E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ρε παίδες, ποια είναι η γνώμη σας για τον kayfun light plus ? Τον έχει η atmosfaira στα 60 ευρώ... (Πολύ κατανάλωση το subtank mini.. δεν το προλαβαίνω! ).

O kayfun l+ σε αυτά τα οικονομικά επιπεδα είναι κορυφή. Μετά από αυτόν θα σου έλεγα να κοιτάξεις τον erlprinz. Ίσως και καλύτερος του σε όλα αλλά θέλει λίγο προσοχή στην τοποθέτηση του βαμβακιού γιατί διαφορετικά θα έχεις προβλήματα.
Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα είναι αρκετά μακριά.

Ξέρεις στο περίπου τι πάχος σύρματος χρειάζεται και πόσες σπείρες μια τέτοια αντίσταση; (Υπάρχει και έτοιμη η 1.3 αλλά θέλω να μάθω να τις φτιάχνω εγώ γιατί κοστίζουν 4,5 ευρώ :) )

Πάρε σύρμα 0.30mm, χρησιμοποίησε τρυπανάκι 2mm και κάνε 7 σπείρες. Θα σου βγει η αντισταση 1,2Ω και το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις στα 12,5W έως 13,5W.
Εαν πάρεις 0,25mm σύρμα, σε 2mm τρυπάνι, με 7 σπείρες θα πάρεις αντίσταση 1,7Ω. Εκεί παίζεις στα 9W.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες mr_rebelos & Tzimisce . Πήγα σήμερα από το μαγαζί που ψωνίζω και πήρα 0.25 σύρμα (αυτό είχε), αλλά επέμενε να δοκιμάσω την 1.2 της εταιρείας. Το πρόβλημα μ´αυτή που είχε μέσα στο κουτί το subtank είναι ότι έκανε συνέχεια spitback (αν το έχω καταλάβει σωστά) και με είχε κάψει ουκ ολίγες φορές. Κάτι το οποίο δεν κανει με την 0.5.

Βάλαμε λοιπόν την 1.2 και όντως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η τζούρα είναι πιο σφιχτή τώρα αλλά περιμένω να το δω λίγο παραπάνω, γιατί με αυτήν που είχε στο κουτί έτσι ήταν στην αρχή και μετά με τάραξε στις υπερτροφοδοσίες και στα καψίματα. :D

Το κακό είναι ότι είμαι πολύ καινούργιος στο ητ ( 20 μέρες) και ήδη έχω δώσει 130 ευρώ σε subtank mini , apsire K1 και istick 30W (χώρια τα υγρά αναπλήρωσης).

Μ' αρέσει το πρωί με τον καφέ η αεράτη τζούρα του subtank αλλά καλύτερη γεύση στο bebeca δίνει μακράν ο Κ1.

Θα κάνω τα πειράματα μπας και βρω τη χρυσή τομή..

H ροή αέρα στον subtank ρυθμίζεται.

Σήμερα παρέλαβα απο τον ταχυδρόμο αυτόν
https://www.fasttech.com/products/2199601
17 ευρουδάκια... Τον έχω δίπλα δίπλα με τον original, τους βίδωσα τους ξεβίδωσα, τσέκαρα τις συσκευασίες τους... δεν βλέπω καμμία διαφορά, όλα ίδια σαν να είναι απο τον ίδιο κατασκευαστή...
Περίμενα ενάμισυ μήνα βέβαια...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Υπάρχουν σελίδες που μπορείς να υπολογίσεις τις σπείρες.

Υπαρχυν επισης και κατι μαγικες συσκευες που τις λενε πολυμετρο... :grandpa: :aetsch:

H ροή αέρα στον subtank ρυθμίζεται.

Σήμερα παρέλαβα απο τον ταχυδρόμο αυτόν
https://www.fasttech.com/products/2199601
17 ευρουδάκια... Τον έχω δίπλα δίπλα με τον original, τους βίδωσα τους ξεβίδωσα, τσέκαρα τις συσκευασίες τους... δεν βλέπω καμμία διαφορά, όλα ίδια σαν να είναι απο τον ίδιο κατασκευαστή...
Περίμενα ενάμισυ μήνα βέβαια...

Στα περισσοτερα ειναι ιδιοι σχεδον οι κλωνοι.

Απλα σε ορισμενους, αν εχουν αρκετη ανοχη στο cnc, ενω μοιαζουν ιδιοι σου βγαζουν την πιστη...

Αν δεν σου σκουριάσει σε κανένα δύο μήνες, τυχερός είσαι. :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπαρχυν επισης και κατι μαγικες συσκευες που τις λενε πολυμετρο...

Φιλαράκι, στη δουλειά ακούνε για προπυλενογλυκόλη, γλυκερίνη, φυτίλια, μπαταρίες και σκιάζονται...

Άμα με δουν να κουβαλάω και πολύμετρο θα μου φέρνετε υγρά αναπλήρωσης στη μπουζού! :flipout:

Αν δεν σου σκουριάσει σε κανένα δύο μήνες, τυχερός είσαι. :p
...

Ε, δεν νομίζω... Πουλάνε διάφορους ατμοποιητές 3 χρόνια τώρα... Αν έβγαζαν σκουριά, κάποιοι θα γκρίνιαζαν, θα μεταδιδόταν το νέο σε 2-3 μέρες... Τα κακά νέα μαθαίνονται γρήγορα. Τώρα, καμμιά μεμονωμένη περίπτωση που κάποιος πειραματιζόταν ή ταλαιπωρούσε τον ατμοποιητή με κάποιο τρόπο, ίσως να υπάρχει... Πολλοί επεμβαίνουν με λίμα και γυαλόχαρτο, μην ξεχνάς, σε ατμοποιητές και σε μοντάκια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...Φιλαράκι, στη δουλειά ακούνε για προπυλενογλυκόλη, γλυκερίνη, φυτίλια, μπαταρίες και σκιάζονται...

Άμα με δουν να κουβαλάω και πολύμετρο θα μου φέρνετε υγρά αναπλήρωσης στη μπουζού! :flipout:

Ποιά νιτρογλυκερίνη τώρα... αυτή ήταν πριν εκατό χρόνια... Αν σκάσει η προπυλενογλυκερίνη δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

...
Στα περισσοτερα ειναι ιδιοι σχεδον οι κλωνοι.

Απλα σε ορισμενους, αν εχουν αρκετη ανοχη στο cnc, ενω μοιαζουν ιδιοι σου βγαζουν την πιστη...

Οντως... στον original, το επιστόμιο μπαίνει-βγαίνει ευκολότερα απο ότι θα ήθελα... στον μαιμού, δυσκολότερα απ'ότι θα ήθελα ... (μέτρο σύγκρισης το επιστόμιο ενός Lemo, που το βρίσκω ιδανικό).

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Υπαρχυν επισης και κατι μαγικες συσκευες που τις λενε πολυμετρο... :grandpa: :aetsch:

Νάτος ο εξυπνάκιας:slapface:...........Δηλαδη θεωρείς ότι προσφέρεις κάτι με αυτό που κάνεις? Το μόνο που θα γίνει είναι έχουμε ένα τσουρέκιασμα από τις ερωτήσεις του (τι είναι πολύμετρο, που το βάζουμε, τι κάνω με αυτές τις ακίδες, πως θα τα κρατάω όλα αυτά κτλ).:BDGBGDB55:

Φιλαράκι, στη δουλειά ακούνε για προπυλενογλυκόλη, γλυκερίνη, φυτίλια, μπαταρίες και σκιάζονται...

Μην τον ακούς εσύ αγόρι μου. :rip: Συνέχισε να τα φτιάχνεις όπως εσύ ξέρεις (στην τύχη δηλαδή). Μην ξεχνάς ότι τα άστρα σε ευνοούν. :violent-smiley-011:

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πέρα από την πλάκα, όποιος ασχολείται με επισκευάσιμους, πρέπει να εφοδιαστεί με ένα τέτοιο.

cartomizer-and-atomizer-ohm-meter.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Νάτος ο εξυπνάκιας:slapface:...........Δηλαδη θεωρείς ότι προσφέρεις κάτι με αυτό που κάνεις? Το μόνο που θα γίνει είναι έχουμε ένα τσουρέκιασμα από τις ερωτήσεις του (τι είναι πολύμετρο, που το βάζουμε, τι κάνω με αυτές τις ακίδες, πως θα τα κρατάω όλα αυτά κτλ).:BDGBGDB55:

Φιλαράκι, όταν εγώ έπαιζα με πολύμετρα εσύ έπαιζες με πιπίλες!
Αλλά το πολύμετρο που έχω δεν κουβαλιέται, εκτός αν φτιάξω βαλιτσάκι για το άτμισμα.

