E - smoke...

Παλιότερα υπήρχε και μισό δράμι τσίπα ώστε να σκεφτεί ο άλλος πριν γράψει κάτι...τώρα τίποτα. Χάνουνε τα φράγκα τα παιδιά και ''νοιάζονται'' για την υγεία μας φόρα παρτίδα.

Παλιότερα υπήρχε και μισό δράμι τσίπα ώστε να σκεφτεί ο άλλος πριν γράψει κάτι...τώρα τίποτα. Χάνουνε τα φράγκα τα παιδιά και ''νοιάζονται'' για την υγεία μας φόρα παρτίδα.
Καποιος να του στειλει ενα mail που να ρωταει:

Βρηκατε σε Χ δειγματα ερεθιστικες ουσιες σε υγρα.
Τα ινστιτουτα διακοπης καπνισματος που χρησιμοποιουν κι αυτα Η.Τ. τι υγρα χρησιμοποιουν. ? Αυτα δεν ερεθιζουν. ?
Εχετε να μας προτεινετε καποια μαρκα υγρων. ?
Εμεις σε ανταποδοση θα σας δωσουμε συνταγες.

Πιθανολογω οτι οι ερεθιστικες ουσιες που αναφερουν, θα βρισκονται μεσα στις ουσιες αρωματων και οχι στις βασεις vg/pg.
(αν ξερει καποιος ας πει που βρισκονται συνηθως οι ουσιες οπου εγινε αναφορα στην ερευνα)

Οποτε τεγκονικε (μαλλον) εγω ειμαι ερεθισμενος-free. :aetsch:

Απ'όσο το έχω ψάξει, η μόνη περίπτωση να προέρχεται κάτι απο την βάση είναι μόνον όταν η θερμοκρασία στην αντίσταση ανεβαίνει πάνώ απο κάποιο όριο, οπότε σχεδόν "καίγεται" - όχι απλά εξαχνώνεται, όπως θα έπρεπε - η βάση. Γι'αυτό προσοχή στα βατς/αμπερς/ωμς κλπ. Η βολική άμεση απόκριση της συσκευής στην τζούρα έχει τα αρνητικά της - γι'αυτό και πολλοί προτιμούν τα TC.
Κατα τα άλλα, ότι άλλο μπορεί να προκύψει είναι απο το άρωμα.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Πιθανολογω οτι οι ερεθιστικες ουσιες που αναφερουν, θα βρισκονται μεσα στις ουσιες αρωματων και οχι στις βασεις vg/pg.

Αναφέρει.
Την μενθόλη.
Που βρίσκεται στις μισές τσίχλες και καραμέλες της αγοράς.
Και που αν υπήρχε όντως στα μισά υγρά του εμπορίου, όπως αναφέρει εγώ θα είχα κόψει το άτμισμα, ή δεν θα το είχα ξεκινήσει καν!

Μασουλάει ο ένας την τσίχλα του άλλου...
Το ότι το άρθρο τους παίζει να μην το έχουν διαβάσει ούτε οι ίδιοι, είναι και αυτό μία περίπτωση, γιατί θα το είχαν συμμαζέψει λίγο.
Πάμε λοιπόν...
1) Ανακαλύφθηκαν κάποιες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας ή άσθματος.
Κάτι σαν τη σκόνη που αναπνέουμε και το νικέλιο που βρίσκεται σε οτιδήποτε μεταλλικό ακουμπάμε ας πούμε.

2) Η μενθόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο αναπνευστικό σύστημα...
Η μενθόλη, που ψάχνω να βρω τσίχλες χωρίς μενθόλη και μόνο κάτι παιδικές βρίσκω; Ε, μην ατμίζεις μενθόλη;

3) Με το "ερεθιστικές ουσίες" μας τα έχουν κάνει τούμπανα... Μόνο που άλλο ερεθιστική, που θα το νοιώσεις αμέσως και θα σταματήσεις, άλλο επιβλαβής!

Δεύτερη έρευνα λοιπόν που έγινε στη Σουηδία, όπου συμμετείχε ο τρομακτικός αριθμός των 15 υγειών ατόμων, έδειξε ότι αν λαμβάνεις (διεγερτικές ουσίες όπως) η νικοτίνη, αυξάνεται η πίεση του αίματος και οι καρδιακοί παλμοί...
Σώωωωπα! Σοβαρά; Το ίδιο παθαίνεις και με το κόλιαντρο, το δίκταμο, τον καφέ, τη ζάχαρη κλπ κλπ...

Και καταλήγει αυθαίρετα:
"Παρόλο που τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν στις εξετάσεις ήταν προσωρινά, (στα παπάκια μας δηλαδή τι έδειξε η ίδια η έρευνα που κάναμε) ο Lundback προειδοποίησε ότι η χρόνια έκθεση σε ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμες επιδράσεις στην αρτηριακή δυσκαμψία μακροπρόθεσμα."
Έτσι για το καλό, βασισμένος στην προσωπική του εμπειρία μάλλον, ή επειδή δεν του βγήκε η έρευνα όπως του είπε ο "εργοδότης" του.
Όπου όλοι οι γιατροί γνωρίζουν πως η αρτηριακή δυσκαμψία που δημιουργείται από την καφεΐνη και τη νικοτίνη έχει διάρκεια κάπου στις 3 -4 ώρες.
Απλά δεν το γνωρίζουν τα πρόβατα που θα κάνουν share την εξυπνάδα του στο facebook ή θα πουν την κλασσική ατάκα "ένας γιατρός μου είπε ότι το ΗΤ είναι κακό" την ώρα που στρίβουν το τσιγάρο τους.

Νταξει θα το γράψω και κράξτε ελεύθερα.

Κοντεύοντας τα 2 χρόνια στο ηλεκτρονικό, πιάνω τον εαυτό μου πλέον να είναι πιπίλα.
Και εξηγούμε..
Βλέπω πως τα 10ml ίσως και παραπάνω να είναι η καθημερινότητά μου.
Αυτό σημαίνει πως τα 100μελα που φτιάχνω είναι δεν είναι για ένα 10ημερο.
Φυσικά αυτό δεν το γράφω μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για την υπερβολική κατ' εμε κατανάλωση

Με νικοτίνη εδώ και κάνα 3μηνο στα 3mg διερωτώμαι.

1. Φταίει ότι μας αρέσει - το γουστάρουμε με διάφορες γεύσεις, και πιπιλίζουμε;
2. Φταίει ότι η νικοτίνη κατέβηκε στα 3mg;

Στα 9 mg έμεινα για κάνα χρόνο σχεδόν.
Στα 6 mg έμεινα για κάνα 5μηνο

Είμαι ο μοναδικός;

2 χρόνια έκλεισα και 'γω Νίκο, στα 10 παίζω μέσα στη μέρα. 6ρης μεν ακόμα, αλλά, έχω δει και κάποια καλά. Π.χ. αυτόν τον καιρό που κάνω εξωτερικές δουλειές, επιλέγω να μην το παίρνω μαζί μου. 3-4 ώρες χωρίς τζούρα, κανένα πρόβλημα. Μέσα στο σπίτι όμως είμαι πάφα πούφα. Θέλω να το προσπαθήσω να το δουλεύω σαν τσιγάρο, δηλαδή να τραβάω τζούρα μόνο όταν νιώθω ότι θέλω, όχι πιπίλα όπως τώρα. Θα δούμε.

