E - smoke...

Το μοντάκι δεν φαίνεται να έχει εκραγεί, ούτε λείπει το πάνω μέρος του. Ο ατμοποιητής λείπει αλλά βαμβάκι κι αντίσταση είναι ακόμα εκεί - αν βλέπω καλά και δεν είναι θραύσμα που "έκατσε έτσι" στην φωτογραφία. Δηλαδή λείπει το γυαλί και το πιπάκι.
Νιτρογλυκερίνη άτμιζε ? - Σκέτη γλυκερίνη είναι το σωστό...
Μάλλον στημένο είναι όλο το σκηνικό...

Εγώ τη μπαταρία βλέπω σε photo.
Που το είδες το modάκι; :chinscratch:

Η έκρηξη έγινε κάτω από τη ντουσιέρα ή κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;

H μπαταρία είναι ? για μοντάκι το είδα...
Aφού είναι λοιπόν μπαταρία, πως γίνεται 1mm πάχος μοντάκι να γίνει νιφάδες (χάλκινο βλέπω είναι) και το λεπτό περίβλημα της μπαταρίας να μείνει ατσαλάκωτο ? Ούτε βαθούλωμα δεν έχει... Μπορεί η εκτόνωση να είναι προς τα έξω, αλλά όταν το εσωτερικό της βγάζει αέρια, δημιουργείται χώρος να υποχωρήσει προς τα μέσα το τοίχωμα - και με τα δάκτυλα μπορεί να το κάνει κανείς σε ψιλοκούφια μπαταρία... Απο τα χέρια σου πέφτει και κάνει βαθούλωμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H μήπως ο χαλκός που φαίνεται είναι το εσωτερικό της μπαταρίας? κι απο που βγήκαν ?

Του έσπασε και τον νιπτήρα ? :)

Λοιπόν... Ξαναείδα τις φωτογραφίες πριν λίγο... :)

Oι παλάμες του, όπως φαίνονται στην φωτογραφία, δεν έχει πάθει καμμία τίποτα απο την έκρηξη...
Αρα, το πιο πιθανό σενάριο είναι, οτι είχε στηρίξει το μοντάκι, στον νιπτήρα, έσκυψε και δαγκωνοντας το τιπ, πίεσε με το κεφάλι του προς τα κάτω για να ενεργοποιηθεί η καύση και να τραβήξει τζούρα. Κάτι πήγε στραβά και έσκασε το μοντ, το μισό προς τα πάνω σπάζοντάς του τα δόντια, και το μισό προς τα κάτω σπάζοντας τον νιπτήρα.
Απλούστατο - case closed.

Δίδαγμα : Δεν αφήνουμε ποτέ το μοντ στον νιπτήρα...

Και πάντα χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να τραβήξουμε τζούρα.

:flipout:

Εμενα αυτα τα καμμενα αριστερα της μπαταριας μου μοιαζουν σαν το περιτυλιγμα της μπαταριας.
Μοντακι και ατμοποιητης αφαντα.
Ο ατμοποιητης θα εγινε κομματακια και το mod και αυτο καπου θα διαλυθηκε.
Ο νιπτηρας δεν ξερω πως εσπασε.
Οι φωτιες και οι καπνοι μαυρισαν τους τοιχους ψηλα στο ταβανι.
Ακρη δεν βγαινει, ομως απορω που παντα σε αυτες τις περιπτωσεις που διαβαζουμε, ο ατυχης χρηστης δεν αναφερει ποτε τι mod χρησιμοποιουσε, τι μπαταρια, καθως και σε τι βατ επαιζε, τι αντισταση κλπ
Ολοι αναφερουν παντα "το δουλευα οπως μου ειχαν υποδειξει στο καταστημα".
Κανενας δεν εχει μπει στον κοπο ποτε να αναφερει το setup του, ωστε να αφυπνησει τους υπολοιπους χρηστες.
Παντα η συζητηση καταληγει στο οτι εσκασε η μπαταρια (αυτη η κουφαλα) και για τα υπολοιπα πραγματα δεν μιλαει κανεις ποτέ.

Last edited:
Δεν έπιασαν τα φρένα κι εκπυρσοκρότησε μόνο του.

...Ο ατμοποιητης θα εγινε κομματακια και το mod και αυτο καπου θα διαλυθηκε...

