E - smoke...

Ναι αλλά μην ξεχνάτε, το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, οτι ακόμα και με το ηλεκτρονικό η κίνηση για πιπίλα και η έννοια της τζούρας δεδομένου οτι δεν είσαι απεξαρτημένος απο την νικοτίνη, παραμένει εκεί.

Η μαγκιά είναι να μην ασχολείσαι ούτε με το ένα ούτε με το άλλο.
Εκεί πραγματικά μπορείς να πεις οτι απαλάχθηκες κι έσωσες τον εαυτό σου.
Με το η/τ δεν παύεις να είσαι μιας διαφορετικής μορφής junkie.

Nαί, το έχουμε όντως ξανασυζητήσει. Είναι δύο διαφορετικοί εθισμοί - ο ένας είναι ο εθισμός στην νικοτίνη και ο άλλος η συμπεριφορά και οι μηχανικές κινήσεις του καπνιστή/ατμιστή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Aν η επιθυμία σου είναι να το ελαττώσεις/κόψεις, πάρ' το ανάποδα: πάφα-πούφα έξω και στο σπίτι νηστεία...

Το ξέρω Τζον και έχεις δίκιο, όμως, τα περισσότερα από τα τσιγάρα που καπνίζουν οι καπνιστές είναι τα κοροϊδίστικα μέσα στο σπίτι. Κυρίως από νευρικότητα και συνήθεια και όχι γιατί ζητάει ο οργανισμός τους τη νικοτίνη. Αυτή η συνήθεια σε ακολουθεί τις περισσότερες φορές και με το Η.Τ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Το ξέρω Τζον και έχεις δίκιο, όμως, τα περισσότερα από τα τσιγάρα που καπνίζουν οι καπνιστές είναι τα κοροϊδίστικα μέσα στο σπίτι. Κυρίως από νευρικότητα και συνήθεια και όχι γιατί ζητάει ο οργανισμός τους τη νικοτίνη. Αυτή η συνήθεια σε ακολουθεί τις περισσότερες φορές και με το Η.Τ.

Εμ, το πρώτο βήμα για να πας για κόψιμο είναι αυτό όμως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Aν η επιθυμία σου είναι να το ελαττώσεις/κόψεις, πάρ' το ανάποδα: πάφα-πούφα έξω και στο σπίτι νηστεία...

Αντε βρε, μην του δινεις σημασια.
Αυτα τα λεει γιατι δεν θελει ουτε ατμιστες στο σαλονι του και καθε φορα που παμε, μας βγαζει με τα Η.Τ. στο μπαλκονι του. :laugh:

Καλά, εδώ που τα λέμε, εσείς δεν έχετε ηλεκτρονικό τσιγάρο!
Που στη δεύτερη τζούρα θέλεις προβολείς ομίχλης...

Μιχάλη επανέρχομαι για το θέμα του σκυλάκου.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Δεν μπορώ να τον κάνω κουμάντο.
Σφίγγει, χωρίς να το σφίγγω ίσα ίσα που τον τερματίζω, και μετά δεν ανοίγει με την καμία.
Χώρια που το ανάποδο γέμισμα που έχει δεν είναι βολικό.
Αλλά ακόμα κι αν αυτό είναι κάτι με το οποίο μαθαίνεις να ζεις, το ότι σφίγγει και δεν ανοίγει δεν Ξεπερνιέται.
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Όταν θέλεις να το ανοίξεις να μην είναι ζεστό Δημήτρη.
Και μη γελάσει κάνεις, γι αυτό.
Κράτα το σπείρωμα από κάτω και ξεβιδωσε.

Όπως και να έχει πάντως είναι ένα θέμα το άνοιγμά του.
Εγώ πάντως έχω βρει το κουμπί του και τα καταφέρνω.

*Βασικό ότι ΔΕΝ σφιγγουμε απλά βιδωνουμε έως το τέρμα

Αυτό που λες το έχω δοκιμάσει, δεν έχει διαφορά ζεστό κρύο, τουλάχιστον σε εμένα.
Και δεν σφίγγω σε καμία περιπτωση αλλά πάλι έχω θέμα .

Το άνοιγμά του είναι όντως σπασ@ρχιδικο. Θα πρέπει να βρεις εμπειρικά το πόσο θα πρέπει να σφίξεις. Από τη στιγμή που θα το βρεις θα τελειώσουν και τα βάσανά σου.

Βασικά
1) Πρέπει να τον αφήσεις να κρυώσει η βάση του για να συσταλεί (ή να τον βάλεις για λίγο ψυγείο/κατάψυξη)
2) Να μην τον σφίγγεις σαν να μην υπάρχει αύριο.
3) Κάτι που ξεχνάνε πολλοί, πριν τον σφίξεις, ειδικά αν είναι φρεσκοπλυμένος, να στάξεις μία σταγόνα υγρό στα σπειρώματα.
Σκέψου ότι ο SXK έχει πιο δύσκολο ξεβίδωμα. :p

Ίσως το μόνο λάθος που έκανα είναι να καθαρίζω καλά τα σπειρώματα όταν τον γεμίζω για να μην έχει υγρό και μαζεύει βρωμιά ...
Κατα τ' άλλα, ψυγεία κλπ δεν παίζουν γιατί όταν έρθει η ώρα για γέμισμα με πιάνει το στερητικό και πρέπει να γεμίσω και να ρουφήξω αμέσως.

Θα δοκιμάσω μέσα στην ημέρα όταν χρειαστεί να τον ξαναγεμίσω και θα επανέλθω.

Κάτι ακόμα,
στους επισκευάσιμους παίζουμε με τα watt αναλόγως των ohm όπως κάνουμε και στους κανονικούς ατμοποιητές ή παίζουμε κατα βούληση αρκεί να μην έχουμε γεύση καμμένου ?
Ρωτάω γιατί η αντίσταση που έκανα είναι στα 0,64Ω και παίζω απο 18 έως 24 watt.
Το πρόβλημα μου είναι οτι, και δεν ξέρω αν φταίει ο σκυλάκος γι αυτό, κατα την διάρκεια της ημέρας θα μου έρθει υγρό στο στόμα γιατί στην βάση του επιστόμιου μαζεύει λίγο υγρό και πρέπει 2-3 φορές την μέρα να βγάζω το επιστόμιο και να σκουπίζω την βάση.
Επίσης, μερικές φορές η τζούρα μου φέρνει βήχα.
Αν υποτεθεί οτι πρέπει να κατέβω σε watt, δεν θα μου έρχεται περισσότερο υγρό στο στόμα?
Τι χάνω στην εξίσωση?
Στα υπόψιν οτι αυτήν την φορά - είναι η δεύτερη που φτιάχνω έτσι κι αλλιώς - η αντίσταση που έφτιαξα ήταν πολύ προσεγμένη σε σχέση με την πρώτη(ο Μιχάλης ακόμα γελάει) όμως για έναν περίεργο λόγο υπάρχει το πρόβλημα με τον βήχα.
Το οποίο θέμα με τον βήχα όλως παραδόξως δεν το είχα όταν έφτιαξα την πρώτη αντίσταση την οποία όταν μετά απο μια εβδομάδα άλλαξα, διαπίστωσα οτι είχα βάλει τόσο πολύ βαμβάκι που μέσα στο σπείρωμα της αντίστασης ήταν σχεδόν στεγνό. :SFGSFGSF::slapface:

Υγρό στο στόμα σου έρχεται για δύο λόγους:

1. Πιθανώς έχεις υπετροφοδοσία. Φρόντισε να έχεις κοντά σχετικά βαμβάκια χωρίς μεγάλη περίσσια από κάτω
2. H γνώμη μου είναι ότι ο συγκεκριμένος ατμοποιητής είναι για λιγότερα watt. Προσωπικά παίζω μαξ 18 ενώ η συνήθης ρύθμιση είναι τα 16. Σε υψηλές ισχείς αν έχεις μια μικρή υπετροφοδοσία, το πιτσίλισμα μπορεί να γίνει εντονότερο.

Τέλος επειδη ο συγκεκριμένος ατμοποιητής είναι ο βασικός μου (και ο μόνος μου) από τον Απρίλη, η συμβουλή μου για το σφίξιμο είναι:

1. Όπως σου ξανάπα, να βρείς το πόσο θα πρέπει να τον σφίγγεις. Αυτό είναι εμπειρικό, πάντως δε θέλει πολύ.
2. Να πάρεις ένα μικρό πετσί. Εμένα μου το έχουν χαρίσει και είναι σε μορφή μπρελόκ (παλιά πουλούσαν τα ατμομάγαζα). Τις ελάχιστες φορές που μουλαρώνει και δεν ανοίγει επειδη έχω σφίξει ασυναίσθητα πολύ, εγώ χρησιμοποιώ αυτό.

Στο σπίτι την παλεύω με βρεγμένο wettex.
Προχθές στην ταβέρνα στην παραγγελία εκτός των άλλων έγραψε και πένσα που του ζήτησα γιατί δεν άνοιγε με την καμία.
Έχει εξήγηση ομως σύμφωνα με αυτά που λέτε για τις θερμοκρασίες γιατί στην ταβέρνα έφτασα απευθείας μετά από διαδρομή όπου επέστρεφα από Θεσσαλονίκη και μέσα στο αμάξι υπήρχε νέφος.

Άρα, ασχέτως των ohm, πρέπει απαραιτήτως να παίζουμε σε χαμηλά watt?

Υγ αυτήν την φορά η αλήθεια είναι ότι στο βαμβάκι έμεινε λίγη παραπανίσια χαίτη.

Σημασία δεν έχουν τόσο τα Ohm όσο η διάμετρος του σύρματος. Ένα λεπτό σύρμα απαιτεί λιγότερη ισχύ για να πυρώσει σε σχέση με ένα πιο χοντρό. Οπότε στη θέση σου θα κοιτούσα τον παράγοντα αυτό.

Εγώ πχ. παίζω με kanthal 0.35mm.

Κάτι τελευταίο. Αν δεις και δε σου κάθεται καλά και χρειάζεσαι πένσες και λοιπά ματζούνια για να τον δουλέψεις, μην τον χρησιμοποιείς! Το άτμισμα οφείλει να είναι εύκολο και πρακτικό.

Μα γι αυτό σας έχω ζαλίσει τον έρωτα τις τελευταίες μέρες γιατί δεν γίνεται να ασχολούμαι με πένσες κλπ κλπ
Τώρα τον έβαλα στα 16watt να τον δοκιμάσω.
Έβαλα και λίγο υγρό στα σπειρώματα τα οποία σκούπιζα ανελειπώς πριν σφίξω κι ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πάντως είναι πολύ ωραίος στην γεύση που δίνει.
Και ένα απο τα ατού του είναι οτι δεν έχει καθόλου διαρροές.
Αν γέμιζε κι απο πάνω θα ήταν απλά κορυφαίος.

Τον έχει δοκιμάσει κανείς σε ss?

Aυτό της Ατμόσφαιρας, βλέπω έχει ένα πλαστικό στο κέντρο που δεν σε αφήνει να πιέσεις όσο θέλεις, με αποτέλεσμα να γλυστράει και να μην ξεσφίγγει ατμοποιητές κάποιων μικρότερων διαστάσεων. Και τα έχουν και 6Ε το ένα, οι μπαγάσηδες. Σε κάθε περίπτωση, το πλαστικό υλικό του σφιγγτήρα δεν θα γδάρει το μέταλλο ή το γυαλί του ατμοποιητή. Εχω πάρει μιά 3άδα απο το λινκ που έβαλα, να βρίσκονται... Αν σπάσουν ή φαγωθούν τα δοντάκια θα πάρω καινούργια... :)

εντιτ

κι όπως δεν έχουν κάποιο κόστος, αν δεν βολεύει σε κάποιους ατμοποιητές, τρως λίγο το πλαστικό όπου χρειάζεται για να δώσει αέρα να πιέσεις...

Last edited: