E - smoke...

Δεν έχω πάρει ακόμα μοντάκι squonk, δεν ξέρω, δεν μου κάθεται καθόλου καλά η σκέψη ότι θα έχω ένα μπουκαλάκι με υγρό μέσα στο μοντάκι μου. :nounder: Ούτε με βλέπω σύντομα να αγοράζω μοντάκι squonk. Ο Wotofo Profile έρχεται μεν με τη βίδα για squonk προεγκατεστημένη στον πόλο, αλλά μπορείς να την βγάλεις και να βάλεις κλασική κλειστή βίδα που υπάρχει στη συσκευασία και να τον μετατρέψεις σε κλασικό dripper, όπως έκανα κι εγώ.

Αυτό είναι και το μεγάλο φάουλ της Wotofo, που δεν λέει λέξη στο manual πώς ακριβώς αλλάζεις την βίδα στον πόλο, είδα κι έπαθα για να την αλλάξω, με κίνδυνο να καταστραφούν τα σπειρώματα στον κεντρικό πόλο και να αχρηστευθεί ο ατμοποιητής. Έλεος, δεν θέλει και πολύ μυαλό, μην βάλεις καμία βίδα από τις δύο, και βάλε οδηγίες στο manual, αυτός που θέλει squonk να βάλει τη βίδα για squonk, και αυτός που θέλει έναν κλασικό dripper να βάλει τη κλειστή βίδα.

Επίσης παίδες, να σας πω για ένα αρωματάκι "διαμάντι", με το οποίο έχω αρρωστήσει το τελευταίο διάστημα. Είναι αυτό εδώ. Όσοι αγοράζετε αρωματάκια από το εξωτερικό και σας αρέσουν τα μπισκότα και οι κρέμες, δώστε του μια ευκαιρία. Ξεχάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για αραίωση από 1% έως 2,5% μάξιμουμ, αν θέλετε το υγρό σας με μεγάλη ένταση όπως εγώ, ξεκινήστε με 3% στο άρωμα, και ανεβείτε στο 4% ή ακόμα και στο 5% αν χρειαστεί.

Το καινούργιο hype είναι το squonk. Για αυτό.
Αλλά θα περάσει έτσι που το βλέπω.
Προσωπικά βλέπω διαφορά στη γεύση μεταξύ squonk και drip με το δεύτερο να το θεωρώ πιο καλό.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Προσωπικά βλέπω διαφορά στη γεύση μεταξύ squonk και drip με το δεύτερο να το θεωρώ πιο καλό.

Και πως διάολε το καταφέρνεις αυτό φίλτατε; Τα καλά ποτισμένα βαμβάκια, είναι απλά καλά ποτισμένα βαμβάκια, είτε με squonk είτε με στάξιμο από επάνω. Πώς στο καλό γίνεται να υπάρχει διαφορά στην γεύση στον ίδιο ατμοποιητή με το ίδιο υγρό; :nounder:

Βλέπω τώρα ότι μάλλον σε μπέρδεψε το οτι αντι για 20% άρωμα που χρησιμοποίησες για υπολογισμούς, εγώ χρησιμοποίησα 25% (για να είμαι μέσα στα ασφαλή όρια που λέει η εταιρία, μιας και κάτω απο 20% δεν συνιστάται για το συγκεκριμένο άρωμα)... Αλλά το γράφω το 25% εξ'αρχής... :)

Δεν με μπέρδεψε καθόλου.

Αν στα 100ml θες 25ml άρωμα και 75ml βάση τότε:

Αν η βάση είναι 100vg/0pg το αποτέλεσμα θα σου βγει 75vg/25pg.
Αν η βάση είναι 80vg/20pg το αποτέλεσμα θα σου βγει 55vg/45pg.
Αν η βάση είναι 50vg/50/pg το αποτέλεσμα θα σου βγει 25vg/75pg και οχι 62,5pg/37.5vg.

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Και πως διάολε το καταφέρνεις αυτό φίλτατε; Τα καλά ποτισμένα βαμβάκια, είναι απλά καλά ποτισμένα βαμβάκια, είτε με squonk είτε με στάξιμο από επάνω. Πώς στο καλό γίνεται να υπάρχει διαφορά στην γεύση στον ίδιο ατμοποιητή με το ίδιο υγρό; :nounder:

Δοκίμασέ το.
Βάλε υγρό από κάτω να το ρουφήξουν τα βαμβάκια, άτμισε και μετά ρίξε από πάνω και ξαναδοκίμασε.
Πιστεύω τη διαφορά την κάνει το υγρό που πάει πάνω στην αντίσταση.

Αμ δεν μπορώ να βάλω υγρό από κάτω, δεν έχω μοντάκι squonk. Αλλά είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, αν παρουσιαστεί ευκαιρία θα το δοκιμάσω... :BDGBGDB55:

Δεν με μπέρδεψε καθόλου.

Αν στα 100ml θες 25ml άρωμα και 75ml βάση τότε:
...
Αν η βάση είναι 50vg/50/pg το αποτέλεσμα θα σου βγει 25vg/75pg και οχι 62,5pg/37.5vg.

Ας το απλοποιήσω για να φανεί καλύτερα...

Στα 100ml, τα 25ml είναι αρωμα (PG) και τα 75ml είναι βάση με 50%PG και 50%VG. Καλά μέχρι εδώ ?
Το 50% των 75ml βάσης είναι 37,5ml... Σωστά ?
Αρα, στα 100ml, τα 25ml είναι αρωμα (PG) και τα 75ml είναι βάση με 37,5ml PG και 37,5ml VG... ΟΚ ?
Αν προσθέσουμε τα 25ml PG αρώματος + τα 37.5ml PG της βάσης, έχουμε 62.5ml PG

Αρα θα έχουμε 100ml τελικό υγρό με 62,5PG/37,5VG...

Eσύ πως καταφέρνεις και τα βγάζεις 25vg/75pg ?

H PG θα είναι περισσότερη απο την VG λόγω της ύπαρξης της ποσότητας του αρώματος ΜΟΝΟ. Δηλαδή 25% (ή 25ml μια και μιλάμε για 100ml υγρό)...
62.5 - 37.5 = 25.
62.5 + 37.5 = 100

Λοιπόν, αν μας διαβάζουν σε κανα υπ.Υγείας, προβλέπω να το απαγορεύουν το άτμισμα για λόγους υγείας... :)))

Re: Απάντηση: E - smoke...

Αμ δεν μπορώ να βάλω υγρό από κάτω, δεν έχω μοντάκι squonk. Αλλά είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, αν παρουσιαστεί ευκαιρία θα το δοκιμάσω... :BDGBGDB55:

Άνοιξε βρε το καπάκι και ρίξε το υγρό στη βάση του βαμβακιού αντί για πάνω στην αντίσταση. :D

Re: Απάντηση: E - smoke...

Μήτσε θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο πίστεψε με.
Ήταν ένας από τους ατμοποιητές που μου πρότειναν τα παιδιά εδώ όταν ψαχνόμουν για κάτι καλό.

Γιάννη αφού ίου :D

μπραβο ρε Μητσε..!!:BDGBGDB55:

πολυ καλη επιλογη ο siren2..!!
σφιχτη και πολυ γευστικη τζουρα με 0 διαρροες....!!
εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερος απο τον hastur,τουλαχιστον οσο αναφορα την τσιγαρισια τζουρα.

Παίδες, αύριο όπως όλα δείχνουν, πιθανόν να ανακοινωθεί η τροπολογία της ΑΑΔΕ που θα αφορά το μέλλον των SnV, τις αγορές για τα αρωματάκια από το εξωτερικό, αλλά ακόμα και την VG/PG από τα φαρμακεία. Όσοι είστε στον χώρο του DIY, μάλλον θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και να δημιουργήσετε "καβάτζα" για την επόμενη τριετία/πενταετία. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάμε σε ολική απαγόρευση όλων των παραπάνω το επόμενο δίμηνο.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχω δημιουργήσει την "γραμμή τροφοδοσίας" από το εξωτερικό, οπότε δεν μου καίγεται καρφάκι ακόμα κι αν απαγορεύσουν τα πάντα, αφήνοντας μόνο τα έτοιμα 10μελα στα καταστήματα η.τ. Εδώ όμως μιλάμε για το χόμπι που όλοι οι χομπίστες έχουμε αγαπήσει...

Παίδες, αύριο όπως όλα δείχνουν, πιθανόν να ανακοινωθεί η τροπολογία της ΑΑΔΕ που θα αφορά το μέλλον των SnV, τις αγορές για τα αρωματάκια από το εξωτερικό, αλλά ακόμα και την VG/PG από τα φαρμακεία. Όσοι είστε στον χώρο του DIY, μάλλον θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα και να δημιουργήσετε "καβάτζα" για την επόμενη τριετία/πενταετία. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάμε σε ολική απαγόρευση όλων των παραπάνω το επόμενο δίμηνο.
...

Παναγιώτη, αυτό με τα φαρμακεία που το άκουσες/διάβασες ?
Το ρωτάω γιατί εγώ βρίσκω αυτό το κείμενο πριν 25 ημέρες...

"Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαγορεύεται να πωλούνται στα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου όλα τα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη καθώς και τις πρώτες ύλες ιδιοκατασκευής υγρών αναπλήρωσης, δηλαδή αρώματα, γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, απιονισμένο νερό, όμως επιτρέπεται στα φαρμακεία, και στα παντοπωλεία, που επίσης διατίθενται.
https://www.mikrometoxos.gr/vgazei-stin-paranomia-ta-katastimata-ilektronikon-tsigaron-i-aade/

Εχω 1,5 λίτρο 100άρας VG σε μερίδες και σε βαθειά κατάψυξη. Υπολογίζω να μου τελειώσει σε 20 χρόνια... :)))
Σκέφτηκα οτι αν αντι για 12άρα ατμίζω 9άρα θα με πάει στα 25 χρόνια. Αντε να την μειώσω μέχρι 3άρα, θα μου κρατήσει άλλα 80 χρόνια... Οταν το συνειδητοποίησα, τρελλάθηκα - Μετά τι θα κάνω ?

Εχω 1,5 λίτρο 100άρας VG σε μερίδες και σε βαθειά κατάψυξη. Υπολογίζω να μου τελειώσει σε 20 χρόνια... :)))
Σκέφτηκα οτι αν αντι για 12άρα ατμίζω 9άρα θα με πάει στα 25 χρόνια. Αντε να την μειώσω μέχρι 3άρα, θα μου κρατήσει άλλα 80 χρόνια... Οταν το συνειδητοποίησα, τρελλάθηκα - Μετά τι θα κάνω ?
Μετα απο 80 χρονια, μπες κι εσυ σε βαθια καταψυξη. :D

Εντωμεταξύ έξω πωλείται 100αρα νικοτίνη σε πολλά ml (μέχρι λίτρο είδα να πουλάνε) χωρίς προβλήματα.
Το θέμα είναι πως την φέρνεις μέσα.

Έχω πχ φίλο που ταξιδεύει 4-5 φορές τον χρόνο Αυστραλία και θα μπορούσε να μου φέρει αλλά φοβάμαι μην τον μπλέξω σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Παναγιώτη, αυτό με τα φαρμακεία που το άκουσες/διάβασες ?
Το ρωτάω γιατί εγώ βρίσκω αυτό το κείμενο πριν 25 ημέρες...

"Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαγορεύεται να πωλούνται στα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου όλα τα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη καθώς και τις πρώτες ύλες ιδιοκατασκευής υγρών αναπλήρωσης, δηλαδή αρώματα, γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, απιονισμένο νερό, όμως επιτρέπεται στα φαρμακεία, και στα παντοπωλεία, που επίσης διατίθενται.
https://www.mikrometoxos.gr/vgazei-stin-paranomia-ta-katastimata-ilektronikon-tsigaron-i-aade/

Φίλε BIOS, δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει αυτό το νήμα στο vaping.gr. Έχουμε λοιπόν αυτόν τον... ας μην τον χαρακτηρίσω καλύτερα, :furious3: κύριο Δούκα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει τις άκρες και τις διασυνδέσεις στα υπουργεία, για να περάσει περίπου ότι θέλει στην επερχόμενη τροπολογία. Αυτό που έχει ειπωθεί λοιπόν, είναι ότι υπάρχει πιθανότητα εκτός από την απαγόρευση πωλήσεως των SnV η οποία είναι δεδομένη, να απαγορευτεί η εισαγωγή για τα αρωματάκια από το εξωτερικό καθώς και η πώληση της VG/PG από τα φαρμακεία, και όσοι τα χρησιμοποιούν επαγγελματικά εκτός η.τ., όπως ζαχαροπλαστεία κτλ., να τα αγοράζουν μόνο με τιμολόγιο, με το επαγγελματικό τους ΑΦΜ.

Αυτό για τη βαθιά κατάψυξη έχει ενδιαφέρον, ο Τζιμίσκουλας ίσως μπορεί να μας βοηθήσει, γιατί από τους κατασκευαστές έχω δει να συστήνεται μόνο η ήπια κατάψυξη, στους -10 βαθμούς δηλαδή, και όχι η βαθιά κατάψυξη, που είναι από τους -18 έως τους -24 βαθμούς... :nounder:

εγω παντως δεν νομιζω οτι θα καταληξουμε μονο στα 10μελα.
γιατι εαν παμε μονο σε αυτην την λυση,ειναι θεμα χρονου να αφανιστει το ηλεκτρονικο τσιγαρο.αυτονοητο και λογικο.
πιστευω οτι θα βρεθει μια λυση καπου στην μεση και θα τσουλισει ετσι το θεμα.