Μην τον ακούς εσύ αγόρι μου. :rip: Συνέχισε να τα φτιάχνεις όπως εσύ ξέρεις (στην τύχη δηλαδή). Μην ξεχνάς ότι τα άστρα σε ευνοούν. :violent-smiley-011:

Το modάκι μετράει μια χαρά την αντίσταση. :eviltongue:

Δεν ξερω εαν το μαθατε αλλα ο Δοκτωρ Φαρσαλινος ο οποιος κανει εκτεταμενες μελετες γυρω απο το ατμισμα, λεει δεν πρεπει να κανουμε dry burn ουτε μια φορα,κοινως να μην πυρακτωνουμε στεγνη την αντισταση μας, π.χ για να την φτιαξουμε (μικροκολια).
Εγω εμαθα δυστυχως σαν νεος ετσι να φτιαχνω τις αντιστασεις μου και ακομα δεν εχω εγκαταλειψει την συγκεκριμενη τεχνικη αλλα μαλλον συντομα θα κανω αντικατασταση με spaced coil.
Βεβαια ο ανθρωπος δεν εκανε μελετη πανω σε αυτο και το παραδεχτηκε,αλλα εβγαλε το συμπερασμα απο τις γνωσεις του,την εμπειρια του και ρωτωντας ανθρωπους που γνωριζουν την δομικη συμπεριφορα των μεταλλων.
Νομιζω οτι εχει βαση το σκεπτικο του γιατι φτιαχνωντας μικροκολι οταν κανουμε dry burn,το συρμα μυριζει και γινεται κατακοκκινο,δεν μοιαζει για καλο νεο αυτο.
Επισης λεει οσο λιγοτερα αρωματα εχουν τα υγρα μας τοσο το καλυτερο,και αυτο πιστευω εχει βαση και θα πω μια δικη μου εμπειρια..
ειχα γραψει παλιοτερα οτι δεν ειχα γευση στα υγρα που ατμιζα γεγονος ππου συνεπεσε με την προσπαθεια μου να πεσω απο τα 18 στα 12 σε νικοτινη,
εκανα ενα 30μελο 12αρι και μετα ξαναγυρισα στα 18 γιατι μου φαινοταν το ατμισμα λιγο και χωρις γευση.
Η γευση επανηλθε κανωντας για 3 μερες βαση 18αρα και μετα απο ενα μηνα αποφασισα να ξαναπροσπαθησω να πεσω στα 12 νικοτινης,
διαβαζοντας για υγρα απο εδω και απο κει πηρα το earth brother της Η.Ηaze,ολοι λεγανε για καλο χτυπημα ,το πηρα λοιπον σε 12αρα και ειχε σουπερ χτυπημα δεν καταλαβαινα οτι ειχα πεσει σε νικοτινη και απο τοτε ολα τα υγρα μου εγιναν 12αρια.
Βρηκα το καταλληλο υγρο για να κατεβαζω νικοτινη σουπερ απο γκουρμε εταιρια κλπ,αλλα σε μιαμιση μερα ηθελε αλλαγη αντισταση,απιστευτα καταλοιπα στο κοιλ,μια μερα δε, ανοιξα με καινουργια αντισταση μετα απο 2μλ μολις, τον καουφουνη, για να γεμισω με βαση ,αφου ειχε τελειωσει το earth brother και ηταν καταμαυρο το συρμα και το βαμβακι,δεν ειχε αλλοιωθει η γευση αλλα μετα απο μολις δυο ml ειχε γινει καταμαυρο το coil,απιστευτο...γι αυτο λοιπον earth brother σε κανα 4μηνο παλι,που θα ξαναπροσπαθησω να πεσω σε 9αρα νικοτινη,καλα τα γκουρμεδικα αλλα αλλα βαραινουν τσεπη και ισως υγιεια,αποψη μου ειναι,ατμιστε οσο πιο λευκα υγρα και αν γινεται βαση με λιγο αρωμα.η καθολου...
τωρα τελευταια καπνιζω ενα μερος βαση και ενα μερος divino της ecig ειμαι σουπερ και ειναι παμφηνα..
Πιστευω το ιδιο και για το subohm,χρησιμοποιειστε το για να κατεβειτε νικοτινη μην κανετε συνεχεια γιατι μετα θα θελετε κατι παραπανω και σε θεματα υγιειας δεν ξερουμε τι συνεπειες μπορει να εχει γιατι η αγορα στο ηλεκτρονικο τσιγαρο εχει επεκταθει παγκοσμιως σε μεγαλο βαθμο,οι εξελιξεις τρεχουν σε γρηγορες ρυθμους χωρις σε καθετι νεο που βγαινει να ξερουμε ακριβως εαν εχει καποιο αντικτυπο στην υγιεια μας,ειμαι υπερ αυτων που λενε οτι, οτι και να κανει το η.τσιγαρο τις εκανονταδες χημειες που παιρναμε απο το κανονικο τσιγαρο δεν τις εχει,αλλα δεν θα γινω και το πειραματοζωο των Κινεζων (μιας και αυτοι ειναι που κινουν τα νηματα των εξελιξεων στο ατμισμα).

Aπο την Καθημερινη
Πρωταθλητές Ευρώπης στην κατανάλωση καπνού αναδεικνύονται οι Έλληνες, αφού με 38% βρίσκονται στην πρώτη θέση των καπνιστών σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων ως προς το κάπνισμα. Η έρευνα που δημοσιεύεται ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος την Κυριακή 31 Μαΐου, έδειξε πτωτική τάση του καπνίσματος σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά 2% από το 2012 (26% έναντι 28%), ποσοστό μείωσης που ισχύει και για τους Έλληνες (38% έναντι 40%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών παρατηρούνται στη Σουηδία (11 %) και στη Φινλανδία (19%), ενώ αμέσως μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Βουλγαρία με 35%.

Η ηλικιακή κατηγορία που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε ευρωπαϊκό επίπεδο (4 εκατοστιαίες μονάδες) ήταν οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών (25% έναντι 29%), ενώ αυξήθηκαν κατά 2% όσοι ξεκινούν το κάπνισμα σε ηλικία κάτω των 15 ετών (19%). Στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς καπνιστές ξεκινούν μεταξύ 15 και 18 ετών (53%). Η πλειονότητα των Ευρωπαίων καπνιστών (59%) δοκίμασαν να κόψουν το κάπνισμα, (το 19% εξ αυτών τους 12 τελευταίους μήνες) ενώ το 67% δήλωσαν πως προσπάθησαν "να το μειώσουν ή να το σταματήσουν". Από τους Έλληνες καπνιστές, απόπειρα διακοπής του καπνίσματος έκανε το 43%. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτά τα έχει δοκιμάσει το 12% των Ευρωπαίων (και το 8% των Ελλήνων), σε σύγκριση με ποσοστό 7% το 2012 - ωστόσο μόλις το 14% των χρηστών τους κατάφεραν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων καπνιστών, το 43% εξ αυτών είναι άντρες και το 33% γυναίκες. Το 76% επιλέγουν τυποποιημένα τσιγάρα και το 29% στριφτά. Τα δύο σημαντικότερα κριτήρια επιλογής μάρκας είναι η γεύση του καπνού (99%) και η τιμή (92%). Το 70% των πολιτών της Ε.Ε είναι υπέρ της βελτίωσης της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων καπνού, προκειμένου να μειωθεί το παράνομο εμπόριο, ακόμη και αν αυτό θα καταστήσει τα προϊόντα ακριβότερα. Σχετικά με τον εικαζόμενο κίνδυνο, τα επίπεδα πίσσας ή νικοτίνης θεωρούνται η μέγιστη ένδειξη για το πόσο επιζήμιος είναι ο καπνός (32%) και ακολουθούν τα πρόσθετα (12%). Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι είναι επιβλαβή έχει αυξηθεί από 27% σε 52% μέσα σε δύο μόνο έτη. Όσον αφορά τη διαφήμιση, 4 στους 10 ερωτηθέντες έχουν δει διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες προϊόντων καπνού τους τελευταίους 12 μήνες, ιδιαίτερα σε σημεία πώλησης (39%), καθώς και διαφημιστικές πινακίδες ή αφίσες σε δημόσιους χώρους (30%).

Τέλος, σχετικά με την έκθεση στον καπνό τσιγάρου στα μπαρ και εστιατόρια, το 72% των Ελλήνων απάντησε πως έχει εκτεθεί στον καπνό σε χώρους κατανάλωσης φαγητού (έναντι μόλις 12% στην ΕΕ) και το 83% σε χώρους κατανάλωσης ποτού (έναντι 25% σε ευρωπαϊκό επίπεδο). Επίσης, το 73% των εργαζομένων στην Ευρώπη εκτίθεται "σπάνια ή ποτέ" σε καπνό σε κλειστό χώρο εργασίας, ποσοστό που στην Ελλάδα πέφτει στο 43%.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και ασφάλειας των τροφίμων, Β. Αντριουκαΐτις, επισήμανε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των Ευρωπαίων που αρχίζουν το κάπνισμα παραμένει αμετάβλητος στα 17,6 έτη και δήλωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη κατά του καπνίσματος δεν έχει κερδηθεί, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να προσελκύονται από το κάπνισμα όταν είναι στην εφηβεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ε. απαγορεύει αυστηρά τις αρωματικές ουσίες που συγκαλύπτουν τη γεύση του καπνού, καθώς και τις λεπτές (slim) συσκευασίες και τις συσκευασίες με λιγότερα από 20 τσιγάρα - και καθιστά υποχρεωτικό, οι προειδοποιήσεις για την υγεία με εικόνα και κείμενο, να καλύπτουν το 65 % της συσκευασίας».

