E - smoke...

Όταν κάνουν τα τελωνεία τη δουλειά τους να δω από που θα ψωνίζετε

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δράκουλα απλά δεν υπάρχεις.......
:flipout:
Ένα ένα τους πίνεις το αίμα;
Το πιο κουφό είναι το peach που μόνο peach δεν έχει μέσα.
Είναι συνδιασμός φράουλας, μπανάνας και guava

Στέλιο και εγώ μαζί σου.
Αν μου εξηγήσεις πως από 12 τα 100ml + άλλα 10 η φορολογία, μας κάνει 45 .
Εκεί λοιπόν τα μαγαζιά έπρεπε να στηρίξουν την ατμιστική κοινότητα και όχι να αυξήσουν το κέρδος τους

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω, όσο μπορώ, υπήρχε η κατάσταση μηχανή συσκευασίας, μπουκάλι 100ml , κούτα, έτοιμο....
Τώρα, μηχανή συσκευασίας, μπουκάλι 10ml, υπάλληλος-οι να βάλει τα μπουκαλάκια σε κουτιά, να προσθέσει manual, να τα βάλει σε κουτί των 10 ΤΕΜ. και μετά κούτα....
Αν λοιπόν προσθέσεις στη διαδικασία τις επιπλέον συσκευασίες, τις επιπλέον ώρες εργασίας (περισσότερους υπαλλήλους), τα 12.4 του φόρου (έχει και ΦΠΑ ο φόρος), έχεις μία ιδέα.
Ας μη συγκρίνουμε τιμές σε χώρες χωρίς φορολογία με χώρες με αυτήν, δυστυχώς και ειδικά με την Ελλάδα που οι φόροι είναι τεράστιοι γενικά.....

Για να δικαιολογηθεί η αυξηση πως τα 10 ευρω εγιναν 45 και μιλώντας μεταξυ αλλων και για αυξησει του εργατικού κόστους θα πρέπει μαλλον να τα υπολογίζεις με μισθους Κατάρ! Αλλιως με μεροκάματα 20 ευρω μαυρα σε υπόγειο που φυσικα δεν εχει δηλωθεί ως εδρα λιγο δυσκολο να βγει η εξίσωση!
Οσο για τον εξοπλισμό ειναι γνωστο ότι στην Ελλάδα προσπαθούν πουλώντας 3-4 μοντακια την μερα και αλλους τοσους Ατμοποιητες να βγάλουν τα εξοδα του μαγαζιού συν 30% κέρδος μετα την εφορία . Ενω θα μπορούσαν να πουλάνε τα τετραπλάσια με ενα χαμηλό κέρδος κερδίζοντας του καταναλωτές που ψωνίζουν καθημερινα εξοπλισμό στο 40% των ελληνικών τιμών.

Εσύ αληθεια για το κινέζικο τηλεφωνο της υπογραφής σου πλήρωσες τελωνείο ή το ζήτησες ως gift ή να αναγράψουν χαμηλή τιμη και μετα εκανες προσευχές να κοιμηθει ο τελώνης? Αν και φανταζομαι απο το σχολιο σου λογικα θα το πηγες πισω στο τελωνείο ζητώντας να πληρώσεις κανονικα τον ΦΠΑ και τα εκτελωνιστικα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται Νίκο. Μπορεί να προσφέρεσαι για να σου "θωπεύουν τον ποπό" τα ελληνικά καταστήματα, δικαίωμά σου.

Και να μην ξεχάσεις φυσικά, να ξαναψηφίσεις τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να σου πάνε τον ΕΦΚ στα υγρά στο ένα ευρώ ανά ml, τα μοντάκια να ξεκινάνε από το 150άρι, οι ατμοποιητές από τα 70-80 ευρώ κτλ., οι αντιστάσεις να φτάνουν ακόμα και στο δεκάρικο η μία!!! :flipout:

Την κεφαλή που ανέβασες την πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα στα 8,3 ευρώ, και όχι 10. Δηλαδή την πουλάει 6,7 ευρώ χωρίς φπα 24%.
6,7 ευρώ οταν το fastech την πουλάει 5$ την μία σε πακέτο των τριών.

Εσύ αυτή την διαφορά την βλέπεις χαοτική δηλαδή?για ένα προϊόν που κατασκευάζεται στην Κίνα?
Θα ήθελα πολύ να δω την αντίδραση σου όταν χτυπηθεί η δική σου δουλειά από φθηνότερες τιμές από συναδέλφους σου του εξωτερικού, και να δω ποια θα είναι η γνώμη σου όταν ο εκδοτικός οίκος που συνεργάζεσαι σου πει συγνώμη Παναγιώτη, στην Κίνα που δίνουν τιμή τρεις φορές κάτω στην δουλειά που κάνεις (ένα τυχαίο παράδειγμα φέρνω), να σε δω τότε όταν εμείς οι υπόλοιποι πούμε, να, ο Παναγιώτης αισχροκερδεί, τρεις φορές πάνω από το εξωτερικό οι τιμές του.

Γενικά υπάρχει η εντύπωση ότι οι Ελληνες μαγαζάτορες αισχροκερδούν, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο απλά πλανάται.
Τέσπα, ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του αντίληψη, απλά σε κάποιες περιπτώσεις να βλέπουμε το δάσος, και όχι τον θάμνο.

Για να δικαιολογηθεί η αυξηση πως τα 10 ευρω εγιναν 45 και μιλώντας μεταξυ αλλων και για αυξησει του εργατικού κόστους θα πρέπει μαλλον να τα υπολογίζεις με μισθους Κατάρ! Αλλιως με μεροκάματα 20 ευρω μαυρα σε υπόγειο που φυσικα δεν εχει δηλωθεί ως εδρα λιγο δυσκολο να βγει η εξίσωση!
Οσο για τον εξοπλισμό ειναι γνωστο ότι στην Ελλάδα προσπαθούν πουλώντας 3-4 μοντακια την μερα και αλλους τοσους Ατμοποιητες να βγάλουν τα εξοδα του μαγαζιού συν 30% κέρδος μετα την εφορία . Ενω θα μπορούσαν να πουλάνε τα τετραπλάσια με ενα χαμηλό κέρδος κερδίζοντας του καταναλωτές που ψωνίζουν καθημερινα εξοπλισμό στο 40% των ελληνικών τιμών.

Βαθιά νυχτωμένος είσαι φιλαράκι. Είχες ποτέ σου μαγαζί (οτιδήποτε) ή απλά υποθέτεις?

Εσύ αληθεια για το κινέζικο τηλεφωνο της υπογραφής σου πλήρωσες τελωνείο ή το ζήτησες ως gift ή να αναγράψουν χαμηλή τιμη και μετα εκανες προσευχές να κοιμηθει ο τελώνης? Αν και φανταζομαι απο το σχολιο σου λογικα θα το πηγες πισω στο τελωνείο ζητώντας να πληρώσεις κανονικα τον ΦΠΑ και τα εκτελωνιστικα
Το πήρα μεταχειρισμένο οπότε δεν έχω απάντηση, αλλά έχω για τα υπόλοιπα, με τις προβλέψεις του νόμου, δεν μπορείς πια να κάνεις συσκευασία σε υπόγειο και όσοι κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες γρήγορα, λεφτά είναι αυτά και δεν θα τα αφήσουν να ξεφύγουν. Οι έλεγχοι που γίνονται στις εταιρείες κατασκευής υγρών όσο και στους εισαγωγείς είναι αυστηρότατοι και το ξέρω πολύ καλά.
Τώρα για τις τιμές στα μοντάκια, η τιμή των κινεζομάγαζων είναι χωρίς ελληνικούς φόρους, έξοδα εκτελονισμού κλπ, για κάτσε πρόσθεσε όλα αυτά μαζί με ένα (πολύ μικρό) κέρδος και μάντεψε.... βρήκες την τιμή σε ελληνικό κατάστημα!

Aς πάρουμε ένα παράδειγμα να δούμε τι πληρώνουμε σε ένα Ελληνικό κατάστημα
Ενα απο τα πιο γνωστά σετάκια, το evic basic, πωλείται στο fasttech 40$ (https://www.fasttech.com/products/0/10014483/5903203-authentic-joyetech-evic-basic-60w-1500mah-tc-vw)

Ενώ στην Ελλάδα 50 ευρώ (http://www.guaranty.gr/product/1009315/joyetech-evic-basic-with-cubis-pro-mini-silver.html)

Δηλαδή ο κινέζος πουλάει στα 36 ευρώ και ο Ελληνας στα 50. Πάμε να δούμε λιγάκι πιο αναλυτικά. 50-24% φπα = 40 ευρώ. Αυτομάτως η διαφορά πήγε στα μόλις 4 ευρώ.
Ας υποθέσουμε ότι το μοντάκι έχει χονδρική και για τους δυο (δεν ισχύει βέβαια κάτι τέτοιο, ο κινέζος το αγοράζει πολύ φθηνότερα μιας και κατασκευάζεται εκεί) στα 20 ευρώ. Από τα 20 ευρώ κέρδος του Ελληνα αφαίρεσε 52% φόρο και εφκα, αμέσως το κέρδος του περιορίζεται στα 10 ευρώ, αφαίρεσε και 5 ευρώ μεταφορικά και εκτελωνισμό πάμε στα 5 ευρώ κέρδος.
Με άλλα λόγια το Ελληνικό μαγαζί πάει για κέρδος 5 ευρώ σε ένα μοντάκι των 50 ευρώ. Δηλαδή 10%. Με αυτό το κέρδος των 5 ευρώ πρέπει να πληρώσει ΔΕΗ, υπαλλήλους, λογιστές, ενοίκια, κ.τ.λ, α να δώσει και γάλα στο παιδί του και να ξοδέψει και μερικά στην δική μας επιχείρηση ώστε να μην πεινάσουμε και εμείς. Πόσο να περιορίσει το ποσοστό του ?να το κάνει 2?3%, πάλι πιο ακριβός θα είναι από τον κινέζο, πάλι θα ψωνίζουμε από Κίνα και πάλι θα τον κατηγορούμε για αισχροκέρδεια...

Εγω παλι οτι πηρα το pico mini & τον serpent mini εδωσα 40$ και απο εδω τα έβρισκα 80 ευρω! Φανταζομαι και αυτη η διαφορα εξηγειται με το φπα και κλπ κλπ.... Και πριν λιγες μερες πηρα το Joyetech eVic Primo Mini με 30ευρω και εδω εκείνες τις μερες το έβρισκες να ξεκινα απο 58 χωρις φυσικα τα μεταφορικά!

Και χθες παρήγγειλα ενα antilost key Bluetooth με 1.44 ευρω και εδω με τα βίας το βρηκα 5.95 ευρω μονο 4 φορες πανω!

Και τελος παλι χθες περασα απο την παρουσίαση και ρωτησα ποσο εχουν αυτο http://www.parousiasi.gr/?product=fatboy-lamzac-the-original-aqua-blue μου ειπαν 85! Μπήκα στον banggood ποσο βρηκα το αντίστοιχο? Φυσικα οχι το fat boy αλλα ολοι ξερουμε την ιδια δουλεια κανει! Με 12 ευρω!
https://www.banggood.com/IPRee-Outd...Bag-p-1151034.html?rmmds=home-right-flashDeal
Αστα φιλαρακι η αισχοκερδεια παει σύννεφο απλα αν τα βλεπεις ως μαγαζάτορας εθελοτυφλεις...

Last edited:
Σου εξήγησα αρκετά καλά πιστεύω πως δικαιολογείται η υψηλότερη τιμή στα Ελληνικά καταστήματα, η οποία σαφώς και δεν οφείλεται σε αισχροκέρδεια. Αν εσύ επιμένεις να υποστηρίζεις ΤΑ περι αισχροκέρδειας και ότι οι Ελληνες μαγαζάτορες πάνε να πλουτίσουν εις βάρος σου Ή ότι εσύ στέλνοντας τα χρήματα σου στο εξωτερικό κάνεις καλό στον εαυτό σου, είναι δικαίωμα σου, συνέχισε να το πιστεύεις αν για κάποιο λόγο σε βολεύει...
Δεν είμαι μαγαζάτορας, απλά μαθηματικά είναι τα πράγματα, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο...
Στο Ελληνικό μαγαζί δεν είναι ηλίθιοι να μην καταλαβαίνουν το αυτονόητο, ότι πιο χαμηλή τιμή θα έφερνε και περισσότερες πωλήσεις, αν πιστεύεις κάτι τέτοιο. Πιο χαμηλή τιμή σημαίνει ότι δεν θα βγάλουν τίποτα, θα μπούνε μέσα.

Απλα μην παρουσιάζεις παραδείγματα με διάφορες του 25% μεταξυ ελλαδας και Κίνας. Ο κανόνας ειναι η μιση τιμη και υπαρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που τα βρισκεις και στην τριπλή τιμη...

Και τελος παλι χθες περασα απο την παρουσίαση και ρωτησα ποσο εχουν αυτο http://www.parousiasi.gr/?product=fatboy-lamzac-the-original-aqua-blue μου ειπαν 85! Μπήκα στον banggood ποσο βρηκα το αντίστοιχο? Φυσικα οχι το fat boy αλλα ολοι ξερουμε την ιδια δουλεια κανει! Με 12 ευρω!
https://www.banggood.com/IPRee-Outd...Bag-p-1151034.html?rmmds=home-right-flashDeal
Αστα φιλαρακι η αισχοκερδεια παει σύννεφο απλα αν τα βλεπεις ως μαγαζάτορας εθελοτυφλεις...

Οταν θεωρείς ότι αισχροκερδεί ο Ελληνας μαγαζάτορας επειδή πουλάει το αυθεντικό Fatboy Lamzac στα 85 ευρώ όταν η κατασκευάστρια εταιρία το πουλάει στα 75 ευρώ ( https://shop.fatboy.com/gr/lamzac?gclid=CjwKEAjw1PPJBRDq9dGHivbXmhcSJAATZd_BPekUCGBx4Fuk4TDDs6R9fNh5_Wh1lpdhTUl4sS-ovBoCyiLw_wcB ) γιατί εσύ θεωρείς ότι θα έπρεπε για κάποιο δικό σου λόγο να πωλείται στην τιμή της κινέζικης απομίμησης που πήρες αφού κάνει την "ίδια δουλειά" όπως λες, τελειώνει εδώ η κουβέντα, είναι χάσιμο χρόνου να την συνεχίσουμε... -bye-

Παιδιά, πάμε παρακάτω, είναι ηλίου φαεινότερο ότι κανένας δεν πρόκειται να πείσει κανέναν, και ότι όλοι θα μείνουν αμετακίνητοι σε αυτό που ήδη πιστεύουν.

Δημοκρατία έχουμε, όσοι γουστάρουν αγοράζουν από Ελλάδα και όσοι πάλι δεν γουστάρουν, ψωνίζουν απέξω.

Εγώ απλά να υπενθυμίσω το εξής απλό: ένα νέο παιδί κάπου στην ηλικία των 20-25 χρονών που εργάζεται σε δουλειά του ποδαριού με μισθό κάπου στα 250-400 ευρώ, και που είναι ήδη εξαρτημένος καπνιστής, και ψάχνει πιθανώς να βρει ένα τρόπο να απεξαρτηθεί, ενώ υπό νορμάλ συνθήκες της αγοράς, πριν τους γραφικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλαδή, είχε σοβαρές πιθανότητες να το πετύχει με τη βοήθεια του η.τ., με τις σημερινές τιμές στα ελληνικά καταστήματα απλά δεν μπορεί να το κάνει. Τελεία και παύλα. Το να ατμίζει θα του κοστίζει περισσότερο από ότι να καπνίζει ή στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο.

Γιατί να μην ξεχνάμε φυσικά ότι σαν καπνιστής, μπορεί ανά πάσα στιγμή να στραφεί στην αγορά των λαθραίων τσιγάρων με τιμές στο μισό ή στο ένα τρίτο των κανονικών, με ότι πιθανές επιπλέον καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του θα έχει αυτό...

Ναι Παναγιώτη, το ίδιο ισχύει για τα πάντα, οδοντίατροι στα σκόπια, σκόρδα από Βιετνάμ, γλυκερίνη από Ισπανία, γραφίστες από Βουλγαρία, κ.τ.λ. Κανείς δεν είπε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να ψωνίζουμε αναλόγως τις ανάγκες ΤΑ ΠΑΝΤΑ από εξωτερικό, και ας βάλουν λουκέτο ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι ελληνικές επιχειρήσεις, δικαίωμα μας είναι. Το αν εσύ δεν βλέπεις καν οτι σκάβεις τον δικό σου λάκκο ψωνίζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το εξωτερικό, είναι πάλι δικαίωμα σου, κανείς δεν προσπαθεί να σε πείσει για το οτιδήποτε, την γνώμη μας λέμε εδώ.
Το να λέμε όμως ότι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ο άνθρωπος που πληρώνει για τα πάντα, στην κυριολεξία για τα πάντα, ακόμα και τους μισθούς των Δ.Υ, ο ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή, αισχροκερδεί, είναι κάτι άδικο και αναληθές, δεν είναι απλά άποψη.

Α και κάτι τελευταίο. Δεν είναι απαραίτητα ανάγκη να μένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας. Γιαυτό υπάρχει και ο διάλογος μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί κάποια στιγμή να ακούσεις κάτι που δεν ήξερες, κάτι που δεν υπολόγιζες βρε άνθρωπε σωστά και να αναθεωρήσεις την άποψη σου. Δεν είναι κακό. Η εγωιστική εμμονή όμως είναι.

Οταν θεωρείς ότι αισχροκερδεί ο Ελληνας μαγαζάτορας επειδή πουλάει το αυθεντικό Fatboy Lamzac στα 85 ευρώ όταν η κατασκευάστρια εταιρία το πουλάει στα 75 ευρώ ( https://shop.fatboy.com/gr/lamzac?gclid=CjwKEAjw1PPJBRDq9dGHivbXmhcSJAATZd_BPekUCGBx4Fuk4TDDs6R9fNh5_Wh1lpdhTUl4sS-ovBoCyiLw_wcB ) γιατί εσύ θεωρείς ότι θα έπρεπε για κάποιο δικό σου λόγο να πωλείται στην τιμή της κινέζικης απομίμησης που πήρες αφού κάνει την "ίδια δουλειά" όπως λες, τελειώνει εδώ η κουβέντα, είναι χάσιμο χρόνου να την συνεχίσουμε... -bye-

Ειπα εγω να πουλιέται στην ιδια τιμη? Ας κοστίζει 30-40 ευρω ενα συνθετικό πανί 2 μ ειναι που γεμίζει με... Αερα! αυτοι το πουλούν λες και εχει πούπουλα χήνας!
Υπάρχουν μαγαζια που δουλευουν με χαμηλό κέρδος ολοι τα γνωρίζουμε οπως υπαρχουν και μαγαζια που πουλούν προϊόντα εισαγωγής χαμηλότερα και απο τιμες Γερμανίας (στους προτζεκτορες που ειδικευεσαι ξέρεις οτι συμβαίνει αυτο) . Αυτοι πως τα καταφέρνουν?

Αλλα ειδικα στα γκάτζετ ατμισματος που ειναι το θεμα μας υπάρχει τρελο κέρδος γιατι γνωριζουν οτι απευθύνονται σε παρα πολυ λαϊκό κοσμο λογω καπνίσματος οι οποιοι δεν εχουν ολοι πρόσβαση σε αυτες αγορές ειτε γιατι δεν εχουν κάρτες ειτε γιατι δεν ξέρουν αγγλικα ειτε γιατι φοβουνται οτι θα τους φανε τα λεφτα οι κινέζοι . Σε ολους αυτους απευθύνονται γι αυτο και οι τιμες ειναι 100% πανω.

Το πήρα μεταχειρισμένο οπότε δεν έχω απάντηση

Και πάλι φίλε μου εκμεταλευτηκες ένα αφορολόγητο προϊόν που πήρε το ρίσκο και έφερε κάποιος άλλος σε τιμή χώμα 200 ευρώ και το αγόρασες στα 140! Αλλιώς θα έπρεπε να σκάσεις 250 για την ίδια περίπτωση. Οπότε ευτυχώς για εσένα που ο τελώνης έκλεισε τα μάτια!

Ειπα εγω να πουλιέται στην ιδια τιμη? Ας κοστίζει 30-40 ευρω ενα συνθετικό πανί 2 μ ειναι που γεμίζει με... Αερα! αυτοι το πουλούν λες και εχει πούπουλα χήνας!

Κάνεις κάποιου είδους black humor και δεν μπορώ να το πιάσω.
Θέλεις ένα προϊόν που η εταιρία που το κατασκευάζει (και δεν είναι Ελληνική καν) το πουλάει 75 ευρώ στο site της, να το πουλάει το ελληνικό μαγαζί 30-40 ευρώ για να μην θεωρείται αισχροκέρδεια από μέρους σου μιας και αυτό το προϊόν είναι απλά ένα συνθετικό πανί που γεμίζει αέρα.
Δηλαδή θέλεις να σου επιδοτεί το μισό ποσό από όσο κοστίζει πραγματικά το προϊόν το ελληνικό μαγαζί για να μην θεωρείς ότι αισχροκερδεί. Βρε συ, καταλαβαίνεις τι λες?

Last edited:
Αλλα ειδικα στα γκάτζετ ατμισματος που ειναι το θεμα μας υπάρχει τρελο κέρδος γιατι...

Βρε συ επιμένεις. Κάτσε και υπολόγισε τα μόνος σου, πάρε κομπιουτεράκι και ξεκίνα. Πάρε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό τσιγάρο από κίνα, βάλε μέσα εκτελωνισμό, φπα, φόρο 26%, εφκα 27%, λοιπά έξοδα (νοίκι, ρεύμα, υπάλληλος, κ.τ.λ) και βγάλε μια τιμή που μπορείς να το πουλάς με ελάχιστο κέρδος, εγώ σου λέω 5%. Κάντο και πες μου τι τιμή έβγαλες ότι πρέπει να πωλείται ένα μοντάκι των 50 ευρώ ας πούμε στην κίνα, γιατί εσύ απλά υποθέτεις, και υποθέτεις εντελώς λάθος...