E - smoke...

Για να έχει έλεγχο θερμοκρασίας χρειάζεται πολλά παραπάνω πραγματάκια από ότι δίνουν.
Στα mod που κυκλοφορούν υπάρχει έλεγχος, αλλά βασίζεται στο ότι στα μέταλλα που χρησιμοποιούν για αντιστάσεις αλλάζει η αντίσταση με την θερμοκρασία.

Υποτίθεται ότι ο καπνός που είναι μέσα, είναι ποτισμένος με προπυλενογλυκόλη.
Θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα, να διαβρέξουμε με προπυλενογλυκόλη ένα τζούφιο να δούμε αν θα ξαναδουλέψει. :P
Με διαβροχή υποτίθεται ότι δημιουργούνται τα αρώματα ΝΕΤ, που είναι πανάκριβα για άτμισμα.
Βέβαια, έχω δοκιμάσει NET και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πράγμα...

Δε διαφωνώ σε τίποτα παίδες, ούτε έχω διάθεση να το υποστηρίξω – ισα ισα για να το συζητήσουμε είμαι εδώ
Γενικά όπως είπα όσο περάν οι μέρες έχω την αίσθηση ότι δεν είναι και τόσο αγαθό
Χαχα φυσικά δεν είναι αλλά λεμέ τώρα
Σήμερα με ενοχλεί λίγο και ο λαιμός μου – μπορεί και τυχαία :D

Αν δε κάνω λάθος η αντίσταση είναι carbon, προφανώς ο έλεγχος δεν είναι στον 1 βαθμό C , αλλά σε δεκάδες.

Τα τζούφια νομίζω είναι λόγο τσιγάρου. Δεν έχει κάτσει καλά ο καπνός, δεν έχει συμπιεστεί καλά ή κάτι αντίστοιχο. Δομικό δηλαδή το θεωρώ, και αποτυχία του ‛τυλίγματος’

Για την πίσσα το ανέφερα και εγώ. Οι υπόλοιπες 1900 ουσίες από τις οποίες οι 90 περίπου (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αποδεδειγμένα καρκινογόνες, υπάρχουν αυτούσιες και στο iqos. Πως το ξέρω?Εκανα τεράστια έρευνα και χρησιμοποίησα και φίλο που εργάζεται στην εν λόγο καπνοβιομηχανία.
Π Ο Υ Θ Ε Ν Α, ούτε για πλάκα δεν αναφέρουν οτι λείπει έστω Μ Ι Α από αυτές τις ουσίες (ενώ έχουν γίνει ουκ ολίγες έρευνες και αναλύσεις για να βγει στην παραγωγή). Αν έστω έλειπε μία ουσία και μόνο, θα το διαλαλούσαν ολημερίς ως λιγότερο βλαβερό από το κανονικό τσιγάρο και θα μας κολλούσαν και τις αναλύσεις στα μούτρα ως το λιγότερο marketing πρακτική (ποιος καπνιστής δεν θα "ψάρωνε" σε κάτι ΛΙΓΟΤΕΡΟ βλαβερό??).
Δυστυχώς, σε κανένα σημείο, ούτε αφήνουν να εννοηθεί ότι το iqos είναι λιγότερο βλαβερό από το κανονικό τσιγάρο (οι μηνύσεις και ο διασυρμός παραμονεύουν βλέπεις..).
Είναι δυνατόν να βγάζεις ένα καινούργιο καπνιστικό ηλεκτρονικό προιόν και ΠΟΥΘΕΝΑ να μην αναφέρεις τι έχουν δείξει οι αναλύσεις και οι έρευνες που έχεις κάνει?Και όμως είναι. Δυστυχώς το iqos "βρωμάει" από χιλιόμετρα, και όσοι νομίζεται ότι καπνίζεται κάτι λιγότερο βλαβερό πλανάστε πλάνην οικτρά.

Δεν είμαι τόσο διαβασμένος, δεν ξέρω αυτές τις χιλιάδες ουσίες που αναφέρεις

Re: Απάντηση: E - smoke...

Η αδελφή μου καπνίζει iqos περίπου ένα χρόνο. Ο πνευμονολόγος που την παρακολουθεί, τη βρήκε φέτος σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι με τα κανονικά τσιγάρα.
Κι εκείνη μου λέει ότι ανασαίνει πιο εύκολα..
Το πρόβλημα με αυτό το iqos είναι ότι γυρίζεις πίσω στο κανονικό τσιγάρο για πλάκα. Ουσιαστικά παραμένεις καπνιστής. Και στη γεύση και στις κινήσεις.

ΤΝΧ for the feedback
10 μέρες τώρα δεν έχω καπνίσει τσιγάρο. Μετά από δεκαετίες.
Χθες έκανα δουλειές στο σπίτι, και μετά από δεκαετίες πέρασα 5ωρο χειρονακτικής εργασίας χωρίς τσιγάρο – και χωρίς iqos – κάτι είναι και αυτό
Σίγουρα σαν αριθμό τσιγαριλίκια κάνω λιγότερο από την πρώτη μέρα
Ευελπιστώ ότι είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση
Αλλά ανησυχώ κιόλας ότι μπορεί να κρύβονται χειρότερα χημικά

Δε διαφωνώ σε τίποτα παίδες, ούτε έχω διάθεση να το υποστηρίξω – ισα ισα για να το συζητήσουμε είμαι εδώ
Γενικά όπως είπα όσο περάν οι μέρες έχω την αίσθηση ότι δεν είναι και τόσο αγαθό

Αγαθό δεν είναι τίποτα.
Ούτε καν το ηλεκτρονικό.
Απλά το άτμισμα είναι ας πούμε το λιγότερο βλαβερό με αποδείξεις.
Το Iqos ας πούμε ότι είναι λιγότερο βλαβερό από το τσιγάρο (μάλλον).

Αν δε κάνω λάθος η αντίσταση είναι carbon, προφανώς ο έλεγχος δεν είναι στον 1 βαθμό C , αλλά σε δεκάδες.

Τα τζούφια νομίζω είναι λόγο τσιγάρου. Δεν έχει κάτσει καλά ο καπνός, δεν έχει συμπιεστεί καλά ή κάτι αντίστοιχο. Δομικό δηλαδή το θεωρώ, και αποτυχία του ‛τυλίγματος’

Ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο έλεγχος θερμοκρασίας που παίζει εδώ και πολύ καιρό στο άτμισμα, θεωρείται ημιτελής από πολλές εταιρίες.
Που τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα.

Να φτιάξουμε ένα στριφτό; :flipout:

ΤΝΧ for the feedback
Χθες έκανα δουλειές στο σπίτι, και μετά από δεκαετίες πέρασα 5ωρο χειρονακτικής εργασίας χωρίς τσιγάρο – και χωρίς iqos – κάτι είναι και αυτό

Αυτό είναι το βασικό!
Μόνο μην ξαναπέσεις στο τσιγάρο!
Αν σου έρθει η επιθυμία, πέρνα από το σπίτι να σου δώσω μία τζούρα κατοστάρας να κοιμηθείς για 2-3 μέρες. :flipout:

Για χειρότερα χημικά, δύσκολο. Το τσιγάρο έχει το high score. :p
Τα υπόλοιπα είναι μέσα στο μυαλό σου.

Μιχάλη ότι και να λες, προσωπικά το στριφτάκι μου μου λείπει πάαααααρα πολύ.
Βλέπω στην δουλειά να στρίβουν και να ανάβουν και δεν φαντάζεσαι πόσο ζηλεύω.
Άρα μάλλον δεν άνηκα στους καπνιστές, αλλά στα πρεζόνια..

υ.γ ο σκυλάκος μου σπάει τα νεύρα. έχει πολύ δύσκολο γέμισμα και πλέον έχω βήχα και
φλέματα (συγνώμη για την αηδία παιδιά)

Στριφτό για το iqos λέω βρε ζηλιάρη! :flipout:
Δεν μπορείς να πεις ότι ο σκυλάκος έχει δύσκολο γέμισμα...
Εγώ με 100άρι μπουκάλι τον γεμίζω.
Εννοείς ότι δεν ανοίγει εύκολα για να τον γεμίσεις;
Απλά μην τον σφίγγεις πάρα πολύ όταν τον κλείνεις.

Για βήχα κλπ, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το άτμισμα.
Απλά, ότι μας συμβαίνει το αποδίδουμε εκεί.
Πιο πιθανό βλέπω να καθαρίζει ο οργανισμός σου από το κωλοτσίγαρο και να αποβάλει την πίσσα.

Έχει πειραματιστεί κανείς με vaporizers σαν τα PAX 3 ?

Βρήκα να κουβεντιάζουν κάποιοι εδώ
http://fuckcombustion.com/threads/vaporizing-tobacco-not-e-cigs.29/page-7
Βάζουν καπνό στριφτού ή και πίπας , χαχα και καπνό από τσιγαριλίκι iqos

Γενικά από όσο βλέπω τα καλά vaporizers είναι ακριβά 200 ευρώ +
Και συνήθως έχουν πιο πονηρή χρήση
Αλλά κάποιοι προσπαθούν να βρουν και κάνα μείγμα καπνού

Που πα ρε Τζιμισκουλα με κατι συναγές με δυο τρια υλικά μονο ???? Εδώ ο μαγειρας θελει ενα καραβι υλικά!

Αρώματα, PG και VG.
Ακριβώς ότι χρησιμοποιείται και στο ΗΤ. :P
Μόνο που έχει και πολλάααααα άλλα πράγματα.
Για αυτό σου λέω να ξαναποτίσουμε ένα τσιγαράκι με pg/vg να δούμε τι θα γίνει!

Τα αρώματα που χρησιμοποιούμε για το άτμισμα είναι τα water soluble που χρησιμοποιούνται π.χ. και για τα παγωτά.
Μην νομίζεις ότι για τα παγωτά είναι από φυσική επεξεργασία δηλαδή...
Έτσι, μία καλή συνταγή όπως αυτή...
http://e-liquid-recipes.com/recipe/1351035/Banana tart
περιέχει ας πούμε την Banana Cream.
Η οποία, banana cream γίνεται από αυτές τις ουσίες
http://shop.perfumersapprentice.com/componentlist.aspx?sku_search=336281

9 χημικές ενώσεις (κατά μέσο όρο) επί 12 αρώματα (αυτή η συνταγή), το βάζουμε κάτω το γατάκι! :flipout:

Γενικά από όσο βλέπω τα καλά vaporizers είναι ακριβά 200 ευρώ +
Και συνήθως έχουν πιο πονηρή χρήση
Αλλά κάποιοι προσπαθούν να βρουν και κάνα μείγμα καπνού

Γιατί να παιδεύεσαι με αυτό το ματζαφλάρι αν τελικά χρησιμοποιήσεις υγρό NET;
Αυτό είναι για ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Και όλα τα πονηρά μπορείς να κάνεις επίσης... :p

Η αδελφή μου καπνίζει iqos περίπου ένα χρόνο. Ο πνευμονολόγος που την παρακολουθεί, τη βρήκε φέτος σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι με τα κανονικά τσιγάρα.
Κι εκείνη μου λέει ότι ανασαίνει πιο εύκολα..
Το πρόβλημα με αυτό το iqos είναι ότι γυρίζεις πίσω στο κανονικό τσιγάρο για πλάκα. Ουσιαστικά παραμένεις καπνιστής. Και στη γεύση και στις κινήσεις.

Ενδιαφέρον! Την παρακολουθεί πνευμονολόγος συχνά δηλαδή?έχει κάποια πάθηση που χρήζει συχνής ιατρικής παρακολούθησης ή απλά προληπτικά εξετάζεται?Τι ακριβώς διαπίστωσε ο πνευμονολόγος και διέγνωσε καλύτερη κατάσταση?Μπορείς να θέσεις μερικές λεπτομέρειες γιατί η γνώμη ενός γιατρού σίγουρα αποτελεί ενδιαφέρον θέμα.

ΤΝΧ for the feedback

Μπράβο!!Συνέχισε την προσπάθεια!Ολοι οσοι κόψαμε το τσιγάρο περάσαμε από αυτό το στάδιο. Το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση βαθιά μέσα σου.
ή σταματάω ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το κάπνισμα ή πεθαίνω από καρκίνο, η ενδιάμεση φάση "ζω μέχρι γεράματα καπνίζοντας" είναι σπάνια, κάτι σαν πρώτο αριθμό λαχείου, δύσκολα πιάνεις τον πρώτο αριθμό όπως γνωρίζεις.

Και ένα βιντεάκι που έχει κάνει μια κοπέλα (τυχαία έπεσα πάνω του) που κατά την άποψη μου πρέπει να το δούνε ΟΛΟΙ οι καπνιστές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Ενδιαφέρον! Την παρακολουθεί πνευμονολόγος συχνά δηλαδή?έχει κάποια πάθηση που χρήζει συχνής ιατρικής παρακολούθησης ή απλά προληπτικά εξετάζεται?Τι ακριβώς διαπίστωσε ο πνευμονολόγος και διέγνωσε καλύτερη κατάσταση?Μπορείς να θέσεις μερικές λεπτομέρειες γιατί η γνώμη ενός γιατρού σίγουρα αποτελεί ενδιαφέρον θέμα.
Παραπονιόταν για δύσπνοια χρόνια, αλλά δεν έδινε μεγάλη σημασία.
Όταν η μάνα μας διαγνώστηκε με ΧΑΠ άρχισε να βλέπει πνευμονολόγο μια φορά το χρόνο (σπειρομέτρηση, μέτρηση οξυγόνου με οξύμετρο, κλπ) προληπτικά. Αυτό ξεκίνησε το 2012. Υπάρχουν δηλαδή αρκετές μετρήσεις & εξετάσεις σε βάθος μερικών χρόνων.
Εδώ και ένα χρόνο είναι μόνο με iqos + τα δύο απαραίτητα τσιγάρα της ημέρα.
Ο γιατρός τη ρώτησε αν έχει κόψει τελείως το κάπνισμα. Αυτό έδειχναν οι εξετάσεις του 2017.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Παραπονιόταν για δύσπνοια χρόνια, αλλά δεν έδινε μεγάλη σημασία.
Όταν η μάνα μας διαγνώστηκε με ΧΑΠ άρχισε να βλέπει πνευμονολόγο μια φορά το χρόνο (σπειρομέτρηση, μέτρηση οξυγόνου με οξύμετρο, κλπ) προληπτικά. Αυτό ξεκίνησε το 2012. Υπάρχουν δηλαδή αρκετές μετρήσεις & εξετάσεις σε βάθος μερικών χρόνων.
Εδώ και ένα χρόνο είναι μόνο με iqos + τα δύο απαραίτητα τσιγάρα της ημέρα.
Ο γιατρός τη ρώτησε αν έχει κόψει τελείως το κάπνισμα. Αυτό έδειχναν οι εξετάσεις του 2017.

Σου είναι εύκολο να ρωτήσεις νούμερα μετρήσεων της σπιρομέτρησης?Είμαι πολύ περίεργος.
Εγώ προσωπικά θα πρότεινα (με όλο το θάρρος φυσικά) να πάρει την γνώμη και άλλου πνευμονολόγου η αδερφή σου γιατί η ερώτηση πνευμονολόγου γιατρού αν έχει κόψει τελείως το κάπνισμα είναι τουλάχιστον για γέλια. Ακόμα και αν η αδερφή σου είχε κόψει μαχαίρι το κάπνισμα για έναν χρόνο και δεν έκανε ΟΥΤΕ iqos η βελτίωση στη σπιρομέτρηση (που είναι και η βασική εξέταση στους καπνιστές) δεν θα ξεπερνούσε το 10-15% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Φαντάσου ότι η αδερφή σου κάπνιζε κιόλας (iqos, δεν έχει σημασία, καπνό έβαζε μέσα στους πνεύμονες) αντε να είχε μία βελτίωση της τάξεως 5% (μήπως λέω και πολύ). Αυτό ο πνευμονολόγος της το μετέφρασε ως "κομμένο κάπνισμα" και πολλοί καλύτερο αποτέλεσμα?
Μόνο με τα νούμερα της σπιρομέτρησης μπορούμε να δούμε τι ακριβώς είδε ο γιατρός, αν μπορείς να τα αναρτήσεις εδώ θα ήταν το ιδανικό γιατί αυτά που λέει δεν συμβαδίζουν με τίποτα ακόμα και με οριστική διακοπή του τσιγάρου για έναν χρόνο.
Βέβαια παίζει και το σενάριο η αδερφή σου να έχει αλλάξει τρόπο ζωής παράλληλα και να κάνει αεροβική γυμναστική, κολύμπι,ποδήλατο κ.τ.λ και όντως να βελτίωσε αρκετά την σπιρομέτρηση της ακόμα και αν συνέχιζε να κάπνιζε. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Σου είναι εύκολο να ρωτήσεις νούμερα μετρήσεων της σπιρομέτρησης?Είμαι πολύ περίεργος.
Εγώ προσωπικά θα πρότεινα (με όλο το θάρρος φυσικά) να πάρει την γνώμη και άλλου πνευμονολόγου η αδερφή σου γιατί η ερώτηση πνευμονολόγου γιατρού αν έχει κόψει τελείως το κάπνισμα είναι τουλάχιστον για γέλια. Ακόμα και αν η αδερφή σου είχε κόψει μαχαίρι το κάπνισμα για έναν χρόνο και δεν έκανε ΟΥΤΕ iqos η βελτίωση στη σπιρομέτρηση (που είναι και η βασική εξέταση στους καπνιστές) δεν θα ξεπερνούσε το 10-15% στην καλύτερη των περιπτώσεων. Φαντάσου ότι η αδερφή σου κάπνιζε κιόλας (iqos, δεν έχει σημασία, καπνό έβαζε μέσα στους πνεύμονες) αντε να είχε μία βελτίωση της τάξεως 5% (μήπως λέω και πολύ). Αυτό ο πνευμονολόγος της το μετέφρασε ως "κομμένο κάπνισμα" και πολλοί καλύτερο αποτέλεσμα?
Μόνο με τα νούμερα της σπιρομέτρησης μπορούμε να δούμε τι ακριβώς είδε ο γιατρός, αν μπορείς να τα αναρτήσεις εδώ θα ήταν το ιδανικό γιατί αυτά που λέει δεν συμβαδίζουν με τίποτα ακόμα και με οριστική διακοπή του τσιγάρου για έναν χρόνο.
Βέβαια παίζει και το σενάριο η αδερφή σου να έχει αλλάξει τρόπο ζωής παράλληλα και να κάνει αεροβική γυμναστική, κολύμπι,ποδήλατο κ.τ.λ και όντως να βελτίωσε αρκετά την σπιρομέτρηση της ακόμα και αν συνέχιζε να κάπνιζε. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ...
Ο πνευμονολόγος της αδελφής μου θεωρείται από τους καλύτερους του Πειραιά, ξέρει τι λέει κι έχουμε αρκετή εμπειρία (δυστυχώς) από πνευμονολόγους.
Τη ρώτησε αν έκοψε το κάπνισμα, επειδή στις μετρήσεις είδε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες.
Όντως η αδελφή μου ακολουθεί ένα Pattern πολύ κοινό σε όσους προσπαθούν να κόψουν το κ@λ@τσιγάρο. Ξεκινούν ταυτόχρονα και κάποιου είδους αεροβική δραστηριότητα. Στη περίπτωση της, ξεκίνησε περπάτημα 1 ώρα την ημέρα.
Το ένα φέρνει το άλλο σε αυτή τη ζωή. Δεν μπορούσε να περπατήσει πάνω από 20 λεπτά, γιατί ξέμενε από ανάσες. Σταματώντας το κανονικό τσιγάρο, τα 20 λεπτά έγινα 30 λεπτά, δυναμώνει όλο το αναπνευστικό και η καρδιά, τα 30' γίνονται 40' κοκ.
Το παν είναι να κάνεις το πρώτο βήμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω τις εξετάσεις της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Ο πνευμονολόγος της αδελφής μου θεωρείται από τους καλύτερους του Πειραιά, ξέρει τι λέει κι έχουμε αρκετή εμπειρία (δυστυχώς) από πνευμονολόγους.
Τη ρώτησε αν έκοψε το κάπνισμα, επειδή στις μετρήσεις είδε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες.
Όντως η αδελφή μου ακολουθεί ένα Pattern πολύ κοινό σε όσους προσπαθούν να κόψουν το κ@λ@τσιγάρο. Ξεκινούν ταυτόχρονα και κάποιου είδους αεροβική δραστηριότητα. Στη περίπτωση της, ξεκίνησε περπάτημα 1 ώρα την ημέρα.
Το ένα φέρνει το άλλο σε αυτή τη ζωή. Δεν μπορούσε να περπατήσει πάνω από 20 λεπτά, γιατί ξέμενε από ανάσες. Σταματώντας το κανονικό τσιγάρο, τα 20 λεπτά έγινα 30 λεπτά, δυναμώνει όλο το αναπνευστικό και η καρδιά, τα 30' γίνονται 40' κοκ.
Το παν είναι να κάνεις το πρώτο βήμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω τις εξετάσεις της.

Αυτό είναι ότι καλύτερο. Ακόμα και το περπάτημα είναι σύμμαχος ισχυρός για καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων. Εύχομαι ολόψυχα να νικήσει αυτή την κάκιστη συνήθεια η αδερφή σου και να απελευθερωθεί. Εστω το ότι έκοψε το κανονικό τσιγάρο και πήγε σε κάτι εναλλακτικό για αρχή δείχνει οτι το παλεύει (η δική μου αδερφή π.χ ούτε να ακούσει για εναλλακτικούς τρόπους, εγώ ΔΕΝ θέλω να το κόψω λέει, και δεν μπορεί να ανασάνει λέμε...) και προσπαθεί. Οταν νιώσει δυνατή θα πρότεινα να δοκιμάσει και το ΗΤ που εκεί πλέον θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα διακοπής του καπνίσματος.

Ευχσριστώ.
Νομίζω ότι στο iqos είναι πιο εύκολη η μετάβαση από το κανονικό τσιγάρο. Εκεί είναι όμως και ο κίνδυνος. Ξαναγυρνας εύκολα πίσω.. Κρατάει όλη τη μηχανική της εξάρτησης (κινήσεις, βρώμα, γεύση).

τι iqos είναι σίγουρα ευκολότερη μετάβαση μιας και συνεχίζεις να καπνίζεις, το ΗΤ σου δίνει ατμό, καμία σχέση σαν αίσθηση στους πνεύμονες. Αν σταθεροποιηθεί στο iqos και σταματήσει εντελώς αναπτήρες, τασάκια και στάχτες, τότε μπορεί να κάνει το βήμα προς τον ατμό που είναι αισθητά πιο ακίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση μέσα μας είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας.

Ημουν "δυνατός" καπνιστής. Και μάλιστα, κάπνιζα μια ζωή άφιλτρα - πρώτα Ασσος σκέτος και μετά στριφτά. Υπηρεασμένος αποκλειστικά απο ποστς συμφορουμητών εδώ (τους οποίους έχω ευχαριστήσει δημοσίως - και το ξανακάνω και τώρα), απο την άνοιξη του 2014 ατμίζω απο την πρώτη μέρα με diy υγρά και επισκευάσιμα τανκς. Μερικές ώρες πριν τα παραλάβω, δεν είχα ιδέα πως να τα χειριστώ - παρα μόνο ότι είχα διαβάσει και είχα δει στο youtube. Η ιδέα ήταν να δω τι παίζει, πως αντιδρά ο οργανισμός και να έχω μια εναλλακτική σε μέρη όπου δεν θα μπορούσα να καπνίσω κανονικό τσιγάρο. Ε, λοιπόν απλά, απο την πρώτη μέρα δεν ξανακάπνισα. Δεν έκανα καμμία προσπάθεια, δεν είδα είχα το παραμικρό στερητικό... και τα υπόλοιπα είναι πια για μένα ιστορία. Τις πρώτες μέρες ασυναίσθητα έψαχνα ακόμα για αναπτήρα και για τασάκι και μετά γελούσα με τον εαυτό μου.
Θεωρω κλειδί το να ξεκινήσει κανείς με δυνατή νικοτίνη ώστε να μην έχει στερητικά, λίγο άρωμα ώστε να μην λιγωθεί ή δυσανασχετίσει (τα πρώτα λεπτά είναι ψυχολογικά κρίσιμα), καλό κι απροβλημάτιστο μηχάνημα και ατμοποιητή (στην περίπτωσή μου 18άρα νικοτίνη, iStick 50w και subtank mini). Aργότερα μπορεί να αρχίσει να παίζει...

εντιτ

το istick50 το χρησιμοποιώ ακόμα (μαζί με τα άλλα που αγόρασα έκτοτε). Εχει φάει πάνω απο 1000 φορτίσεις και δουλεύει ακόμα άψογα. Μόνο το αλουμινένιο περίβλημα, στα σημεία επαφής με τα δάκτυλα έχει αρχίσει να γκριζάρει...:)

Last edited:
Ναι αλλά μην ξεχνάτε, το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, οτι ακόμα και με το ηλεκτρονικό η κίνηση για πιπίλα και η έννοια της τζούρας δεδομένου οτι δεν είσαι απεξαρτημένος απο την νικοτίνη, παραμένει εκεί.

Η μαγκιά είναι να μην ασχολείσαι ούτε με το ένα ούτε με το άλλο.
Εκεί πραγματικά μπορείς να πεις οτι απαλάχθηκες κι έσωσες τον εαυτό σου.
Με το η/τ δεν παύεις να είσαι μιας διαφορετικής μορφής junkie.

2 χρόνια έκλεισα και 'γω Νίκο, στα 10 παίζω μέσα στη μέρα. 6ρης μεν ακόμα, αλλά, έχω δει και κάποια καλά. Π.χ. αυτόν τον καιρό που κάνω εξωτερικές δουλειές, επιλέγω να μην το παίρνω μαζί μου. 3-4 ώρες χωρίς τζούρα, κανένα πρόβλημα. Μέσα στο σπίτι όμως είμαι πάφα πούφα. Θέλω να το προσπαθήσω να το δουλεύω σαν τσιγάρο, δηλαδή να τραβάω τζούρα μόνο όταν νιώθω ότι θέλω, όχι πιπίλα όπως τώρα. Θα δούμε.

Aν η επιθυμία σου είναι να το ελαττώσεις/κόψεις, πάρ' το ανάποδα: πάφα-πούφα έξω και στο σπίτι νηστεία...