E - smoke...

Και με wfi κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. :smile:
Αν βάλεις νερό από τη βρύση χωρίς να το βράσεις είναι τραυματική εμπειρία. :p

Χώνεις τη κεραία του wifi στη μύτη και το ανοίγεις στο full.
Καθάρισμα άνευ προηγουμένου! :flipout:

water for injection. :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

Νερο βαζεις αποσταγμενο?και τι αλατι?

Και με wfi κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. :smile:
Αν βάλεις νερό από τη βρύση χωρίς να το βράσεις είναι τραυματική εμπειρία. :p

Υπάρχει ειδικό αλάτι, αλλά και το απλό καθαρό μαγειρικό αλάτι κάνει μια χαρά.
Το νερό της βρύσης - αν είσαι σίγουρος για την ποιότητά του, δεν χρειάζεται να το βράσεις. Πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία σώματος για να μην αισθανθείς δυσφορία.
Ο μόνος λόγος που χρειάζεται το αλάτι, είναι για να φτάσει στην αλμύρα που έχουν περίπου τα δάκρυα και είναι το ιδανικό για τα αιαθητήρια της περιοχής- τα δάκρυα είναι τόσο πολύ και τόσο λίγο αλμυρά ωστε να μην ενοχλούν τα αισθητήρια στην μύτη (το δοκιμάζεις με την γλώσσα αν θέλεις όταν το φτιάχνεις). Περισσότερο αλμυρό, είναι ενοχλητικό (όπως όταν μπαίνει το θαλασσινό νερό). Λιγότερο αλμυρό, είναι ενοχλητικό, όπως όταν μπαίνει το γλυκό νερό όταν κάνουμε μπάνιο.
Το νερό της βρύσης είναι μια χαρά - εκτός αν είναι αμφιβόλου ποιότητας. Νερό μπαίνει στην μύτη μας συνέχεια οταν κάνουμε μπάνιο κλπ. Αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο, μπορεί να δοκιμάσει wfi, απεσταγμένο κλπ...
Είχα πάρει 2 neti pots απο το lidl, μαζί με 50 φακελάκια άλατα το καθένα, γύρω στα 6 ευρώ...
Το χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 μήνες, όποτε το θυμάμαι. Είναι καλό να ξέρουμε οτι μπορούμε να βοηθήσουμε στην καθαριότητα μιας εσωτερικής κοιλότητας που δεν μάθαμε απο παιδιά ποτέ να καθαρίζουμε...

Ευχαριστω,πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμο,αν και στα βιντεο και απ τι διαβαζω λενε αποσταγμενο νερο,εδω τα εξηγει αναλυτικα,αλλωστε και τα φαρμακα κατα της ιγμοριτιδας θαλασσινο νερο εχουν μεσα,και οι γιατροι προτεινουν εισπνοη θαλασσινου νερου απο την μυτη..

Ναι, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, καθαρό νερό κι αλατι. Αρκεί να σκεφτεί κανείς οτι όλα όσα αναπνέουμε περνούν απο εκεί. Και πότε καθαρίζεται? Οποτε χρειαστεί να φυσήξουμε την μύτη μας... Πουρί θα έχουμε πιάσει όλοι... lol

Παντως στο ηλεκτρονικο τσιγαρο υπαρχει υπερκοστολογηση στην χωρα αλλα και γενικα στον κοσμο στα υγρα,ας πουμε το istick to 50αρι απο το επισημο σαιτ της Eleaf εχει 29ευρω σκετο και 34 με παρελκομενα,αποκλειω να πληρωνουν οι εμποροι δασμους,οπως τα παιρνουμε μεις τα παιρνουν απο Κινα γι αυτο συνηθως λενε θα φερω σε 20 μερες,μαλιστα μπορει να τα παιρνουν φθηνοτερα παιρνοντας μεγαλυτερη ποσοτητα,τα πουλανε διπλασια τιμη και βαλε.
Τα υγρα τωρα 100μλ ετοιμο το πολυ να χει κοστος 12 ευρω πωλειται απο 37 στην καλυτερη μεχρι 100 στην χειροτερη,μιλαμε για κοντα στα 1000%..

Τα σοβαρά μαγαζιά κάνουν κανονικές εισαγωγές, με τιμολόγια κλπ κλπ.
Τώρα τα μικρά δεν ξέρω.....
Βάλε μεταφορικά, τελωνείο και ΦΠΑ και θα δεις.
Εσύ φέρνεις 1 istick, αν φέρεις 200 θα περάσει τελωνείο :)

Δεν πειράζει. Θα πουλάνε τα Ελληνικά υγρα των 10 ευρω τα 30ml και αρωματα για diy, αν και σε αξία ανω των 50 ευρώ και τα αρώματα δεν συμφέρει απο Ελλάδα.. Το γεγονός ότι κοστολογήθηκαν και πουλιόνταν υγρά αναπλήρωσης 100ml με 22 ευρω λιανική (after8) δειχνει τα περιθώρια κερδους.
Εγω πάντως υγρα και αρωματα παιρνω απο Ελλάδα εις γνώση μου ότι ειναι ακριβότερα. Αν μάλιστα υπάρχουν στο νησι, προτιμώ να τα δινω εδώ αυτα τα χρήματα.Τα υπόλοιπα απο εξωτερικό.
Εκτός και βρω εδω κάτι σε τιμή κοντα στον 40% επιπλέον του φθηνότερου στο εξωτερικό, που το θεωρώ λογικό.
Το τελωνείο Στέλιο ειναι μια δικαιολογία που δεν στεκει, όταν τα 29 του istick ευρω εδω ειναι 70. Στα 45-50 θα το προτιμήσω απο εδω, στα 70 και 80 όχι , δεν θα πάρω.

Last edited:
Ποιος φερνει 200 αφου σε μια βδομαδα τους τελειωνουν,καμια 40αρια και πολυ το κοβω μπορει ευκολα να τα σπασουν σε πακετα,ειναι μικρα τα κουτια συσκευασιας των ηλεκτρονικων,μεχρι μισο μετρο πακετο δεν ασχολουνται τα τελωνεια,υπαρχει και γενικα απο οτι διαβαζω μια τακτικη πολυ χαλαρης δασμολογησης της ΕΕ απο Κινα μερια,για ΦΠΑ συμφωνω, αλλα ουτε μεταφορικα κοβω να πληρωνουν,εδω παιρνουμε ενα με δωρεαν μεταφορικα δεν θα παρουν αυτοι για 40?
Δυστυχως η after8 τα σταματησε τα 100μελα ετοιμα,κριμα.

Last edited:
Εντάξει, τιμολόγια δίνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορει να πουλανε κατι με παραστατικό χωρίς να έχουν κανει αγορές. Οπότε πρέπει να εισαχθούν νόμιμα με τα σχετικα συνοδευτικά.
Οτι και να ειναι όμως, αυξηση 200% ειναι κάτι περισσότερο απο τραγικο. Ειναι κωμικό πλέον.

Τιμολογια ναι,βαζω τον Μπαρμπακιτσο εισαγωγεα,και μου κοβει ενα,τεσπα,αποψη μου,και βασιζεται ολο αυτο στο after sale,σχεδον δεν υπαρχει εγγυηση δηλαδη υπαρχει 6μηνη ,πραγμα που αντιτιθεται στην Ευρωπαικη νομοθεσια και απο οτι διαβαζω στα site κανουν τσαλιμια τα μαγαζια σε επιστροφες,τους τελειωνουν πολυ γρηγορα,αρα παιρνουν μικρες ποσοτητες και αργουν πολυ να ρθουν νεες.
Πιστευω στον χωρο 2-3 μαγαζια απο καμια 35αρια τα κανουν ολα νομιμα,οπως πχ η Nobacco που εχει τμημα service, εχει την δικια της ονομασια πανω στο στικακι,φαινεται ξεκαθαρα οτι υπαρχει πληρης συνεργασια με την μαμα εταιρια.

Μην συγκρίνετε τα μαγαζιά που έχουν να πληρώσουν ενοίκιο, δυσβάσταχτη (πλέον) εφορία, ΤΕΒΕ, τέλη επιτηδεύματος κλπ χαράτσια, με ένα e-shop.
Ok, εγώ έδωσα 20 ευρώ παραπάνω για να πάρω το istick από μαγαζί.
Που μου το πρότεινε κάποιος άνθρωπος στο μαγαζί, μου έδωσε να δοκιμάσω υγρά αναπλήρωσης, ασχολήθηκε μαζί μου και κάθε φορά που πάω δοκιμάζω και 5-6 νέες γεύσεις χωρίς να τις πληρώσω.
Έχει ανοίξει καμιά 50αριά ατμοποιητές για να δοκιμάζουν οι πελάτες υγρά, έχει ξεσφραγίσει ατμοποιητές διαφόρων εταιριών για να τους δοκιμάσεις, μπαταρίες κλπ...
Εγώ και τώρα που έχω καταλήξει σε υγρά και ατμοποιητές από εκεί αγοράζω.
Γιατί μπορεί να φαίνεται ότι τα πληρώνω ακριβότερα, ως τώρα όμως δεν έχω πετάξει τίποτα από ότι έχω αγοράσει.
Και στην τελική υποστηρίζω και έναν άνθρωπο που έχει επενδύσει στην χώρα και περιμένει να φάει ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες,αλλα 50 ατμοποιητες δασμολογημενους εγω δεν θα ανοιγα:Banane0:,και στην τελικη ας τα φερνουν οπως θελουν εφοσον με εξυπηρετουν,μπορει να κανω και λαθος, αλλα ρε φιλε απο 30 το πουλας 75?για κατσε,αμα ειναι να ανοιξω περιπτερο να πουλαω τις τσιχλες 10 ευρω για να βγαλω τα εξοδα,εξοδα εχουν και αυτοι που αγοραζουν οχι μονοι οι εμποροι.

Δεν μπορούν να τα φέρνουν όπως θέλουν όταν πρέπει να τα πουλάνε νόμιμα.
Από τα 30 ευρώ που μπορεί να βγάζουν, έχεις σκεφτεί πόσο είναι το ΦΠΑ, πόση η φορολογία και τελικά, πόσο το τελικό τους κέρδος;
Από αυτό πρέπει να πληρώσουν ΤΕΒΕ, ενοίκιο, εργαζόμενους...
Ας μην γκρινιάζουμε τότε όταν απολύονται οι εργαζόμενοι και ανοίγουν e-shops...

Δεν μιλω μονο για e-shop,αλλωστε η πλειοψηφια των Ελληνικων εχει φυσικο καταστημα,ελαχιστα ειναι τα οριτζιναλε e-shop,πιστεψε με,το τεσκαρα προσφατα,κλικαρα ολα τα Ελληνικα σαιτ ατμιστικων προιοντων στο ε-καπνισμα,για να βρω μια καλη τιμη στο ipv mini,φυσικα δεν βρηκα καλη τιμη,ενα σαιτ εβαλε το 70ρι στα 72 ευρω αο 90 που το χουν ολοι και την επομενη ξεστοκαρε,το 90% των σαιτ ειχαν φυσικο μαγαζι,μαλιστα βρηκα και ενα δυο σαιτ που δεν πουλουσαν απο ιντερνετ.

Ειναι μεγάλο, τεραστιο θεμα η διαφορα από το εξωτερικό, σχεδόν όλων των προιόντων. Επειδή όμως γνωρίζω 2 πραγματάκια, πιστεψτε με.. Μια διαφορά 50% επιπλέον του φθηνότερου ειναι λογική.
Ειναι το ΦΠΑ, το κερδος του εμπόρου και διάφορα άλλα. Νοίκια, ασφάλειες, προσωπικό ειναι μεσα όλα. Το προβλημα μεγεθύνεται όταν παρεμβάλλεται τρίτος ανάμεσα στον έμπορο και στην εισαγωγή. Εκει τελειώνει η κουβέντα.
Εχουν μάθει και οι έμποροι να χρησιμοποιούν μεσάζοντες για ότιδήποτε ωστε να μην εχουν οι ιδιοι αποθήκη, λιγο το ενα λίγο το άλλο, εχουμε αυτη την κατασταση.

Μα δεν μιλαμε για 50% αλλα για 100 και βαλε,και γω ψαχνω απο Ελλαδα για το 50% αλλα δεν το βρισκω..

Τελικά μάλλον δεν είμαι για καπνικά αρώματα... Βάζω την μισή δόση άρωμα απο την συνιστώμενη απο τον κατασκευαστή και μου βγαίνουν ή έντονα πούρο, ή ξινά ή γλυκα σαν ψωμί με μέλι ή βρεγμένη γή με μέλι. Αν ελαττώσω κι άλλο, χάνεται η ένταση του αρώματος, αλλά είναι η γεύση που με ενδιαφέρει. Μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσω τα πειράματα με μείξεις μεταξύ τους... Μέχρι τώρα μόνο ένα ελαφρά γλυκίζον βιρτζίνια βγήκε καλό στο γούστο μου.