E - smoke...

Κοίτα... το "καλό" είναι σχετικό.
Νομίζω το έχω ξαναγράψει.
Ο SJMY είναι καλύτερος κατασκευαστικά και έχει και λίγο πιο ανοιχτή τζούρα.
Ο SXK είναι καλύτερος στη γεύση.

ok-για ενα φιλο ειναι.παει να τον παρει.ευχαριστω

Ρε παιδιά, ο Βογιατζάκης που χάθηκε ? Εχει 2.5 μήνες να γράψει στο φορουμ. Είχαμε αγοράσει μαζί νικοτινούχα απο την Κύπρο και αυτός είχε ετοιμάσει υγρά. Τώρα εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα δικά μου κι αυτός αγνοείται. Αν δεν φανεί σύντομα, θα τα πετάξω...:)))
Bογιατζάκης ακούει ?

Ρε παιδιά, ο Βογιατζάκης που χάθηκε ? Εχει 2.5 μήνες να γράψει στο φορουμ. Είχαμε αγοράσει μαζί νικοτινούχα απο την Κύπρο και αυτός είχε ετοιμάσει υγρά. Τώρα εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα δικά μου κι αυτός αγνοείται. Αν δεν φανεί σύντομα, θα τα πετάξω...:)))
Bογιατζάκης ακούει ?

Εδώ είμαι φίλε BIOS, αλλά δεν έχω ιδέα τι εννοείς για τα υγρά. :nounder:

Τριχες το 'ρεπορταζ'.... Δεν αναφερει για τι συγκεντρωσεις μιλαμε και πως συγκρινονται με το κανονικο τσιγαρο. Το δε κινητρο ειναι φανερο: "Διαπίστωσαν ότι τα τελευταία χρόνια μειώθηκε η χρήση υποκατάσταστων νικοτίνης, καθώς και η καταφυγή σε ιατρική βοήθεια και κλινικές διακοπής του καπνίσματος, αλλά έχει αυξηθεί ο πειραματισμός με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος.". Οποτε χασανε κοσμο τοσο οι γιατροι, οσο και η ακυμενη η Νικορετ.

Sorry παιδια, αλλα το ρεπορταζ δεν αναφερει καποιον συγκεκριμενο κινδυνο, πέραν ερεθισμου (!) του αναπνευστικου (οπου με το τσιγαρο τα πραγματα ειναι κατα πολυ χεροτερα).

Επισης κατηγορει τη νικοτινη για σκλυρηνση των αρτηριών, αλλα μετα λεει πως αυτη ηταν προσωρινη. Go figure...

Τελος (ενδεικτικο του ΠΨ) εκοψαν το σχολιο μου περι μη αναφορας περιεκτικότητας σε σχεση με το κανονικο τσιγαρο, χωρις καποιο εμφανη λογο (λεγιλόγιο, ειρωνικο ύφος ή κατι τετοιο).
Απλα μαλλον τους χαλαγε τη σουπα...

Στο λινκ, ο Βαρδαβάς, τα λέει επικίνδυνα. Ο Φαρσαλινός τα λέει ακίνδυνα. Αν τους βάλουμε να συνομιλήσουν μεταξύ τους, κάποια στιγμή ο ένας θα πει τον άλλο φασίστα... :))
Τώρα για την ερεθιστική ουσία... Εστω οτι υπάρχει. Να δούμε πόσες έχουν κι ο αέρας της Αθήνας, το κρέας, τα ψάρια, η καμπίνα του αυτοκινήτου, ο αέρας του μετρό, κλπ και σε τι ποσότητες αθροιστικά, σε σχέση με το ηλ.τσιγάρο ?

