E - smoke...

Άλλη μία καταγγελία που δεν περιγράφει για τι τσιγάρο μιλάμε πια μάρκα τι είδους μπαταρία κλπ.

Μακάρι να βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος να μελετήσει τις περιπτώσεις να ξέρουμε τι μας γίνεται

Επώνυμη καταγγελία για έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου.
http://www.aporito.gr/2016/06/blog-post_617.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Kάθε άλλο, παρά σοβαρή την βρίσκω...Για μένα είναι μιά ακόμα υπερβολική ιστορία. Κάτι σαν τα λεωφορεία που ξαφνικά, στα καλά καθούμενα, δεν "πιάνουν" τα φρένα τους και πέφτουν σε στάσεις σκοτώνοντας κόσμο (μόνο λεωφορεία πάντα βέβαια, ποτέ φορτηγά - γιατί η δυσλειτουργία συμβαίνει μόνο οταν ο οδηγός αποφασίζει να σταματήσει σε στάση κι όχι σε φανάρι).
Μέχρι και το επόμενο άρθρο της ιστοσελίδας, που λέει οτι φωτογραφήθηκε η ψυχή την ώρα του θανάτου να βγαίνει απο το σώμα, πιό σοβαρό μου φαίνεται...
http://www.aporito.gr/2016/06/blog-post_119.html#.V1T3weT22r8

Last edited:
Αυτά συνήθως συμβαίνουν όταν ηλίθιοι καταστηματάρχες πουλάνε πράγματα σε πρωτάρηδες χρήστες.

"Τότε που αποφάσισε να αγοράσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο το οποίο όπως επισημαίνει στη μήνυση του, παραδόθηκε χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες χρήσεως. "
Δεν έχω δει κανένα modάκι να πωλείται χωρίς οδηγίες χρήσεως.
Αν κάποιος του πούλησε κλώνο της κακιάς ώρας, αυτός θα έπρεπε να διωχθεί.

"Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε, λίγες ημέρες πριν το τσιγάρο εκραγεί και του σκάσει στα χέρια, επειδή η μπαταρία του είχε χαλάσει πήγε και αγόρασε ένα ανταλλακτικό το οποίο τον τοποθέτησε στον ατμοποιητή και δούλευε κανονικά."
Χάλασε η μπαταρία και έβαλε ανταλλακτικό στον ατμοποιητή...
Ακόμη μία ένδειξη ότι είναι αρχάριος και κάποιος ηλίθιος πούλησε αυτό που γούσταρε.

"Ξαφνικά, ένιωσα το ηλεκτρονικό τσιγάρο να υπερθεμαίνεται ακαριαία και πριν προλάβω να αντιδράσω γίνεται η έκρηξη."
Και προφανώς η μπαταρία δεν ήταν ασφαλούς χημείας για να κάνει κάτι τέτοιο.
Αν μιλάμε για μία μπαταρία, κάποιος πούλησε σε αυτόν τον άνθρωπο μηχανικό mod. Γιατί τα ηλεκτρονικά έχουν προστασίες.
Αν μιλάμε για πάνω από μία μπαταρία, κάποιος ηλίθιος έδωσε σε πρωτάρη mod με πολλά watt.

Η άγνοια σκοτώνει.
Για εμένα, θα έπρεπε μηχανικά mod των 2+ μπαταριών να μην υπάρχουν καν.
Και όλα να είναι fool proof.
Αυτά τα "οι μπαταρίες πρέπει να είναι παντρεμένες, να έχουν φορτιστεί μαζί, κλπ κλπ" δεν πρέπει να υπάρχουν.
Δηλαδή ρε μάστορα, στην παραμικρή αστοχία υλικού στις μπαταρίες του τάδε εργοστασίου, θα χάσω το κεφάλι μου;
Μου υπογράφει κάποιος ότι μετά από 200 φορτίσεις, 2 μπαταρίες του ίδιου εργοστασίου, θα βρίσκονται ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια κατάσταση;
Γιατί να ποντάρω σε αυτό;

Εντάξει. Ο γνωστός δικηγόρος βρήκε αφορμή να βγεί ξανα στην επιφάνεια. Και δεν φρόντισε καν να μάθει τα στοιχειώδη για να μπορέσει να στηρίξει την μήνυση που έκανε.

