Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo
Έχει κανείς συνδεδεμένο τον Argus Mini 2in1 Combo σε τηλεόραση Philips (Full HD) μέσω HDMI;
Στα DVB-T (digea) έχω τα εξής δύο θέματα:
1. Τα κανάλια της ΕΡΤ (1, 2, 3) παρουσιάζουν προβληματάκια στη λήψη (pixels - κολλήματα), ενώ μέσω του δέκτη της τηλεόρασης παίζουν μια χαρά. Η κεραία πάει πρώτα στον edision, μετά σε HD/DVD Recorder (αναλογικό) και τέλος στην τηλεόραση. Η τηλεόραση έχει δέκτη MPEG2 και με κάρτα μετατροπής CA και MPGE4. Η περιοχή είναι στην Αθήνα, με (μάλλον ευθεία) λήψη από Υμηττό, άρα λογικά δεν υπάρχει θέμα απωλειών λόγω λήψης.
2. Οι Philips έχουν πολύ καλή ρύθμιση Auto-format στο μέγεθος της εικόνας (4:3 σε 16:9 με σχετικό zoom). Όταν ο δέκτης είναι σε 1080i mode (+ επιλογή YUV), αυτό το auto-format δεν λειτουργεί καλά και όλα τα 4:3 είναι απλά "τεντωμένα" να γεμίζουν την οθόνη. Όταν ο δέκτης είναι σε 576i (+ επιλογή RGB), όλα τα 4:3 εμφανίζονται μια χαρά, όπως και μέσω του δέκτη της τηλεόρασης.
Λεπτομέρειες, αλλά από εκεί που είχαμε μόνο να αλλάζουμε κανάλια, τώρα πρέπει συχνά να αλλάζουμε και ανάλυση.
Σημειώνω ότι η ποιότητα μέσω του edision είναι καλύτερη (φωτεινότερη κυρίως) στα MPEG4 κανάλια από ότι μέσω της κάρτας CA και του δέκτη της τηλεόρασης - μάλλον αναμενόμενο. Το firmware του edision είναι το 1.1.70HD και το ίδιο συμβαίνει και στο SD και στα 1.2.86HD και 1.3.16HD (kunibert όλα).
Επίσης, επειδή προς το παρόν έχω μείνει χωρίς πιάτο, δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται ο συνδυασμός Philips-edision μέσω Nova, δηλ. αν τα 4:3 απλά "τεντώνονται" σε 16:9 ή αν γίνεται σωστά το auto-format (με σχετικό zoom).
Γνωρίζει κανείς κάτι; Ευχαριστώ.