E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Εγώ έχω την πεποίθηση ότι μόνο αθώα δεν ειναι όλα αυτά τα αρώματα. Ήδη έχουμε ένα σκασμό που έχουν αποσυρθεί και αυτό πιστεύω θα συνεχιστεί.

Μετά όλον αυτόν τον ορυμαγδό παπαρολογίας και εγκάθετης νομοθετικής παρέμβασης σε συνδυασμό με τους ανά τον κόσμο οργανισμούς που φροντίζουν για την υγεία μας (μην θέσω...), ό,τι απαγορεύεται και αποσύρεται, το ψάχνω και το ατμίζω.

Πηγε κανεις να αγορασει βασεις με τις νεες τιμες. ?
Κατι διαβασα σε αλλο φορουμ για μηδενικη βαση 250ml στα 36 ευρω. Ισχυει. ?
Νομιζα πως μονο οι νικοτινουχες θα αυξηθουν.

Ισχύει. Δες εδώ... Κάνε κλικ στην συγκέντρωση νικοτίνης που θέλεις.
http://www.ecig.gr/ygra-anaplirosis/ατμιστική-βάση/βάση-e-liquid-250ml.html

Η 100άρα που αγόρασα 130 ευρώ, απο 130 πήγε 254 ευρώ...
http://www.ecig.gr/ygra-anaplirosis/ατμιστική-βάση/βάση-e-liquid-1000ml.html

Θυμίζω οτι σε προηγούμενο ποστ μου είχα αναφέρει οτι τους πήρα τηλέφωνο και ρώτησα τι θα γίνει μετά την 1η Ιανουαρίου και με καθησύχαζαν οτι δεν θα γίνει τίποτα και να μην ανησυχούμε. Ευτυχώς δεν τους πίστεψα και έκανα τις αγορές μου εγκαίρως. Τώρα, μετά την κοροιδία, ότι χρειαστώ, θα το πάρω απο άλλη εταιρία, έστω και στα ίδια λεφτά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μόνο οι νικοτινούχες ακρίβυναν... Αλλά βρίσκουν κορόιδα και τα κάνουν αυτά οι εταρίες. Η ίδια παραπάνω εταιρία πουλάει κι αυτό - 1 λίτρο μηδενική, 6 ευρώ... αλλά με 99.5% καθαρότητα.
http://www.ecig.gr/ygra-anaplirosis/ατμιστική-βάση/γλυκερίνη-φαρμ-min-99-5-1lt.html

Ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας φέρει της Chemco ( του Συνδέσμου) με 99.8% καθαρότητα στα 6-8 ευρώ το λίτρο, που είναι ίδιο και ίσως καλύτερο απο αυτό των 36 ευρώ τα 250ml.

(Αυτά χρησιμοποιώ εγώ)

Last edited:
Σήμερα μίλησα με άνθρωπο σε γνωστό κατάστημα στον Πειραιά.
Νέες τιμές ΔΕΝ είχε βάλει όσο υπάρχουν αποθέματα.
Νέες τιμές με το φόρο θα υπάρχουν σε ότι καινούργιο μπει στο κατάστημα, με τελευταία ημερομηνία την 1/3
Από εκεί και έπειτα ισχύουν τα νέα μέτρα.
Στη μηδενική ΔΕΝ υπάρχει φορολογία άρα δεν ακριβαίνει.
Από εκεί και έπειτα η 18 άρα πινκ μιουλ που παίρνω εγώ, μου είπε πως θα πάει 18 - 20 ευρώ.
Πάντως μου είπε πως δεν θα είναι τραγικά τα πράγματα και να μην ακούω διάφορα. ... ?

Τώρα οι αετονυχιδες δεν ξέρω τι θα κάνουν.

Στα αρχικά μέτρα συμπεριλαμβανονταν και η μηδενική κάτι που μάλλον δε θα ισχύσει.

Είχα μια κουβέντα με ανθρωπο του χώρου και με ενημέρωσε ότι είναι λίγο σύνθετο το θέμα με το ποιοι πρέπει να σηκώσουν τις τιμές από 1/1 και ποιοι απο 1/3. Όσοι ήδη πουλάνε με ειδικό φόρο δεν κανουν κάτι παρατυπο απαραιτητα.

Όσον αφορά στο παραπάνω μήνυμα για τις βάσεις από φαρμακείο, τα 8 ευρώ είναι πολυ ακριβα. Οι chemco και οι fagron πωλούνται γύρω στα 5 ευρώ κι είναι 1kg. Υπάρχει και η zarbis η οποία είναι κάτω από 5 και είναι 1lt.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Παίζει ρόλο η καθαρότητα. Αλλο 99.5% και άλλο 99.8%. Αυτό το 0.3% φαίνεται μικρό, αλλά δεν είναι... Στην πραξη είναι ένα 0.3% που το αναπνέεις - τι ουσίες είναι όμως, δεν ξέρω... Η διαφορά τιμής ίσως είναι στην επιπλέον επεξεργασία... Προφανώς αν ήταν τόσο εύκολο να απομακρυνθούν θα είχαμε 99.99% ή 100% ,μηδενική...
Σημειωτέον οτι η Chemco βγάζει και απο τις 2 ποιότητες - και 99.5 και 99.8. Στο φαρμακείο βρέθηκα κάποια στιγμή να κρατάω στα χέρια μου και τα 2 μπουκάλια.
Στα 5 ευρώ οι Chemco και Fagron τι καθαρότητα είχαν ?

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει με την Chemco, είναι ότι κοτσάρει ένα 99.8% στην ταμπέλα και πως αν δεν ζητήσεις την ανάλυση άκρη δε βγάζεις. Εγώ τις chemco με την ένδειξη 99.8% τις αγόρασα γύρω στα 4.5 ευρώ. Άνοιξα μία, μου φάνηκε πραγματικά κακή και τις υπόλοιπες τις άφησα άθικτες. Προς το παρόν έχω επιστρέψει στις fagron. Το μπουκάλι που κάνω τώρα έχει την παρακάτω ανάλυση:

https://www.fagron.com/sites/defaul...39c/glycerol_veg._1_kg_16f02-h09-00000_en.pdf

Αν διαβάζω σωσα την ανάλυση, λέει total impurities 0.03% με ελάχιστο όριο το 0.05%. Άρα η δικιά μου είναι 99.7%.

Πριν λίγο κοίταξα και την zarbis η οποία γράφει minimum 99.5%, κάτι που δηλαδή απ' όσο έχω καταλάβει ισχύει για όλες όσες αναφέρθηκα παραπάνω.

Υ.γ. Μεγάλη σημασία στην ανάλυση παίζει και το ποσοστό των βαρέων μετάλλων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Όσες φορές έχω δοκιμάσει από τα setup του Τζιμίσκουλα, κόντεψα να κατουρηθώ στα γέλια. Μηδέν άρωμα, μηδέν γεύση, μηδέν ένταση, ένιωθα απλά σαν να εισπνέω και να εκπνέω αέρα κοπανιστό. :flipout:

Εγώ ρε φιλαράκι παίζω με max 10% (που δεν το πλησιάζω σχεδόν ποτέ) και στα 15-20W με πλέον, 2 - 3mg νικοτίνη.
Τι ακριβώς πας να συγκρίνεις; :flipout:

@Tuxx fagron δεν βρίσκω με την καμία. Παντού έχουν Chemco. :(

στο alterego παντως,οι τιμες εχουν μεινει σταθερες ή στην χειροτερη εχουν ανεβει 3-4%.
σε παρενθεση αναφερεται Στις τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνεται Φόρος Κατανάλωσης (0,10 / ml).
τωρα τι θα κανει στην πορεια δεν ξερω..

Απάντηση: Re: E - smoke...

...Αν διαβάζω σωσα την ανάλυση, λέει total impurities 0.03% με ελάχιστο όριο το 0.05%. Άρα η δικιά μου είναι 99.7%....

Το 0.03 σημαίνει όχι 99.7, αλλά 99.97 καθαρότητα που σημαίνει τέλεια.

Aπο καπνιστικό φόρουμ του εξωτερικού, κάποιος που έψαξε, στην αμερικάνικη παραγωγή, βρήκε αυτά...
Αν είναι έτσι, τότε τους ρίχνουμε στ'αυτιά...

"
I'm on a mission to find the highest purity VG and PG in the entire world. To my understanding, there are only a few places (in America) that produce Glycerine (not sure about PG, but I suspect it's the same deal there).

The only (American) companies that I know for sure that produce it are:

Dow Chemical. Optim is the trademark name for their highest purity Glycerine, which is completely synthetic. It is 99.7% USP/EP/Kosher/Halol grade and is approved for inhalation according to their website. It is made in a plant in Stade, Germany.

P&G (Proctor and Gamble). They make several grades of Glycerine. Superol, Superol-NK, MOON OU, and Star. It is produced domestically in a plant in Cincinnati, OH. I will give a breakdown of their different grades below:
Superol KPO is their highest grade. It has all the certs --USP/EP/Kosher/Halal/non-GMO/100% vegetable sourced. Basically, the best of the best for purity and for people who need non-GMO, Kosher/Halal and European specifications.
Superol NK is exactly the same in purity (99.7%) as Superol KPO, but may not be sourced from vegetables. It is not Kosher and not EP certified.
MOON OU - It is also 99.7% USP/Kosher, but it is NOT Halal, non-GMO or EP certified.
STAR -- It is 96% pure, with the rest being purified water. They do this for people who need a less viscous (thick) VG. It is not USP (because of the added water) but is Kosher certified.

HUMCO. This is who makes Wal-Mart, CVS, Rite-Aid, Walgreens Glycerine (99.5% USP). It is packaged all in the same place and has different labels slapped on the bottle. It is then shipped to these chain stores. So, all of these retail stores get it from HUMCO.

ADM (Archer Daniels Midland) ADM is a massive multinational agricultural company that produces all sorts of stuff for the food industry, agriculture (animal feed), and biodiesel. They are the largest biodiesel producer in the world. They are part of "Big Ag." They are to agriculture and food processing what Wal-Mart is to retail. In any case, they produce various grades of glycerin, including USP/Kosher 99.7%. Some sellers of Amazon get their VG directly from an ADM distributor.

Cargill (aka Cargill and Ashland). A company very similar in scope to ADM. They produce a lot of agricultural stuff, food ingredients, chemicals, pharmaceutical supplies, animal feed, etc. They are a large multinational company like Dow and ADM. Like ADM, they are a major player in the biodiesel industry and can also be considered "Big Ag." If ADM is the Wal-Mart of agriculture, then Cargill is Target, Sears, Kmart all rolled into one (i.e. a close second -- if not bigger -- it depends on the year). They produce Glycerine in two factories in Iowa and Missouri, but have hundreds of factories/processing plants in North America alone. Source

I see a lot of places online that sell "99.7 USP/Kosher" but they never says where they source it. I am positive companies like Essential Depot and Bulk Apocethary are not back there in a lab somewhere making this stuff. No, they are buying it in bulk from somewhere. And I'd like to know where. Has anyone ever asked?

These "Big Chemical" companies wont sell to little guys like us. They will only sell "tons" according to them. And since these chemicals are no doubt packaged and repackaged a number of times before it gets into our hands, it is impossible to tell where it came from (or if it really is even USP). "

στο alterego παντως,οι τιμες εχουν μεινει σταθερες ή στην χειροτερη εχουν ανεβει 3-4%.
σε παρενθεση αναφερεται Στις τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνεται Φόρος Κατανάλωσης (0,10 / ml).
τωρα τι θα κανει στην πορεια δεν ξερω..

Εγώ τα περισσότερα "εκτός αποθέματος" τα βλέπω εδώ...
http://www.alterego.gr/e-shop/e-liquid/diy.html

Στείλε κανένα λινκ τους με βάσεις...

εδω και αρκετο καιρο ειναι εκτος τα diy.
τα υγρα αναπληρωσης υπαρχουν κανονικα και οι τιμες τους ειναι σχεδον οι ιδιες προ αυξησης.
εχω την εντυπωση οτι τελικα δεν θα περασει αυτο το μετρο.τουλαχιστον οχι τοσο αυξημενο.
δεν μπορει μια βαση να εχει σημερα 4.5 ευρω και ξαφνικα να παει 16-18 ευρω.
εντελως απαραδεκτο και δεν ξερω και κατα ποσο....συνταγματικη μπορει να ειναι μια τετοια ληστεια..!

"εκτός αποθέματος", συνήθως σημαίνει "αναπροσαρμογή τιμών"... :)
Toυλάχιστον στα diy, όχι σ'αυτά που εισήχθησαν πριν την πρωτοχρονιά.

ναι βρε-αλλα στα ετοιμα που ειναι in stock,αναφερει οτι ηδη οι τιμες εχουν επανω την αυξηση.
δεν ξερω-θα το δουμε στην πορεια.

Καιρός ν'αρχίσουμε να μειώνουμε την νικοτίνη... Κι αν φτάσουμε ν'ατμίζουμε μηδενική, ακόμα καλύτερα...

Εγώ με τα αποθέματά μου, είμαι καλυμένος για μια 5ετία με την νικοτίνη 15mg που ατμίζω τώρα. Αν κάθε χρόνο μειώνω την νικοτίνη 1.5 mg, (13.5-11-9.5...) θα φτάσω την 15ετία και θα έχω φτάσει να ατμίζω σχεδόν μηδενική...

Το 0.03 σημαίνει όχι 99.7, αλλά 99.97 καθαρότητα που σημαίνει τέλεια.

Λάθος μου! Έβλεπα το 0.5 και έτσι το 0.03 το έκανα 0.3. Παρόλα αυτά αποκλείεται να έχω αγοράσει 99.97 με 5 ευρώ! Κάτι δε διαβάζω σωστά στην ανάλυση.

Last edited:
Eσύ σωστά το διαβάζεις. Αν ξαναδεις το λινκ που έδωσες με τα στοιχεία της βάσης, γράφει οτι για Total impurities οι απαιτήσεις ήταν <= 0,5 και το αποτέλεσμα μέτρησης του δείγματος ήταν < 0,03. Δηλαδή για να είναι ασφαλές ήθελε πάνω απο 99.5% καθαρότητα και το βρήκαν 99.97%. Αν δεν είναι τυπογραφικό λάθος ή κάτι άλλο πονηρό, καλύτερα να τρέξουμε να προμηθευτούμε μερικά λίτρα όσο προλαβαίνουμε.
Αλλά σε τέτοιο έγγραφο σπάνια γίνονται ορθογραφικά λάθη. Επίσης δεν υπήρχε λόγος να βγάλουν 99.97 καθαρότητα απο την στιγμή που και 99.90 να ήταν, θα ήταν κορυφαία για την μαζική κατανάλωση. Και μάλιστα με 5 ευρώ το λίτρο...
Τώρα τι συμβαίνει... Θεωρητικά πάμε σύμφωνα με το έγγραφο - ελπίζοντας οτι αυτό που πουλάνε, είναι ίδιο με αυτό που μετρήθηκε.

Αν αρχίσεις να πρασινίζεις, υποσχέσου οτι θα μας ειδοποιήσεις... :)))

Ε

@Tuxx fagron δεν βρίσκω με την καμία. Παντού έχουν Chemco. :(

Και το δικό μου φαρμακείο μόνο chemco φέρνει. Τους ζήτησα όμως 2 κιλά fagron και ένα λίτρο Zarbis και μου τα έφεραν κανονικά.

Υπόψιν ότι υπάρχουν μικροδιακυμάνσεις από φαρμακείο σε φαρμακείο. Άλλοι πωλούν ακριβότερα τις chemco και άλλοι τις fagron. Σε γενικές γραμμές βρίσκεις fagron/chemco κάτω από 6 ευρώ και zarbis κάτω από 5. Αν το ψάξεις σε online φαρμακεία ή αν ο φαρμακοποιός είναι στις καλές του, πας και πιο κάτω.

Αυτά είναι εργαλεία!

ac0329_da3dc72076944f9282bbe8d444109aad.webp

Έχει και σε πιο μικρά/διακριτικά.

ac0329_d142abc645d34acca952d8df915a2907.webp

Μούφα σκέτη....

Ακούστε τι γράφει άνθρωπος που άτμιζε έναν χρόνο:

'I've been doing this for about a year now and assure you I did not do anything I wasn't supposed to (battery was in right, always had the shop put it together when I first bought it and add things and maintenance it the right way while taking their advice) but it exploded in my face.''

:flipout::flipout:

Ένα μηχανικό μοντάκι στο πάτωμα, και ένας τύπος με σωληνάκια....πρωτότυπο.