Έχω μπερδευτεί. Canon ή Nikon?

Re: Απάντηση: Έχω μπερδευτεί. Canon ή Nikon?

Δυστυχώς εκλάπη.
Αδικία. Μετά βίας κρατιέμαι να μην βρίσω χριστουγενιάτικες μέρες. Δυστυχώς μου έκλεψαν την μηχανη (Canon 450d). Μου έσπασαν το αμάξι στο σταθμό του τρένου στην Ειρήνη και μου την πήραν από το πορτπαγκάζ. Να προσέχετε όλοι όσοι παρκάρετε εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.
Μέσα στην στεναχώρια μου με λυπήθηκε ο αδελφός μου και πήγε και μου πήρε μια Pentax Κ200D με τον φακό 18-55, για χριστουγενιάτικο δώρο.
Έυχομαι καλά χριστούγεννα σε όλους και να προσέχετε...-bye-

Λυπάμαι πολύ φίλε μου. Μακάρι να είναι μόνο αυτή η στεναχώρια που θα περάσεις φέτος. Καλορίζικη η Pentax εύχομαι να την χαρείς!

Επειδή είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Canon XSi και Nikon D80 θα ήθελα αν μπορούσατε να μοιραστείτε τις απόψεις σας. Σημειωτέον οτι τώρα ξεκινάω στις DSLR και επιπλέον η διαφορά τιμής (όποια υπάρχει) είναι μάλλον μικρός παράγοντας, μιας και η αγορά θα γίνει απο Αμερική.

Για μηχανές αυτής της κατηγορίας τιμής δεν νομίζω να συμφέρει ιδιαίτερα η αγορά από Αμερική. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις και εδώ πολύ καλές τιμές σε πακέτα.

Αν εξαιρούσαμε λοιπόν το θέμα "τιμή" προς τα που θα έκλιναν οι απόψεις σας; Nikon ή Canon;

Οι Νικονάκηδες θα σου πουν Nikon, Τα Canonia θα σου πουν Canon.

Ο σκοπός είναι εσύ τι θέλεις να κάνεις και τι σου αρέσει.

Μπα, εδώ δεν του λέω τπτ. Εάν φωτογραφίζει πολύ από τρίποδο, από τοπία έως (και ιδίως) μάκρο, η 450D έχει το απόλυτο πλεονέκτημα (live view γαρ....) έναντι της D80. Εάν θέλεις πιο φωτεινό και μεγάλο σκόπευτρο και πιο καλό πιάσιμο, D80. Στα ψηλά iso η 450 έχει προβάδισμα ένα και πλέον στοπ, όπως και ελαφρό προβάδισμα στην ευκρίνεια λόγω 2 επιπλέον μπ, το οποίο όμως θα φανεί μόνο εάν επενδύσεις σε καλούς φακούς.
Επίσης θεωρώ ότι η Νίκον έχει καλύτερους φακούς σε μικρό, APS, φορμά, η Canon πάλι έχει καλές προτάσεις σε μέσο (= όχι απαγορευτικό) κόστος, πχ τον 70-200/4L, δίχως αντίστοιχη πρόταση της Νίκον. Όλα είναι συνάρτηση πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις σε βάθος χρόνου.

Ευχαριστώ πολύ send! Η απάντησή σου με βοήθησε αρκετά γιατί θέτει και το θέμα "φακοί" και συνήθεις τρόπους λήψης. Καλές γιορτές σε όλους