BIOS, λεω σε4 συγκριση με το κανονικο τσιγαρο για πολλους λογους. Οπως: 1) Οι βλαμμενοι οι Αμερικανοι το θεωρουν "καπνισμα" και ισχυουν οι ιδιοι κανονες και για το ΗΤ ενω ξερουν πως δεν υπαρχει 'παθητικο ατμισμα' αφου η νικοτινη καιγεται και εξατμιζεται αμεσα. 2) ΕΙΝΑΙ μεσο αποτροπης καπνισματος οσο κι αν δεν θελουν να το παραδεχτουν οι πνευμονολογοι που πιστεουν μονο στο κοψιμο μαχαιρι. 3) Επειδη δεν λαμβανεις τις χιλιαδες ουσιες της καυσης (και ειδικα την πισσα) οι πνευμονες σου μαλλον αισθανονται καλυτερα με το ΗΤ. Αναποφευκτα λοιπον, και θεωρώντας πως το ΗΤ απευθίνεται σε νυν και πρωην καπνιστες, ειναι απολυτα λογικο να γινεται η συγκριση με το τσιγαρο και οχι με τον απλο αερα.

Κανεις δε λεει πως ειναι υγιεινο. Πολλοι ομως λεμε πως ειναι πολυ λιγοτερο βλαβερο απο το κ@λοτσιγαρο, τοσο για εμας οσο και για τους γυρω μας

Σύμφωνα εξάλλου με τις εκτιμήσεις των σουηδών ερευνητών, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βοηθά κάποιον να κόψει το κάπνισμα
Αλήθεια, δηλαδή εμείς που το κόψαμε ενώ πριν είχαμε κολλήσει πάνω μας κοντά στα 10 χιλιόμετρα τσιρώτα χωρίς επιτυχία είμαστε η εξαίρεση ε? :flipout:

Διαπιστώθηκε ότι στα άτομα που είχαν ατμίσει τσιγάρο με νικοτίνη, είχαν αυξηθεί σημαντικά τόσο η πίεση όσο και οι παλμοί της καρδιάς τους
Αλήθεια?Βρε!Αυτοί ανακάλυψαν το 2017 και με μέσο το ΗΤ τι προκαλεί η νικοτίνη στον άνθρωπο!Επιστήμονες βαρβάτοι! :flipout::flipout:

Τώρα αν υπάρχει κάποιος νοήμων ατμιστής που διαβάζει τα παραπάνω (από το άρθρο) και δεν γελάει με την πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια υποβάθμισης του ηλεκτρονικού τσιγάρου (χωρίς κανένα "οπλο" εντωμεταξύ, με την νικοτίνη και "ερεθισμούς"!, γελάνε και οι πέτρες) σε μέσα όπως το "πρώτο θέμα" (που τα κύρια έσοδα του ΕΙΝΑΙ από πληρωμένα τέτοιου τύπου άρθρα), πάω πάσο...

Ναι, ναι...τώρα, εδώ που τα λέμε, μια ερεθιστική ουσία την ένιωσα όπως έκανα μια τζούρα granmaster...

Noticia--nali-23-diabal_denise_milani.jpg

Αντέστε βρε ζωντόβολα και μάθετε λίγα ελληνικά πρώτα που θέλετε να κάνετε και διαγνώσεις...άκου εκεί ερεθιστική ουσία...

Βασικά, το άρθρο αποκαλύπτει ετσι χύμα και ποιος είναι ο σκοπός του...

Σύμφωνα εξάλλου με τις εκτιμήσεις των σουηδών ερευνητών, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βοηθά κάποιον να κόψει το κάπνισμα, «ούτε μπορούν να προωθούνται στην αγορά ως ασφαλής εναλλακτική λύση στα συμβατικά τσιγάρα».

μα φυσικά η μη αντικατάσταση του καρκίνου, εεεεε με συγχωρείτε, του τσιγάρου με ΗΤ.

Ειλικρινά αν το άρθρο το είχε συντάξει η philip morris λογικά δεν θα άλλαζε ούτε σημείο στίξης... :flipout:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Στο λινκ, ο Βαρδαβάς, τα λέει επικίνδυνα. Ο Φαρσαλινός τα λέει ακίνδυνα.

Ο Dr. Βαρδαβάς δούλευε στο nosmoke.gr και με τον χαβαλέ που έγινε τον έβγαλαν από τη σελίδα σαν "επιστημονικό σύμβουλο".
Ο Dr. Φαρσαλινός δεν δουλεύει για κάποια εταιρία από όσο γνωρίζω που να σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τη διακοπή του κανονικού.

Τώρα για το πως μέτρησαν ότι σκλήρυνε η... αρτηρία αυτού που άτμισε επί τόπου λόγω ερεθισμού, δεν το ξέρω.
Δηλαδή με το που το έβαλε στο στόμα του και ένοιωσε τα υγρά του, ερεθίστηκε και σκλήρυνε η... αρτηρία του; Και αυτοί του τη μετρήσανε;
Paper γράψανε ή άρλεκιν;

Σε άλλα νέα, το προφιτερόλ τα πάει πολύ καλά όπως ωριμάζει, αλλά δεν είναι για adv εκτός αν το όνομά σου ξεκινάει από "Βογια" και τελειώνει σε "τζάκη" και αντέχεις το 21.7% σε αρώματα.
Το Σάββατο που πέρασε δοκιμάσαμε από έτοιμα καπνικά με αλμυρή επίγευση που δεν υπάρχει στην αγορά και τσιχλόφουσκες, μέχρι guanabana, cherimoya, καπνιστό χοιρινό με μπέικον, καμμένα λάστιχα, χαλίκια, ιδρωμένο σουτιέν φυματικής υπέργηρης, χώμα κατουρημένο από άστεγο και άλλα όμορφα.

Ας ασχοληθω για 5" sec με αυτον τον doctor.

Με μια φραση, ασχολειται με τις κλινικες μεθοδους διακοπης καπνισματος.

Σας εμεινε καμια απορια. ?
Ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδαβάς είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής , Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης CSFM. Έχει σημαντική εμπειρία στις στρατηγικές ελέγχου του καπνίσματος σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο και είναι ο συντάκτης (Editor-in-Chief) του επιστημονικού περιοδικού Tobacco Induced Diseases. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής για το κάπνισμα του European Respiratory Society (ERS) και πρόεδρος του International Society for the Prevention of Tobacco Induced Diseases (ISPTID) Υπήρξε ο επιστημονικός διευθυντής του προγράμματος HEART, που αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Harvard να προωθήσει τον έλεγχο του καπνίσματος στην Ελλάδα, μια εξέχουσα θέση που τον καθιστά πρωτοπόρο στην εφαρμογή πολιτικών και προγραμμάτων ελέγχου του καπνίσματος στην Ελλάδα.
http://titan.uoc.gr/#meet-team

Last edited:
Θυμαμαι και τον αλλον, τον Μπεχρακη, που ακομη περιμενουν τις μελετες του για την επικινδυνοτητα του H.T.
Α μισο λεπτο...και εκεινου ειχε ακουστει το ονομα σχετιζομενο με ινστιτουτα διακοπης καπνισματος.

Μπα, ιδεα μου θα ειναι.

Εξ αλλου συμφωνω με τον ερεθισμο και την σκληρυνση που λενε.
Το επαθα και εγω οταν ειδα το πρωτο σποιλερ του χατζ πιο πανω.

Fact 1: Και ο καφές δημιουργεί προσωρινή αρτηριοσκλήρυνση.
Fact 2: Η προσωρινή αρτηριοσκλήρυνση δεν ευθύνεται για καρδιοπάθειες.
Fact 3: Το effect της "προσωρινής αρτηριοσκλήρυνσης" διαρκεί περίπου 4 ώρες. Για αυτό όταν πας για εξετάσεις σου λένε να μην έχεις πιει καφέ και να μην έχεις κάνει τσιγάρο για 4 ώρες.

Με λίγα λεπτά ψάξιμο στο internet...