E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

εχει σημασια αυτο?γιατι εγω τις αφηνω ετσι κολλητες οπως βγαινουν απο το εργαλειακι..
Γενικά άλλοι τις προτιμούν spaced ενώ άλλοι contacted. Λένε ότι οι spaced καίνε πιο ήπια το υγρό και δίνουν καλύτερο γεύση και δυσκολότερα καμμένο. Δοκίμασε, ίσως σου αρέσει καλύτερα!

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Γενικά άλλοι τις προτιμούν spaced ενώ άλλοι contacted. Λένε ότι οι spaced καίνε πιο ήπια το υγρό και δίνουν καλύτερο γεύση και δυσκολότερα καμμένο. Δοκίμασε, ίσως σου αρέσει καλύτερα!

στην επομενη γιατι μολις το απογευμα την αλλαξα.
ευχαριστω

Θα το (ξανα) δω αλλα απο οτι θυμαμαι παντα απο "εξω" προς τα μεσα πυρωνε, και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα

Μονο στη γευση (για καποιους) εχει διαφορα το χαλαρο σπειρωμα απο το κλειστο. Αν εισαι σε mouth to lung κατασταση (οπως το τσιγαρο) κι οχι σε ρουφηγμα απευθειας στον πνευμωνα, δε νομιζω να δεις διαφορα με κλειστες/ανοιχτες σπειρες. Ασε που το ανοιγμα ειναι μπελαλιδικο.

Σε μια φραση, ΔΕΝ φταιει η κλειστη σπειρα για το καμενο, αλλα το οτι δεν 'χαιδεψες' την αντισταση με το κατσαβιδι πριν βαλεις το βαμβακι. Δοκιμασε το και πες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

στην επομενη γιατι μολις το απογευμα την αλλαξα.
ευχαριστω
Κάπως έτσι δλδ....οκ αν δεις καμιά αξιόλογη αδιάφορα πες μας και εμάς!

non-touching-spires-coil-vaping.jpg

Θα το (ξανα) δω αλλα απο οτι θυμαμαι παντα απο "εξω" προς τα μεσα πυρωνε, και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα

Για την γεύση καμένου, σχεδόν πάντα σε μένα, ήταν πολύ σφιχτό το βαμβάκι με αποτέλεσμα να μην μουλιάζει εύκολα απο το υγρό. μόλις έβαζα ένα λίγο πιο χαλαρό, έστρωνε αμέσως. Βάλε ένα που να κινείται με ευκολία μέσα στην αντίσταση και θα με θυμηθείς... Οι ίνες έχουν την τάση απο μόνες τους να διογκωθούν όταν ρουφούν υγρό. Αν δεν έχουν που να εκτονωθούν δεν ρουφούν υγρό (δηλαδή, απορροφούν μόνο όσο τους επιτρέπουν οι νόμοι της Φυσικής) και ατμίζεις κάρβουνο. Εχω να γευτώ καμένο, πάνω απο χρόνο...

εντιτ

φυσικά αυτό πρέπει να συνδιαστεί με πολλές καταστάσεις. Πχ. μπορεί η αντίσταση και το βαμβάκι να στηθούν καλά. Με τα πολλά βατς όμως, και με τον ρυθμό τζούρας, ενδεχομένως να "μην προλαβαίνει" να ποτίσει καλά το βαμβάκι... Χρειάζεται κι εκεί ένα μέτρο και μια εμπειρία πάνω στους ρυθμούς και τα γούστα του κάθε ατμιστή...

Eπίσης, η μεγάλη αναλογία σε vg, δεν βοηθάει στον εμποτισμό. Προσθέτοντας pg (ή νερό), βοηθάει στο να χαμηλώσει το ιξώδες και να εμποτιστεί καλύτερα-ευκολότερα-γρηγορότερα το βαμβάκι - όχι υπερβολές όμως, γιατί μετά αρχίζουν οι διαρροές... :))

Επειδή κι εγώ βαριέμαι πλέον την διαδικασία του στριψίματος αντίστασης, έχω πάρει μερικές πενηντάδες έτοιμες απο την FT σε 1, 1.25 και 0.8 (νομίζω) Ωμ... 2-3 ευρώ η 50άδα και έχει από όποιο μέταλλο, διατομή και διαστάσεις θέλει ο αγοραστής... Peace of mind...
.

Καλημερα
Τσέκαρα το coil, μια χαρά τελικά ανάβει από μέσα προς τα έξω
Έβαλα και (ισως) κάπως λιγότερο βαμβάκι, και δείχνει προς το παρόν να παίζει καλά.
727b21ca55c50a9b147343ab8cffdc1c.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ευχαριστω Δημητρη, ναι, θα παρω και δευτερο μοδ (της προκοπης, εχω κατι σαβουρες για την δυσκολη ωρα της στραβης)

Αυτον λες?

Ναι αδερφέ αυτόν. Πανεύκολο στήσιμο(αρκεί να θυμάσαι τα βαμβάκια να μην ακουμπούν κάτω στο ντεκ), σχετικά καλό εύρος ρύθμισης αέρα και καλή γεύση. Και φυσικά ποτέ προβλήματα με διαρροές κλπ.

ολα καλα την πρωτη αντε και την δευτερη μερα στον hastur,την επομενη αρχιζει η καψιλα..
δοκιμες αμετρητες,και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...!!
η τελευταια αντισταση ειναι με συρμα τεσσαρι(0,26)3αρι πυρηνα και δεν την ανεβασα σε καμια περιπτωση πανω απο τα 13.50 watt...!!
τετοια θεματα δεν ειχα και δεν εχω ποτε με τον doggystyle κλωνο σε οτι και να του περασα...

τι γινεται παλι τα υγρα αναπληρωσης..??
βγηκα μια βολτα για εφοδιασμο και περιμενουν ολοι να τους κανουν παλι ρισταρτ,
με αλλαγες παλι στα υγρα και φτου και παλι απο την αρχη..!
κατι παιζει παλι με τα υγρα με νικοτινη μηδεν και ουτε οι ιδιοι ξερουν που ακριβως θα καταληξει...

Κάτι λέγεται για μια εγκύκλιο περί πώλησης υγρών με αρώματα κλπ κλπ

Νιμού καπέλο κατάσταση

ολα καλα την πρωτη αντε και την δευτερη μερα στον hastur,την επομενη αρχιζει η καψιλα..
δοκιμες αμετρητες,και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...!!
η τελευταια αντισταση ειναι με συρμα τεσσαρι(0,26)3αρι πυρηνα και δεν την ανεβασα σε καμια περιπτωση πανω απο τα 13.50 watt...!!
τετοια θεματα δεν ειχα και δεν εχω ποτε με τον doggystyle κλωνο σε οτι και να του περασα...

ok παιδια μ@λ@κια δικια μου..
χτενισμα το βαμβακι,γιατι ετσι οπως το αφηνα παχυ παχυ,δεν περναγε σωστα το υγρο και καιγοταν το βαμβακι στην μεση...

Δεν είχε καλή τροφοδοσία. :)
Από ότι έχω καταλάβει ο νόμος αφορά τα one shot υγρά.
Ότι θα φορολογηθούν τα έτοιμα αρώματα που βάζεις μέσα νικοτίνη και βάση και ατμίζεις.
Βέβαια, αν δεν τον διαβάσει νομικός δεν...

Δεν είχε καλή τροφοδοσία. :)
Από ότι έχω καταλάβει ο νόμος αφορά τα one shot υγρά.
Ότι θα φορολογηθούν τα έτοιμα αρώματα που βάζεις μέσα νικοτίνη και βάση και ατμίζεις.
Βέβαια, αν δεν τον διαβάσει νομικός δεν...

ακριβως-το ειχα χτενισει παλαιοτερα κανα 2 φορες,αλλα τελευταια ουτε καν το σκεφτομουν.
να`ναι καλα το παληκαρι στο καταστημα που βοηθησε..

γενικα υπαρχει ενα μπερδεμα παντως και δεν ξερουν τι ακριβως θα αλλαξει...

Απαγορεύεται η διάθεση υλικών diy, με λίγα λόγια αρώματα, s n v , γλυκερινη, pg γιοκ.
Ο Παπαστρατος θα ήταν πιο μετρημένος.....

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά e-shop του εξωτερικού είναι δηλωμένα ως εταιρίες τροφίμων.
Για αυτό και περνάνε τα αρώματα που αγοράζουμε απ' έξω, γιατί θεωρούνται αρώματα ζαχαροπλαστικής.
Δηλαδή με λίγα λόγια σκοτώνουν τους εγχώριους εμπόρους;
Και γλυκερίνη/pg δεν νομίζω ότι μπορούν να την απαγορεύσουν από τα φαρμακεία...

Πολλά e-shop του εξωτερικού είναι δηλωμένα ως εταιρίες τροφίμων.
Για αυτό και περνάνε τα αρώματα που αγοράζουμε απ' έξω, γιατί θεωρούνται αρώματα ζαχαροπλαστικής.
Δηλαδή με λίγα λόγια σκοτώνουν τους εγχώριους εμπόρους;
Και γλυκερίνη/pg δεν νομίζω ότι μπορούν να την απαγορεύσουν από τα φαρμακεία...

Προσωπική μου πρώτη άποψη (υπόθεση κάνω - δεν έχω στοιχεία) είναι οτι οι εγχώριοι έμποροι μέσω των κατάλληλων καναλιών θα διαμαρτυρήθηκαν οτι ο κόσμος δεν αγοράζει υγρά γιατί τα φτιάχνει μόνος του - κι έτσι χάνουν αυτοί και πρωτίστως (το τυράκι) τα κράτικά ταμεία.

Απο την άλλη, απο διαπιστωμένη δική μου παρατήρηση όμως, πάλι, πολύς κόσμος γύρισε πίσω στο τσιγάρο λόγω κόστους των έτοιμων υγρών. Εδώ στο χωριό ήμασταν πάνω απο 10 ατμιστές και έχουμε μείνει 2. Οι άλλοι γύρισαν στο τσιγάρο γιατί τους έρχεται τελικά "μία ή άλλη". Κι αυτό συμβαίνει με άτομα που γνωρίζω κι έχω μιλήσει μαζί τους.

Λογικό λοιπόν οι εγχώριοι έμποροι να βλέπουν τις πωλήσεις στο ναδίρ και να ρίχνουν το φταίξιμο στο diy...