E - smoke...

Ναι. Και τα Watt 14 -16. Εκει λογικά δεν πρέπει να φτύνει. Και το βαμβάκι να μην ακουμπάει στη βάση της δεξαμενής, μια σταγόνα ψηλότερα περίπου.
Πρέπει να πάρεις και κανα σύρμα ακόμα. 0,35 - 0,40. Για kanthal λένε τόση ωρα, έτσι;

Αν θέλεις να παίζεις από 1.5 Ohm και πάνω θα πας σε 2άρι πυρήνα, μη σου πω και 1.5. Δεν ειναι δυνατόν να εχεις σωστή ατμοποίηση έτσι όπως το φτιάχνεις.
Και δεν ειναι και η δουλειά του Hastur να παίζει έτσι εδω που τα λέμε. Νομίζω ότι ο χαρακτήρας του Hastur δεν ειναι αυτός που θα δώσει την τζούρα που θέλεις, και προσπαθώντας να την πετύχεις θα βρίσκεις πολλά ανάποδα.
O Doggy σπέρνει με δυάρι πυρήνα, αν τον θέλεις σφιχτό μείωσε τον αέρα.
Κανε μια δοκιμη και θα πειστείς.

Διαφωτιστικότατος.
Πάντα είχα απορία πως ματσάρονται οι πυρήνες με το τελικό αποτέλεσμα της αντίστασης και μου γέμισες τα κενά.

edit αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι το θέμα με το πάχος των συρμάτων.
όταν λέτε σύρμα 38 -40 φαντάζομαι δεν εννοείται το ga που γράφουν τα σύρματα επάνω, σωστά?

Το θέμα απότι αρχίζω να καταλαβαίνω είναι το εξής.

Έχει περάσει στον κόσμο να λέει πχ βάλε 40αρι σύρμα, αλλά δεν εννοεί 40ga αλλά 0.40mm

Το οποίο σημαίνει απότι βλέπω απο το λινκ που έδωσες 26ga.

Κι εκεί γίνεται τουρλουμπούκι.

Γιατί όποιος δεν ξέρει, πχ εγω στην προκειμένη, θα νομίζει -και πράγματι την έχω πατήσει έτσι- 40ga αλλά θα είναι λάθος γιατί αυτό που του λένε είναι 0.40mm το οποίο είναι 26ga.

Κι αυτός φυσικά είναι ο λόγος που όταν έψαχνα 40ga δεν έβρισκα κι έτσι πήρα 30 και 32 ga και φυσικά την πάτησα γιατί είναι πολύ λεπτά σύρματα..

Re: Απάντηση: E - smoke...

Το θέμα απότι αρχίζω να καταλαβαίνω είναι το εξής.

Έχει περάσει στον κόσμο να λέει πχ βάλε 40αρι σύρμα, αλλά δεν εννοεί 40ga αλλά 0.40mm

Το οποίο σημαίνει απότι βλέπω απο το λινκ που έδωσες 26ga.

Κι εκεί γίνεται τουρλουμπούκι.

Γιατί όποιος δεν ξέρει, πχ εγω στην προκειμένη, θα νομίζει -και πράγματι την έχω πατήσει έτσι- 40ga αλλά θα είναι λάθος γιατί αυτό που του λένε είναι 0.40mm το οποίο είναι 26ga.

Κι αυτός φυσικά είναι ο λόγος που όταν έψαχνα 40ga δεν έβρισκα κι έτσι πήρα 30 και 32 ga και φυσικά την πάτησα γιατί είναι πολύ λεπτά σύρματα..

καλα και εγω μην νομιζεις οτι ειμαι εξπερ.
ευτυχως υπαρχουν και αυτα τα εργαλεια και που βοηθανε.

Γενικά υπάρχει αυτή η χαζή συνήθεια να μιλάμε πότε με mm και πότε με ga, πράγμα που μπερδεύει πολλούς.
Άσε που πάνε και ανάποδα!

Το 40άρι είναι σχετικά χοντρό νομίζω για τον doggy πάντως.

Και πως κρίνεις μαστροΜιχάλη ποιο σύρμα ταιριάζει στον εκάστοτε ατμοποιητή;

Είμαι θέμα ντεκ, καμπάνας ή γενικότερων χαρακτηριστικών του κάθε ατμοποιητή;

Να φανταστείς τώρα έχω ξεμείνει με σύρμα 30&32ga και με αυτό παίζω σε όλους τους ατμοποιητές.

Ταιριάζουν; Δεν ταιριάζουν; Δεν έχω ιδέα.

Ο doggy, και ειδικά ο κλώνος δεν γεμίζει το μάτι για πολλά watt. Άντε να παίξεις 20, 30 το max.
Οπότε δεν πας σε κοτετσόσυρμα.

Για να παίξεις σωστά με πολλά watt πρέπει να έχεις και τον ανάλογο χώρο.
Βασικά το ντεκ και η καμπάνα του.
Και το 40άρι νομίζω είναι το πιο χοντρό που θα μπορούσε να παίξει στον doggy.

32ga με 5 σπείρες σου βγάζει.. πόσα; 2 Ω; :D

Βρε παιδιά, όταν λέμε 35 ή 40, προφανως εννοούμε mm.
Εγω τον Doggy τον δουλευω με 0.32mm ή ακόμα και 0.30mm σε 2άρι πυρήνα. Δεν πιστευω ότι έχει νόημα να κατέβει κάτω από 0.7 Ohm ή πάνω από 17 Watt. Κοντά στο 1 Ohm ειναι στα μέτρα του. Πάει αυτο.
Το 35άρι και το 40άρι το πρότεινα γιατί ειναι διατομές που λίγο πολύ πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες και αφου ειπε ο Δήμήτρης για 14-16 Watt, ενα 35άρι σε 2,5 πυρήνα, λίγο κάτω από το 1 Ohm, θεωρώ ότι ειναι ενα τυπικό setup για τον Hastur.
Τα ψιλά σύρματα 0.30 - 0.32 ειναι για mtl ατμοποιητές (doggy) και τα μεσαία 0.35 - 0.40 για χαλαρό άτμισμα (Hastur), από 0.40 και πάνω (διπλές - διπλές παράλληλες - πλεκτές) για αεράτους.
Ωραίες ειναι και οι παράλληλες με 0,25-26 ή 0,28 για σφιχτή/χαλαρή τζούρα. Γενικά θέλει δοκιμες, αξίζει τον κόπο γιατί βρίσκουμε με ακρίβεια τι μας πάει με ποιο υγρό σε ποιον ατμοποιητή.
Τωρα, αν κάποιος εχει στόχο να το σταματήσει σύντομα, καλύτερα να μην μπλέξει με αυτα βέβαια. Με ενα 32άρι κάνει το 90% από αυτα που θα του χρειαστούν.

Έχω αυτή τη στιγμή καμιά 10αριά διαφορετικά σύρματα, από 2 εώς 5 μέτρα το καθένα και δεν λένε να τελειώσουν.
Αυτό που έχω ταράξει και έχω κάνει πάνω από 30 μέτρα είναι το 32mm.
Βέβαια εγώ είμαι τσιγαρίσιος, δεν drippάρω πολύ.
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα :smile:

3αρι πυρηνα,6 βολτες πηρα αντισταση 1.1..
16 watt,πιο αερατη και δυνατη τζουρα,αλλα με χτυπαει...
επισης συνεχιζει να ψιλο-φτυνει..
μου το εκανε και με ετοιμο επωνυμο υγρο.
σημερα θα παραλαβω ενα ματζαφλαρι που στριβει σωστα την αντισταση χωρις κενα να δω μηπως με το απλο εργαλειακι δεν την στριβω σωστα.

Α δεν έχει να λέει Μήτσε.
Εγώ είτε με κλειστές είτε ανοιχτές σπείρες στον doggy, το φτύσιμο είναι εκεί.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Α δεν έχει να λέει Μήτσε.
Εγώ είτε με κλειστές είτε ανοιχτές σπείρες στον doggy, το φτύσιμο είναι εκεί.

δεν ξερω τι αλλο μπορει να κανω λαθος..θα πειραματιστω το βραδυ...

Δεν με βοήθησαν ποτέ αυτά τα εργαλεία. Στήνω αντίσταση με 5 σπείρες και συνήθως -ανάλογα το σύρμα- έχω αυτό που θέλω.

Γι αυτό πήρα χοντρά σύρματα κι έστησα χθες με 24ga (0,50)

Βγήκε μισό Ω στον gt3 και από χθες δουλεύω έτσι.
Το μόνο κακό είναι ότι το p3 δεν δουλεύει με τόσο χαμηλές αντιστάσεις.

εγω πηρα και εβαλα 26(0,40)και εστησα σε 3αρι πυρηνα 6 βολτες.
βγηκε κοντα στο 1.1a και την δουλευω μεχρι 13-13.50 watt.
παραπανω με πνιγει..!
συνεχιζει και φτυνει αλλα πολυ πιο αραια και λιγοτερο.
μαλλον τωρα εβαλα λιγο βαμβακι.
το παρακολουθω..

Αυτό με το πνίξιμο που λες ρε συ, μήπως είναι θέμα υγρού κι όχι στησίματος;