Εγώ τελικά λύγισα και πήρα τον kayfun light + στα 53 ευρώ... Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες, έφτιαξα μια αντίσταση στα 1.4. Στην αρχή δεν δούλευε σωστά, μου έσπασε τα νεύρα και έκανε υπερχύλιση. Τον άφησα κάνα 4ωρο και τώρα φαίνεται να δουλεύει σωστά!!!! Ωραία γεύση και αεράτη τζούρα -όσο πρέπει- για μένα. Τελικά φαίνεται καλή επιλογή! Περισσότερα αύριο :D

Η υπερχείλιση είναι επειδή δεν έστησες σωστά το φιτίλι.
Για το στήσιμο δες στο youtube.

Εγώ τελικά λύγισα και πήρα τον kayfun light + στα 53 ευρώ... Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες, έφτιαξα μια αντίσταση στα 1.4. Στην αρχή δεν δούλευε σωστά, μου έσπασε τα νεύρα και έκανε υπερχύλιση. Τον άφησα κάνα 4ωρο και τώρα φαίνεται να δουλεύει σωστά!!!! Ωραία γεύση και αεράτη τζούρα -όσο πρέπει- για μένα. Τελικά φαίνεται καλή επιλογή! Περισσότερα αύριο :D

http://www.youtube.com/watch?v=4trdpUybdxU

Δες πως κόβει το βαμβακι και πως το τοποθετεί. Αν το μάθεις αυτο δεν θα ξαναδείς υπερχείλιση.

Το halo prime το έχει δοκιμάσει κανένας? Με κούρασε η γλυκά της tribecca. Μοιάζει καθόλου με το tabacco της nobacco?

Ευχαριστώ για τα tips Tzimisce & mr_rebelos. Η πρώτη απόπειρα δεν στέφθηκε με επιτυχία :D . Στη δεύτερη προσπάθεια ξαναέφτιαξα 1,4 Ω και φαίνεται να τα πηγαίνει σχετικά καλά. Δεν είναι όμως συνέχεια τόσο καλή η γεύση. Πάλι τα έκανα μαντάρα με το βαμβάκι;
Επίσης το έχω στα 12,5W/1.4Ω/4.1V. Είναι οκ; Μέχρι πόσα Volts είναι καλό να το ανεβάζω;

το βαμβακι κοφτο περιπου στον πατο του ντεκ ισα που να ακουμπαει αλλα να μην πιεζει τον πατο και κλεινει τρυπες, οπωςδηποτε ολο το βαμβακι και στην πισω οψη και πανω στις σπειρες ποτισε το με το υγρο που θα ατμισεις και μετα βρεγμενο οπως ειναι μπορεις να το δουλεψεις ευκολα με ενα κατσαβιδακι βαζοντας το ετσι ωστε να μην εμποδιζεται απον την καμπανα που θα μπει αργοτερα και να βρισκει στον πατο ισα ισα χωρις να τον πιεζει

Thanks Finix , έτσι το έκανα περίπου. Πρόσεξα να μην κλείσω τις εισαγωγές του υγρού, αλλά τώρα που το σκέφτομαι ήταν λίγο το βαμβάκι που έπεφτε στον πάτο του deck. Μόλις τελειώσει το tank θα το ανοίξω και θα αντικαταστήσω το βαμβάκι.

το βαμβακι οταν το κοβεις ανοιγει σαν βενταλια,βαλτο να ακουμπαει σε ολο τον πατο του ντεκ...
edit ειδα το βιντεακι στησιματος του lite πιο πανω,εγω προσωπικα κανω μικροκοιλ αντισταση δεν την βαζω διαγωνια σε σχεση με τους πολους αλλα καθετα,και φτιαχνω το βαμβακι πριν βαλω την καμπανα...:ernaehrung004:

Last edited: