DVICO TViX HD M-6500A

Μπορει καποιος να μου πει καποιος σας παρακαλω πως στηνουμε το network share με το TviX Netshare γιατι δεν το εχω πιασει ακομα το θεμα..
Προς το παρον το μονο που εχω καταφερει ειναι να κανω share 4 folders του fileserver με samba. Εχω δοκιμασει και με το 1.3.74 και με το 1.2.52. Το TviX Netshare σου επιτρεπει να κανεις NFS share η κι αυτο samba κανει?
Ρωταω γιατι ενω παιζει ενα 70% των mkv που εχω χωρις προβλημα, οταν του δωσω m2ts απο το Band of Brothers παιζει λιγο και μετα χανει τον ηχο και κανει σπασιματα. Σκεφτομαι μηπως παιξει καλυτερα αμα κανω nfs share.
Ο fileserver τρεχει vista 32bit, το switch ειναι gigabit και ηχο παιρνω απο logitech 5500 μεσω coaxial συνδεσης. Στην αρχη μου βγαζει DTS αλλα μετα απο καποια δευτερολεπτα τον χανει τον ηχο..

Εχουμε καμμια λυση?

Δεν εχω δοκιμασει για να ξερω να σου απαντησω αλλα το να παιξεις .m2ts αρχειο μεσω δικτυου μου φαινεται υπερβολικο!

Και μαλιστα απο τη στιγμη που το μηχανακι "ζοριζεται" να παιξει.m2ts ακομα και απο usb η sata.

Και μαλιστα απο τη στιγμη που το μηχανακι "ζοριζεται" να παιξει.m2ts ακομα και απο usb η sata.

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα μιλαμε για ενα αρχειο 14GB. Με το ιδιο σκεπτικο δεν θα επρεπε να μου παιζει τα 1080p που ειναι 15-17gb και ομως τα παιζει χωρις τα προαναφερομενα προβληματα..-bye-

Οσο για το nfs setup εχουμε καμμια απαντηση? Εχει στησει κανεις NFS server η ολοι χρησιμοποιεiται samba?
Επισης το προγραμμα της Dvico, το netshare πως δουλευει, δεν εχω καταλαβει..
Ευχαριστω-bye-

Έχω στήσει file server με το FreeNAS και σερβίρει το TVIX σε NFS χωρίς πρόβλημα. Έχει παίξει και mkv των 18gb. Το προγραμματάκι της dvico παίζει και αυτό, το είχα παλαιότερα και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, με τις οδηγίες του και πρόσφατη έκδοση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Τιποτα ουτε κι εδω!
Οχι απλως δεν τα παιζει αλλα δεν τα βλεπει καθολου!!

Απίστευτο! Αυτοί οι κορεάτες είναι για πολλές :slapface::slapface:

Ενα βήμα μπρος, δύο πίσω.

Εννοείται ξαναγυρνάω στην 1.2.52:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: DVICO TViX HD M-6500A

Τάσο τιποτε... δεν το βλέπει καν.... και rename του εκανα σε mp3 extention, το βλέπει, αλλα για να το παίξει, πράμα...... τζίφος. Δεν βάζεις του BadEip την παραλλαγή μπας....

δυστυχώς και με του BADEip τα ίδια...

Πίσω στην 1.2.52

Είναι πολύ ΖΩΑ αυτοί κορεάτες τελικά.:violent-smiley-030:

Kalispera, epidi to topic afto exi gini ligo terastio ke exo xathi...
Ta fonts pou akrivos ta vazoume ?.. se kapio folder?..

efxaristo!..

Μεσα σε folder η και "χυμα" οπουδηποτε στον δισκο που εχει το TVIX.Απλα αν εχεις πολλους δισκους καθε φορα θα πρεπει να το πατας πριν αρχισει η θεαση.

Πριν 2 μέρες το πήρα κι εγώ τελικά.

Είμαι όμως ψιλό-χοντρό απογοητευμένος γιατί

1.βίντεο πάνω από 4-4.5Gb κάνουν σπασίματα, μάλιστα όσο μεγαλώνει το αρχείο τόσο χειροτερεύει η κατάσταση με αποκορύφωμα το ''Sin.City.2005.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA'' 12Gb που δεν το ανοίγει καν, κι όσες φορές κατάφερα να το παίξω μετά από 2-3 λεπτά τρώει κάτι κολλήματα τρομερά, 1 καρρέ στα 2-3 sec δείχνει και χάνετε ο ήχος.

2.στα βίντεο με ενσωματωμένους υπότιτλους δεν μου βγάζει τους υπότιτλους, πχ. στο ''The Orphanage 2007 720p BluRay DTS x264-ESiR'' μου δείχνει μόνο τα αγγλικά, όποια άλλη γλώσσα κι αν επιλέξω δεν δείχνει τίποτα.

Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει?
Λέτε να είμαι ο γκαντέμης που πήρε τη φόλα :bawling:

ΥΓ1.Όλα αυτά που ανέφερα γίνονται μέσο lan με firmware 1.2.52 και με αρχεία mkv
ΥΓ2.γράφω τον τίτλο των βίντεο ατόφιο όπως είναι στον tracker μήπως τα έχει κάποιος να μου πει πως συμπεριφέρονται στο δικό του μηχανάκι.

TOnyM Σχετικά με τα σπασίματα μπορείς να δοκιμάσεις να τα παίξεις μέσω USB?... πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με το LAN.. του έχω βάλει τέρατα των 18 και 20 Gb (mkv) και τα έπαιξε χαλαρά.... για 4-5 Gb ούτε λόγος...

για υπότιτλους δοκίμασε το 1.3.74 .... αν και νομίζω ότι το 1.2.52 ειναι μια χαρά..

Μεσα σε folder η και "χυμα" οπουδηποτε στον δισκο που εχει το TVIX.Απλα αν εχεις πολλους δισκους καθε φορα θα πρεπει να το πατας πριν αρχισει η θεαση.

Αρη δεν νομίζω να χρειάζονται παντού τα fonts.. Τa έχω μόνο στο root του εσωτερικού HDD και thats all... ούτε τα έχω ακουμπήσει εδώ και 4-5 μήνες....

Δεν εχω εσωτερικο δισκο, παιζω μονο με διαφορους usb γι αυτο καθε φορα πρεπει να το παταω.Αυτο εννοω!

Είμαι σε φάση στην οποία θέλω να αγοράσω έναν Media Player για home cinema και γενικά είμαι προβληματισμένος, όχι τόσο για το συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά για την υποστήριξη του από την κατασκευάστρια.

Διάβασα για τα προβλήματα με τον ήχο και την εικόνα. Επειδή δεν έχω κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα, μπορεί να μου πει κάποιος αν συναντήσω θεματάκια με την παρακάτω συνδεσμολογία;

1. Σύνδεση με HDMI απευθείας στην τηλεόραση (μόνο εικόνα).
2. Σύνδεση με SPDIF ή optical με pass-through τον ήχο στον ενισχυτή.

Τηλεόραση έχω την philips 42plf9732d/10 και ενυσχιτή τον Pioneer Vsx-lx60.

Θα μπορώ να κλειδώνω στα 24p και να έχω παράλληλα ήχο στον ενυσχιτή χωρίς να κάνω κολπάκια του στυλ "παίζω mp3 πρώτα ή δεν το κλείνω ποτέ κτλ" ή το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν ο ήχος περνάει από την HDMI;

Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με αναπαραγωγή HD ήχου στις ταινίες;

Με usb σκληρούς, έχετε παρατηρήσει προβλήματα στην αναπαραγωγή εξαιτίας της ταχύτητας τους σε σχέση με το μέγεθος των αρχείων που μεταφέρουν; Με ενδιαφέρει να βλέπω αρχεία με ασυμπίεστη εικόνα-ήχο (άρα μιλάμε για αρχεία πάνω από 20Gb).

Sorry αν ακούγονται απλοϊκά (ή ακόμα και ασυνάρτητα) αυτά που γράφω, αλλά δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία σε HD εικόνα και ήχο.

Last edited:
O HD ήχος περνάει μόνο από το HDMI και οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να τον αποκωδικοποιήσουν. Επομένως δεν θα έχεις ήχο σε ταινίες με HD ήχο.

Πρέπει να συνδέσεις το HDMI στον ενισχυτή και η tv ή να πάρει εικόνα από τον ενισχυτή ή από το component του player (δεν ξέρω αν έχει γιατί δεν έχω το συγκεκριμένο player).

O HD ήχος περνάει μόνο από το HDMI και οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να τον αποκωδικοποιήσουν. Επομένως δεν θα έχεις ήχο σε ταινίες με HD ήχο.

Πρέπει να συνδέσεις το HDMI στον ενισχυτή και η tv ή να πάρει εικόνα από τον ενισχυτή ή από το component του player (δεν ξέρω αν έχει γιατί δεν έχω το συγκεκριμένο player).

Επειδή είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες ακριβώς τι θέλω να κάνω, επαναλαμβάνω. Να στείλω απευθείας εικόνα στην tv και απευθείας ήχο στον ενισχυτή. Αυτό σίγουρα γίνεται (αλλιώς δεν θα είχε coaxial και optical).
Το θέμα μου είναι αν στα 1080p (24p) παρουσιάζεται με την συγκεκριμένη συνδεσμολογία το πρόβλημα με τον ήχο και το "κλείδωμα" του σήματος της εικόνας στην τηλεόραση.

Εκτός των παραπάνω, κάτι ακόμα. Ξέρει κανείς ποιο είναι το max bitrate που μπορεί να παίξει; Νομίζω για τα bluray είναι τα 54 Mbit/s. Μπορεί να φτάσει αυτές τις ταχύτητες;

Μπορώ να έχω τα φώτα σας σε κάτι.
1. Ενώ με τα πολλά κατάφερα να βλέπει το Tvix το shared folder στον σκληρό (π.χ. κάνοντας ping για επιβεβαίωση) εντούτης δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του folder.
2. Η motherboard έχει onboard 2 κάρτες δικτύου. Την πρώτη την έχω για το Internet και την δεύτερη στο Tvix. Στην πρώτη έχω auto IP και στην δεύτερη static IP μιας και μόνο με αυτό τον τρόπο κατάφερα να δω έστω και μερικός το shared folder. Έλα όμως που όταν το κάνω αυτό (static IP και όχι auto στην δεύτερη κάρτα) μετά δεν μπορώ να μπώ Internet. Κάτι για ARP διάβασα αλλά πήγα να πειράξω κάτι και παραλίγο να τα γ..... όλα. Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Επειδή είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες ακριβώς τι θέλω να κάνω, επαναλαμβάνω. Να στείλω απευθείας εικόνα στην tv και απευθείας ήχο στον ενισχυτή. Αυτό σίγουρα γίνεται (αλλιώς δεν θα είχε coaxial και optical).
Το θέμα μου είναι αν στα 1080p (24p) παρουσιάζεται με την συγκεκριμένη συνδεσμολογία το πρόβλημα με τον ήχο και το "κλείδωμα" του σήματος της εικόνας στην τηλεόραση.

Εκτός των παραπάνω, κάτι ακόμα. Ξέρει κανείς ποιο είναι το max bitrate που μπορεί να παίξει; Νομίζω για τα bluray είναι τα 54 Mbit/s. Μπορεί να φτάσει αυτές τις ταχύτητες;

Αυτό που σου είπα είναι ότι όπως τα περιέγραψες δεν θα έχεις ήχο από ταινίες με true HD ήχο. Θα έχεις μόνο από ταινίες με AC3 και DTS ήχο.

Ο λόγος είναι ότι το bandwidth της οπτικής και του coaxial δεν φτάνουν για να μεταφέρουν HD ήχο.

Ο μόνος τρόπος είναι με σύνδεση της πηγής (player) με HDMI με μέσο που μπορεί να αποκωδικοποιήσει HD ήχο (ενισχυτής).

Όπως τα περιέγραψες ο true HD ήχος θα πηγαίνει στην TV που δεν θα ξέρει τι να τον κάνει.

Μπορώ να έχω τα φώτα σας σε κάτι.
1. Ενώ με τα πολλά κατάφερα να βλέπει το Tvix το shared folder στον σκληρό (π.χ. κάνοντας ping για επιβεβαίωση) εντούτης δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του folder.
2. Η motherboard έχει onboard 2 κάρτες δικτύου. Την πρώτη την έχω για το Internet και την δεύτερη στο Tvix. Στην πρώτη έχω auto IP και στην δεύτερη static IP μιας και μόνο με αυτό τον τρόπο κατάφερα να δω έστω και μερικός το shared folder. Έλα όμως που όταν το κάνω αυτό (static IP και όχι auto στην δεύτερη κάρτα) μετά δεν μπορώ να μπώ Internet. Κάτι για ARP διάβασα αλλά πήγα να πειράξω κάτι και παραλίγο να τα γ..... όλα. Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Δεν έχει internet το PC ή το tvix ? Στο PC υπάρχει ενεργό firewall ? Τι λειτουργικό έχει το PC ?