E - smoke...

Εγω δινω σαφώς περισσότερα απ'οτι με το Κ.Τ για το άτμισμα. Ημουν light καπνιστης ,1 και σπάνια 2 πακέτα τη βδομάδα.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Εγω δινω σαφώς περισσότερα απ'οτι με το Κ.Τ για το άτμισμα. Ημουν light καπνιστης ,1 και σπάνια 2 πακέτα τη βδομάδα.

Αυτοί που μίλησα είναι αγανακτισμένοι και το κομματο/πολιτικοποιούν άμεσα.
Αισθάνονται οτι τους κοροιδεύει η κυβέρνηση.
Στην αρχή λένε οτι το γύρισαν σε ΗΤ για θέματα υγείας και τσέπης, άλλοι για να μπορούν να το χρησιμοποιούν σε χώρους όπου το τσιγάρο απαγορεύεται όπως σε καφετέριες και καφενεία.
Μετά το απαγόρευσαν σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Κατόπιν το υπερκοστολόγησαν με φόρους
Κατόπιν απαγόρευσαν τα εισαγώμενα νικοτινούχα υγρά και τον εξοπλισμό, συν επιπλέον φόρος
Τώρα απαγορεύουν και τα μη νικοτινούχα.
Κατάληξη - "Να πάει να γ@#$%^&ι, τσιγαράκι κι όποιος αντέξει"...

Η διάταξη το λέει καθαρά

"Απαγόρευση χωριστής πώλησης υγρών για ιδιοπαρασκευή υγρών αναπλήρωσης
(Do it yourself / Mix & Vape)

Το κεφάλαιο Α της κοινοποιούμενης εγκυκλίου αναφέρεται ρητά οτι εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου κάθε πώληση ξεχωριστά υγρών που προορίζονται για ιδιοπαρασκευή υγρών επαναπλήρωσης.
Στις περιπτώσεις αυτές, πέραν των σοβαρών κινδύνων για την υγεία που εγκυμονεί η εν λόγω πρακτική, υφίσταται και ζήτημα παράβασης διατάξεων αρμοδιότητας της τελωνειακής υπηρεσίας καθώς και ενδεχόμενο μη διασφάλισης των δημοσίων εσόδων. Ειδικότερα, η χωριστή πώληση από τα καταστήματα λιανικής πώλησης των πρώτων υλών, οι οποίες δεν υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης, με σκοπό την ανάμειξή τους και την ιδιοπαρασκευή υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεπάγεται απώλεια εσόδων από τη μη είσπραξη του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στα προϊόντα της περίπτωσης α) της παραγράφου 1 του άρθρου 53Α του ν.2960/01. "

Παραδίδονται μαθήματα μίξης αρωμάτων, σε λογικές τιμές, στον χώρο σας, αβίαστα, αβάδιστα, αβασάνιστα. :flipout:

ωραια..
αρα θα παιζουν στην αγορα μονο 10μελα με νικοτινη και ετσι θα παμε πια,σε υψηλο μηνιαιο κοστος..
που σημαινει,οτι πολλοι θα σιχτιριασουν και θα πουν "δεν βαριεσαι,παμε στο Iqos αφου πια ειναι πολυ κοντα σε κοστος ανα μηνα..."

Αν δεν πωλουνται πλεον mix&vape μαλλον παω για ολικό τερματισμό και του ατμίσματος. (κατι που ουτως η αλλως θελω να κανω)

Αν δεν πωλουνται πλεον mix&vape μαλλον παω για ολικό τερματισμό και του ατμίσματος. (κατι που ουτως η αλλως θελω να κανω)

βρε κι`εγω δεν ειμαι μακρυα απο το κοψιμο,αλλα ειναι ο τσαμπουκας και αυτες οι αλλοπροσαλλες "νομοθεσιες" που σε τρελαινουν...!!

