Edision mini-triton

Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Εχω το αρχικο firmware του δεκτη.
Αν βαλω το τελευταιο που εχει βγει υπαρχουν διαφορες?
Αλλαζει τιποτα σημαντικο ή να το αφησω ετσι μην γινει καμια χαζομαρα?
Τωρα παιζει μια χαρα.

Edision: Mini triton SD - Πρόβλημα κατά την αναβάθμιση.

Καλησπέρα στην κοινότητα. Με μια γρήγορη ματιά είδα πως υπάρχουν οι επαγγελματίες και οι άριστοι γνώστες του αντικειμένου και αποφάσισα να ζητήσω την συνδρομή σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Πήρα τον αναφερόμενο αποκωδικοποιητή και όλα καλά. Κάπου στο μενού πρόσεξα πως υπάρχει η δυνατότητα της αναβάθμισης. Έτσι το ψάχνω λίγο και βρήκα την αναβάθμιση που "πίστευα" πως είναι η κατάλληλη και πήγα να την κάνω compile με το USB. Βρίσκω το αρχείο και ξεκινάει η εγκατάσταση του firmware/update και σε κάποια φάση σβήνει ο αποκωδικοποιητής και ΓΙΟΚ. Δεν ξανα άνοιξε. Τι γίνεται τώρα. Μετά πρόσεξα πως η αναβάθμιση που του έδωσα δεν ήταν για την SD έκδοση του Mini Triton αλλά για την HD. Με άλλο λόγια έδωσα να μεταμορφώσει μια αναβάθμιση απο λάθος αποκωδικοποιητή. Πλέον δεν υπάρχει ούτε καν ένδειξη ρεύματος και δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει ένα hard reset/restore.

Κάποιος που να μπορεί να μου δώσει τα φώτα του;
Για διευκρινήσεις που πιθανόν παρέλειψα ζητήστε μου λεπτομέρειες γιατί είμαι και ολίγον τι άσχετος με το σπορ.
Ευχαριστώ!

Δεν έχω τον δέκτη, αλλά ξέρω ότι λάθος λογισμικό κολλάει τον δέκτη. Hard reset ως επί το πλείστον δεν έχουν οι δέκτες αυτής της κατηγορίας. Ή σωστότερα δεν ξέρω κανέναν που να έχει. Συνήθως μόνο το service μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Δεν τους λες τίποτα για λάθος λογισμικό, αλλά ότι απλά κόλλησε. Αυτοί έχουν μηχανήματα να περνάν λογισμικό σε κολλημένο δέκτη. Αυτό χρειάζεται να κάνεις τώρα και εσύ, αλλά εμείς (εσύ δηλαδή) μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε με κολλημένο δέκτη. Μόνο το service.

Καλησπερα κι απο μενα. Τον αγόρασα (τον sd) σημερα στα 32 €. Εξωτερικα (κουτι, συσκευασία, τηλεκοντρολ) πολύ καλές εντυπώσεις.Ισα που τον έβαλα σε παλια crt τοσο με το scart οσο και με rf in - rf out. Πρωτη παρατηρηση : καλη εικόνα. Καναλια βρηκε καμια δεκαπενταρια ελληνικα και ξενα (Αθηνα - Δαφνη). Τόσα είναι; Το nickelodeon δεν βγαινει ψηφιακα;
Δεν έχω μελετησει το μανιουαλ, αλλα μια πρωτη απορια: οταν αλλαζω καναλι βγαζει μια καρτελα με πληροφοριες που πιανει τη μιση οθονη και κραταει 2-3 δευτ. , οσο και η αλλαγη καναλιου που μου φαινεται αργη. Γινεται να μην εμφανιζεται αυτη η καρτελα;

Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

οταν αλλαζω καναλι βγαζει μια καρτελα με πληροφοριες που πιανει τη μιση οθονη και κραταει 2-3 δευτ. , οσο και η αλλαγη καναλιου που μου φαινεται αργη. Γινεται να μην εμφανιζεται αυτη η καρτελα;
Αν ισχύει ό,τι και στο hd απλό μοντέλο (υποστήριξη άθλια), πηγαίνεις στο μενού > ρύθμιση συστήματος > ρύθμιση χρόνου osd και το ρυθμίζεις στο 1 (0 δεν υπάρχει).

Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Ναι, ετσι ακριβως... ευχαριστώ. Τον ξαναδοκιμασα σημερα στη samsung le32r του 2007 που έχω. Πολυ καλη εικόνα στα ψηφιακά, αλλα στα αναλογικά με to rf out του δέκτη, χάλια. Καποια δεν φαινονται καθόλου, τα αλλα με χιόνια, μόνο ο σκαϊ δείχνει καλά. Σημειώνω ότι στη sony crt που τον δοκίμασα χθες, τα αναλογικά έπαιζαν καλά με μικρη μόνο απώλεια. Επειδή ο γιος μου δεν κάνει χωρίς nickelodeon, τον ξεσύνδεσα, τον έβαλα στο κουτί και πάει για το πατρικό μου για παλια crt χωρις scart. Καμμια πληροφορία για το πότε και αν θα βγουν ψηφιακα kontra, nickelodeon, 9, 0-6 υπάρχει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Πολυ καλη εικόνα στα ψηφιακά, αλλα στα αναλογικά με to rf out του δέκτη, χάλια. Καποια δεν φαινονται καθόλου, τα αλλα με χιόνια, μόνο ο σκαϊ δείχνει καλά. Σημειώνω ότι στη sony crt που τον δοκίμασα χθες, τα αναλογικά έπαιζαν καλά με μικρη μόνο απώλεια. Επειδή ο γιος μου δεν κάνει χωρίς nickelodeon, τον ξεσύνδεσα, τον έβαλα στο κουτί και πάει για το πατρικό μου για παλια crt χωρις scart.
Κοίταξε εδώ και θα λύσεις το πρόβλημά σου, χωρίς να φύγει ο δέκτης για το πατρικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Ευχαριστω, έστω και λίγο καθυστερημενα. πόσα καλώδια θα χρειαστώ;

Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Θα χρειαστείς f connectors (βλέπε φωτογραφία) για να συνδέσεις τα καλώδια στο διακλαδωτήρα και δύο κομμάτια καλώδια: ένα θα πάει προς το δέκτη και ένα προς την τηλεόραση.

Attachments

• RG6U-F-Connector.jpg
    RG6U-F-Connector.jpg
    28.6 KB · Views: 123
Re: Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Τελικα χτες τον ξαναεβγαλα απο το κουτι... πηρα τον διακλαδωτη, αλλα πριν τον δοκιμασω εβγαλα εξοδο προς τηλεοραση απο το loop through αντι το rf out του δέκτη. Ως δια μαγείας τα αναλογικα έπαιξαν άψογα. Και ως ψιλοάσχετος ρωτάω: Ποια η διαφορά στις 2 εξόδους; Μετα τον σύνδεσα με την παλιά sony crt των γονιων μου που σας έλεγα μεσω rf in - rf out. Επαιξε καθαρα αλλά χάλασε η γεωμετρια της εικόνας. Το κατω μέρος της εικόνας¨"στενεψε" με συνέπεια το σχημα της να ειναι σαν ισοσκελές τραπέζιο με τη μικρη βάση κάτω, αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Θα ψάξω αν η τηλ. έχει καμμιά ρύθμιση γεωμετρίας (που δεν το πιστεύω). Υπάρχει περίπτωση να ρυθμιστεί από το δέκτη;
Και μια παρατηρηση: Ενω το manual είναι άψογο αισθητικά, από περιεχόμενο είναι πολύ συνοπτικό. Μας περιγραφει λειτουργίες χωρίς να μας εξηγεί τι ακριβώς είναι. Π.χ δεν μπορω να καταλάβω τη λειτουργία¨"σάρωση καναλιών" ή "ρύθμιση κεραίας". Εντάξει, είπαμε είμαι άσχετος, αλλά γι αυτό δεν υπάρχουν τα manual;

Απάντηση: Re: Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Ποια η διαφορά στις 2 εξόδους;
Η έξοδος δίπλα από την είσοδο της κεραίας, είναι για να στέλνεις αλλού το σήμα της κεραίας που τώρα έχεις δώσει αποκλειστικά στον δέκτη. Π.χ για να το στείλεις σε μια άλλη τηλεόραση ή ακόμα και στην ίδια τηλεόραση για να μπορείς να βλέπεις το αναλογικό σήμα όπως πριν.
Η άλλη έξοδος RF, κοντά στο μέσο της συσκευής, είναι για να στείλεις το σήμα των ψηφιακών καναλιών σε τηλεοράσεις που δεν έχουν scart.

Ο δέκτης πρέπει να έχει κάπου ρύθμιση για την συχνότητα στην οποία εκπέμπει αυτή η RF. Δοκίμασε να την αλλάξεις, αν και δεν νομίζω να κάνει κάτι. Επίσης βεβαιώσου ότι ο δέκτης σου δεν έχει έκδοση λογισμικού παλιότερη από εκείνη στο site του. Τέλος, παίξε με τη ρύθμιση αναλογίας οθόνης. Οι 4:3, 4:3 Letterbox πρέπει να είναι οι καταλληλότερες.

Η «σάρωση καναλιών» είναι για να ψάξεις κανάλια χειροκίνητα, δίνοντας ο ίδιος τις συχνότητες.
Η «ρύθμιση κεραίας» είναι για να τροφοδοτήσει με ρεύμα την κεραία. Για κάποιες κεραίες που πρέπει να συνδέονται με ρεύμα προορίζεται.

euklides, ευχαριστώ για την πληροφορία της έκδοσης λογισμικού του δέκτη σου. Βλέπω οι νέες παρτίδες έχουν έκδοση VCP102B017 με ημερομηνία 13-2-2012.
Είναι πολύ νεότερη από την αναβάθμιση του site που είναι VCP102B009 της 2011-1-30.

Δεν την έχουν ανεβάσει στο site τους, ίσως να μην την έχουν. Δείγμα της σχέσης τους με τον προμηθευτή τους ή του ενδιαφέροντός τους; Μάλλον δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Στο site της edision σαν τελευταιο firmware βγαζει αυτο: Edision mini-triton SD software.rar 31/1/2011. Ειναι οντως το τελυταιο;

Ξερουμε τι βελτιωσεις/αλλαγες φερνει το firmware 16/4/2012 του mini-triton sd;
Ελπίζω ότι διόρθωσαν το μέγεθος των υποτίτλων.
Αν τον έχει κάποιος ας τους ελέγξει, καθώς και αν τώρα ζεσταίνεται ελαφρώς λιγότερο.

Ο ίδιος δέκτης από την Iberosat αλλά με διαφορετικό τηλεχειριστήριο, είχε αρκετές αναβαθμίσεις, οι οποίες είχαν μείωση της κατανάλωσης και διορθώσεις στους υπότιτλους.