DVICO TViX HD M-6500A

Ο λόγος που θα με βόλευε εμένα είναι ότι σκέφτομαι σε λίγες μέρες να μετακομίσω στο θερινό σινεμά μου μαζί με τον projector και το HTPC . Φαντασθείτε ταλαιπωρία . Όχι πληκτρολόγια , όχι ποντίκια , καλώδια , εξωτερικούς σκληρούς κλπ κλπ. Αν παίζει σωστά με καλή κίνηση και εικόνα εφάμιλλη του htpc θα το σκεφτώ σοβαρά

Dεν γνωρίζω εάν άμεσα συγκρινόμενο με ένα δυνατό htpc είναι ισόδύναμο, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πάιζει πάαααρα πολύ καλά. Το έιπες άλλωστε και μόνος σου....htpc & μετακόμιση = ταλαιπωρία... Με το 6500 είσαι στο στυλ Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε! Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη νομίζω.

Ο λόγος που θα με βόλευε εμένα είναι ότι σκέφτομαι σε λίγες μέρες να μετακομίσω στο θερινό σινεμά μου μαζί με τον projector και το HTPC . Φαντασθείτε ταλαιπωρία . Όχι πληκτρολόγια , όχι ποντίκια , καλώδια , εξωτερικούς σκληρούς κλπ κλπ. Αν παίζει σωστά με καλή κίνηση και εικόνα εφάμιλλη του htpc θα το σκεφτώ σοβαρά

Κώστα, αυτό που περιγράφεις είναι από τις περιπτώσεις που βολεύει να είναι ελαφρύ και μικρό το "εργαλείο" σου...
icon10.gif

Το μηχανάκι, αν και το είχα στην κατοχή μου ελάχιστα, μου άρεσε πάρα πολύ. Αν πρόκειται να παίζεις ματρόσκες δεν βλέπω τι παραπάνω θα σου κάνει το HTPC.

Αν πρόκειται να παίζεις ματρόσκες δεν βλέπω τι παραπάνω θα σου κάνει το HTPC.
Εντάξει τώρα, δεν παίζει αψεγάδιαστα κάθε κωδικοποίησης ματρόσκα και αν θες και Ελληνικούς υπότιτλους (πόσοι δεν θέλουν; ), τις περισσότερες φορές θα πρέπει να κάνεις και κάποιες μετατροπές.
Και δεν βάζω καθόλου "στο τραπέζι" το να θες να παίξεις και κάνα παιχνιδάκι ή να σερφάρεις στο ίντερνετ ή βρε αδερφέ να κάνεις κάποια άλλη PC-οδουλειά στην τηλεόραση / πανί σου από το σαλόνι σου.

Είπαμε καλό και βολικό αλλά στα όσα κάνει (τουλάχιστον προς το παρόν)!

Ακριβώς έτσι είναι, απλά πρέπει να έχεις κάνει την προετοιμασία σου.... (βλέπε μετατρποή υποτίτλων). Για τη δουλειά που το θέλεις, δηλαδή προβολή ταινιών, είναι άψογο!

Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Είπαμε καλό και βολικό αλλά στα όσα κάνει (τουλάχιστον προς το παρόν)!

Δεν υποστήριξε κανένας το αντίθετο, ούτε παρουσίασε το εν λόγω player ως ΗTPC.... Τηρουμένων των αναλογιών, είναι μία από τις καλύτερες λύσεις

Και σε τελική ανάλυση δε μπορεί κανένας να συγκρίνει ένα HTPC με ένα multimedia player, για τον απλούστατο λόγω ότι πρόκειτααι για δύο διαφορετικά πράγματα. Με το HTPC μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, ΑΛΛΑ (εδώ έρχονται όλα τα μείον ενός HTPC), και το ίδιο ακριβώς ισχύει (από την ανάποδη) για το ΤVIX......
Είναι σαν να συγκρίνεις ένα πολυμηχάνημα με έναν εκτυπωτή: η σύγκριση δεν έχει νικητή και ηττημένο, εφόσον ο καθένας κάνει τις επιλογές/αγορές του με βάση τις ανάγκες του :a0210:

Ο λόγος που θα με βόλευε εμένα είναι ότι σκέφτομαι σε λίγες μέρες να μετακομίσω στο θερινό σινεμά μου μαζί με τον projector και το HTPC .

Κώστα για να μην κουράζεσαι για την δουλειά που περιγράφεις παραπάνω , σε καλύπτει ΧΑΛΑΡΟΤΑΤΑ !! ριπάρεις ένα σωρό dvd για πλάκα στον εσωτερικό σκληρό, περνάς και τα mkv σου και είσαι άρχοντας όλο το καλοκαίρι άνετα.

ελληνικά στα File names δεν παίρνει ε? απλά τα εξαφανίζει.... μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό?

ελληνικά στα File names δεν παίρνει ε? απλά τα εξαφανίζει.... μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό?

Με την αρχική έκδοση firmware το 6500 έβλεπε κανονικά τα ελληνικά στους φακέλους. Μόλις του πέρασα την 1.2.52 άρχισε να τα βλέπει κινέζικα............ωστόσο παίζει και πάλι τα αρχεία, αλλά αν έχεις ένα φάκελο με 20, 30 ή 100 τραγούδια αυτό είναι δώρο άδωρο........

Απάντηση: Re: Απάντηση: DVICO TViX HD M-6500A

Δεν υποστήριξε κανένας το αντίθετο, ούτε παρουσίασε το εν λόγω player ως ΗTPC.... Τηρουμένων των αναλογιών, είναι μία από τις καλύτερες λύσεις
Μα δεν λέω το αντίθετο!
Αν πρόσεξες πήρα θέση απλά σε κάτι που είχε πει ο Babis K.. Κι εγώ παραπάνω αυτά είχα υποστηρίξει πάνω κάτω.

Τελικά βρήκα και batch converter από SRT σε VobSub λέγετε Txt2VobSub και μου φαίνεται να δουλεύει καλύτερα και από τον Subtitle creator 2.2
το μόνο του μειονέκτημα είναι 5-10 δευτ ποιο αργός στην μετατροπή... αλλά αν κρίνουμε από το Batch mode.... Νο προμπλεμ!

Βέβαια τώρα θα πρέπει να ξεσκονίσω τις εντολές σε DOS command.. EDLIN και ξερό ψωμί...

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Βέβαια τώρα θα πρέπει να ξεσκονίσω τις εντολές σε DOS command.. EDLIN και ξερό ψωμί...
Ε όχι και EdLin!!! Το πήγες πολύ πίσω κι ελπίζω να κάνεις πλάκα!
Υπάρχει ενσωματωμένος και ο πολύ πιο... εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου σελίδας "Edit". Άσε που και το NotePad μια χαρά θα σου κάνει τη δουλειά!

Re: Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Ε όχι και EdLin!!! Το πήγες πολύ πίσω κι ελπίζω να κάνεις πλάκα!
Υπάρχει ενσωματωμένος και ο πολύ πιο... εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου σελίδας "Edit". Άσε που και το NotePad μια χαρά θα σου κάνει τη δουλειά!

Ναι βρε πλάκα κάνω :a0210:... απλά θέλω να πω ότι καμιά φορά χρειάζονται και οι old time classic λύσεις

Οσον αφορα τα m2ts των BR. (με το καινουργιο φιρμγουερ)

Καποια τα παιζει , καποια τα παιζει βηχωντας και καποια δεν τα παιζει καθολου.

Πρεπει οπωσδηποτε στο m2ts να υπαρχει ο απλος DD η DTS ηχος, αλλιως δεν ακουγετε τιποτα που ειναι λογικο. Η εταιρια εχει δηλωσει οτι θα περασει και τα καινουργια φορμα των HD απο την HDMI με καποιο καινουργιο φιρμγουερ.

Καποια τα οποια ειχε κανει remux ο Νεκταριος και ειχε κρατησει μονο τον HD ηχο, δεν ειχαν καθολου ηχο οπως ειναι λογικο.

Σε αλλα που υπηρχε ο απλος 5.1 επαιζε μεν, χωρις τη δυνατοτητα να επιλεξεις ποιον απολους θες, με αποτελεσμα αν καποια ταινια εχει σαν default ηχο στο m2ts καποιον αλλο ξενογλωσσο, δεν.......

Τελος, παιζοντας m2ts το μηχανακι κλειδωνει η 50 η 60, οτι εχεις επιλεξει απο το μενου του setup , με αποτελεσμα στην καλυτερη περιπτωση να βλεπεις m2ts(οταν και αν παιξει) στα 60 αναγκαστηκα με pull down.

Συμπερασμα για τα m2ts, ΟΧΙ αυτη τη στιγμη . Δειχνει ομως οτι ειναι promising σαν option για αργοτερα μαλλον, αλλα το θεωρω δυσκολο......
sad.gif

Το ίδιο βλέπω κι εγώ. Προσπάθησα να παίξω ένα m2ts 30GB από δίκτυο και μου έκανε σπασίματα στον ήχο. Στην αρχή πίστεψα ότι θα ήταν πρόβλημα δικτύου (ότι δεν αρκούσε το bandwidth δηλαδή), αλλά μετά από αυτά που είπες κι εσύ Browser φαίνεται ότι το πρόβλημα έγκειται αλλού

μιλάμε για m2ts απο ριπάρισμα ή από internet ?