...
Φυσικά αυτό δεν το γράφω μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για την υπερβολική κατ' εμε κατανάλωση
...
Είμαι ο μοναδικός;

Δεν είσαι ο μοναδικός - γι'αυτό άλλωστε ψάχναμε κάποιοι να βρούμε νταμιτζάνες με 100άρα νικοτίνη να καλύψουμε τα επόμενα χρόνια.
Πέρα όμως απο την αυξημένη κατνάλωση γλυκερόλης, την κατανάλωσ νικοτίνης την έχεις μειώσει στο μισό (στο περίπου) κι εκεί έχεις όφελος.
Φυσικά η μείωση της νικοτίνης κάνει τον οργανισμό να ζητάει πιο συχνά τζούρες - τουλάχιστον στην αρχή της μείωσης, μέχρι να συνηθίσει. Αλλά και η απόλαυση παίζει τον ρόλο της.
Δεν νομιζω οτι η διπλη κατανάλωση πρέπει να σε προβληματίσει υγειονομικά, αλλά οικονομικά.

Παντως (αν το προσεξατε), η εξαρτηση μειωνεται παρα τη μικρότερη περιεκτικοτητα νικοτινης. Προσωπικα το παρατηρησα στις πτησεις. Οταν καπνιζα κανονικα (πανω απο τα 1-2 τσιγαρα που καπνιζω ακομα) ειχα τρελα για τσιγαρο μεσα στο αεροπλανο, σε βαθμο να καταναλώνω 2-3 τσιχλες νικορετ και παλι να μην περναει. Τωρα, μπορω να βγαλω 8-9 ωρες σχετικα ανετα με το ηλεκτρονικο, κανοντας μονο 5-6 τζουρες στην τουαλετα 1-2 φορες σε ολη την πτηση (με μικρο ΗΤ εννοειται...οχι ντουμανια). Βεβαια δεν φτανω τα 10μλ που φτανετε εσεις, αλλα ειμαι πλεον με 3αρα στο ντουμανι (aromamizer) και 6αρα στο τσιγαρισιο (eXpromizer)

Καλά, εσένα έχουμε πολλούς λόγους για να σε κράξουμε, αλλά τέσπα... :p

Κοντεύοντας τα 2 χρόνια στο ηλεκτρονικό, πιάνω τον εαυτό μου πλέον να είναι πιπίλα.
Και εξηγούμε..

Εσύ μάναμ για να φτάνεις τα 10ml με καϊφούνιδες το έχεις στάνταρ πιπίλα.
Άλλαξες και πήγες σε κάτι πιο πνευμονικό;
Μην ξεχνάς ότι οι επισκευάσιμοι τραβάνε πράγμα!
Π.χ. ο eviva που θέλει πολύ βαμβάκι και είναι και στα 2ml, μία που τον γεμίζω και μία που εξαφανίζεται το υγρό σε μία τζούρα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κατανάλωσα 2ml σε μία τζούρα!

Είμαι ο μοναδικός;

Αν φταίει το ότι η νικοτίνη έπεσε στα 3mg, θα τρελαίνεσαι αν δεν τραβάς τζούρα.
Σου συμβαίνει αυτό;
Δηλαδή, σε ένα ταξίδι, νοιώθεις την ανάγκη να σταματήσεις για να τραβήξεις τζούρα;
Αν το ξεχάσεις σπίτι, σε πιάνει στέρηση;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Και εξηγούμε..

Είμαι ο μοναδικός;

Eγω 3 χρόνια τώρα και είμαι ακόμα στα 2-3ml και δεν μπορώ να πω οτι δεν το εχω πιπιλα, αλλα κάτι οι μεγάλες αντιστάσεις, κατι που προσπαθώ να τραβάω μικρές τζούρες δεν με βγάζει παραπάνω. Ουτε εγω το κάνω για οικονομικούς λόγους, αλλα γιατι παν μέτρον αριστον :D

6αρα νικοτινη εδω και κανα 8μηνο.

καταναλωση αναλογως τα κεφια.

ο doggy θα γεμισει 2 με 3 φορες.
συνηθως δεν μπορω να πω οτι τραβαω με παθος,αλλα ειναι κατι φασεις που θελω 5-6 τσουρες δυνατες.
το περασμενο Σαββατο ξεχασα να παρω υγρο και ημουν με παρεα και μπυρες για κανα 3ωρο χωρις τζουρα.δεν τρελλαθηκα..
γενικα θελω σιγα σιγα να το αποχωριστω και αυτο..

εγώ από πλήρως αεράτους ατμοποιητές που είχα ξεκινήσει το άτμισμα και παρέμεινα με subtank για μεγάλο χρονικό διάστημα πέρασα προσφάτως (κανα δίμηνο) σε επισκευάσιμους ατμοποιητές (kayfun V5 και alpha) και είδα το φως το αληθινό. 1 ωμ αντιστάσεις με 32αρι σύρμα στα 16-19 βατάκια με 3-4αρα νικοτίνη. Αυτή τη στιγμή κάνω γύρω στα 5ml ημερησίως βαριά (με τους subtank ήθελα 10+). Σιγά σιγά το ελέγχω και έχει να κάνει με το υγρό που ατμίζω, αν πετύχω καμια καλή γεύση, πιπίλα, οσο αρχίζω και την βαριέμαι μειώνω και την κατανάλωση. Αυτή τη στιγμή είμαι στα τελειώματα ενός μπισκότου που είχα φτιάξει πριν καμια βδομάδα, είμαι στα 2-3ml ημερησίως. Γενικά προσπαθώ να απολαμβάνω το άτμισμα σε στιγμές (καφέ, τσάι, μετά το φαγητό, κ.τ.λ) και να αποφεύγω τα "άσκοπα" ντουμάνια :smash:
Το μυστικό για εμένα προσωπικά είναι σιγά σιγά να περνάς σε λιγότερα βατ, με μεγαλύτερες αντιστάσεις και πιο σφικτούς ατμοποιητές, μέχρι την οριστική διακοπή, που όλοι επιθυμούμε φαντάζομαι...

Το μυστικό για εμένα προσωπικά είναι σιγά σιγά να περνάς σε λιγότερα βατ, με μεγαλύτερες αντιστάσεις και πιο σφικτούς ατμοποιητές, μέχρι την οριστική διακοπή, που όλοι επιθυμούμε φαντάζομαι...

Πριτς! Για να τα τρώμε μετά;
Αφού ξέρεις τι έχω βάλει και steepάρει!

Απάντηση: Re: E - smoke...

....μέχρι την οριστική διακοπή, που όλοι επιθυμούμε φαντάζομαι...

Ναι, ο βογιατζακης με αυτη την επιθυμια κοιμαται και ξυπναει. :laugh:

Και εγω καπου στα 10ml +- ειμαι με την πνευμονικη νεροφιδο-ατλαντιδα. Απο νικοτινη κατεβηκα στα 2,5mg.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Αν φταίει το ότι η νικοτίνη έπεσε στα 3mg, θα τρελαίνεσαι αν δεν τραβάς τζούρα.
Σου συμβαίνει αυτό;
Δηλαδή, σε ένα ταξίδι, νοιώθεις την ανάγκη να σταματήσεις για να τραβήξεις τζούρα;
Αν το ξεχάσεις σπίτι, σε πιάνει στέρηση;

Μπα όχι Μιχάλη μου.
Δεν νομίζω να τρελαίνομαι αλλά σε κάθε περίπτωση το ψάχνω μην το ξεχάσω π.χ.

Πάντως με ξε αγχώσατε.
Βλέπω όλοι στον ίδιο δρόμο είμαστε. :ADFADF1:

To καλοκαίρι το έβγαλα με 17.5 watts, 1.0-1.5ohm, 2 subtanks mιini = 8-9ml, 14.3άρα νικοτίνη το 24ωρο.
Η επόμενη παρασκευή θα είναι 12.5άρα νικοτίνη.

Last edited: