E - smoke...

Προχτές, ήρθε από εμένα ο Tegonik και πήρε "μπαξίσι" 45ml, από 15ml από την φοβερή τάρτα λεμόνι του Αλέξανδρου, και από το Kiss και το Banoffee του Τζιμίσκουλα.

Χαχά, του κουνήθηκαν τα αυτάκια με τα υγρά, εύγε Τζιμίσκουλα!... :grinning-smiley-043

Στήθηκαν όλα σε subtank mini με εργοστασιακές κεφαλές. Πραγματικά και τα τρία υγρά τα σπάνε....ευγε Τζιμίσκουλα, σου βγάζω το καπέλο :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: E - smoke...

Προχτές, ήρθε από εμένα ο Tegonik και πήρε "μπαξίσι" 45ml, από 15ml από την φοβερή τάρτα λεμόνι του Αλέξανδρου, και από το Kiss και το Banoffee του Τζιμίσκουλα.

Χαχά, του κουνήθηκαν τα αυτάκια με τα υγρά, εύγε Τζιμίσκουλα!... :grinning-smiley-043

Τώρα είδα την στρογγυλοποίηση σου.. :violent-smiley-030:
38 εμελάκια ακριβώς πήρα..άκου 45... :flipout:

Πραγματικά και τα τρία υγρά τα σπάνε....ευγε Τζιμίσκουλα, σου βγάζω το καπέλο :grinning-smiley-043

Thanks παίδες. :smile:
Τώρα ωριμάζω και κάνω fine tunning σε άλλα υγρά...
Αφού έβγαλα την Kiss, είπα να βγάλω και την Derby. Και όσο ωριμάζει φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο.

Το δεύτερο που προσπαθώ να πετύχω είναι ένα mille feuille.
Η κρέμα και τα μπισκότα είναι στη θέση τους, παλεύω να βγάλω το αμύγδαλο χωρίς όμως την πικράδα του.

To τρίτο είναι το εκλαίρ που έχει βγει ένα πολυεπίπεδο υγρό με ξεκάθαρα layers.

Καιιι... σαν τέταρτο είπα να δουλέψω πάνω σε ένα από τα κλασσικά milk profiles (Mother's Milk, Milf's Milk, My Man κλπ).
Σαν πρώτο step ο Παναγιώτης θα κάνει πάρτι γιατί μου βγήκαν κάπου στο 26% τα αρώματα. :flipout:
Δεύτερο step να μείνει το προφίλ, αλλά με τα αρώματα κάπου στο 10% αυτή τη φορά.
Παναγιώτη να σου κρατήσω κανένα δεκάμελο από τον δυναμίτη; :P

Α ναι! Και μία συνταγή που υπάρχει σαν γλυκό μόνο στο μυαλό μου.

Και τα αραίωσε και τα τρία κατά 20%, όπως ήταν δεν τα άντεχε να τα ατμίσει, του φαινόντουσαν πολύ έντονα... :flipout:

Δικός μου είναι και αυτός. :smile:

Tzimisce πότε θα βγουν στην παραγωγή σαν οne shot? :grinning-smiley-043

Μπα... Αν το έκανα για επάγγελμα θα το βαριόμουνα.
Άσε που είμαι GNU license τύπος.
Πιο πολύ θα χαρώ να δω κάποιον να βελτιώνει μία συνταγή μου παρά να προσπαθούν να την αντιγράψουν. :smile:

Να προτείνω κάτι.
Επειδή η σελίδα έχει φτάσει τις 239 σελίδες και μέσα σε αυτές υπάρχουν συζητήσεις για 2 θέματα,
1.diy υγρά και
2.hardware,
μήπως θα ήταν καλό να άνοιγε ένα άλλο θέμα ειδικά για την παρασκευή υγρών για να μην χάνονται τόσο χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες;

Μα δεν βλέπω και κανέναν άλλον να τρώγεται...
Όλο φυτιλιές ανάβω και τίποτα δεν κουνιέται.
Μόνο ο Bios τσίμπησε αρωματάκια.
Θα τον πάρω αγκαζέ να του μάθω πως να τα δουλεύει και θα ατμίζουμε τις δημιουργίες μας στα μούτρα των άλλων να ζηλεύουν. :flipout:
Χρήστο ετοιμάζω φλυτζανάκια, πάρε τη συλλογή σου και έλα για flavor notes. :p

Δεν τα τσίμπησα ακόμα - όπως είχα πει οτι θα έκανα. Κοιτάζω τώρα και τα capella που πρότεινες και κάνω προσθαφαιρέσεις στην λίστα... :)

Δεν τα τσίμπησα ακόμα - όπως είχα πει οτι θα έκανα. Κοιτάζω τώρα και τα capella που πρότεινες και κάνω προσθαφαιρέσεις στην λίστα... :)

Μα εκεί θα σε βοηθήσουν τα flavor notes που σου είπα ότι πρέπει να κάνεις. :p
Π.χ.
Σου πρότεινα την Vanilla Custard της Cap Version 1 επειδή είναι ο βασιλιάς των custard.
Δένει με τα πάντα όλα, είναι μία φοβερή βουτυράτη custard με μειονέκτημα το ότι έχει διακετύλιο και ότι θέλει πολύ χρόνο για να ωριμάσει.
Δεύτερη έρχεται η Vanilla Custard της Flavorah. Χωρίς διακετύλιο μεν, αλλά (εννοείται) όχι τόσο πλούσια όσο η V1 της Cap.
Τρίτη η Vanilla Custard της Cap, στο V2, όπου θέλει ακόμη περισσότερο χρόνο ωρίμανσης από την V1 και ας είναι πιο ελαφριά. Επίσης πιο μεγάλα ποσοστά.
Καλή φάση για να αφήσεις υγρά για τα εγγόνια σου.
Μετά θα έβαζα την Shisha Vanilla της Inawerra. Δεν τη λες και custard, αλλά εκεί που μιλάμε για 1 μήνα ωρίμανση για την V1 της Cap, εδώ μιλάμε για σχεδόν shake and vape (3-4 ημέρες).

Και οι προβληματικοί συγγενείς, όπου φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκεί που δεν δένουν καλά οι άλλες.
TPA Vanilla custard. Μία πιπεράτη custard που μπορεί π.χ. να μπει σε μία creme brulee ή να δέσει καλά με ένα καπνικό.
FA custard. Αστέρι για να στήνεις λεμονόταρτες, custard με ξινά φρούτα (όπως η Kiss μου με τις φράουλες) κλπ. Πλούσια custard με επίγευση μαρέγκας και κάτι floral, αλλά το βασικό της γνώρισμα είναι ότι βγάζει μία επίγευση λεμονιού.

Καμιά συνταγή φρουτένια τώρα που μπήκε το καλοκαίρι έχουμε?

Γρανίτα φράουλα;
Γρανίτα/smoothy λεμόνι;
Στήνω ένα παγωτογλυκό αλλά ακόμη δεν έχει έρθει. :smile:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Καιιι... σαν τέταρτο είπα να δουλέψω πάνω σε ένα από τα κλασσικά milk profiles (Mother's Milk, Milf's Milk, My Man κλπ).
Σαν πρώτο step ο Παναγιώτης θα κάνει πάρτι γιατί μου βγήκαν κάπου στο 26% τα αρώματα. :flipout:
Δεύτερο step να μείνει το προφίλ, αλλά με τα αρώματα κάπου στο 10% αυτή τη φορά.
Παναγιώτη να σου κρατήσω κανένα δεκάμελο από τον δυναμίτη; :P

Μου αρέσει που το συζητάς κιόλας Τζιμίσκουλα, 26% αρώματα, πρέπει να γ@&#σπέρνει το υγρό! :BDGBGDB55:

Εννοείται ότι θέλω να μου κρατήσεις λίγο...

Μα δεν βλέπω και κανέναν άλλον να τρώγεται...
Όλο φυτιλιές ανάβω και τίποτα δεν κουνιέται.
Μόνο ο Bios τσίμπησε αρωματάκια.
Θα τον πάρω αγκαζέ να του μάθω πως να τα δουλεύει και θα ατμίζουμε τις δημιουργίες μας στα μούτρα των άλλων να ζηλεύουν. :flipout:
Χρήστο ετοιμάζω φλυτζανάκια, πάρε τη συλλογή σου και έλα για flavor notes. :p

Θα αστειεύεσαι Τζιμίσκουλα, έτσι;
Άκου εκεί μόνο ο φίλος BIOS τσίμπησε αρωματάκια. :violent-smiley-030:
Και πώς βρέθηκαν τότε όλα αυτά τα αρώματα πάνω στο γραφείο μου, είδαν φως και μπήκαν; :flipout:
Καμιά πενηνταριά αρωματάκια έχουμε αγοράσει μαζί με τον Χασοδίκη το τελευταίο διάστημα, θα ανοίξουμε μαγαζί σε λίγο, έτσι όπως το πάμε...

Flavors_2_zpstcnbddhj.jpg

Έφτιαξα χτες 90ml από το Lemon strawberry της After-8, με ένα 10μελο μπουκαλάκι που μου έδωσε ο Tegonik, δηλαδή το έκανα στο 11% δυναμοποίηση, και το έχω βάλει να ωριμάζει. Η μυρωδιά του αρώματος της After-8 θυμίζει πολύ έντονα την φημισμένη λεμονόταρτα του Αλέξανδρου, αλλά το υγρό είναι τόσο άτονο στη μυρωδιά και τα αρώματα αναδύονται τόσο δύσκολα και δυσδιάκριτα σε σχέση με το υγρό του Αλέξανδρου, που να μου συγχωρήσεις τον παραλληλισμό, αλλά είναι σαν να συγκρίνεις σκατά με πάστες ή την Μπαρτσελόνα με τον Πανελευσινιακό. :flipout:

Όταν ανοίξω έστω για 2-3 δευτερόλεπτα το βάζο με τη λεμονόταρτα του Αλέξανδρου, η μυρωδιά ξεχύνεται από το βάζο και πλημμυρίζει όλο το δωμάτιο, δεν υπάρχει παιδιά το συγκεκριμένο υγρό σαν μυρωδιά! Άιντε να δω πότε θα περάσει ο μήνας, για να αρχίσω να το κάνω πιπίλα...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Έφτιαξα χτες 90ml από το Lemon strawberry της After-8, με ένα 10μελο μπουκαλάκι που μου έδωσε ο Tegonik, δηλαδή το έκανα στο 11% δυναμοποίηση, και το έχω βάλει να ωριμάζει. Η μυρωδιά του αρώματος της After-8 θυμίζει πολύ έντονα την φημισμένη λεμονόταρτα του Αλέξανδρου, αλλά το υγρό είναι τόσο άτονο στη μυρωδιά και τα αρώματα αναδύονται τόσο δύσκολα και δυσδιάκριτα σε σχέση με το υγρό του Αλέξανδρου,

ε, κάντο αραίωση 40%, τι σε σταματάει? :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Μέχρι να ωριμάσει δεν θα έχει μείνει τίποτα από τα 12μελα που θα έρχομαι και θα τσιμπάω.... :flipout:

Θα σου έλεγα τώρα τι ακριβώς θα τσιμπάς, αλλά θα με μπανάρουν επιτόπου διά παντός οι συντονιστές... :flipout:

εαν δεν το εχετε κανει ηδη,δοκιμαστε το οπωσδηποτε..!!

Δημήτρη, έχω δοκιμάσει πολλά One shots, λίγα είναι που αξίζουν.
ΙΜΗΟ, ελάχιστα είναι αυτά που αξίζουν από εμπορικά γενικά.
Και είναι και πανάκριβα.
Η After 8 έχει αρκετά καλά one shots, αλλά αν δεν έρθεις για τσιπουράκι δεν θα καταλάβεις τι σημαίνει gourmet υγρό. :p
Το ότι του εμπορίου δεν μπορούν/θέλουν να πάνε στο επίπεδο των DIY είναι λογικό.
Γιατί είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε πολλούς μήνες ωρίμανσης, στοχεύουν σε ένα κοινό που έχει κόψει το τσιγάρο, οπότε πρέπει να έχουν πολύ έντονες γεύσεις και φυσικά, δεν θα κάτσουν να στήσουν συνταγή από 3-4 διαφορετικές εταιρίες, αλλά από αυτή που έχουν κάνει συμφωνία.
Ειδικά το δεύτερο, ότι θέλουν έντονες γεύσεις, τους οδηγεί στο να τιγκάρουν το υγρό σε γλυκαντικά, τριασετίνη ή/και να παίζουν με overflavoring.
Και βασικά κοιτάζουν όλοι το main note του υγρού τους και δεν ασχολούνται με high, low ή accent notes.

Αν πιάσεις ας πούμε την λεμονόπιτα που λέει ο Παναγιώτης, μιλάμε για ένα υγρό που έχει σαν main note το λεμόνι με τις κρέμες και την πίτα μεν, αλλά...
Σαν high note παίζει ένα ήπιο λεμόνι που γλυκίζει, και σε low note, κατά την εκπνοή παίρνεις την τάρτα του με accents από μαρέγκα και σαντιγί.

Όταν ανοίξω έστω για 2-3 δευτερόλεπτα το βάζο με τη λεμονόταρτα του Αλέξανδρου, η μυρωδιά ξεχύνεται από το βάζο και πλημμυρίζει όλο το δωμάτιο, δεν υπάρχει παιδιά το συγκεκριμένο υγρό σαν μυρωδιά! Άιντε να δω πότε θα περάσει ο μήνας, για να αρχίσω να το κάνω πιπίλα...

Σε βλέπω fan του δάσκαλου... :P
Σου έχω νέα λοιπόν...
1) Έχει ετοιμάσει V3 η οποία θα κυκλοφορήσει σε One shot (μόνο).
2) Αυτή που έχεις πρέπει να τη δοκιμάσεις από εμένα που την έχω αφήσει (δεν ξέρω πως έχω αντέξει) να ωριμάσει για δύο μήνες.
3) Τις καλές του συνταγές δεν τις έχει δημόσιες. Τις δίνει σε one shots. Αν θέλεις κανονίζω καφεδάκι να τις δοκιμάσεις.

Πλέον το κάνει έτσι γιατί έχουν βγει ένα σωρό μαγαζιά και πουλάνε τις συνταγές του σαν δικές τους χωρίς να τον έχουν ρωτήσει καν.

Εσύ πάντως θα γίνεις fan της Jeniffer Jarvis...
Η κοπέλα βγάζει (καταπληκτικές) συνταγές 6-7 αρωμάτων με συνολική ποσόστωση αρωμάτων στο 1.5 και στο 2%... :flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Σε βλέπω fan του δάσκαλου... :P
Σου έχω νέα λοιπόν...
1) Έχει ετοιμάσει V3 η οποία θα κυκλοφορήσει σε One shot (μόνο).
2) Αυτή που έχεις πρέπει να τη δοκιμάσεις από εμένα που την έχω αφήσει (δεν ξέρω πως έχω αντέξει) να ωριμάσει για δύο μήνες.
3) Τις καλές του συνταγές δεν τις έχει δημόσιες. Τις δίνει σε one shots. Αν θέλεις κανονίζω καφεδάκι να τις δοκιμάσεις.

Πλέον το κάνει έτσι γιατί έχουν βγει ένα σωρό μαγαζιά και πουλάνε τις συνταγές του σαν δικές τους χωρίς να τον έχουν ρωτήσει καν.

Εσύ πάντως θα γίνεις fan της Jeniffer Jarvis...
Η κοπέλα βγάζει (καταπληκτικές) συνταγές 6-7 αρωμάτων με συνολική ποσόστωση αρωμάτων στο 1.5 και στο 2%... :flipout:

Στα σοβαρά τώρα Μιχαλιό μου, το συζήταγα και με τον Νίκο (tegonik), ότι αν ο Αλέξανδρος έχει φτιάξει δικά του υγρά ακόμα καλύτερα ή το ακόμα πιο τρελό, πολύ καλύτερα από τη συγκεκριμένη λεμονόταρτα, με βλέπω να ατμίζω στο τέλος αποκλειστικά δικά του υγρά. Άιντε και κανένα δύο δικά σου! :eviltongue:

Αλλά μου αρέσει που λες ότι τα έτοιμα αρώματα τα βγάζουν έντονα κτλ. Πλάκα μου κάνεις έτσι; Η λεμονοτάρτα του Αλέξανδρου που έχω στο βάζο, με μόλις 15-16% δυναμοποίηση ήταν πολύ πιο έντονη σαν μυρωδιά από το Lemon Strawberyy της After-8 απευθείας από το μπουκαλάκι του αρώματος, εντελώς ψόφιο σαν μυρωδιά, φαντάσου τώρα το τελικό αποτέλεσμα από το υγρό που έφτιαξα με μόλις 11% δυναμοποίηση... :flipout:

Παναγιώτη το lemon strawberry έχει ως βάση την φράουλα και δόσεις λεμονιού, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα άρωμα που σαν βάση έχει το λεμόνι, καμία σχέση.

Ασχετο, ρε παιδιά!και εγώ πίνω τσίπουρο, αλήθεια λέω! :flipout: