Δημήτρης Αντωνόγλου
AVClub Addicted Member
Γιατί. ποιός είπε καλύτερες ατάκες από τον Ταμτάκο στην 10ετία του 80 ???
Εμένα ο Ταμτάκος σε σχέση με τον ανταγωνισμό εκείνη την εποχή, μου άρεσε...
Γύφτο, γύφτο παλιογύφτο, πάρ' το πόδι μου και γλύφτο
Γιατί. ποιός είπε καλύτερες ατάκες από τον Ταμτάκο στην 10ετία του 80 ???
Εμένα ο Ταμτάκος σε σχέση με τον ανταγωνισμό εκείνη την εποχή, μου άρεσε...
Ακόμα και ο Όρσον Γουέλς έχει κάνει κάτι αρπαχτές, που μπροστά τους οι βιντεοταινίες του Μουστάκα μοιάζουν ταινιάρες. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για τον ηθοποιό που απλά πρέπει να δουλέψει για να ζήσει. Αντίθετα, οι λίγες φορές που ο Μουστάκας έπαιξε σοβαρά σε κινηματογράφο και Θέατρο τον κατατάσουν στους καλούς ηθοποιούς που είχαμε. Θα έλεγα ότι αποτελούσε τον συνεχιστή του Ηλιόπουλου παρότι δεν απείχαν πολύ χρονικά. Σαν άνθρωπο δεν τον ήξερα, τον είχα γνωρίσει σε ένα ταξίδι μου στη Λεμεσό. Απλός και ευχάριστος, χωρίς τουπέ. Ας τον θυμόμαστε...
γιατι το αναγαγετε σε απαξιωτικο το αρθρο?
Ο τυπος βγηκε και ειπε οτι ειναι τρελλα καθε φορα να Θεοποιουμε κοινους ανθρωπους....τοσο απλο ειναι.
Τον ανθρωπο δεν τον εκρινε....για τον πολυ καλα κρυμμενο καλλιτεχνη μιλησε....
Ειναι σαν να ειμαι φορτηγατζης πλην τιμιος και συμπαθητικος αλλα με εφεση στην κιθαρα....και μετα θανατο μου να με αποθεωνουν και χαρακτηριζουν Τζιμι Χεντριξ.........
Αυτο λεει...και συμφωνω μαζι του.
Και για εναν παραπανω λογο.....για την αποψη που ειχε ο ιδιος ο ηθοποιος για τον εαυτο του, τις δουλειες που ειχε κανει αλλα και για την επιγνωση οτι αυτο το εκανε για να ζησει.....
O Ηλιόπουλος έχει παίξει πολύ καλύτερους ρόλους και αποτελούσε μιά πολύ ξεχωριστή μορφή .Πέρα απο τον ´Δράκο´,όπου ήταν συγκλονιστικός,έπαιξε σε κωμικές ταινίες που´στέκονταν μιά χαρά και στο εξωτερικό.Ειχε εκπληκτική κίνηση και ένα πολύ ωραίο κόντρα-παίξιμο,που τον καθιστά μοναδική μορφή στην Ελλάδα.Εάν είχε γεννηθεί στην Γαλλια θα ήταν πολύ μεγάλο όνομα.
Αν ο κ. Πανούτσος ήθελε να τιμήσει τον Σωτήρη Μουστάκα στο μέτρο που εκείνος πιστεύει ότι του αναλογεί, θα μπορούσε τουλάχιστον να κάνει τις παρατηρήσεις του αφού γράψει και δύο καλές κουβέντες (όπως π.χ. έκαναν οι περισσότεροι εδώ). Αλλά προφανώς έδωσε προτεραιότητα στο να το παίξει έξυπνος την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το άρθρο αυτό δεν αποτελεί προσβολή στο νεκρό, αλλά καπήλευση του θανάτου του.
Υ.Γ. Καμία μομφή στον havoc, προφανώς.
Oxi Lepton διαφωνω με την εκτιμηση σου.
Ο Πανουτσος επειδη τον διαβαζω και εχω συνηθησει το στυλακι του δεν εχει καμμια αναγκη να βγει μαγκας απλα...ουτε προσπαθεο να εκμεταλευτει την επικαιροτητα.
Εχει βαρεθει απο τις μ@λ@κιες της κοινωνιας μας και τα τετριμμενα.
Το να γραψει μια καλη κουβεντα θα αναιρουσε αυτο που ο ιδιος εγραψε.Δεν εχει καμμια μα καμμια εννοια για το τι εικονα παρουσιαζει και καποιες φορες αυτο λειτουργει θετικα για το θεμα που εχει πιασει στην πενα του.
Βεβαια θα μπορουσε οντως να το κανει αργοτερα και οχι τοσο αμεσα ....αλλα πρεπει ναναι ζοχαδας τυπος που ενεργει αυθορμητα και ανεξελεγκτα.
Εξακολουθω να επιμενω οτι ο μακαριτης αν ζουσε με καποιο μαγικο τροπο θα διαλεγε τον Πανουτσο για να πιει ενα κρασι μετα θανατο.
Στην υγεια του.
Όσο ισοπεδωτικό και πιθανώς παντελώς απλοϊκό ακούγεται αυτό, θα συμφωνήσω απόλυτα και θα συμπληρώσω:Εξάλλου από τον χώρο του ποδοσφαίρου προέρχεται το άτομο.
Καμία σχέση τα ταφικά έθιμα, η φροντίδα των νεκρών και αυτή η πίστη για οποιουδήποτε είδους συνέχιση της ύπαρξης μετά τον θάνατο, με τον σεβασμό της μνήμης των νεκρών. Αυτή θεωρώ πως ανάγεται στο σεβασμό του άλλου ως ανθρώπου και ιδίως ως ανθρώπου που δεν υπάρχει για να αντικρούσει τα φληναφήματά μας, και όχι στο φόβο ότι από κάπου ο Μουστάκας και ο κάθε Μουστάκας μας βλέπει και θα κριθούμε για την απρέπειά μας. Έστω ότι ο Σωτήρης Μουστάκας είχε τραυματισθεί σε τροχαίο και είχε μείνει φυτό, ο λόγος θα ήταν ο ίδιος.
Όσο για τον χρόνο που γράφηκε το επίμαχο άρθρο (πριν ταφεί δηλαδή ο εκλιπών) και το "απόλυτο δικαίωμά του"... Δηλαδή εάν τελειώσει μία θεατρική παράσταση, που οι ηθοποιοί έχουν φτύσει αίμα για να ανέβει, και δεν μας αρέσει για κάποιο λόγο, είναι "απόλυτο δικαίωμά μας" εκείνη τη στιγμή αντί για χειροκρότημα, να τους γιουχάρουμε, επειδή δεν αποτελούν άδικες πράξεις οι δυσμενείς κρίσεις για καλλιτεχνικό έργο;
Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με παντελή έλλειψη τακτ και πολιτισμού. Εξάλλου από τον χώρο του ποδοσφαίρου προέρχεται το άτομο.
και κατά συνέπεια των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά (και μη) αποκλειστικά σχεδόν με αυτή.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.