E - smoke...

Βρηκα τη μετρηση του FDA. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο περιεχει 8 νανογραμμαρια στο gr.
Σε ενα gr αμερικανικου marlboro περιεχονται 11190 νανογραμμαρια.

Το ακόμη πιο βασικό δεν το αναφέρουν βέβαια...
Ένα κλασικό τσιγάρο έχει μέσα 0.9gr καπνού.
Μια κάψουλα για ego-T περιέχει το πολύ 0.9g υγρού (ακόμη και να τη φισκάρεις, 1ml γλυκερίνης ζυγίζει λιγότερο από 1gr λόγω ειδικού βάρους.)
Οι περισσότεροι που κόβουμε το κάπνισμα μιλάμε για 20-30 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή 11190 x 20 νανογραμμάρια...
Για να ατμίσεις 20-30 ml υγρού σε μία μέρα πρέπει να ρίξεις το μεγάλο μπουκάλι στη φουφού και να ρουφάς από την καμινάδα!

Δεν ξερω αν οι νιτροζαμινες περιεχονται μεσα στη νικοτινη, ή στο υλικο. (καπνο, υγρο κλπ)
Οπως και να εχει: 11190:8= 1398. Αρα ενα γραμμαριο νικοτινης ή καπνου (ή γενικα τσιγαρου marlboro) περιεχει 1398 φορες πιο πολυ.

Εγω πριν την αγορα του HT ειχα ψιλοριξει μια ματια και ειχα παρει χαμπαρι τι παιζει με την εκθεση του FDA και μπορω να υποθεσω τι συμφεροντα μπορει να παιζονται.
Αυτο που μου εκανε αρνητικη εντυπωση ειναι οτι τα καναλια δημοσιευουν μια ειδηση οπου δεν περιεχει ολη την αληθεια, αλλα τη μιση και κανενας ρεπορτερ δεν κοιτα να διασταυρωσει την ειδηση και να το ψαξει λιγο παραπανω. Εμενα μου πηρε 2 λεπτα στο google.

Εσκεμμενη τρομοκρατια προς τα HT. ? Επιφανειακη/αδιαφορη προς το κοινο πληροφορηση. ? Δεν ξερω, αλλα μου κακοφανηκε να βλεπω σημερα παντου copy paste το κειμενο της ερευνας του FDA αναρτημενο ετσι, χωρις αριθμους συγκρισης του ΗΤ με το ΚΤ.
Συγχιστηκα και παω να ατμισω... :smokin:και αυριο να παρω ασπιρινες για τους πονοκεφαλους της γυναικας που θα εχει σε 2-3 μερες. :fahne90:

Last edited:
Συγχιστηκα και παω να ατμισω... :smokin:

Που πας καλέ; Δεν χρειάζεται να βγεις στο αγιάζι πια!

και αυριο να παρω ασπιρινες για τους πονοκεφαλους της γυναικας που θα εχει σε 2-3 μερες. :fahne90:

Έτσι μπράβο! Να είσαι προετοιμασμένος για counter! :flipout:

Και για να τελειωνουμε με τα ''καταστροφικα'' ΗΤ να πω διαβαζοντας λιγα πραγματα στο link που εδωσα πριν.
Ο FDA δεν εδωσε νουμερα νιτροσαμινων, απλα detected ή not detected.

Η ανακοίνωση αυτή δέχτηκε σοβαρές επικρίσεις από την πρόεδρο του αμερικανικού συμβουλίου επιστήμης και υγείας αλλά και από τον Dr Siegel ο οποίος δημοσίευσε πίνακα όπου φαίνεται ότι οι εν λόγω επίμαχες νιτροσαμίνες βρίσκονται 1400 φορές κάτω από αυτές των συμβατικών τσιγάρων.

Επισης, παρακατω ο πινακας με τις πιο συχνες καρκινογονες ουσιες που ανιχνευθηκαν σε HT και KT.

1) ηλεκτρονικο τσιγαρο:

Table 1. List of Identified, Known Carcinogens in Electronic Cigarettes, Present at More than Trace Levels (defined as 1 nanogram per cigarette)

None

2) Kανονικο τσιγαρο.

Table 2. List of Identified, Known Carcinogens in Tobacco Cigarettes, Present at More than Trace Levels (defined as 1 nanogram per cigarette)

Benz(a)anthracene
Benzo(b)fluoranthene
Benzo(j)fluoranthene
Benzo(k)fluoranthene
Benzo(a)pyrene
Dibenz(a,h)anthracene
Dibenzo(a,l)pyrene
Dibenzo(a,e)pyrene
Indeno(1,2,3-cd)pyrene
Quinolineb
Dibenz(a,j)acridine
Benzo(b)furan
Furan
N-Nitrosodimethylamine
N -Nitrosoethylmethylamine
N -Nitrosodiethylamine
N -Nitroso-di-n-butylamine
N -Nitrosopyrrolidine
N -Nitrosopiperidine
N -Nitrosodiethanolamine
N -Nitrosonornicotine
4-(Methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone
2-Toluidine
2,6-Dimethylaniline
2-Naphthylamine
4-Aminobiphenyl
AaC
PhIP
Formaldehyde
Acetaldehyde
1,3-Butadiene
Isoprene
Benzene
Styrene
Acetamide
Acrylamide
Acrylonitrile
Vinyl chloride
DDT
DDE
Catechol
Caffeic acid
1,1-Dimethylhydrazine
2-Nitropropane
Nitrobenzene
Ethyl carbamate
Ethylene oxide
Propylene oxide
Methyleugenol
Hydrazine
Arsenic
Nickel
Chromium
Cadmium
Lead
Polonium-210

πηγη: http://tobaccoanalysis.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

Εγω υπάρχει μία πιθανότητα να αρχίσω να κοιτάω σοβαρά ότι γράφτηκε, ΜΟΝΟ όταν μας ανακοινωθούν επίσημα, πόση οικονομική χασούρα έχει υπάρξει στς καπνοβιομηχανίες απο την εξάπλωση του ΗΤ και μετέπειτα.
Στοιχεία σίγουρα θα υπάρχουν...γιατί δεν μας τα δίνουν;
Μέχρι τότε μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι, που σταμάτησα το ΚΤ γιά χάρη του ΗΤ!!!

Last edited:
Βασικά τους βράζω σε νερό.
Βάζω ένα μπρικάκι στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει βάζω τους ατμοποιητές μέσα.
Τους αφήνω για 2 λεπτά να βράζουν, τους βγάζω και τους φυσάω να φύγει το νερό.
Μετά βάζω την αμπούλα από πάνω, κλείνω την τρύπα της και του τραβάω 1-2 ρουφηχτά από το κάτω μέρος για να ποτίσω το φιτίλι... Ε, εκεί σου έρχεται λίγο υγρό στο στόμα, αλλά γλυκερίνη είναι στην τελική...
Μετά από 10 λεπτά είναι έτοιμος για χρήση.
Άλλοι χρησιμοποιούν οξυζενέ, αλλά φοβάμαι μη μου κάνει τον μαύρο ατμοποιητή ασημί και φαίνεται μετά χάλια πάνω σε μαύρη μπαταρία... :p

Το πρόβλημα που έχουν οι LR είναι ότι αν κλείσει η πάνω δίοδος δεν προλαβαίνουν να αναπληρώσουν το υγρό που ατμίζει η αντίσταση, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται εύκολα το φιτίλι...
Έτσι, ενώ ο κανονικός πυρώνεται εύκολα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, ο LR μου βγάζει γεύση καμένου πριν πυρώσει...

Γενικά, το φιτίλι δεν καίγεται τόσο εύκολα. Ειδικά αν προσέχεις και δεν δουλεύεις με βουλωμένο ατμοποιητή!

Κάποια στιγμή θα κάνω και άλλα δύο -τρία πειράματα...
1) Όταν πεθάνει θα προσπαθήσω να τον αναστήσω με σύριγγα...
2) Θα δοκιμάσω καθαρή γλυκερίνη από το φαρμακείο να δω πόσο θα με απογοητεύσει το άοσμο κάπνισμα
3) Θα δοκιμάσω να καπνίσω ενώ θα έχω βγάλει το πλαστικό από την αμπούλα... Μιλάνε για απίστευτο ντουμάνι, δυνατό χτύπημα και μηδενικές διαρροές!

Ευχαριστω συνονοματε, το δοκιμασα (τωρα στεγνωνει). Επισης δοκιμασα το νο 3 απο λαθος (!) αφου ξεχασα να βαλω το καπακι... Μπουκωσε, και λιγο αργοτερα (παροτι αλλαξα αμπλουλα, με καπακι αυτη τη φορα) η διαρροη ηταν τοση που καταντισε αχρηστο...

Αυτον τον ατομοποιητη καθαρισα συμφωνα με τις οδηγιες σου.

Συνεπως, προτεινω να μην το δοκιμασεις, εκτος κι αν εχεις τουλαχιστον αλλον εναν ετοιμο σε εφεδρεια...

Και παλι ευχαριστω!

O FDA είναι αυτός που έχει δώσει άδεια κυκλοφορίας στο ΚΤ, μην το ξεχνάμε.......

Επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ατάκες του στυλ "Και τι καταλαβαίνεις; Και αυτό περιέχει νικοτίνη!"
Το πόση νικοτίνη περιέχει ο μουσακάς όμως δεν το γνωρίζουν...
Ντομάτα, πατάτα, μελιτζάνα, είναι φυτά που περιέχουν νικοτίνη. Μάλιστα κάποιες έρευνες λένε ότι όσο και να καπνίζεις μπορείς να πάρεις τη δόση νικοτίνης που χρειάζεσαι από τις μελιτζάνες και μόνο!

link

Επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ατάκες του στυλ "Και τι καταλαβαίνεις; Και αυτό περιέχει νικοτίνη!"
Το πόση νικοτίνη περιέχει ο μουσακάς όμως δεν το γνωρίζουν...
Ντομάτα, πατάτα, μελιτζάνα, είναι φυτά που περιέχουν νικοτίνη. Μάλιστα κάποιες έρευνες λένε ότι όσο και να καπνίζεις μπορείς να πάρεις τη δόση νικοτίνης που χρειάζεσαι από τις μελιτζάνες και μόνο!

link

Να δω κοσμο να ξεραινει μελιτζανα για στριφτο και δεν θελω τιποτα αλλο στον κοσμο :Banane0:

Παντως πολυ ωραιο thread... μεχρι και εγω μπαινω στο trip σιγα σιγα...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Να δω κοσμο να ξεραινει μελιτζανα για στριφτο και δεν θελω τιποτα αλλο στον κοσμο :Banane0:

Δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο για τους αρχαριους.
Θα ελεγα οτι καλυτερα ειναι, αντι να εχουμε ετοιμα γεμισμενα tank με υγρο και μπαταριες φορτισμενες σε θηκη,
να κουβαλαμε ταπερακι με ενα κομματι μουσακα.

:offtopic: Αν παω σε ταινια στο σινεμα και αναψω ΗΤ θα με πεταξουν με τις κλωτσιες. ? (Αντε να αρχισεις βεβαια διαλογο με τον διπλανο σου την ωρα της ταινιας, εξηγωντας του οτι ειναι ΗΤ και οχι ΚΤ. :argue:)
Ειναι ιεροσυλια το ΗΤ στο σινεμα. ? Ας δοκιμασει καποιος να μας πει. (Καποιος ευσωμος, που να αντεχει... :flashbang:)

Last edited:
Re: Απάντηση: E - smoke...

Εγω υπάρχει μία πιθανότητα να αρχίσω να κοιτάω σοβαρά ότι γράφτηκε, ΜΟΝΟ όταν μας ανακοινωθούν επίσημα, πόση οικονομική χασούρα έχει υπάρξει στς καπνοβιομηχανίες απο την εξάπλωση του ΗΤ και μετέπειτα.
Στοιχεία σίγουρα θα υπάρχουν...γιατί δεν μας τα δίνουν;
Μέχρι τότε μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι, που σταμάτησα το ΚΤ γιά χάρη του ΗΤ!!!

Γιάννη, χωρίς πλάκα, φοβάμαι ότι οι καπνοβιομηχανίες μπορούν ακόμα και να απαγορεύσουν το ΗΤ... (με τόση οικονομική δύναμη που έχουν...)

Απάντηση: Re: E - smoke...

Παντως πολυ ωραιο thread... μεχρι και εγω μπαινω στο trip σιγα σιγα...

Εχω βάσιμες πληροφορίες, ότι η Halo θα βγάλει σε 24νικοτίνη υγρό μελιτζάνα!!!:idea:

Οποιος χρησιμοποιει υγρο halo, ας μου λυσει μια απορια.

Ενω γεμιζω το tank (υπολογιστε μονο το κυλινδρικο διαφανο μερος, οχι το μαυρο κωνικο) οπου υποτιθεται ειναι 1-1,1 ml, στον γυαλινο δοσομετρητη του halo μπουκαλιου βλεπω οτι ξαμολαει 2,5 περιπου υγρο. Οποτε τι να εμπιστευθω. ?
τον δοσομετρητη του halo, ή να θεωρησω οτι το tank ειναι 1.1 ml (το μικρο tank εχω, οχι των 2ml)

Επισης, ενω αγορασα το halo 18 ml νικοτινης και συμφωνα με τις μετρησεις μου επρεπε να παιρνω 2 ml υγρου ημερησιως για να προσλαμβανω ιση νικοτινη με τα marlboro, εγω καταναλωνω 3-3,5 ml που σημαινει οτι κανω καταχρηση νικοτινης.

Σκεφτηκα να αγορασω αλλο ενα μπουκαλι με 0 νικοτινη, να το προσμιξω με το 18, οποτε θα εχω 9ml και θα ατμιζω πιο πολυ, αφοβα.
Απο την αλλη σκεφτηκα να τελέιωσω το 18 και να παρω υστερα το 6 (αυτος ηταν ο στοχος) φοβαμαι ομως οτι με την καταχρηση του 18ml, η 6ml θα μου πεσει λιγη.

Υπαρχει καποιος οπου μειωσε δεκαοχταρα νικοτινη σε μικροτερη, και αν ναι σε ποση πηγε χωρις στερητικο συνδρομο. ?
Ειναι λαθος να παω σε 6ml. ? Θελω να ατμιζω πιο πολυ. (και μην μου πειτε να τρωω μελιτζανες)

Για τα halo δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει καν...
Θα έλεγα να χαλαρώσεις ούτως η άλλος. Βάλε ένα σκοπό να κόψεις τελείως και το άτμισμα και άσε το να γίνει. Είναι το μόνο εύκολο.
IMHO μην κάθεσαι να μετράς ml και νικοτίνη. Κάνε όσα ml γουστάρεις.

Εγώ έχω πάει στα 9ml και σκέφτομαι να κατέβω ακόμη πιο κάτω σε λίγο.
Ο τρόπος που πήγα είναι απλός.
Επειδή στον πρωινό καφέ ήθελα κάτι το πιο βαρύ, είχα μία αμπούλα 18άρα. Μετά από 1 ωρίτσα την άλλαζα με μία 9άρα και έμενα με αυτή όλη την υπόλοιπη ημέρα.
Μετά από 1-2 ημέρες με κάλυπτε και η 9άρα από το πρωί!
Μάλιστα το βράδυ έχω καθιερώσει μία μηδενική, έτσι για να ξεκουράζομαι. Αλλά την κανω για το άτμισμα και όχι για να μην καπνίσω.
Πάντως καμία σχέση με το τσιγάρο. Ατμίζω επειδή μου αρέσει και όχι επειδή το χρειάζομαι!
Σήμερα π.χ. που είχα μετακόμιση και έτρεχα πανικόβλητος, έχω κάνει λιγότερο από 1ml, και το 70% αυτού, τώρα το βράδυ που ηρέμησα!
Καμιά 20αριά τζούρες με τον πρωινό καφέ, καμιά 10αριά μετά το φαΐ για την παρέα που κάπνιζε και 5-6 σκόρπιες σε κάποια διαλείμματα.
Σε ανάλογη μέρα θα είχα κάνει τουλάχιστον 30 τσιγάρα!

Μα το θεμα ειναι να κοψω και την νικοτινη εντελως, Ωστε καποια στιγμη να σταματησω και το ΗΤ.
Σημερα πχ οπου ανεβασα δοση ml, σε ποσοστο νικοτινης ξεπερασα τα 2 πακετα marlboro.
Αν μεχρι να τελειωσει το μπουκαλι εθιστω σε υψηλοτερα επιπεδα νικοτινης, τοτε πως θα παω σε μικροτερα ποσοστα για να το κοψω. ?

Δεν ξερω γιατι σημερα (4η μερα) ειχα την αναγκη για πολυ ατμισμα. Μου λειπει το ΚΤ ?
Στεναχωρηθηκα κι ολας. Εψαχνα να βρω halo tribeca σε 0% νικοτινη και το βρισκω μεχρι 6mg/ml. Μαλλον δεν βγαινει σε 0mg.

Τελος μιλουσα σοβαρα οταν ελεγα για το δοσομετρητη. Ανησυχω για παραπανω δοσεις νικοτινης. Ενω το tank υποτιθεται ειναι 1ml, χωραει 3ml.
μιλαμε για μεγαλη διαφορα, εκτος και αν ο δοσομετρητης της halo ειναι λαθος. Αν δεν ειναι, εγω τοτε σημερα ατμισα 7ml (18mg) που σημαινει
οτι καπνισα 3,5 πακετα marlboro. Εσυ tzimisce αν ατμιζεις 9 ml (των 18mg)= 72mg=4,5 πακετα marlboro (σε ποσοτητα νικοτινης)

* ενα πακετο marlboro--> 0.8mgx20= 16mg νικοτινη.
* Αν δεχτουμε οτι η νικοτινη απο το ΗΤ απορροφαται το ιδιο οπως και απο το ΚΤ

Last edited:
Ego-T δεν έχεις; :blink:
Δεν νομίζω να υπάρχει tank που να χωράει 3ml!
Θες να πεις ότι το μπουκαλάκι των 10ml αδειάζει με 3-4 γεμίσματα;

Εγώ ατμίζω από 2 εώς 3ml των 9mg/ml... Δηλαδή 18-27mg νικοτίνης αν απορροφάται το ίδιο όπως και από το ΚΤ.
Αλλά συνεχίζω να έχω τις αμφιβολίες μου για αυτό.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα σε ζάλιζε το να καπνίσεις κανονικό τσιγάρο μετά την πρώτη εβδομάδα ατμίσματος, αλλά θα σου φαινόταν ελαφρύ!