Καλά, ο δικηγόρος νομίζει ότι έπιασε λαβράκι και θα πάρει... να μην πω τι.
Η μπαταρία είχε πρόβλημα, έβαλε ένα ανταλλακτικό στον ατμοποιητή και για το μπουμ φταίει το modάκι...
Και εμένα που δεν έπιαναν τα φρένα στο αυτοκίνητο δυνάμωσα την κόρνα αλλά τράκαρα γιατί ο καταλύτης είναι σκάρτος!

Αυτό μου δείχνει δύο πράγματα όπως έγραψα πιο πάνω.
Έναν έμπορο που αντί να δώσει στον πρωτάρη ένα Mod με ενσωματωμένη μπαταρία (ή άντε αποσπώμενη αλλά με κατάλληλες προστασίες) του έδωσε κάτι που είχε τη δυνατότητα να σκάσει.
Έναν (μηχανικό? ) που μετά από τόσους μήνες δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη μπαταρία από το mod και τον ατμοποιητή.
Που ο άνθρωπος παίζει να μην είναι μηχανικός αλλά το mod να είναι μηχανικό και το πρώτο θέμα (γιατί από εκεί είναι η είδηση) να έχει μπερδέψει τα μπούτια του. :flipout:

Καλά, ο δικηγόρος νομίζει ότι έπιασε λαβράκι και θα πάρει... να μην πω τι.

Συνονοματε, με την Ελληνικη "Δικαιοσυνη" μην εισαι 100% σιγουρος. Το αρθρο βεβαια μπαζει απο παντου (ειχε προβλημα η μπταρια και πηρε ανταλακτικο για τον ατμοποιητη...)

Μια νέα συλλογική έρευνα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κάουνας της Λιθουανίας και του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης καταδεικνύει ότι το άτμισμα σε κλειστό χώρο δεν προκαλεί κανέναν κίνδυνο, αφού δεν επηρεάζει την ποιότητα του αέρα.
Είναι η πρώτη έρευνα που μελετά λεπτομερώς όλα τα χημικά στοιχεία που παράγονται στον αέρα από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-04/ac-nsf041916.php

Nα κάνω εδώ πάλι τον δικηγόρο του Διαβόλου... Για το διάβασμα, το PC και την οδήγηση, φοράω γυαλιά. Οταν ατμίζω, τα γυαλιά χρειάζονται 2 ή 3 φορές συχνότερα καθάρισμα απ'ότι όταν κάπνιζα κανονικό τσιγάρο. Θολώνουν εύκολα και σχετικά γρήγορα και εξαρτάται απο το αν εκπνέει κάποιος τον ατμό μακριά του ή τον αφήνει να αιωρείται γύρω του. Ενα θόλωμα που δεν φεύγει αν δεν τα σκουπίσεις. Δεν περιέχει βέβαια βλαβερές ουσίες αλλά πρόκειται για μιά κολλώδη εναπόθεση που μπορεί να δεσμεύσει σκόνη κλπ στοιχεία του περιβάλλοντος αέρα.

Παρήγγειλα 4 γευσεις σε συσκευασίες των 11ml προς 3,50$ έκαστη.
Bazooka bubble gum,Candy cane,Cotton Candy,Land of the honey and milk- by the lizard king.
Με 18$ τα 100ml αν μου αρέσει κάποιο,σώθηκα από τα 23 τα 30ml του Milk and Honey που ατμίζω τώρα.

Παρήγγειλα 4 γευσεις σε συσκευασίες των 11ml προς 3,50$ έκαστη.
Bazooka bubble gum,Candy cane,Cotton Candy,Land of the honey and milk- by the lizard king.
Με 18$ τα 100ml αν μου αρέσει κάποιο,σώθηκα από τα 23 τα 30ml του Milk and Honey που ατμίζω τώρα.

