E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Το 50άρι, πιπιλα απο το πρωι, εκλεισε προχθες λιγο πριν πάω για ύπνο. Ετσι αποφάσισα κάποιες στιγμές μεσα στην μέρα πχ την ώρα του φαγητου, να το βάζω για φόρτισμα. 4400mah (αντε 4000mah πραγματικά να είναι) δεν με έφτασαν... Πόσο μάλλον το 30αρι η το 20αρι... Γι'αυτό παραγγειλα απο Κινα αλλα 2 φτηνά mods. Ενα μεγαλο για γενικη χρηση κι ενα μικρο διακριτικο για τις βόλτες.

Ποια πηρες?

Με κατέστρεψες ρε Τζιμίσκουλα! Τι ειναι αυτο!!! ειχα μεινει στα ego με το μηλο εγω! :laugh:
Καλα τα halcyon haze απλά δεν υπάρχουν!

View attachment 114066

Να κανω ενα σύντομο update για το σετάκι istick mini - gsair, το οποιο με εξέπληξε ευχάριστα μετά απο 4-5 γεμίσματα! Λες και εγινε ...overclock!
χρειάζομαι τον μισό χρόνο για να πάρω μια καλή τζούρα και πλέον η μπαταρία μεχρι το 25% που την δούλεψα δεν έδειξε κανένα σημάδι κόπωσης - αδυναμίας.

Η γεύση παραμένη πολύ καλή όπως και ο παραγόμενος ατμός.

Με βγάζει περίπου 1.5 με 2 μέρες και απο το 25% στο 100% φόρτισε σε μισή ωρα.
Το μέγεθος του σετ ειναι πολύ βολικό και διακριτικό. Χάνεται στην παλάμη σου, δεν προκαλεί αντιδράσεις σε "δύσκολους" χώρους.

Γενικά εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος!

Mια πηγή συσσωρευμένης εμπειρίας σχετικά με το ηλεκτρονικό άτμισμα. Ανανεώνεται απο το 2008 ως τον Αύγουστο του 2014. Αφορά συγκεντρωτικά συμπεράσμα απο τις εμπειρίες χρηστών

---

A list of symptoms when quitting tobacco and changing to an ecigarette

Admin Note

This post has become a useful reference for tobacco withdrawal symptoms and notes on intolerance to e-liquid ingredients. It has been continuously updated as new information comes in, and will continue to be edited as necessary.

The material performs several functions:
1. It ensures that symptoms of smoking cessation are not attributed to e-cigarette use.
2. It lists a wide range of tobacco withdrawal issues, which are hard to find in one place.
3. It lists ecig refill liquid intolerance issues and helps with their identification and avoidance.
4. It does not shrink from sensitive or contentious issues, and lays out all the information we have.

The effects of smoking cessation are wide-ranging, occasionally long-lasting, and may not occur for a month or more after quitting. Such symptoms are well-known and widely reported, and these cannot be attributed to e-cigarette use since they are experienced by those who have never even seen one. Apart from dry throat and similar effects, almost all 'symptoms of e-cigarette use' are the result of smoking cessation and are experienced by quitters regardless of whether an ecigarette is used or not. A small number of people are intolerant to one or more ingredients in e-liquid and this is discussed below. There are also some individuals who have specific issues regarding e-cigarette use and we need to flag up such matters.

This article has been regularly reformatted but would not have the useful history that it does, without the original post and the effort that was placed in it. A heartfelt thanks to the OP, bghouse, for starting it out back in 2008.

Contents

Section 1: Medical symptoms of tobacco cessation
Section 2: Vaping-related issues
Section 3: Beneficial effects of vaping vs smoking
Section 4: Cravings (chemical dependency factors)
Section 5: Areas of interest
Section 6: Drug interactions and contra-indications
Section 7: Interesting reports
Section 8: Assorted notes
Section 9: Purpose of e-cigarettes
Section 10: Smoking cessation methods and issues
Section 11: Update history

http://www.e-cigarette-forum.com/fo...hen-quitting-tobacco-changing-ecigarette.html

Το χειρότερο που μου έχει συμβει με το άτμοισμα, ειναι ότι μου ειναι εθιστικότερο απο το κανονικό τσιγάρο.
Υπάρχουν τόσες δυνατές επιλογές από μηδενικα ως το άπειρο, σε γευση, νικοτίνη, ντουμανι, και άλλα που δεν προσφέρει το κανονικό, συν την οικονομία.
Ειλικρινά, αν καλομαθει κάποιος στο άτμισμα θα ειναι πολύ δυσκολότερο να το αφήσει. Για εμένα αυτό ειναι το μοναδικό του αλλά ίσως και αξεπέραστο μειονέκτημα.
Ειδικά αν καταφέρει και φτιάξει κάποιο υγρό ο ίδιος.

Eγώ δυστυχώς, είμαι στο σημείο που πετά απο κάμποση ώρα καλού ατμίσματος, αρχίζει κι έρχεται η (διάσημη) άσχημη γεύση - με το ίδιο υγρό κι εξοπλισμό - ειδικά οταν βγάζω τον ατμό απο την μύτη... Συνηθισμένο φαινόμενο... πολλές συζητήσεις... Οι περισσότεροι το καταπολεμούν πίνοντας πολύ νερό. Αλλάζοντας φυτίλι και αντίσταση δεν διορθώνεται... Αλλοι λένε οτι φταίει η αλλαγή απο κάπνισμα σε άτμισμα κι ότι μόλις ξεσυνηθίσει η μύτη και το στόμα απο τα χρόνια καπνίσματος, στρώνει... Θα δούμε... Προς το παρόν έχω φτιάξει υγρά με λιγότερο άρωμα και νικοτίνη για να έχουν ηπιότερη άσχημη γεύση όταν αυτή έρχεται. Γιατί δεν γίνεται απο το ίδιο μπουκαλάκι που έφτιαξα, για 3 μέρες να θέλω να το πιώ απο την ευχαρίστηση και την 4η να μην το αντέχω... Λίγες ώρες αποχή απο το συγκεκριμένο άρωμα και η ευχαρίστησή του επανέρχεται... Επίσης 1-2 γουλιές νερό και στρώνει, αλλά η άσχημη γεύση επανέρχεται γρήγορα.
btw... βάσεις και αρώματα της Holy Juice είναι.

Last edited:
Δοκίμασε να κάνεις μια φορα τη βδομαδα σκετη βάση. Την Fresco από Umami παράδειγμα αν δεν μπορείς τελείως σκέτη, την κάνεις άνετα για 2-3 μέρες. Αλλα και σκέτη Umami 70VG-30PG, μια χαρά ειναι.
Αυτό που λες δεν το έχω συναντήσει ακόμα, μάλλον γιατί αλλάζω καθημερινα αρώματα, η αν θέλω κατι "καθαρό" κανω σκέτη. Εχω φτιάξει και κάποια φρουτενια με χαμηλό άρωμα απο TPA και δεν μπουχτίζω καθόλου.

Eκανα τις προάλλες σκέτη βάση 100% pg (είχα γράψει γι'αυτό κι εδώ). Μου άρεσε αλλά ήταν βαρετό. Αυτό που έγραψα παραπάνω, είναι πολύ συχνό στον κόσμο του ατμίσματος, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν ρητά σε ποιούς λόγους οφείλεται. Aυτή την στιγμή καπνίζω ευχάριστα αυτό που με αναγούλιασε το μεσημέρι - αφού μεσολάβησε ένα απογευματινό session με άρωμα μήλο... (Μέχρι να με ξαναπιάσει φυσικά).

Εγώ αλλάζω τουλάχιστον τρεις γεύσεις τη μέρα, έτσι δεν με πιάνει τίποτα :p

Εμενα με πιανει το αλλα που μπορει να παθει ενας ατμιστης, χανεται η γευση, μετα απο καποιο διαστημα σε ετοιμα υγρα σαν να καπνιζω βαση,ποιο πολυ με Ελληνικα οπως atmos η after8..

Χρειάζεται rotation μαλλον, ναί. Το θέμα είναι, οτι σε οποιοδήποτε απο τα 4 αρώματα που έχω, όταν με πιάνει η "ανάσα του σκύλου" (έτσι το έχουν ονομάσει), είναι πάντα η ίδια σε όλα τα αρώματα... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμενα με πιανει το αλλα που μπορει να παθει ενας ατμιστης, χανεται η γευση, μετα απο καποιο διαστημα σε ετοιμα υγρα σαν να καπνιζω βαση,ποιο πολυ με Ελληνικα οπως atmos η after8..

Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και πρέπει να βρεις τρόπο να κάνεις reset, εκτός αν μπορείς να περιμένεις απο μία ημέρα ως μια εβδομάδα, να επανέλθει μόνη της.
Λένε δοκίμασε κάτι δυνατό για λίγη ώρα... πχ κανέλλα, μέντα, κλπ...
Διάβασα οτι οι δοκιμαστές κρασιών κάνουν reset μυρίζοντας αλεσμένο καφέ...

Παράξενο πράγμα η γεύση πάντως... έχει δοκιμάσει κάποιος να πιεί νερό αφού έχει πιεί πρώτα φυσικό χυμό απο λεμόνι? σαν να πίνεις αλουμίνιο δεν είναι ?

τα ατιμα τα halcyon μετά απο τόσες μερες δεν εχουν χάσει την γευση τους! οτι αλλο εχω δοκιμάσει την δευτερη μερα, τελος!

Ta Halcyon πλέον τα ξεκινάω νερωμένα 1:1 με μία βάση.
Όταν αρχίζω και χάνω τη γεύση (περίπου στη μέση του μπουκαλιού) κάνω το υπόλοιπο σκέτο. :p
Έτσι το απολαμβάνω περισσότερο και βγαίνει και πιο φτηνό.
Ειδικά κάποιες ώρες της ημέρας θέλω πιο χαλαρό άρωμα.

Εγω πλεον ολα τα υγρα τα αραιωνω με σκετη βαση απο 1:2 εως 1:4

Και σε αυτα που φτιαχνω μονος μου βαζω, στην καλυτερη περιπτωση, τη μιση απο την προτεινομενη δοση αρωματος, εχει τυχει να πεσω και στο 1/4.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ta Halcyon πλέον τα ξεκινάω νερωμένα 1:1 με μία βάση.
Όταν αρχίζω και χάνω τη γεύση (περίπου στη μέση του μπουκαλιού) κάνω το υπόλοιπο σκέτο. :p
Έτσι το απολαμβάνω περισσότερο και βγαίνει και πιο φτηνό.
Ειδικά κάποιες ώρες της ημέρας θέλω πιο χαλαρό άρωμα.

Εγω πλεον ολα τα υγρα τα αραιωνω με σκετη βαση απο 1:2 εως 1:4

Και σε αυτα που φτιαχνω μονος μου βαζω, στην καλυτερη περιπτωση, τη μιση απο την προτεινομενη δοση αρωματος, εχει τυχει να πεσω και στο 1/4.

+1
Σήμερα που έφτιαξα δοκιμαστικά 10ml αλλά με τις μισες σταγόνες απο τις προτεινόμενες απο τα 2 αρώματα (RY4 και USAsilver tobacco) που με αναγούλιασαν χτές, τα βρήκα πολύ πιο ευχάριστα. Εσταξα παλι 3 σταγόνες απο το προηγούμενο μείγμα και η αναγούλα ήρθε πάλι αμέσως. Σκέφτομαι τελικά οτι οι δυσάρεστες εμπειρίες μου πρεπει να οφείλονται στο πολύ άρωμα που είχα βάλει (το οποίο ήταν ήδη λίγο λιγότερο απο το προτεινόμενο)... Εχω να πειραματιστώ, πολύ ακόμα...

Οσοι χάνετε την γεύση, έχετε σκεφτεί την χρήση νέτι ποτ ? Το χρησιμοποιώ συχνά και είναι ενα καταπληκτικό αξεσουάρ (κι όχι για καλύτερη γεύση και όσφρηση μόνο).