E - smoke...

Το εκανα αυτο που λες. Το αφησα κανα 5λεπτο να στεκεται ορθιο για να μουσκεψει οπως ειπες. Οπως επισης αφου εβαλα την καινουρια αντισταση, εριξα 4,5 σταγονες στο βαμβακι μεσα απο κατι τρυπουλες που εχει. Το τελευταιο μου το ειπε ο μαγαζατορας που πηρα την αντισταση. Λες να το παραμουσκεψα το βαμβακι?

Απάντηση: Re: E - smoke...

Παιδια καλημερα. Αλλαξα την πρωτη μου αντισταση στο Nobacco mas30 που εχω και μου φαινεται καπως διαφορετικη η γευση με το ιδιο υγρο. Σαν να ειναι καμμενες οι τζουρες ενα πραγμα, δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα.

Στην οθονη που εχει με την προηγουμενη αντισταση εγραφε 1.2Ω και το ειχα στα 4.0V που αντιστοιχουσε στα 13.3W. Στην καινουρια γραφει 1.5Ω και το εχω στα 4.5V που αντιστοιχει στα 13.5W.

Με την προηγουμενη αντισταση τραβαγα τζουρα περιπου 2.5 δευτερολεπτα και τον ενιωθα καλα τον καπνο που τραβαγα στα πνευμονια! Τωρα με την καινουρια τον νιωθω πιο πολυ σαν καμμενο τον καπνο μεσα στο στομα ομως. Τι κανω η εκανα λαθος?

ΥΓ. εκτός απο αυτό που έγραψα πριν, θα πρέπει να κοιτάς τι αντίσταση έχεις και ανάλογα να ρυθμίζεις το μοντάκι σου. θα πρέπει πάντα να το έχεις το πολύ μέχρι 4.1V.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το εκανα αυτο που λες. Το αφησα κανα 5λεπτο να στεκεται ορθιο για να μουσκεψει οπως ειπες. Οπως επισης αφου εβαλα την καινουρια αντισταση, εριξα 4,5 σταγονες στο βαμβακι μεσα απο κατι τρυπουλες που εχει. Το τελευταιο μου το ειπε ο μαγαζατορας που πηρα την αντισταση. Λες να το παραμουσκεψα το βαμβακι?

Αν το παραμουσκέψεις θα σου κάνει μπουρμπουλίθρες και δεν θα σου δώσει καμμένο.

Δυο μπουρμπουληθρες τις εχει παντως μεσα στο υγρο! Το οριο των 4.1V γιατι να μην το περναω? Πανω στην αντισταση γραφει 1.5Ω και 8-20W. Το μηχανηματακι μπορεις να το ρυθμισεις απο 5 εως 30W και απο 2 εως 8V.

Μπορει να ειναι η ιδεα μου αλλα σιγα σιγα με τις τζουρες φευγει αυτη η γευση του καμμενου που καταλαβαινα στις αρχικες τζουρες. Θα δω πως θα παει.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Μιας που πιασαμε την κουβεντα, και μιας που ειμαι στο πολυ αρχικο σταδιο του ηλεκτρονικου τσιγαρου, ψαχνω να βρω υγρα χωρις αρωματα και να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στην γευση του κανονικου τσιγαρου. Γευσεις και αρωματα δεν θελω για τωρα. Προς το παρον εχω ενα της Nobacco που γραφει επανω Mystique COSI στα 12mg νικοτινης. Αν ειναι κανεις που εχει τα ιδια γουστα με εμενα και μπορει να μου προτεινει δυο τρια υγρα για να τα δοκιμασω θα του ημουν ευγνωμων.

Απάντηση: Re: E - smoke...

...ψαχνω να βρω υγρα χωρις αρωματα και να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στην γευση του κανονικου τσιγαρου. Γευσεις και αρωματα δεν θελω για τωρα..

Υπαρχει μια αντιφαση στο παραπανω. Το κανονικο τσιγαρο εκτος απο την "γευση" καμμενου" που εισπρατεις επειδη καιγονται ο καπνος/χαρτι, εχει και καποιο αρωμα.
Υγρο χωρις αρωμα δεν θα καταφερει να σου δωσει αυτη την αισθηση οτι κατι "καιγεται". Απο την αλλη καταλαβαινω οτι δεν θες καποιο αρωμα (οτιδηποτε) που δεν συναδει με τα κλασσικα τσιγαρα.

Οποτε 2 πραγματα θα δοκιμασεις:

α) Σκετη νικοτινουχα βαση χωρις αρωμα. Αναλογως την βαση βεβαια, ισως και παλι αισθανθεις μια διακριτικη γλυκαδα που βγαζουν μερικες βασεις λογω της γλυκερινης.
β) Καποιο αρωμα με προσανατολισμο στην "καπνικη" γευση. Προσωπικα αυτη η χημικη γευση του "καπνικου" ποτέ δεν μου αρεσε. Αν πας σε αυτη την επιλογη, εχεις πολυ ψαξιμο μεχρι να καταληξεις σε καποια καπνικη γευση που να σου καθεται καλα.

Θα ελεγα να πειραματιστεις πρωτα με σκετη βαση. Φθηνη ειναι κι ολας, μπορει να σου ταιριαξει.

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Υπαρχει μια αντιφαση στο παραπανω. Το κανονικο τσιγαρο εκτος απο την "γευση" καμμενου" που εισπρατεις επειδη καιγονται ο καπνος/χαρτι, εχει και καποιο αρωμα.
Υγρο χωρις αρωμα δεν θα καταφερει να σου δωσει αυτη την αισθηση οτι κατι "καιγεται". Απο την αλλη καταλαβαινω οτι δεν θες καποιο αρωμα (οτιδηποτε) που δεν συναδει με τα κλασσικα τσιγαρα.

Οποτε 2 πραγματα θα δοκιμασεις:

α) Σκετη νικοτινουχα βαση χωρις αρωμα. Αναλογως την βαση βεβαια, ισως και παλι αισθανθεις μια διακριτικη γλυκαδα που βγαζουν μερικες βασεις λογω της γλυκερινης.
β) Καποιο αρωμα με προσανατολισμο στην "καπνικη" γευση. Προσωπικα αυτη η χημικη γευση του "καπνικου" ποτέ δεν μου αρεσε. Αν πας σε αυτη την επιλογη, εχεις πολυ ψαξιμο μεχρι να καταληξεις σε καποια καπνικη γευση που να σου καθεται καλα.

Θα ελεγα να πειραματιστεις πρωτα με σκετη βαση. Φθηνη ειναι κι ολας, μπορει να σου ταιριαξει.

Ειμαι καινουριος στο αθλημα παιδια, συγχωρεστε με για τις αντιφασεις μου!

Το περιμενα οτι ακριβως την γευση του κανονικου τσιγαρου σαν το marlboro που καπνιζα, δεν θα εβρισκα. Απλα κοιταζα για οσο το δυνατον πιο κοντινο. Λεγοντας αρωματα εννοω οτι για την ωρα δεν θελω αρωματα και γευσεις οπως καρπουζι , λεμονι , φραουλες και ολα τα υπολοιπα.
Οταν λες σκετη νικοτινουχα βαση τι εννοεις? Την ζηταω ετσι? Να την ψαξω ετσι στο ιντερνετ?

Η "καμμενη" γευση που ειχα στην αρχη της καινουριας αντιστασης που εγραψα στα προηγουμενα ποστ εφυγε τελειως παρεπιπτοντως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Ειμαι καινουριος στο αθλημα παιδια, συγχωρεστε με για τις αντιφασεις μου!

Οταν λες σκετη νικοτινουχα βαση τι εννοεις? Την ζηταω ετσι? Να την ψαξω ετσι στο ιντερνετ?

Η "καμμενη" γευση που ειχα στην αρχη της καινουριας αντιστασης που εγραψα στα προηγουμενα ποστ εφυγε τελειως παρεπιπτοντως.

Εκτος απο τα ετοιμα υγρα που περιεχουν βαση, νικοτινη και αρωμα, μπορεις να αγορασεις σκετο συμπυκνωμενο αρωμα που το αναμιγνυεις σε μια ποσοτητα βασης, υπαρχουν βασεις σκετες και βασεις με νικοτινη οπου αυτες και παλι τις αναμιγνυεις μεταξυ τους για να μειωσεις το επιπεδο νικοτινης.
Οι βασεις επισης χωριζονται σε PG (προπυλενογλυκoλη) --- VG (φυτικη γλυκερινη) ή και μιξη αυτων.
Ειναι τα λεγομενα υγρα DIY. :D

Η παραγωγη υγρου καταληγει να ειναι αρκετα φθηνοτερη, αλλα εξ αρχης θες λιγο ψαξιμο και πειραματισμους για να καταληξεις στις επιθυμητες μαρκες, γευσεις κλπ
Ενδεικτικα:
100ML βασης με μηδενικη νικοτινη κοστιζει 2 ευρω.
100ML βασης με νικοτινη 20mg κοστιζει 8 ευρω.
Ενα συμπυκνωμενο αρωμα κοστιζει 5-6 ευρω.

Δεδομενου οτι ενα μπουκαλι νικοτινουχας 20αρας θα το σπασεις με μερικα μπουκαλια μηδενικης (αν ατμιζεις λιγοτερο απο 20Mg νικοτινης) αντιλαμβανεσαι οτι προκυπτει περισσοτερο υγρο και πιο φθηνο, αφου η βαση χωρις νικοτινη ειναι παμφηνη.

Η διαφορα της vg και pg βασης ειναι πως η vg σου δινει μεγαλυτερα ντουμανια και η pg σου δινει περισσοτερο χτυπημα στο λαιμο και πιο δυνατη γευση στο αρωμα. Συνηθως καποιος ξεκινα με μια βαση balanced (50-50) απο vg/pg και υστερα αν θελει πειραματιζεται για να φερει την βαση στα γουστα του.

Για λογους διαφημισης δεν μπορω να σου βαλω μαρκες/sites κλπ που πουλουν, αλλα με ενα γκουγλαρισμα θα βρεις παντου. Ακομη ισως και σε καποιο καταστημα Η.Τ. κοντα στη γειτονια σου.

^^ Τις ευχαριστιες μου φιλτατε!
Πηρα μια ιδεα για του τι παιζει με τα diy υγρα. Θα ριξω ψαξιματακι και μελετη να λυσω και αλλες αποριες. Λιγο που εψαξα στο ιντερνετ βρηκα παρα πολλα υγρα.
Πρεπει να προμηθευτω και πραμα μπολικο, υγρα, συριγγες, μπουκαλακια, αντιστασεις να εχω καβατζα, πολυ πραμα!

Σε ευχαριστω και παλι!

warewolf73 δεν αφήνεις τα λόγια και να μας φτιασεις τίποτις; :drool1:
Νατα μας.
Να σου φτιαξει ο σεφ τζιμισκε. Εχει περισσοτερες γευσεις κι απο χρωματικη παλετα της βιβεχρωμ.

Στο μεταξύ συμβαίνει το εξής περίεργο :chinscratch:

Όπου διαβάσω για υγρά DIY παντού διαβάζω η ακούω αυτό το όνομα...

Σε κατάστημα στο Περιστέρι προχθές το έφερε η κουβέντα για υγρά, πως τι κλπ.... και η κοπέλα είπε, αυτά στο Μιχάλη που είναι έξπερτ στα υγρά DIY ...

Και δεν κάνω πλάκα. :smile:

Στο μεταξύ συμβαίνει το εξής περίεργο :chinscratch:

Όπου διαβάσω για υγρά DIY παντού διαβάζω η ακούω αυτό το όνομα...

Σε κατάστημα στο Περιστέρι προχθές το έφερε η κουβέντα για υγρά, πως τι κλπ.... και η κοπέλα είπε, αυτά στο Μιχάλη που είναι έξπερτ στα υγρά DIY ...

Και δεν κάνω πλάκα. :smile:

E προφανως εννοουσε "που ειναι εξπερτ στα υγρα που φτιαχνεις μονος σου" Δεν νομιζω οτι τα "βαφτισαν" ως μαρκα DIY. :flipout:

Υ.Γ.
"Αυτα στο Μιχαλη που ειναι εξπερτ" ???? Αρα ομολογεις οτι ΗΔΗ την εχεις πεσει στον τζιμισκε να σου φτιαχνει υγρα.
Και ηθελες να σου φτιαξω και εγω....απληστε. :p

Που τωρα βασικα αν περιμενες απο μενα σωθηκες. Για ολο το μνημονιο 3 μπισκοτο ατμιζω. Θα ξανα αλλαξω στο μνημονιο 4. :flipout:

Μεγεια!

Σε γενικές γραμμές ίδια λογική με taifun εχει στο στήσιμο.

Υπερεχει ξεκάθαρα σε ομορφιά βέβαια αλλά χάνει στον αέρα.

Η τζούρα του είναι όπως τη θέλω, δεν μου χρειάζεται πιο σφιχτή. Με επηρέασε και το αισθητικό μέρος, ο ταΐφουν μου φάνηκε τεράστιος. Ακόμα είμαι με το στήσιμο που μου έκαναν στο μαγαζί, όταν αδειάσω το τανκ θα δοκιμάσω να κάνω και εγώ ενα

Η τζούρα του είναι όπως τη θέλω, δεν μου χρειάζεται πιο σφιχτή. Με επηρέασε και το αισθητικό μέρος, ο ταΐφουν μου φάνηκε τεράστιος. Ακόμα είμαι με το στήσιμο που μου έκαναν στο μαγαζί, όταν αδειάσω το τανκ θα δοκιμάσω να κάνω και εγώ ενα

σαρανταρι σύρμα, 2,5 πυρηνας 5 με 6 στροφές. Να θυμάσαι ότι παίζει ωραία από 0,7Ω έως 0.9Ω. Πάνω από 1Ω είναι υποτονικός.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Που τωρα βασικα αν περιμενες απο μενα σωθηκες. Για ολο το μνημονιο 3 μπισκοτο ατμιζω. Θα ξανα αλλαξω στο μνημονιο 4. :flipout:

Και που πήγες στο μπισκότο πάλι καλά!
Τα πρώτα μνημόνια τα είχε βγάλει με σκέτη βάση! :flipout:

Ένα από τα πιο βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που φτιάχνει υγρά είναι ότι χωρίς ωρίμανση φτιάχνεις άλλα αντί άλλων.
Υγρά που στήθηκαν για να είναι ωραία την ώρα που τα στήνεις έχουν φύγει στο νεροχύτη μετά από μία ή δύο εβδομάδες.
Για αυτό καλό είναι όταν φτιάχνουμε πολύπλοκα υγρά να ωριμάζει το καθένα ξεχωριστά και μετά να καταλήγουμε σε αναλογίες.
Όχι ότι δεν θα αλλάξει πάλι μετά την μίξη, αλλά είναι πιο κοντά στο τελικό υγρό και μιας και έχουμε έτοιμα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα με τις αναλογίες από το να λέμε "ας ρίξω μία σταγόνα φράουλα παραπάνω".

Και όταν τελικά καταλήξουμε, στήνουμε μία κατοστάρα να ωριμάζει για 2-3 εβδομάδες τουλάχιστον πριν τη χρειαστούμε. :p