Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Καλά πανε καλά; 3D με 2D υποτιτλους;
Και όμως...

Και μ αρέσει που τα τζιμανια αριστερά και δεξιά όχι μόνο δεν το χουν πάρει χαμπάρι αλλα επιμένουν ότι ειναι και 3D!

Και όμως...

Και μ αρέσει που τα τζιμανια αριστερά και δεξιά όχι μόνο δεν το χουν πάρει χαμπάρι αλλα επιμένουν ότι ειναι και 3D!
:flipout::flipout: αμερικανακια και εγγλεζακια τι περιμενεις...Παντως ολους σας βλεπω μαχημους αμεσως γραφετε ,παρα την ωρα ...:grinning-smiley-043

Last edited:
Επίσης σε βαριά 3D (Prometheus 3d bd rip) η απόκριση στα menu κλπ ειναι δραμα (πατάς subs κι εμφανίζεται το μενού μετα απο 3-4 sec)

Νομίζω ότι αυτή η γενιά mp ειναι fail

Επίσης σε βαριά 3D (Prometheus 3d bd rip) η απόκριση στα menu κλπ ειναι δραμα (πατάς subs κι εμφανίζεται το μενού μετα απο 3-4 sec)

Νομίζω ότι αυτή η γενιά mp ειναι fail

Χαλάρωσε βρε σκορδόπιστε!
Που να είχες αγοράσει το Α400...
Θα λυθούν σύντομα ...

Χαλάρωσε βρε σκορδόπιστε!
Που να είχες αγοράσει το Α400...
Θα λυθούν σύντομα ...
Οπως με την προηγούμενη γενιά dune που "παίζει τα πάντα άψογα" αλλα μόλις ανακαλύψαμε ότι "ε, σε μερικά με υψηλό bitrate κάνει "σπασιματακια" ";

Ασε, htpc και πάλι htpc (και σας αφήνω να παίζετε με τα "παρά λίγο" και τα "περίπου" των mp).

Οταν βλέπεις ότι ζοριζεται τόσο ν ανοίξει ενα μενουδακι subs, καταλαβαίνεις ότι το τσισπακι ειναι στα όρια του και απλούστατα δεν κρατάς και μεγάλο καλάθι για το τι μπορει να μαζέψουν μέσω firm.....

Όπως πάντα τα ξέρεις όλα....
Για να πάρεις media players, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά με το τρόπο που δούλευες πριν.
Κάνε λίγη υπομονή. Θα στρώσει.

Όπως πάντα τα ξέρεις όλα....
Για να πάρεις media players, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά με το τρόπο που δούλευες πριν.
Κάνε λίγη υπομονή. Θα στρώσει.
Δεν τα ξέρω όλα.

Απλώς γνωρίζω, βλέπω και μπορω να κρίνω

Τα προβλήματα του "τρόπου που δούλευα πριν" (htpc) δεν ειναι η αιτία δοκιμής των mp.

Αυτή ήταν, όπως καλα γνωρίζεις, η αναζητηση να παίξω με κατι νέο.

Αλλα βλέπω ότι εδώ μιλάμε, ακόμα, για ανωριμα προϊόντα (και δεν αναφέρομαι μόνο στα του παρόντος νηματος) που δεν καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου που θέλει όλα να γίνονται σωστά.

Πάντα κατι δεν θα παίζει, πάντα κατι στραβό θα ναι εδώ ή εκεί.

Για κάποιον φυσικά που δεν έχει πολλές απαιτήσεις (και δεν το λέω καθόλου σνομπιστικα αυτο) αλλα θέλει να βλέπει τις ματροσκες του, κι ας χάνει και κανα frame που και που, κι ας αναγκάζεται να ακούσει dts core καμία φορά, τα mp ειναι μια χαρα.

Τα htpc μπορει να ειναι ασταθή αλλα όσο παίζουν, παίζουν σωστά.

Ασε που τα hardware και software resources ειναι άπειρα.

Ενώ επιπρόσθετα, όταν δεν παει κατι καλα, ξέρεις ότι με κάποιον τροπο (format πχ) θα το στρωσεις (και δεν εξαρτάται στο αν και πότε η κάθε Dune θα δεήσει να βγάλει firm για να ακούς οπως θα πρεπε συμφωνα μ αυτα που εχεις πληρώσει).

Ε και όταν τα μηχανάκια αυτα παλεύουν ακόμα να λύσουν θέματα που στα pc έχουν λυθεί εδώ και χρόνια, δεν έχει διάθεση και υπομονη να (ξανά)γίνεις το πειράματαζώο τους. Έχεις καλύτερα πράγματα να κανεις.

Δεν έχει και ενδιαφέρον στο τέλος τέλος. Στα PC υπάρχει μια διαδικασία αναζήτησης, συνδυασμού παραγόντων για να βρεις τη λύση. Ειναι μια προκλητική διαδικασία.

Εδώ απλώς περιμένεις έναν τρίτο να βγάλει εινα firm, απλώς το περνάς και κοιτάς αν παίζει. Boooooring....

Ειναι σαν ενα desktop μηχανάκι που όμως δεν παίζει σωστά και σαν htpc που όμως δεν μπορείς να το πείραξεις. Double fail.

Last edited:
Εντάξει μην το γυρίσουμε το θέμα htpc vs mp.
Κι εμένα μου αρέσουν τα htpc και να το ψάχνω κλπ κλπ αλλά η σταθερότητα, η αμεσότητα και η ευκολία του dune που χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να μου την δώσει κανένα htpc.
Τώρα αν δεν φτιάξουν άμεσα τα προβλήματα που διαβάζω τότε σαφέστατα και θα μιλάμε για αποτυχημένη αγορά. Ας του δώσουμε λίγο χρόνο. Πέσαμε όλοι με τα μούτρα λόγο της μεγάλης αναμονής...

Καλα ρε παιδιά εγώ ένα πράγμα ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω.

Έκτος ότι τα περιμέναμε 1 χρόνο + , η εταιρία όλο αυτόν τον καιρό δεν μπορούσε να εντοπίσει τα προβλήματα και να τα διορθώσει ?

Προβλήματα που εντοπίσατε μέσα σε λίγες ώρες ....

Δηλαδή σε σχέση με το d1 είναι πιο αργό (στις εντολές, μενού, κλπ) ?

Μισο κλικ πιο αργό.Στα πρωτα fw έτσι ήταν και κάποια πρώτα dune.Τίποτα ανησυχητικό πάντως , και δεν σέρνεται το μηχάνημα σε καμμια περίπτωση.
Ε, καλα δεν είναι μυστικό πλέον ότι με το λανσάρισμα πολλών media players υπάρχουν γενικά θεματάκια.
Έχω να δω απροβληματιστο μηχάνημα με πρώτο fw απο την εποχή του dune prime 3.0 .
Για τα popcorn δεν χρειάζεται και να αναφερθώ.
Το θέμα μόνο του base 3d είναι το κομμάτι των dropouts, το οποίο οφείλεται στην sigma και όχι στην dune.
Ξανά γράφω ότι για πρώτο fw παίζει παρα πολυ καλα.

Απάντηση: Re: Dune HD 303D / Base 3D (Sigma 8672/8673)

Έκτος ότι τα περιμέναμε 1 χρόνο + , η εταιρία όλο αυτόν τον καιρό δεν μπορούσε να εντοπίσει τα προβλήματα και να τα διορθώσει ?

+1 χρόνο ακόμα για να βγει κανά firmware της προκοπής = 2 χρόνια.

ε καλά είναι. Νομίζω τόσος είναι και ο χρόνος παράδοσης της bugatti... :flipout:

να υποθέσω ότι στα βασικά, 2d mkv με HD audio τα dune έχουν θέμα με audio drops και περιμένουμε τη sigma να το λύσει ...

Έχω την εντύπωση ότι τα drops έχουν να κάνουν μόνο με dts hd ,όχι με true hd , και πως δεν έχουν να κάνουν με mic η bdrip.
Δεν πρόλαβα χθες να δοκιμάσω Mkv+hd audio για να είμαι ειλικρινής.
Ξαναλεω πάντως , οτι τα audio drops δεν εμφανίζονται σε ολα τα bdiso.

Προβλήματα που εντοπίσατε μέσα σε λίγες ώρες ....

Δηλαδή σε σχέση με το d1 είναι πιο αργό (στις εντολές, μενού, κλπ) ?

Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει και μένα εντύπωση. Δεν αναφερόμαστε σε νέο feature. HD Audio. Παλιό πράγμα. Το chipset εάν έχεις πληρώσει δικαιώματα το υποστηρίζει. Το παίζουν στα δάχτυλα στην Dune.

Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει και μένα εντύπωση. Δεν αναφερόμαστε σε νέο feature. HD Audio. Παλιό πράγμα. Το chipset εάν έχεις πληρώσει δικαιώματα το υποστηρίζει. Το παίζουν στα δάχτυλα στην Dune.

Δηλαδή οι 2D υπότιτλοι δεν είναι σοβαρό πρόβλημα; Μένα αυτό με φοβίζει περισσότερο. Ο ήχος είναι στα specs και θα τον φτιάξουν.

Μισο κλικ πιο αργό.Στα πρωτα fw έτσι ήταν και κάποια πρώτα dune.Τίποτα ανησυχητικό πάντως , και δεν σέρνεται το μηχάνημα σε καμμια περίπτωση.
Σε βαριά 3D ISO, οπως ήδη εγραψα, σαφως και σέρνεται (λέμε ότι θελει >3 sec για να ανοιξει τους subs!)

Το γεγονος αυτο με κανει να φοβαμαι ότι το τσιπακι δεν επαρκεί από αποψη υπολογιστής ισχύος.

Αυτο σε συνδυασμό με τα audio dropouts μου βρωμανε hardware (και οχι firmware).

Το δε θεμα με τους 2D subs, επειδη ειναι οντως κατι απλουστατο, για να μη το εχουν λυσει καποιο λόγο / λογική θα έχουν. Εξ' ου και επισης ειμαι σκεπτικός για το αν θα λυθει.

Αη ηταν να παρω μηχανακι που δεν δουλευει σωστα (δεν με ενδιαφερει το ''περιπου'' - για μενα αν δεν δουλευει ενα πραγμα σωστα δεν δουλευει ''ολο'') καλύτερα το Α-400 που εχει δυνατό hardware τουλαχιστον και εχεις της ελπιδα οτι δεν εισαι εγκλωβισμένος στα limitation του chip.

Το γεγονος δε οτι το τσιπακι του Α-400 ειναι πιο ''αγνωστο'' δινει ελπιδες να λυθουν τα προβληματα (το ποτε ειναι αλλη ιστορια).

Ενω του Dune ειναι ''παρεμφερες'' του παλιού. Αν λοιπόν σε αυτό, το ''γνωστο'' τους, εχουν τοσο βασικα θεματα κατι δεν παει καλα με το hardware

Last edited: