E - smoke...

Το γνήσιο σκέφτομαι και εγώ να το δοκιμάσω κάποια στιγμή... :smile:
Πρακτικά τα υγρά δεν κρατάνε τόσο όσο του εμπορίου που είναι τίγκα στη τριασετίνη, αλλά εύκολα τα κρατάς για 2-3 μήνες από τη στιγμή που θα ωριμάσουν.
Κάποια βέβαια "κακά" υγρά μπορεί να χαλάσουν σε γεύση γρήγορα, αλλά αυτό το παθαίνεις κάποια στιγμή και μαθαίνεις να μην ξανακάνεις την ίδια συνταγή.

Μολις εγιναν οι παραγγελιες των υγρων...Θα φτιαξω κανενα 2λιτρο απο Kiss,Banoffee και Banana Tart...με 5% νικοτινη και ο θεος βοηθος....Αν μου δινατε και καμια βοηεια ποσα mg να βαλω απο τη βαση μου και τι αναλογια PG/VG...Η βαση μου ειναι 10mg PG και θα φτιαξω απο κανενα μισολιτρο απο καθε γευση...

Να είσαι καλά. :smile:
Για τη βάση, εννοείς ότι θα φτιάξεις 5mg. Όχι 5%.
Η νικοτινούχα είναι σίγουρα PG;
Αν είναι έτσι, θα σου βγει πολύ ψηλά η PG.
Δηλαδή, σε ένα υγρό π.χ. που έχει 10% σε αρώματα, θα σου βγει 60/40 PG/VG.
Για να βγάλεις 5mg νικοτίνη από 10mg νικοτινούχα βάση, θα πρέπει το μισό σου υγρό να είναι νικοτινούχα βάση. :)

BTW η μπανανόταρτα με το banoffee είναι αρκετά κοντά σαν υγρά.
Γιατί να κάνεις μισό λίτρο από το καθένα; :smile:
Κάνε από 50ml να δεις ποιο σου κάθεται πιο καλά και αποφασίζεις μετά.
Εγώ συνήθως έχω μεν κανένα λίτρο σε υγρά, αλλά είναι πάνω από 10 διαφορετικά.

Καλημερα και συνεχιζω να σε ευχαρστω για τις βοηθειες σου!!..
Ακριβως...Δυστυχως πηρα νικοτινουχα των 100mg/ml σε PG,οποτε λιγο θα μπει απο δαυτη και συνεπως λογικα δε θα ανεβει πολυ το ποσοστο της PG...Οσον αφορα τα...νεκταρ σου,πια ειναι η επιθυμητη ποσοστοση PG/VG??
Και αν υπαρχει καποιος τυφλοσουρτης υπολογιστης DIY που προτεινεις να μου τα βγαλει,ειδαλλως...ξανα ασκησεις...οξειδοαναγωγης...

100 ή 10mg είναι τελικά; :chinscratch:
Αν είναι 100mg, εκτός από ΠΑΡΑ πολύ προσοχή, θέλει 5ml στα 100 για να βγάλει 5mg νικοτίνη, οπότε στήνεις ότι θέλεις πρακτικά.
Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες συγκεντρώσεις αν δεν έχεις την ανάλογη πείρα.

100mg νικοτίνη???Κάνεις το οποιοδήποτε λάθος, πέφτει πάνω σου μία σταγόνα και πας κατευθείαν κυπαρίσσια. Ρε παιδιά μην παίζετε με τις ζωές σας..

Δυστυχως τοτε με το εμπαργκο,πηρα μια τετοια 100mg/ml σε PG ομως,δεν προλαβα να ρωτησω τοτε τον Παναγιωτη,ενα λιτρο κιολας!!Και δυστυχως εδω πανω,δεν εχω καποιον για να του μαγειρευω,οπως εσυ κανεις για το...μισο AVClub!!Και δυστυχως δεν εχω καμια πειρα....

Απάντηση: Re: E - smoke...

100mg νικοτίνη???Κάνεις το οποιοδήποτε λάθος, πέφτει πάνω σου μία σταγόνα και πας κατευθείαν κυπαρίσσια. Ρε παιδιά μην παίζετε με τις ζωές σας..

Με μια σταγόνα? Είναι πράγματι τόσο επικίνδυνη ?

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Με μια σταγόνα? Είναι πράγματι τόσο επικίνδυνη ?

ναι, είναι τόσο επικίνδυνη. Μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια στον κόσμο, πλήρως απορροφήσιμη από το δέρμα σε κλάσματα.

Λιγο υπερβολικη η τοποθετηση αλλα οχι τοσο πολυ μακρια απο την αληθεια...Θελει μεγαλη προσοχη,γαντια,μασκα και καταλληλα εργαλεια....Εγω τις μιξεις τις κανω στο κουζινακι του γιατρειου μου,καταλληλα ντυμενος και με υλικα-εργαλεια που δανειζομαι απο τη γυναικα μου(φαρμακοποιος)..

Λιγο υπερβολικη η τοποθετηση αλλα οχι τοσο πολυ μακρια απο την αληθεια...Θελει μεγαλη προσοχη,γαντια,μασκα και καταλληλα εργαλεια....Εγω τις μιξεις τις κανω στο κουζινακι του γιατρειου μου,καταλληλα ντυμενος και με υλικα-εργαλεια που δανειζομαι απο τη γυναικα μου(φαρμακοποιος)..

ακριβώς

To LD50 της νικοτίνης (από ότι βλέπω) είναι κάπου στα 0.8mg/kg.

Δηλαδή κάποιος που ζυγίζει 80 κιλά, τα 64mg νικοτίνης θεωρούνται θανάσιμη δόση.
Στην 100mg/ml λοιπόν, αρκεί 0.64ml για να τον στείλει στα θυμαράκια.
Σε περίπτωση ενός παιδιού, το LD50 κατεβαίνει ακόμη περισσότερο.
Δηλαδή με λιγότερο από σταγόνα σκοτώνετε ένα παιδάκι των 10-20 κιλών.

Οπότε, δεν θα την έλεγα καθόλου υπερβολική την τοποθέτηση...

Για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, αν ήμασταν σε ένα νήμα για καθαρισμό σπιτιών και κάποιος πρότεινε στον άλλον να αγοράσει aqua forte, θα του έλεγες να μην παίζει με τη ζωή του;; Mάλλον όχι.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι είμαστε ενηλικες που διαβάζουν οδηγίες χρήσης και ενημερώνονται, δε θα πάθουμε τίποτα με την 100ρα. Πιο επικίνδυνο είναι να πάθει κάτι το μικρό μας παιδί που θα βρει το μπουκάλι και θα το ανοίξει παρά εμείς.

Η νικοτίνη σε περιεκτικότητα 100mg/ml είναι όντως ένα πολύ επικίνδυνο προιόν. Η αλήθεια είναι ότι αν πέσει μια σταγόνα πάνω σε έναν ενήλικα θα είναι απο δύσκολο έως πολύ δύσκολο να πάει στα κυπαρίσια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει και να το δοκιμάσει για να δει τις επιπτώσεις :P Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε 3-4 βασικά βήματα:

1. Φοράμε πάντα γάντια
2. Φοράμε μακρυμάνικο και γενικά δεν έχουμε εκτεθιμένες επιφάνειες του σώματός μας
3. Αν είμαστε μερακλήδες παίρνουμε ειδικά γυαλιά εργαστηρίου - αλλιώς προσέχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μην εχουμε πιτσιλισματα και μας παει καμια σταγονα στο ματι
4. Προσέχουμε να μη λερώσουμε γύρω μας και ακουμπήσουμε μετά εμείς ή κάποιος άλλος πάνω στα απομεινάρια
5. Εξαφανίζουμε από προσώπου γης το μπουκάλι, αφού έχουμε γράψει πάνω σε αυτό τι είναι (και ότι είναι επικίνδυνο) για να μην το βρει κανένα παιδάκι και τότε όντως το στείλουμε στα κυπαρίσια.

Μιχάλη τα 64mg που πολύ σωστά έθεσες αφορούν έναν υγιή άνθρωπο. Κάποιος που αντιμετωπίζει κάποιο καρδιακό προβληματάκι, οι πνεύμονες του δεν είναι σε άριστη κατάσταση ή έχει υψηλή χοληστερίνη και μερική στένωση σε αγγεία και αρτηρίες (τυχαία παραδείγματα όλα αυτά) μπορεί να "φύγει" με μικρότερη ποσότητα Νικοτίνης, αυτή που σε κάποιον άκρως υγιή απλά θα προκαλούσε εμετούς και ναυτίες.

