλλά ο 800 υπάρχει σχεδόν 3 χρόνια

δεν μπορείς όμως να θεωρείς όσους πάρουν dream .....

εσένα ?

Δεν θεώρησα τίποτα για όσους αγοράζουν Dream, όπως είπα έχω αγοράσει ουκ ολίγους. Γενικά ποτέ δε μπαίνω σε διαδικασίες τύπου "ποιός την έχει πιο μεγάλη"...ο καθένας έχει κρίση και κάνει τις επιλογές του.

Ειλικρινά έχω να κάνω σκανάρισμα με δέκτη (για όλα τα κανάλια ενός δορυφόρου όχι σε μεμονωμένες συχνότητες)...ίσως πάνω από 5 χρόνια, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω.

Ποιά πληροφορία σου λείπει ακριβώς από τα emu που την έχεις αλλού?

Πράσινες οθόνες έχω να δω από το προηγούμενο VTi που χρησιμοποιούσα.

Code:
Linux bm750 2.6.18-7.3 #1 SMP Wed Nov 17 10:41:41 CET 2010 7335b0-smp GNU/Linux

@nocader
στο thread του δέκτη διαβάζω για πράσινες οθόνες
στο thred του δέκτη διαβάζω δεν έχει πληροφορία ecm
στα forum διαβάζω ότι κάνει ώρες scan

έγραψα και ποιο πριν χαίρομε και θέλω να βγουν καλοί δέκτες

@malakudi
δεν υπάρχει περίπτωση

@nocader
στο thread του δέκτη διαβάζω για πράσινες οθόνες
στο thred του δέκτη διαβάζω δεν έχει πληροφορία ecm
στα forum διαβάζω ότι κάνει ώρες scan

Πράσινη οθόνη μπορεί να πάρεις αν βάλεις ένα skin που δεν κάνει για το image σου. Αυτό τι σημαίνει; Ότι φταίει ο δέκτης;

Πληροφορία ecm ακόμα δε κατάλαβα τι εννοείς. Αν εννοείς το ecm time του cccam, αυτό ήταν πρόβλημα του cccam και συνέβαινε και στον DM500HD. Στο cccam 2.2.x το διόρθωσαν. Αλλά και πάλι τι σχέση έχει αυτό με το δέκτη; Δεν ήταν καν πρόβλημα, διακοσμητική χαζομάρα είναι να βλέπεις το ecm time.

Ώρες scan μπορεί να κάνει αν το satellites.xml που έχεις δεν είναι σωστό και έχει αναμεταδότες που δε μπορείς να λάβεις. Το ίδιο "πρόβλημα" μπορεί να παρουσιαστεί και στους dreambox. Συνεπώς πάλι δε μας αναφέρεις κάποιο πρόβλημα.

Γι' αυτό σου έγραψα πως δεν έχεις ιδέα από VU, πράγμα που αποδείχτηκε αφού ότι έγραψες βασίζεται σε αναφορές μη τεχνικά καταρτισμένων χρηστών σε φόρα, ανίκανων να καταλάβουν πότε φταίει ο δέκτης και το λογισμικό του και πότε το σύστημά τους.

Φυσικά αντί να απαντάς σε επιχειρήματα με επιχειρήματα μπορείς να επισυνάπτεις ενδιαφέρονται web links

Last edited:
Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο μπεμπες......που την ειχε μεγαλη!!!!! μετα ηρθε και ο πεπες, που αυτος δεν την ειχε μεγαλη....... καλα ρε πατε καλα???? σαν παιδια κανετε. Θα γελαμε στο μελον, αυτο εχω να πω εγω.

ρε παιδια χαλαρωστε,
ο καθενας ασ παρει οποιον δεκτη θελει,γιατι τσακωνεστε?
δεν υπαρχει λογος,ολοι κανουμε την δουλεια μας με το μηχανημα που μας τιαριαζει.

εμενα μου αρεσουν οι dream kai ασ τους πληρωνω παραπανω απο τουs vu.

Δε τσακώθηκε κανείς, κουβέντα κάνουμε.

Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να αγοράσει ή να προτιμά ότι θέλει. Όμως όταν γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν, πρέπει κάποιος να τα αντικρούει με επιχειρήματα. Το να αφήνει κάποιος μομφή για τη λειτουργικότητα ενός δέκτη χωρίς να τον γνωρίζει, ορμώμενος μόνο από ότι διάβασε σε φόρα, χωρίς να έχει και το τεχνικό υπόβαθρο για να κρίνει αυτά που διάβασε και αναμετέδωσε, τότε η θέση του παραπέμπει περισσότερο σε FUD. Καλώς ή κακώς ο VU Duo έθεσε νέα standard στους δέκτες με enigma2, ακόμα και σαν ποιότητα κατασκευής (ρωτήστε τον αντιπρόσωπο για το failure rate των Vu Duo και των DM500HD για παράδειγμα). Συνεπώς στον ανταγωνιστή το μόνο που μένει είναι να σπείρει την αμφιβολία για την ικανότητα του Vu Duo να λειτουργεί σωστά και να ακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις στο enigma2.

Και στην τελική, όσο εγωιστικό κι αν ακουστεί αυτό, θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία στο enigma2, έχοντας δοκιμάσει όλες τις πλατφόρμες στο οποίο αυτό τρέχει (από όλα τα μοντέλα DM και VU μέχρι Ipbox, qboxhd, kathrein κτλ κτλ), έχοντας αναλύσει τις αδυναμίες που έχουν οι άλλες πλατφόρμες (σχετικό άρθρο για το enigma2 στο περιοδικό Digital TV Info) οπότε δε μπορώ να αφήνω αναπάντητα πράγματα που δεν ισχύουν.

Last edited:
φιλε malakudi εγω προτειμω τους dream διοτι ,ειναι στο χωρο πολλα χρονια και εχουν αποδειξει οτι δεν μας αφησαν ποτε απο υποστηρηξη,
κατα καιρους ομως εχουν βγει διαφορες εταιρειες με δεκτες linux και τελικα εκανα αρπαχτες και εξαφανιστηκαν,
εγω πιστευω αυτος ειναι ενασ λογος που ο κοσμος στρεφεται προς τους dream και ειναι επιφυλακτικος με τους VU.

το συμπερασμα σου απο τους δεκτες enigma2 poio einai ?
ποιος ειναι ο καλυτερος ανεξαρτητως χρηματων?

φιλε malakudi εγω προτειμω τους dream διοτι ,ειναι στο χωρο πολλα χρονια και εχουν αποδειξει οτι δεν μας αφησαν ποτε απο υποστηρηξη,
κατα καιρους ομως εχουν βγει διαφορες εταιρειες με δεκτες linux και τελικα εκανα αρπαχτες και εξαφανιστηκαν,
εγω πιστευω αυτος ειναι ενασ λογος που ο κοσμος στρεφεται προς τους dream και ειναι επιφυλακτικος με τους VU.

το συμπερασμα σου απο τους δεκτες enigma2 poio einai ?
ποιος ειναι ο καλυτερος ανεξαρτητως χρηματων?

Μα το έγραψα παραπάνω, καλύτερος ανεξαρτήτως χρημάτων είναι ο DM8000.

Συμφωνώ με αυτό που λες, και εγώ ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή με τον VU, ειδικά όταν τους πρώτους δύο μήνες δεν έπαιζε καν σωστά τα irdeto chids και δε μπορούσα να δω τη συνδρομή μου! Αλλά η πορεία του όλο αυτό τον καιρό έχει δείξει ότι η ομάδα που φτιάχνει τους οδηγούς (γιατί εκεί είναι η μόνη διαφορά αφού το υλικό είναι σε χαρακτηριστικά πολύ συμβατό) είναι αξιόλογη και ανταποκρίνεται γρήγορα στα όποια προβλήματα.

Εμένα πάλι μου αρέσει ο Azbox, γιατί έχει περισσότερα πράγματα για να περιμένεις απ' αυτόν στο κοντινό -πια- μέλλον....
Ξέρω ξέρω, off topic!!!:rifle::rifle::rifle::rifle:

:HTEHETH63:

Εμένα πάλι μου αρέσει ο Azbox, γιατί έχει περισσότερα πράγματα για να περιμένεις απ' αυτόν στο κοντινό -πια- μέλλον....
Ξέρω ξέρω, off topic!!!:rifle::rifle::rifle::rifle:

:HTEHETH63:
Eγω πιστευω οτι οι συσκευες που προσπαθουν να κανουν πολλα πραγματα μαζι (δεκτης,media player κ.τ.λ) συνηθως δεν κανουν σωστα, ουτε αυτο για το οποιο φτιαχτηκαν.

Τελικά αυτή η έγχρωμη οθονούλα πως απεικονίζει?...
Κάποιο μέλος με τον πρόσφατο δέκτη να μας ανέβαζε μερικά screenshot...προς γνώση και σχολιασμό?
Thanks

Καλησπέρα, μια τοποθέτηση και από εμένα
Θεωρώ απολύτως σωστή την τοποθέτηση του malakudi περί της θέσης της αγοράς των δύο δεκτών. Όντως βρίσκεται στην κορυφή απόδοσης - τιμής ο VU+ Duo και στην απόλυτη κορυφή ο DM8000 του οποίου είμαι και κάτοχος. Στα μικρότερα όμως κυβικά υπερτερεί φανερά η Dream, τόσο χάρη στον 500 HD και κυρίως χάρη στον νέο 800HD SE. Αντίθετα ο Solo κινείται σε ρηχά νερά. Τώρα όσο αφορά την Dream νομίζω ότι ανεξάρτητα από την απαράδεκτη μερικές φορές ακριβή τιμή της, αξίζει το σεβασμό όλων μας. Καταρχήν είναι η μόνη που έδειξε βάθος στην υποστήριξη των δεκτών της, όταν άλλοι στα ένα, δύο άντε το πολύ τρία χρόνια τα παράτησαν. Η VU δείχνει την ίδια επιμονή με την Dream, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο για να πιάσει την αξιοπιστία της Dream στην αγορά. Τέλος επειδή η τύχη είναι με τους τολμηρούς θα θυμάστε ότι ο πρώτος Dream (7000, τον έχω ακόμη) χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να αρχίσει να ανάβει χωρίς να κολλάει. αλλά η dream είχε πρώτη την ιδέα, ήταν μόνη της στην αγορά αυτή και είχε όλο τον χρόνο να αναπτυχθεί. Σήμερα όμως η αγορά είναι εξελιγμένη και δεν υπάρχει χώρος για τέτοια. Τέλος, να θυμίσω ότι ο περισσότερος κόσμος που αγοράζει αυτούς τους δέκτες, δεν τους αγοράζει για τις απαράμιλλες αναμφισβήτητα linux δυνατότητές τους, αλλά δυστυχώς για την άψογη συμβατότητά τους με το Cccam. Οπότε άλλο το εμπορικό και άλλο οι δυνατότητες.

Ελπίζω να μην σας κούρασα

Θεωρώ απολύτως σωστή την τοποθέτηση του malakudi περί της θέσης της αγοράς των δύο δεκτών. Όντως βρίσκεται στην κορυφή απόδοσης - τιμής ο VU+ Duo και στην απόλυτη κορυφή ο DM8000 του οποίου είμαι και κάτοχος. Στα μικρότερα όμως κυβικά υπερτερεί φανερά η Dream, τόσο χάρη στον 500 HD και κυρίως χάρη στον νέο 800HD SE. Αντίθετα ο Solo κινείται σε ρηχά νερά. Τώρα όσο αφορά την Dream νομίζω ότι ανεξάρτητα από την απαράδεκτη μερικές φορές ακριβή τιμή της, αξίζει το σεβασμό όλων μας. Καταρχήν είναι η μόνη που έδειξε βάθος στην υποστήριξη των δεκτών της, όταν άλλοι στα ένα, δύο άντε το πολύ τρία χρόνια τα παράτησαν. Η VU δείχνει την ίδια επιμονή με την Dream, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο για να πιάσει την αξιοπιστία της Dream στην αγορά. Τέλος επειδή η τύχη είναι με τους τολμηρούς θα θυμάστε ότι ο πρώτος Dream (7000, τον έχω ακόμη) χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να αρχίσει να ανάβει χωρίς να κολλάει. αλλά η dream είχε πρώτη την ιδέα, ήταν μόνη της στην αγορά αυτή και είχε όλο τον χρόνο να αναπτυχθεί. Σήμερα όμως η αγορά είναι εξελιγμένη και δεν υπάρχει χώρος για τέτοια. Τέλος, να θυμίσω ότι ο περισσότερος κόσμος που αγοράζει αυτούς τους δέκτες, δεν τους αγοράζει για τις απαράμιλλες αναμφισβήτητα linux δυνατότητές τους, αλλά δυστυχώς για την άψογη συμβατότητά τους με το Cccam. Οπότε άλλο το εμπορικό και άλλο οι δυνατότητες.

Διαφωνώ με κάποιες από τις τοποθετήσεις σου.

Σε ότι αφορά τον Solo, δεν υπάρχει δέκτης στα 299 ευρώ που να έχει πλήρη συμβατότητα με enigma2 (αλλά και με το cccam αφού το έθεσες), να έχει usb και να γίνεται pvr, να παίρνει usb dvb-t stick των 20 ευρώ ώστε να γίνεται combo και να έχει 2 CI.

Όσο για την dream, δεν ήταν πρώτη στο χώρο όπως λες. Πρώτος ήταν ο dbox2 και το Neutrino. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται. Όταν λοιπόν αυτή η εταιρεία σκόπιμα δεν έβαλε ένα τσιπάκι των 5 ευρώ στον DM500HD για να μην έχει usb και ανταγωνίζεται τους 800/800se, για μένα δεν αξίζει κανένα απολύτως σεβασμό. Είναι εταιρεία που έχει αποδείξει ότι σκέφτεται μόνο το χρήμα, και η στάση της αυτή έχει επιτρέψει την ύπαρξη των κλώνων. Να θυμίσω πως μέχρι πρόσφατα ο DM500 πουλιόταν 200+ ευρώ, πολλά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του δέκτη (οπότε δε τίθεται θέμα για το R&D), όταν οι κλώνοι έρχονται από την Κίνα με 50 ευρώ και είναι και καλύτεροι πολλές φορές.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου.

Η αξιοπιστία της Dream από που προκύπτει? Δεν προσφέρει καμία απολύτως υποστήριξη στα προϊόντα της. Αυτό γίνεται αποκλειστικά από ανεξάρτητες ομάδες. Αν τώρα κάτω απο το τραπέζι η Dream συντηρεί αυτές τις ομάδες...ονομάζεται αυτό αξιοπιστία?

Το κέρδος έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι είναι ο μόνος σκοπός (και αυτό δεν είναι κατακριτέο, επιχείρηση είναι) της. Από την πρώτη εμφάνιση του 7000 (με το μπλε display) πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να παρουσιάσει κάτι άλλο (7020s, 500s), ενώ για να παρουσιάσει τον πρώτο HD δέκτη κοντέψαμε να βγούμε στη σύνταξη. Και πάντα φυσικά σε παράλογα υψηλές τιμές.

Τον σεβασμό μου κέρδισαν αυτοί που πρώτοι πέρασαν linux το Dbox2 (κολλώντας βέργες και βελόνες και κάνοντας χίλια δυο ταχυδακτυλουργικα) και άνοιξαν το δρόμο για αυτό που σήμερα θεωρούμε αυτονόητο...και φυσικά αφιλοκερδώς ως γνήσιοι χομπίστες. Και ο Dbox2 ποιοτικά απέχει πάρα πολύ από ότι έχει παρουσιάσει κατα καιρούς η Dream....από το display στην πρόσοψη μέχρι την ποιότητα της εικόνας του!

Και πάλι θα καταλήξω όμως...ο καθένας ζυγίζει τα πράγματα και κάνει τις επιλογές του.

Last edited:
Απάντηση: Re: DREAMBOX DM800HD SE - SPECIAL EDISION

Εγώ θα συμφωνήσω,πέραν του ότι το neutrino άνοιξε τον δρόμο σε linux δεκτες η dream συνέχισε την ιδέα δημιουργώντας το enigma1,φυσικά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε εταιρεία,αλλα ίσος και καμια της στιγμή που το neutrinio δεν εξελίχτηκε,και ίσος σήμερα να μην μιλάγαμε και διαφωνούμε για δεκτες linux

Γίνανε πολλές προσπάθειες πάνω στο είδος από πολλές ομάδες χωρίς μεγάλη επιτυχία,γιατί μέχρι σήμερα καμια εταιρία δεν ανέπτυξε δικά τις μηχανήματα που να μην βασίζονται στο enigma1 και enigma2 που είναι λογισμικά αποκλειστικά της dream,και ότι βασικό συνεπάγεται για να αγοράσουμε αυτά τα μηχανήματα,cccam... ,φυσικά γίνετε αρκετή δουλειά ερασιτεχνικά περιφερειακά αλλα η βασικές αλλαγές είναι μονόδρομος (προς στιγμής).

Για πρόσφατους δεκτες που χρησιμοποιούνε δικούς τους drivers θα μιλήσω για τον qbox και vu+

Ο πρώτος είναι ο μονος δεκτης στο enigma2 που δεν θέλησε να βασιστεί στους dreambox χωρίς cccam,με radar κλ,φυσικά μέχρι σήμερα είναι αποτυχία

Ο δεύτερος είναι ο πιο επιτυχημένος από όλους τους δεκτες linoux γιατί βασίζεται αποκλειστικά στον dm8000 (στο enigma2),και φυσικά για αυτό δουλεύει cccam mgcamd,που είναι μέχρι σήμερα το κίνητρο αγοράς αυτόν τον δεκτόν.

Φυσικά θα συμφωνήσω με όλους για την πολιτική της εταιρίας,και οι δεκτες όπως ο vu+ μονο καλο θα κάνουνε στο καταναλωτικό κοινό,όπως και στην ανάπτυξη όλον τον λογισμικών προς όφελος μας.