Προέλευση?

Ρε παιδιά, αυτό το "ωρίμανση" σε προιόντα καλών εταιριών, δεν το καταλαβαίνω... Δεν μπορεί δηλαδή - η εταιρία να το κάνει αυτό μόνη της ? Να πουλάει δηλαδή υγρά που έφτιαξε πριν 1-2 μήνες? Σιγά το κόστος, για να στοκάρει 1 τόνο γλυκερίνη...

Προφανώς. Δεν είπα να αφήσουν την γλυκερίνη μόνη της να κάθεται. Να φτιάξουν 1000 ή 100.000 φιαλίδια με τα αρώματα που θέλουν - ανάλογα με την ζήτηση - και να αρχίσουν απο τον άλλο μήνα να δίνουν απο αυτά. Απο μπροστά θα παίρνουν, απο πίσω θα προσθέτουν. Οπως κάνουν όλες οι εταιρίες που δίνουν προιόντα ωρίμανσης. Βρώσιμα ή μή,.

Μετά από 5 χρόνια είπα να το ξανά αρχίσω! Έπεσε και παραγγελία από Gearbest :D

Δύο ερώτησης...

1. Πόσες μέρες συνολικά κάνει το Gearbest για να στείλει/παραλάβω ??

2. To "Hangsen Tobacco (6mg/50ml)" το έχει δοκιμάσει κανένας? (πήρα και σχετικά πολλά!!)

Screenshot_20160610-230334.png

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλα ένα hangsen ry4 που είχα αγοράσει, δεν ατμιζόταν με τίποτα. Κακώς πήρες πολλά και μόνο 1 άρωμα, πριν το δοκιμάσεις.

Θολώνουν εύκολα και σχετικά γρήγορα και εξαρτάται απο το αν εκπνέει κάποιος τον ατμό μακριά του ή τον αφήνει να αιωρείται γύρω του. Ενα θόλωμα που δεν φεύγει αν δεν τα σκουπίσεις. Δεν περιέχει βέβαια βλαβερές ουσίες αλλά πρόκειται για μιά κολλώδη εναπόθεση που μπορεί να δεσμεύσει σκόνη κλπ στοιχεία του περιβάλλοντος αέρα.

Λογικό.
Και στη κουζίνα αν καθίσεις πάνω από μία κατσαρόλα που βράζει γλυκερίνη θα θολώσουν τα γυαλιά σου. :p

Να φτιάξουν 1000 ή 100.000 φιαλίδια με τα αρώματα που θέλουν - ανάλογα με την ζήτηση - και να αρχίσουν απο τον άλλο μήνα να δίνουν απο αυτά. Απο μπροστά θα παίρνουν, απο πίσω θα προσθέτουν. Οπως κάνουν όλες οι εταιρίες που δίνουν προιόντα ωρίμανσης. Βρώσιμα ή μή,.

Ίσως μετά από 5-6 ή περισσότερους μήνες να χαλάει;
Τα One hit για παράδειγμα δεν ατμίζονται αν δεν έχουν περάσει 2-3 εβδομάδες από την αγορά τους.
Και τελευταία δοκίμασα κάποια Κυπριακά, που είναι και πολύ καλά και πολύ φτηνά (30 τα 120ml) που αν τα ανοίξεις και τα ατμίσεις επιτόπου είναι μία αηδία και μισή σε σχέση με αυτό που παίρνεις μετά από 2-3 εβδομάδες.

Μετά από 5 χρόνια είπα να το ξανά αρχίσω! Έπεσε και παραγγελία από Gearbest :D

Welcome onboard mate!
IMHO κακώς έκανες την αρχή με gearbest, ειδικά στα υγρά.
Καλό είναι να δοκιμάσεις από ένα μαγαζί στην Ελλάδα τι σου αρέσει και αν θέλεις οικονομικά πας σε φτηνά υγρά ή και DIY.