E - smoke...

Σχετικά με το hardware, οι γυναίκες θέλουν πιο φινετσάτα πράγματα. Μια φίλη μου με είδε να ρουφάω απο το istick 50w και μου είπε - "καλε γιατί πιπιλάς την κεραία του ραδιοφώνου?..."

σημ.
Βέβαια, πάλι καλά, γιατί αν είχα κάποιο άλλο mod, η συγκεκριμμένη φίλη θα το περνούσε για δονητή και θα είχαμε άλλα... :)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Να την πας σε μαγαζί με μεγάλη ποικιλία, να δοκιμάσει αρχικά ατμοποιητές ( έχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ τους ), μετά δύναμη ( αν κάνει ελαφριά τσιγάρα η 18άρα νικοτίνη θα την ξεπατωσει) και τέλος γεύση.
Έτσι κι αλλιώς ακόμα κι έτσι δοκιμές επιπλέον θα κάνει στην πορεία.

Καπνίζει τον τελευταίο χρόνο τo LM το μπλε σκούρο το 23άρι,που έχει: πίσσα 8mg,νικοτίνη 0,6mg,CO 9mg (μονοξείδιο του άνθρακα).
Σε ποιά κατηγορία ανήκει αυτό,στα ελαφριά η όχι;

Ο φιλος που εδωσε λινκ για το ιστικ ειναι χωρις φοριστη και usb...το 30αρι παντως ειναι πολυ μικρο στο ιδιο μεγεθος με το 20αρι...δεν νομιζω να χαλασει την γυναικα σου σε εμφανιση..υπαρχει και σε ροζ..υπαρχει και το 10αρι που ειναι τοσοδουλι...5-7 ml επισης με 18αρα ειναι πολλα δυσκολα να ατμισει τοσα πολυ πιο κατω θα ατμισει...

το μινι istick ..επειδη ομως οι αντιστασεις του ναυτιλου ειναι διπλες δεν ξερω εαν επαρκουν τα βατ του...
IMG_20150111_165205_zpsb639c03a.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωκρατη ο ατμο δεν θελει πολυ σφιξιμο πανω στην μπαταρια,θελει τοσο ωστε να ειναι σταθερος και να μην παιζει πανω στο μοντ,το πολυ σφιξιμο χαλαει τις σπειρες της μπαταριας και ειναι ενα λαθος που γινεται συχνα και το μοντ παει αχρηστο..μιας και ο ατμος σου ειναι καινουργιος πολυ απλα αλλαξε τον,ειναι μικρο κοστος γι αυτους που σιγουρα θελουν να σε κρατησουν πελατη..

Δεν ειναι καλες, αλλα μπορεϊτε να καταλαβετε το μεγεθος. Ειναι το istick 30 με Mini nautilus, και ενα εξαρτημα που διπλωνει στο πλαι ο ναυτίλος. Αυτο το εξαρτημα προσθετει 1,5 πόντο περιπου. Φαινεται καθαρα ποσο υψος προσθετει.

free upload pictures

free picture upload

image hosting free

Επίσης αυτο το εξαρτηματακι πάνω στο οποίο εφαρμόζει ο ατμοποιητής προστατευει και τις βολτες του stick. Οτι ζόρι υπάρξει το τραβαει αυτο που κοστίζει 3-4 ευρώ, και όχι το stick.
Ο Ναυτίλος δουλευει όπως θελεις. Αν χρειάζεσαι δυνατό "χτύπημα" κλεινεις τον αερα και τραβάς υγρό κατα βούληση, όσο θέλεις. Αν θελεις αερατο και ελαφρύ με λιγότερο υγρό ανοιγεις αερα.
Ενταξει, μετα απο Ναυτίλο παει για επισκευασιμο, δεν έχει κατι άλλο παραπάνω-καλύτερο σε εργοστασιακό με έτοιμο πυρήνα.

Last edited:
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας,η εμφάνιση δεν την ενδιαφέρει τόσο,όσο η ''αγωνία'' της να την καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο,για να μπορέσει να αφήσει το κανονικό τσιγάρο στην άκρη και η δική μου ''αγωνία'' να μπορέσει να μας έρθει όσο πιο οικονομικά γίνεται και ο εξοπλισμός και η χρήση του.

Οικονομικα.. Λοιπόν εγω και η γυναικα μου καπνίζαμε ένα πακετο και κάτι ο καθενας από την ίδια μαρκα. Η γυναικα μου πηρε ενα απλό απο εδω στο νησί, μπαταρία κυλινδρική 850 και ατμο στα 28 ευρώ. Ειναι ευχαριστημένη, την βγάζει όλη μερα με 2-3 ml με νικοτίνη 9. Εγω θελω κάποιες στιγμές να έχει δϋναμη και να χτυπάει καλα ο ατμός.
Εχουμε λοιπoν 2 προσεγγίσεις. Η μια ειναι με 28 ευρω και ενα υγρό 9 ευρω τα 30ml. Με 40 ευρω θα βγαλει 12 μερες περίπου και για τις επόμενες 12 θα χρειαστεί τα 9 και άλλα 5 για τα coil, περίπου 35 ευρω το μήνα.
Η άλλη ειναι η δική μου, 75 ευρω αγορά τα μαραφετια, 30 ευρω υλικα για υγρα και αρωματα ιδιοκατασκευης, θα βγαζω περίπου το μήνα με 30 ευρώ και εγω.
Νομίζω ότι αν δωσεις 100 ευρω, και περάσει 15 μερες να μην κανει κανονικο, η να κανει 2-3 την ημερα μεχρι να τα σιχαθει, εισαι ενταξει.

Το smoke της after 8 που τριμπεκιζει και για καποιους ειναι καλυτερο, εχει 22ευρω τα 100ml αν το παραγγειλει απο το σαιτ,μπορει καποιος δηλαδη να βγαλει τον μηνα με 20 ευρω σε υγρα..η αρχη ειναι δυσκολη...

Eγώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου με έτοιμα υγρά - όχι για τίποτ'άλλο, αλλά "φοβήθηκα" μη μου αρέσουν και απογοητευτώ απο τα DIY που ήταν και το κίνητρο (λόγω κόστους) να αρχίσω το άτμισμα. Πήρα VG και PG απο το φαρμακείο, πήρα και 100ml 50/50 βάση 72άρα σε νικοτίνη, πήρα και 5-6 αρώματα, και άρχισα την χημεία, κρατώντας το κόστος των υγρών, κάτω απο μισό ευρώ την ημέρα. Κάποια μείγματα αρωμάτων πέτυχαν πολύ, κάποια λιγότερο. Κρατάω σημειώσεις και αναλογίες όπου χρειάζεται να βελτιώσω όσα μου αρέσουν.

Γνωρίζει κανείς ποσά τσιγάρα μπορούμε να αντιστοιχίσουμε σε κάθε ml ατμίσματος; Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούμε υγρό με 18 mg νικοτίνη.

Δεν μπορεις να το υπολογισεις ετσι,γιατι στο η.τ επισερχονται και αλλοι παραγοντες οπως watt ατμισματος,αρχιτεκτονικη ατμοποιητη,δηλαδη αλλιως τρωει τα υγρα ενας ατμοποιητης αλλιως ενας αλλος και αλλιως σε διαφορετικα βατ,εγω εκανα δυο πακετα τσιγαρα και καταναλωνω γυρω στα 80-90 ml τον μηνα και ατμιζω αρκετα συχνα..

Αν κάποιος όμως όπως εγώ θέλει να κόψει το κάπνισμα και όχι να το υποκαταστήσει φαντάζομαι πως θα πρέπει σταδιακά να παίρνει μικρότερη ποσότητα νικοτίνης. Ατμίζω εδώ και μια εβδομάδα και το άγχος μου ειναι αν παίρνω τελικά περισσότερη ποσότητα νικοτίνης, άρα διαιωνίζω τη συνήθεια ή αν είμαι στη σωστή ποσότητα. Απο ότι υπολόγισα αυτό τον καιρό καταναλώνω γύρω στα 3 ml τη μέρα με nautilus mini στα 9.6 watt με νικοτίνη 18mg αλλά δεν ξερω πως μεταφράζεται αυτό σε τσιγάρα.

H βασική αρχή είναι οτι αν πάρεις λιγότερη νικοτίνη απ'όση έχει συνηθίσει να παίρνει ο οργανισμός το 24ωρο, τότε ζητάει κι άλλο - έχεις στερητικά δηλαδή...
Αν πάρεις περισσότερη, τότε δηλητηριάζεσαι (νικοτινίαση) και σε χαλάει. - το μπάφιασμα που λέμε.
Σ'εμένα συνήθως ανακατώνεται το στομάχι. Αν αισθάνεσαι καλά, δεν έχεις πρόβλημα. Αν το παρακάνεις, θα το καταλάβεις...

Κι επειδή καπνίζω ντόπιο στριφτό, τα 18mg με χάλασαν απο τις πρώτες μέρες - αισθανόμουν την καούρα της νικοτίνης στο λαιμό μου - και κατέβηκα στα 12mg κι έστρωσε λίγο. Να δω πως θα πάει...

Μάγκες, γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας;

Δύο πιθανότητες βλέπω:
1. Θέλετε να επιβαρύνετε λιγότερο τους γύρω σας.
2. Θέλετε σιγά σιγά να το κόψετε.

Ε, το καλύτερο είναι να το κόψετε μαχαίρι και τέρμα. Ούτε τσιρότα, ούτε τσίχλες, ούτε ατμιστές. Από πείρα το λέω. Ναι, το κόψιμο μαχαίρι είναι δύσκολο για 3,6,9 μήνες, αλλά από μια στιγμή και μετά είναι θαυμάσιο, τελειώνει το βάσανο και πάει. Ενώ με τα μικρά βήματα και τα πισωγυρίσματα είναι συνεχές βασανιστήριο που δεν τελειώνει ποτέ. Καλύτερα να καπνίζει κανείς κανονικά μέχρι να το κόψει τελείως, παρά να ταλαιπωρείται για χρόνια με μειώσεις και υποκατάστατα. (Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είμαι γιατρός!)

Μάγκες, γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας;

Δύο πιθανότητες βλέπω:
1. Θέλετε να επιβαρύνετε λιγότερο τους γύρω σας.
2. Θέλετε σιγά σιγά να το κόψετε.

Ε, το καλύτερο είναι να το κόψετε μαχαίρι και τέρμα. Ούτε τσιρότα, ούτε τσίχλες, ούτε ατμιστές. Από πείρα το λέω. Ναι, το κόψιμο μαχαίρι είναι δύσκολο για 3,6,9 μήνες, αλλά από μια στιγμή και μετά είναι θαυμάσιο, τελειώνει το βάσανο και πάει. Ενώ με τα μικρά βήματα και τα πισωγυρίσματα είναι συνεχές βασανιστήριο που δεν τελειώνει ποτέ. Καλύτερα να καπνίζει κανείς κανονικά μέχρι να το κόψει τελείως, παρά να ταλαιπωρείται για χρόνια με μειώσεις και υποκατάστατα. (Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν είμαι γιατρός!)

Συμφωνω με την αποψη σου, τουλαχιστον σε θεωρητικο επιπεδο...

Σταματησα το καπνισμα πριν απο 15 μηνες και ξεκινησα το ατμισμα, με το σκεπτικο να μην ξανακαπνισω. Πραγματι, απο την στιγμη που ξεκινησα το ατμισμα δεν εχω κανει ουτε τζουρα τσιγαρου, δεν μου εχει λειψει καθόλου (απεναντιας με αηδιαζει ακομα και η μυρωδια), αλλα δυστυχως δεν εχω καταφερει να απαλλαγω απο την συνηθεια της πιπιλας... Παρολο που το υρο που χρησιμοποιω εχει ελαχιστη νικοτινη....
Η δυναμη της (κακης) συνηθειας...

Εγώ δεν θέλω να το κόψω, αντικατέστησα το τσιγάρο με κάτι σαφώς λιγότερο βλαβερό, πολύ νοστιμότερο και πιο χομπίστικο.
Άσε που ακόμα και στην ακριβότερη εκδοχή του κοστίζει λιγότερο από ένα hi end καλώδιο δικτύου :p

Απάντηση: Re: E - smoke...

+1
Αν βέβαια στην πορεία κόψω το στριφτό, δεν θα γκρινιάξω... Προς το παρόν, αβίαστα και χαλαρά, καπνίζοντας οποτε θέλω κανονικό κι όποτε θέλω ηλεκτρονικό, καπνίζω τα μισά κανονικά σε σχέση με πρίν.

Δυο βδομάδες με ΗΤ.
Έχω μειώσει τα κανονικά στα τελείως 3 απαραίτητα (πρώτος καφές, μεσημεριανό & βραδυνό).
Νιώθω ήδη διαφορά στο ανέβασμα της σκάλας. Οι συμβουλές του FINIX με βοήθησαν πολύ.
Δυστυχώς ξεκόβω απο τους καπνιστές συναδέλφους γιατί δεν νιώθω πια την ανάγκη να κατεβαίνω κάτω κάθε μια ώρα.
Tribecca 18mg rules!

Καλο θα ηταν να κοψεις και αυτα τα τρια τσιγαρα,να χασεις καθε επαφη με πακετα αναπτηρες κλπ.μπορει σε αυτες τις στιγμες να παρεις ενα δευτερο ατμοποιητη και να κανεις ενα υγρο με επιγευση ξηροκαρπιου oπως το νουτακο της atmos,η ενα που προσομοιαζει καπως το τσιγαρο οπως το divino της ecig.
Μετα κατεβασε νικοτινη επειδη το πρωγτο κατεβασμα ειναι πιο δυσκολο αργησε το λιγο εγω μετα απο 5μηνο πηγα στο 12αρι..μετα τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο ευκολα οσο κατεβαινεις,θα χει εξαληφθει η εξαρτηση της νικοτινης και θα σου μεινει η εξαρτηση της κινησης του χομπυ,πες το οπως θες..το οποιο αν θες κοβεις ευκολα η κρατας το χομπυ...

Εχεις δοκιμάσει το Smoke από την after-8, αντί για το tribecca; Κάνε μια δοκιμή, είναι κατα 90% όμοιο, και το 10% που αλλάζει ειναι προς το καλλίτερο. Και 22 ευρώ τα 100ml.
Γενικά, η after-8 έχει καλά υγρα και φτηνά κατα το γούστο μου. Αν δεν τα εχεις δοκιμάσει, αξίζει τον κόπο να τους κανεις ένα τεστ.