Τον ατμοποιητή τον κατάπιε... Θα τον βγάλει σε 1-2 μέρες - ελπίζω με το σπείρωμα προς τα πάνω.

Εγω παντως οσο δεν μαθαινω σε ολα αυτα τα ατυχηματα ποιο ηταν το setup και σε τι βατ επαιζαν κλπ θα θεωρω πως ηταν human error.
Εδω γνωριζω ατομο νεο σε ηλικια και στο ηλ. Τσιγαρο, οπου ειναι ετοιμο να αγορασει mod 220 βατ, θα εβαζε απλες μπαταριες απο αγνοια (οχι high drain) και ειχε σκοπο να το φορτιζει με το mod και οχι εξωτερικο φορτιστη, καθως και το να ατμιζει καθως το φορτιζει ταυτοχρονα.

Και μετα μετρανε δοντια και ψαχνουν τι φταιει.

Εγώ έχω γίνει γραφικός σε αυτό το νήμα πολλές φορές αναφορικά με τα νέα trends στο άτμισμα.

Όλο το "άθλημα" έχει πάρει μια κατεύθυνση προς ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ ατμίσματος που ουδεμία σχέση δεν έχει ούτε με το κάπνισμα, αλλά ούτε και με το "κλασικό" άτμισμα. Ο καθένας βέβαια τη βρίσκει όπως επιθυμεί και δε θα μπω εγώ αστυνόμος στις συνήθειές του, αλλά ρε παιδιά μη μου πείτε ότι η μόνη οδός για να ευχαριστηθείτε είναι να τραβάτε τζούρα απο μπουρί σόμπας στα 200 watt, γεμίζοντας το δωμάτιό σας ομίχλη με την πρώτη τζούρα! Επίσης δεν είναι δυνατόν να συζητάτε για γεύση με τέτοιο τύπο ατμίσματος, όταν οδηγείτε τον ατμό απευθείας στα πνευμόνια σας, μην αφήνοντάς τον στο στόμα σας και κατ' επέκταση σε επαφή για σχετικά ικανή χρονική διάρκεια με τους γευστικούς σας κάλυκες.

Δεν είναι χαζοί ούτε και κολλημένοι όλα αυτά τα εκατομμύρια παλιών ατμιστών που επιμένουν στα max 20 watt, ατμοποιητές με σχετικά σφιχτές τζούρες και αντιστάσεις με νορμάλ τιμή Οhm!

H συγκεκριμένη ιστορία μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι. Η μπαταρία που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος τύπς, υποτίθεται ότι είναι ιδανική για ατμισμα σε υψηλά watt. Παρόλα αυτά, ακόμη και αν όλο αυτό είναι μούφα, μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι ανάλογο, ακόμα και σε έμπειρο χρήστη. Όσο πιέζεις την μπαταρία, όλο και περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητες να την οδηγήσεις στα όριά της με άγνωστες συνέπειες.

Τον στατιστικό παράγοντα τον λαμβάνει κανείς υπόψη του; Ατμίζω σχεδόν τρία χρόνια, και ζήτημα να έχω ακούσει ή διαβάσει για 15 έως 20 ατυχήματα παγκοσμίως σε αυτό το διάστημα. Να έχουν γίνει και άλλα 100, 200 ή 1.000 ατυχήματα παγκοσμίως τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Να το δεχτώ.

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι μόνο στην Ελλάδα ατμίζουν συστηματικά κάπου 250.000 έως 300.000 άτομα, με ούτε ένα σοβαρό καταγεγραμμένο κρούσμα ατυχήματος, με την έννοια να υπάρχουν όλα τα στοιχεία καταγραφής, δηλ. εισαγωγή στο νοσοκομείο, ιατρικές εξετάσεις, μηνύσεις προς καταστήματα ή αντιπροσωπείες κτλ.

Στην Αμερική μόνο, τα άτομα που ατμίζουν μπορεί και να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια. Ακόμα και 1.000 περιστατικά ατυχημάτων να δεχτούμε ότι έχουν υπάρξει, και πάλι τα νούμερα θα καταδεικνύουν ότι είναι πολύ ασφαλέστερο να ατμίζεις από το να οδηγείς αυτοκίνητο, να μπαίνεις σε αεροπλάνο, ακόμα και το να βγαίνεις από το σπίτι σου... :flipout:

UPDATE, της τελευταίας στιγμής. Κατασκεύασαν μπαταρίες λιθίου με σύστημα αυτοπυρόσβεσης, οπότε λύθηκε το πρόβλημα κύριοι.

Εφόσον αυτές οι μπαταρίες λιθίου θα έχουν τη δυνατότητα να σβήνουν από μόνες τους σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης κτλ., φαντάζομαι ότι δεν θα εκρήγνυνται ποτέ... :SFGSFGSF:

Εσύ μη χαίρεσαι.
Θα βγάζουν και δαχτυλάκι και θα σου κατεβάζουν τα watt στα <20 πριν τραβήξεις τζούρα.

No problem. Θα ατμίζω το ίδιο υγρό από τρία μοντάκια + ατμοποιητές ταυτόχρονα... :flipout:

Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, δεν είμαι χταπόδι, μου λείπει το τρίτο χέρι για να κάνει fire στο τρίτο μοντάκι! :nounder:

Ευκολακι...θα φτιαξεις ένα firmware που θα ενεργοποιεί mini USB σε παραλληλία έτσι ώστε πατώντας ένα κουμπί να κάνει trigger όλα τα συνδεδεμένα mods. Ένα χέρι για το κουμπί και μία μεγάλη παλάμη για να ισοροπεις 3 mods

Πολύ καλές προσφορές έχει αυτές τις μέρες σε έτοιμα υγρά το activate.gr τσεκάρετε το..

activape.gr

στην δοκιμη που εκανα στο καταστημα(π.χ στο colonel της t-juice)η γευση του ηταν γεματη και πολυ γευστικη.
αφου το εφτιαξα σπιτι και το αφησα να ωριμασει,τραβαω τζουρες και δεν περνω τοσο καλο αποτελεσμα.
εβαλα σε βαση 50/50 6mg,12% αρωμα(απο το εως 15% που προτεινει ο κατασκευαστης)αλλα νοιωθω περισσοτερο βαση παρα αρωμα.
και οι 2 ατμοποιητες μου(vaporesso Guardian και vaporesso estoc) ειναι με κεραμικη 0.5 και τους δουλευω στα 20-25 watt.
λεω να δοκιμασω καθαρα τσιγαρισια τζουρα(1.6-1.8)με την λογικη,να παω σε λιγοτερα watt ωστε να παρω περισσοτερο γευση.
κατι απλο δηλαδη για να δω πως θα παει.
υπαρχει ενας Aspire Nautilus 5ml(μοντελο σχεδον 4ετιας)κοντα στο 20αρικο.
να τον δοκιμασω ή φταιει κατι αλλο?

Σήμερα έστησα μία συνταγούλα η οποία από πρώτη "μυρωδιά" τα σπάει.

Watermellon 5%
Bubblegum 4%
Ripe strawberry 3%
Sweetener 0.5%

Όλα σε TPA, το bubblegum από μόνο του είναι για να το πιεις με το που το ανοίγεις.
Θέλει κάπου στις 10 ημέρες για να στρώσει.

Το "κλασσικό" υγρό μου έχει αποβάλει από πάνω του πλέον το καπνικό.
Αυτό, μόλις ωριμάσει (επειδή άλλαξα κάποια πράγματα πάλι) θα γράψω τις εντυπώσεις του Bykrie και του Βογιατζάκη. :flipout:

Σάββατο πρωί (που λέει ο λόγος) ψήνεσαι; :p

Πάντως μυρίζει κάπως σαν... φράουλα με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς μέσα σε κρέπα, donuts, αυτό δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακόμη.
Πάντως κάποιο ζυμάρι.
Προς το παρόν είναι κάπως έντονο το μέλι.
Ή θα ξεθυμάνει μόνο του ή θα διπλασιάσω όλα τα άλλα να το φέρω στα ίσια του.

Σκέφτομαι να κάνω και μία σκέτη bubblegum!
Μυρίζει ακριβώς όπως αυτές οι στρογγυλές τσίχλες που βάζαμε τη δραχμούλα πιτσιρικάδες και γυρίζαμε το χερούλι για να κατέβουν!