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Αυτοί που μίλησα είναι αγανακτισμένοι και το κομματο/πολιτικοποιούν άμεσα.
Αισθάνονται οτι τους κοροιδεύει η κυβέρνηση.
Στην αρχή λένε οτι το γύρισαν σε ΗΤ για θέματα υγείας και τσέπης, άλλοι για να μπορούν να το χρησιμοποιούν σε χώρους όπου το τσιγάρο απαγορεύεται όπως σε καφετέριες και καφενεία.
Μετά το απαγόρευσαν σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Κατόπιν το υπερκοστολόγησαν με φόρους
Κατόπιν απαγόρευσαν τα εισαγώμενα νικοτινούχα υγρά και τον εξοπλισμό, συν επιπλέον φόρος
Τώρα απαγορεύουν και τα μη νικοτινούχα.
Κατάληξη - "Να πάει να γ@#$%^&ι, τσιγαράκι κι όποιος αντέξει"...

Η διάταξη το λέει καθαρά

"Απαγόρευση χωριστής πώλησης υγρών για ιδιοπαρασκευή υγρών αναπλήρωσης
(Do it yourself / Mix & Vape)

Το κεφάλαιο Α της κοινοποιούμενης εγκυκλίου αναφέρεται ρητά οτι εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου κάθε πώληση ξεχωριστά υγρών που προορίζονται για ιδιοπαρασκευή υγρών επαναπλήρωσης.
Στις περιπτώσεις αυτές, πέραν των σοβαρών κινδύνων για την υγεία που εγκυμονεί η εν λόγω πρακτική, υφίσταται και ζήτημα παράβασης διατάξεων αρμοδιότητας της τελωνειακής υπηρεσίας καθώς και ενδεχόμενο μη διασφάλισης των δημοσίων εσόδων. Ειδικότερα, η χωριστή πώληση από τα καταστήματα λιανικής πώλησης των πρώτων υλών, οι οποίες δεν υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης, με σκοπό την ανάμειξή τους και την ιδιοπαρασκευή υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνεπάγεται απώλεια εσόδων από τη μη είσπραξη του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στα προϊόντα της περίπτωσης α) της παραγράφου 1 του άρθρου 53Α του ν.2960/01. "

Σε ένα δυο σημεία η εγκύκλιος λέει ότι θα υπάρξει ρύθμιση.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά των
ηλεκτρονικών τσιγάρων άνευ νικοτίνης που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της παρ.2
του άρθρου 2 του ν.3730/2008. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου
Υγείας είναι σε διαδικασία ρύθμισης των προϊόντων αυτών.

και

Ωστόσο, καθίσταται σαφές ότι εφόσον υφίσταται απαγόρευση διάθεσης στο εσωτερικό
της χώρας συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων, η οποία προκύπτει από εθνικές
διατάξεις άλλου Υπουργείου και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Υπουργείου
Υγείας, διατάξεις για τις οποίες οι τελωνειακές αρχές αποτελούν συναρμόδιες αρχές
ελέγχου της εφαρμογής τους σύμφωνα με το άρθρο 23 του ως άνω νόμου, δεν
μπορεί να επιτραπεί η διάθεση των προϊόντων αυτών στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι
της ρυθμίσεως του θέματος από το αρμόδιο Υπουργείο.

ok παιδια μ@λ@κια δικια μου..
χτενισμα το βαμβακι,γιατι ετσι οπως το αφηνα παχυ παχυ,δεν περναγε σωστα το υγρο και καιγοταν το βαμβακι στην μεση...

π@π@ρι@...
μετα απο 1.5 μερα παλι καψιλα.
αντε λεω να αλλαξω βαμβακι και αντισταση γιατι το βαμαβακι μου το περασε το παληκαρι σε θεωρητικα "αρπαγμενη" αντισταση.
αλλαζω και βαζω 3αρι πυρηνα με 0,4 συρμα.
βγαινει 1,37 για την ακριβεια.
παιζω απο 11-12 watt.
μετα απο λιγο(ουτε μισο ταγκακι) παλι καψιλα..
επειδη δεν βλεπω κατι αλλο,προφανως παει για σκουπιδια...