Για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, αν ήμασταν σε ένα νήμα για καθαρισμό σπιτιών και κάποιος πρότεινε στον άλλον να αγοράσει aqua forte, θα του έλεγες να μην παίζει με τη ζωή του;; Mάλλον όχι.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι είμαστε ενηλικες που διαβάζουν οδηγίες χρήσης και ενημερώνονται, δε θα πάθουμε τίποτα με την 100ρα. Πιο επικίνδυνο είναι να πάθει κάτι το μικρό μας παιδί που θα βρει το μπουκάλι και θα το ανοίξει παρά εμείς.

Η νικοτίνη σε περιεκτικότητα 100mg/ml είναι όντως ένα πολύ επικίνδυνο προιόν. Η αλήθεια είναι ότι αν πέσει μια σταγόνα πάνω σε έναν ενήλικα θα είναι απο δύσκολο έως πολύ δύσκολο να πάει στα κυπαρίσια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει και να το δοκιμάσει για να δει τις επιπτώσεις :P Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε 3-4 βασικά βήματα:

1. Φοράμε πάντα γάντια
2. Φοράμε μακρυμάνικο και γενικά δεν έχουμε εκτεθιμένες επιφάνειες του σώματός μας
3. Αν είμαστε μερακλήδες παίρνουμε ειδικά γυαλιά εργαστηρίου - αλλιώς προσέχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να μην εχουμε πιτσιλισματα και μας παει καμια σταγονα στο ματι
4. Προσέχουμε να μη λερώσουμε γύρω μας και ακουμπήσουμε μετά εμείς ή κάποιος άλλος πάνω στα απομεινάρια
5. Εξαφανίζουμε από προσώπου γης το μπουκάλι, αφού έχουμε γράψει πάνω σε αυτό τι είναι (και ότι είναι επικίνδυνο) για να μην το βρει κανένα παιδάκι και τότε όντως το στείλουμε στα κυπαρίσια.

Πολύ σωστά το θέτεις. Εγώ απλά έγραψα για να διαβάζουν και αυτοί που ίσως δεν ξέρουν. Γνωρίζω πολυυυυυυυυυ κόσμο που δεν έχει ιδέα το πόσο επικίνδυνο δηλητήριο είναι η νικοτίνη.

Αυτο ειναι το μονο απολυτο,σε χωρο μακρια απο παιδια,ολα τα υπολοιπα,λιγο πολυ ολοι τα ξερουμε η μαλλον πρεπει να τα ξερουμε αν παιζουμε με τετοιες συγκεντρωσεις....

Η νικοτίνη σε περιεκτικότητα 100mg/ml είναι όντως ένα πολύ επικίνδυνο προιόν. Η αλήθεια είναι ότι αν πέσει μια σταγόνα πάνω σε έναν ενήλικα θα είναι απο δύσκολο έως πολύ δύσκολο να πάει στα κυπαρίσια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει και να το δοκιμάσει για να δει τις επιπτώσεις :P

Μία σταγόνα είναι 0.025ml αν είναι από μπουκαλάκι της TPA εώς 0.032ml αν είναι από μπουκαλάκι της Capella (χονδρικά).
Άρα, (χονδρικά πάντα) θα πρέπει να πέσουν πάνω σου από 18,75 έως 24 σταγόνες από αυτά τα μπουκαλάκια πάνω σου για να έχεις θέμα.
Με λιγότερες, μπορεί να μην πεθάνεις, αλλά μία μαστούρα, ζαλάδες, αναγούλα κλπ την έχεις στο τσεπάκι.
Αν βέβαια η "σταγόνα" είναι σαν χλέπα φυματικού, αλλάζει ο αριθμός τους.
Γιατί, μην ξεχνάς ότι η VG είναι πολύ πηχτή και δεν πέφτει σε πολύ μικρές σταγόνες...

Κοίτα... το "καλό" είναι σχετικό.
Νομίζω το έχω ξαναγράψει.
Ο SJMY είναι καλύτερος κατασκευαστικά και έχει και λίγο πιο ανοιχτή τζούρα.
Ο SXK είναι καλύτερος στη γεύση.