E - smoke...

Τα υγρά της νεοεισερχόμενης (αλλά πολύ υποσχόμενης) VnV βγήκαν στα ράφια.
Προσωπικά τσίμπησα ένα 30άμελο από το κάθε ένα για να αποφασίσω ποιο 120άμελο θα τσιμπήσω μετά. :P
Προς το παρόν έχουν βγει:
Blueberry Donut
Παγωτό φράουλα
Gummy Bear φράουλας
Gummy Bear καρπούζι

Σε άλλα νέα και με πειραματισμούς για donuts, αυτό το προφίλ με την κανέλα βγαίνει σχεδόν shake and vape με 4 αρωματάκια.

Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί (γιατί την έχουν την τάση να αλλάζουν τα σκασμένα) για να αρχίσω να παίζω με διάφορα donut/λουκουμάδες. :P

Ο συνδιασμός Frosted Donut (TPA) με Zeppola δίνει την κρούστα και την υφή του τηγανιτού donut για να έρθει μετά το Joy της FA να δώσει το μαλακό εσωτερικό του και να "φουσκώσει" τη ζύμη.
To Cinnamon Danish έρχεται να δώσει το κομμάτι της κανέλας μαζί με μια πιο donuts επίγευση.

Frosted Donut (TPA) 4%
Zeppola (FA) 4%
Joy (FA) 1.5%
Cinnamon Danish (TPA) 1.5%

Με αυτό τον συνδιασμό και τα ποσοστά, βγαίνει ακριβώς αυτό.

donuts_02.jpg

Μιχάλη ωραία η περιγραφή σου, όπως πάντα δηλαδή, αλλά μας τα χάλασες στην φωτογραφία.. :flipout:

Μα αυτό βγαίνει μάναμ... :flipout:
Το ντονατσάκι κανέλας είναι το πρώτο step.
Απλή συνταγή χωρίς πολλά "μπινελίκια".
Μετά λέω να παίξω σε ντονατσάκι με κρέμα ζαχαροπλαστικής και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. :p

Εγώ πάντως που δεν τη βρήκα ως τώρα με τους ατμιστές σας και τα τραγανα αρώματα σας

Με προσηλύτισε η αίρεση της IQOS

Είμαι μια εβδομάδα με αυτό το μαραφέτι
Μου έσπασε τα νεύρα τις πρώτες μέρες

Σήμερα μια εβδομάδα μετά το έχω σχετικά συνηθίσει

Άλλοι εδώ με ΙQOS ???

Εδώ μιλάμε ρε φιλαράκι για ντονατσάκια και προφιτερόλ και εσύ τη βρίσκεις με το κατουρημένο πριονίδι; :flipout:

Εγώ πάντως που δεν τη βρήκα ως τώρα με τους ατμιστές σας και τα τραγανα αρώματα σας

Με προσηλύτισε η αίρεση της IQOS

Είμαι μια εβδομάδα με αυτό το μαραφέτι
Μου έσπασε τα νεύρα τις πρώτες μέρες

Σήμερα μια εβδομάδα μετά το έχω σχετικά συνηθίσει

Άλλοι εδώ με ΙQOS ???

Mια χαρά τα λες, το πήρα και εγώ για ένα φεγγάρι και το τι έχω τραβήξει από μηνύματα και email δεν λέγεται. Στο τελευταίο μήνυμα με παρακαλάγανε κυριολεκτικά να κάνω καπνιστές όσους γνωστούς και φίλους έχω... :flipout:
Από γεύση πάντως (κατάφερα και έκανα κάπου ένα πακέτο) είναι μια χαρά. Θυμίζει αποξηραμένα χόρτα βάλτου από τις εκβολές του κιφησού.. :flipout:

(χωρίς πλάκα, αν κατάφερες να συνηθίσεις το iqos φίλε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!αρκεί να το πιστέψεις! :firstprize:)

Απάντηση: Re: E - smoke...

Mια χαρά τα λες, το πήρα και εγώ για ένα φεγγάρι και το τι έχω τραβήξει από μηνύματα και email δεν λέγεται. Στο τελευταίο μήνυμα με παρακαλάγανε κυριολεκτικά να κάνω καπνιστές όσους γνωστούς και φίλους έχω... :flipout:
Από γεύση πάντως (κατάφερα και έκανα κάπου ένα πακέτο) είναι μια χαρά. Θυμίζει αποξηραμένα χόρτα βάλτου από τις εκβολές του κιφησού.. :flipout:

(χωρίς πλάκα, αν κατάφερες να συνηθίσεις το iqos φίλε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!αρκεί να το πιστέψεις! :firstprize:)
Καλα ρε, για αυτο με ειχες μουρλανει στα μηνυματα να το δοκιμασω και εγω. ?

Πάντως είναι περίεργο που σε καλύπτει το iqos και όχι το άτμισμα.
Και ΝΕΤ υγρά έχουν κυκλοφορήσει που είναι καθαρά καπνικά, και δυνατά σετάκια και την νικοτίνη σου ελέγχεις...
Στο Iqos δεν έχεις καμία παράμετρο πρακτικά να ρυθμίσεις για να κόψεις το κάπνισμα.
Μήπως να σε μυήσουμε καλύτερα; :p

Πάντως είναι περίεργο που σε καλύπτει το iqos και όχι το άτμισμα.
Και ΝΕΤ υγρά έχουν κυκλοφορήσει που είναι καθαρά καπνικά, και δυνατά σετάκια και την νικοτίνη σου ελέγχεις...
Στο Iqos δεν έχεις καμία παράμετρο πρακτικά να ρυθμίσεις για να κόψεις το κάπνισμα.
Μήπως να σε μυήσουμε καλύτερα; :p

Για κάποιο λόγο δεν την πάλευα με τα υγρά, μούσκεμα τα έκανα
Γενικά με έχει βολέψει το ότι έχει μικρά τσιγαριλίκια και το μεταφέρεις στην τσέπη του παντελονιού χωρίς πρόβλημα μαζί με κλειδιά κ.ο.κ.

Στα θετικά:
Εξαφανίστηκαν οι στάχτες από το σπίτι / αμάξι / παντού
Λένε ότι και αυτό ‛ατμιστής’ είναι οπότε δεν έχει καθόλου πίσσα

Στα αρνητικά:
Την βρήκα μόνο με το βαρύ άρωμα – το όποιο τελικά μυρίζει λίγο , μυρίζει λίγο και η γόπα μετά.
Αντί να με χτυπάει στο κεφάλι η νικοτίνη, τις πρώτες μέρες ειδικά , ένοιωθα μια ενόχληση στο στομάχι

Στα σπαστικά:
Θέλει 3,5 λεπτά να κάνεις το επόμενο τσιγάρο μέχρι να φορτιστεί, χρονοκαθυστέρηση, λες και θέλουμε και κλέψουμε την τράπεζα.
Αν ξεχάσεις να το βάλεις στο φορτιστή και θες τσιγάρο, θα πρέπει πάλι να υποστείς την χρονοκαθυστέρηση
Κάποια τσιγάρα είναι τζούφια. Δεν ατμιζονται καλα. Μπορεί και 2-3 στα 20.
Και γενικά η ποιοτητα δεν είναι σταθερή ουτε ανα τσιγαρο ουτε ανα τζουρα
Μετά το τζούφιο πάλι χρονοκαθυστέρηση
Χαχα … τα νεύρα μου

Στα επικίνδυνα:
Ειδικά μέχρι που να το συνηθίσεις το μηχάνημα, εάν θες να κάνεις τσιγάρο την ώρα που οδηγείς
Θέλεις 3-4 χέρια για να οδηγείς και να προετοιμάσεις το επόμενο τσιγάρο

Οι καινούργιοι ατμοποιητές είναι αρκετά προσεγμένοι και δεν έχουν διαρροές.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις, setάκια υπάρχουν πάντως. :)
Ούτε να ανάβεις, ούτε να περιμένεις, ούτε τίποτα.
Μόνο προσοχή που βάζεις τις μπαταρίες θέλει για να μη σου σκάσει καμία μέσα στη τσέπη! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλα ρε, για αυτο με ειχες μουρλανει στα μηνυματα να το δοκιμασω και εγω. ?

Δεν φταίω εγώ βρε, ακολούθησα πιστά τις οδηγίες προσηλυτισμού που μου έστειλε η αίρεση IQOS :flipout:

444.png

Για κάποιο λόγο δεν την πάλευα με τα υγρά, μούσκεμα τα έκανα
Γενικά με έχει βολέψει το ότι έχει μικρά τσιγαριλίκια και το μεταφέρεις στην τσέπη του παντελονιού χωρίς πρόβλημα μαζί με κλειδιά κ.ο.κ.

Στα θετικά:
Εξαφανίστηκαν οι στάχτες από το σπίτι / αμάξι / παντού
Λένε ότι και αυτό ‛ατμιστής’ είναι οπότε δεν έχει καθόλου πίσσα

Στα αρνητικά:
Την βρήκα μόνο με το βαρύ άρωμα – το όποιο τελικά μυρίζει λίγο , μυρίζει λίγο και η γόπα μετά.
Αντί να με χτυπάει στο κεφάλι η νικοτίνη, τις πρώτες μέρες ειδικά , ένοιωθα μια ενόχληση στο στομάχι

Στα σπαστικά:
Θέλει 3,5 λεπτά να κάνεις το επόμενο τσιγάρο μέχρι να φορτιστεί, χρονοκαθυστέρηση, λες και θέλουμε και κλέψουμε την τράπεζα.
Αν ξεχάσεις να το βάλεις στο φορτιστή και θες τσιγάρο, θα πρέπει πάλι να υποστείς την χρονοκαθυστέρηση
Κάποια τσιγάρα είναι τζούφια. Δεν ατμιζονται καλα. Μπορεί και 2-3 στα 20.
Και γενικά η ποιοτητα δεν είναι σταθερή ουτε ανα τσιγαρο ουτε ανα τζουρα
Μετά το τζούφιο πάλι χρονοκαθυστέρηση
Χαχα … τα νεύρα μου

Στα επικίνδυνα:
Ειδικά μέχρι που να το συνηθίσεις το μηχάνημα, εάν θες να κάνεις τσιγάρο την ώρα που οδηγείς
Θέλεις 3-4 χέρια για να οδηγείς και να προετοιμάσεις το επόμενο τσιγάρο

τo iqos το πήραμε 3 φίλοι ταυτόχρονα, βασικά από περιέργεια μιας και ήταν κάτι καινούργιο. Και οι τρεις το έχουμε παροπλισμένο πλέον μετά από ελάχιστη χρήση. Αυτό το πράγμα δεν έχει καμία σχέση με κάπνισμα, είναι ένα πανάκριβο (4,20 το πακετάκι) βασανιστήριο με επίγευση βόθρου που περιέχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες καρκινογόνες ουσίες με το κανονικό τσιγάρο ΠΛΗΝ όντως της στάχτης και της πίσσας.

Μα από τη στιγμή που καίγεται κάτι στερεό, πως γίνεται να δημιουργεί ατμό και όχι καπνό; :p
Μην ξεχάσουμε και τη φυσική που ξέραμε...
Εδώ ο άλλος ήθελε να με πείσει ότι δεν καίγεται, αλλά εξατμίζεται.
Το στερεό! :flipout:

Μα από τη στιγμή που καίγεται κάτι στερεό, πως γίνεται να δημιουργεί ατμό και όχι καπνό; :p
Μην ξεχάσουμε και τη φυσική που ξέραμε...
Εδώ ο άλλος ήθελε να με πείσει ότι δεν καίγεται, αλλά εξατμίζεται.
Το στερεό! :flipout:

δεν καταλήγει να γίνει στάχτη
λένε ότι μένει στους ~300 C και δεν κάνει καύση στους 600 C

tegonik δεν ξέρω αν περιέχει τις ίδιες ουσίες, πιθανολογώ όχι
τουλάχιστον την πίσσα από το χαρτάκι τη γλυτώνεις – και με την απλή μου λογική νομίζω αυτό είναι και το πιο σημαντικό προτέρημα
το άρωμα του είναι ψεύτικο σίγουρα
Τώρα τι άλλο έχει και σε τι ποσότητες … κλασικά δεν θα μάθουμε ποτέ :D

Η αμπουλα καπνου εχει και βαση ηλ. Τσιγαρου μεσα. Και "μαριναρεται" προφανως απο τα καπνα για να δωσει καπνικη γευση, ισως και να μεταφερει και διαφορες αλλες ουσιες απο τα καπνα.

Αστειο ειναι για εμενα, αφου μπορεις να πας κατευθειαν στην βαση με ηλεκτρονικο.

Απλα ειναι η απαντηση των καπνοβιομηχανιων ωστε να σπρωξουν την δικη τους πραματεια, τα καπνα δηλαδη που πουλανε, αλλα εκμοντερνισμενα.

Για να έχει έλεγχο θερμοκρασίας χρειάζεται πολλά παραπάνω πραγματάκια από ότι δίνουν.
Στα mod που κυκλοφορούν υπάρχει έλεγχος, αλλά βασίζεται στο ότι στα μέταλλα που χρησιμοποιούν για αντιστάσεις αλλάζει η αντίσταση με την θερμοκρασία.

τουλάχιστον την πίσσα από το χαρτάκι τη γλυτώνεις – και με την απλή μου λογική νομίζω αυτό είναι και το πιο σημαντικό προτέρημα

Υποτίθεται ότι ο καπνός που είναι μέσα, είναι ποτισμένος με προπυλενογλυκόλη.
Θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα, να διαβρέξουμε με προπυλενογλυκόλη ένα τζούφιο να δούμε αν θα ξαναδουλέψει. :P
Με διαβροχή υποτίθεται ότι δημιουργούνται τα αρώματα ΝΕΤ, που είναι πανάκριβα για άτμισμα.
Βέβαια, έχω δοκιμάσει NET και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πράγμα...

Για την πίσσα το ανέφερα και εγώ. Οι υπόλοιπες 1900 ουσίες από τις οποίες οι 90 περίπου (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αποδεδειγμένα καρκινογόνες, υπάρχουν αυτούσιες και στο iqos. Πως το ξέρω?Εκανα τεράστια έρευνα και χρησιμοποίησα και φίλο που εργάζεται στην εν λόγο καπνοβιομηχανία.
Π Ο Υ Θ Ε Ν Α, ούτε για πλάκα δεν αναφέρουν οτι λείπει έστω Μ Ι Α από αυτές τις ουσίες (ενώ έχουν γίνει ουκ ολίγες έρευνες και αναλύσεις για να βγει στην παραγωγή). Αν έστω έλειπε μία ουσία και μόνο, θα το διαλαλούσαν ολημερίς ως λιγότερο βλαβερό από το κανονικό τσιγάρο και θα μας κολλούσαν και τις αναλύσεις στα μούτρα ως το λιγότερο marketing πρακτική (ποιος καπνιστής δεν θα "ψάρωνε" σε κάτι ΛΙΓΟΤΕΡΟ βλαβερό??).
Δυστυχώς, σε κανένα σημείο, ούτε αφήνουν να εννοηθεί ότι το iqos είναι λιγότερο βλαβερό από το κανονικό τσιγάρο (οι μηνύσεις και ο διασυρμός παραμονεύουν βλέπεις..).
Είναι δυνατόν να βγάζεις ένα καινούργιο καπνιστικό ηλεκτρονικό προιόν και ΠΟΥΘΕΝΑ να μην αναφέρεις τι έχουν δείξει οι αναλύσεις και οι έρευνες που έχεις κάνει?Και όμως είναι. Δυστυχώς το iqos "βρωμάει" από χιλιόμετρα, και όσοι νομίζεται ότι καπνίζεται κάτι λιγότερο βλαβερό πλανάστε πλάνην οικτρά.

Η αδελφή μου καπνίζει iqos περίπου ένα χρόνο. Ο πνευμονολόγος που την παρακολουθεί, τη βρήκε φέτος σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι με τα κανονικά τσιγάρα.
Κι εκείνη μου λέει ότι ανασαίνει πιο εύκολα..
Το πρόβλημα με αυτό το iqos είναι ότι γυρίζεις πίσω στο κανονικό τσιγάρο για πλάκα. Ουσιαστικά παραμένεις καπνιστής. Και στη γεύση και στις κινήσεις.