τι βαμβάκι χρησιμοποιείς? μηπως να δοκιμάσεις κανενα κοτονμπεικον? Σα να μου φαίνεται οτι βάζεις πολύ βαμβάκι και μπουκώνει!

Στον doggystyle με κοτονμπεικον, αρκετές μέρες και πολλα ml μετά, το βαμβάκι παραμένει σαν καινούργιο

ps. μην γελάτε με την αντίστασή μου! ειναι 100% handmade και δουλεύει άψογα! :laugh:

d2iut0I.jpg

αυτο ειναι το δευτερο βαμβακι.

COTTON.jpg

σκεφτομαι τι προβλημα μπορει να εχει,αφου δεν μιλαμε για κατι μηχανικο ή ηλεκτρονικο,
αλλα υπαρχει περιπτωση να εχει καποιο θεμα ο ατμοποιητης?

Δοκίμασε με το cotton bacon.
Τα περισσότερα καινούργια βαμβάκια φουσκώνουν πολύ και πρέπει να βάλεις πολύ μικρότερη ποσότητα.
Αυτά είναι για drippers κυρίως και στους τανκάτους θα σου δώσουν καμένο.

Δοκίμασε με το cotton bacon.
Τα περισσότερα καινούργια βαμβάκια φουσκώνουν πολύ και πρέπει να βάλεις πολύ μικρότερη ποσότητα.
Αυτά είναι για drippers κυρίως και στους τανκάτους θα σου δώσουν καμένο.

προχθες ρε συ Μητσο-εαν θυμαμαι καλα-εβαλα bacon(ενα τελευταιο κομματι που μου ειχε μεινει)και το παληκαρι προχθες μου εβαλε σιγουρα Bacon.

Kάνε μια δοκιμή - βάλε τα 3/4 ή και το μισό σε πάχος του βαμβακιού που έβαλες στην φωτογραφία παραπάνω (ασυμπίεστο πριν το στρίψεις και πριν εμποτιστεί φυσικά). Να είναι τόσο, ωστε με το παραμικρό ανεπαίσθητο τράβηγμα να μετακινείται αριστερα ή δεξιά. Σε μήκος το βλέπω είναι εντάξει. Σε watts επίσης εντάξει (εγώ δουλεύω 15-17.5 W)
Τι αναλογία vg/pg χρησιμοποιείς ?
Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να δικαιολογεί τέτοιο καρβούνιασμα σε μια μέρα...

εντιτ

επίσης (αν και αυτό φαντάζομαι το ξέερεις), πριν την πρώτη χρήση του βαμβακιού, όταν έχεις γεμίσει το τανκ και περιμένεις να επέλθει ισορροπία στον εμποτισμό, ρίξε 3-4 καλές σταγόνες υγρού απο το στόμιο.

Ε, τότε απλά βάζεις πολύ βαμβάκι.
Έχεις δοκιμάσει να το στήσεις στη φιλοσοφία του Scottish roll;
Αλλιώς, κανόνισε να βρεθούμε για καφεδάκι να κάνουμε πειράματα :D

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ε, τότε απλά βάζεις πολύ βαμβάκι.
Έχεις δοκιμάσει να το στήσεις στη φιλοσοφία του Scottish roll;
Αλλιώς, κανόνισε να βρεθούμε για καφεδάκι να κάνουμε πειράματα :D

Για να πω την αλήθεια, το scottish roll, μου φαίνεται περισσότερο σαν μετατροπή του τακτοποιημένου μορφοποιημένου βαμβακιου σε αμορφοποίητο. Ποιός ο λόγος να αγοράσεις το τετραγωνισμένο και ισοπαχές και να το κάνεις "έτσι", όταν τό έχεις ήδη "έτσι" στο σακουλάκι που αγοράζεις απο το σουπερ μάρκετ ?