"'Εφυγε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ"

Re: Απάντηση: "'Εφυγε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ"

Ο Βασίλης ο Παπαδημητρίου έκανε μιά σειρά απο πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.
Μιά απ´αυτές είναι και το ότι πολύ καλοί ηθοποιοί τού θεάτρου γίνονται αναγνωρίσιμοι μόνον εάν παίξουν στην τι βι(περίπτωση Γεννατά).
Πόσοι ξέρουν στην Ελλάδα την Αμαλία Μουτούση και την Μαρία Σκουλά οι οποίες κάνουν μόνον θέατρο μέχρι σήμερα,και ειδικά η πρώτη είναι κατά την γνώμη μου η σπουδαιότερη,σήμερα,Ελληνίδα ηθοποιός.??
Πόσοι ξέρουν τον Νικο Καραθάνο??
Για μένα η παλιά φουρνιά ηθοποιών άξιζε να κάνει καλύτερα πράγματα.
Ας πούμε ο Κωνσταντίνου που στο ´Ξύπνα Βασίλη´,η στο κλασικό ´Η δε Γυνή να φοβείται τον Ανδρα´ήταν συγκλονιστικός.
Η το ´Μια τρελλή τρελλή οικογένεια´,όπου Αρώνη,Παπαγιαννόπουλος,Καρέζη,Αλεξανδράκης,δημιούργησαν μιά κωμωδία κλάσεως .
Πολλοί απ´τούς πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς τής παλιάς γενιάς χάθηκαν γιατί έπεσαν πάνω στον μεταπολιτευτικό οίστρο,ενός άλλου τύπου κινηματογράφου .Και βέβαια υποτιμηθηκε η προσφορά τους απο τούς σύγχρονους κριτικούς.
Πάντως για να μην αδικούμε τον Μουστάκα ήταν απο τούς λίγους που υπηρέτησαν το είδος που λέγεται ´Επιθεώρηση´ως το τέλος με μεγάλη συνέπεια.Και το υπηρέτησε λόγω τού ταλέντου του πολύ καλύτερα απο κάτι Σεφερλήδες.

__Συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρο. Οπως και με τον Κώστα (Κόγια). Ολοι φέρουν ευθύνη. Και αυτοί και εμείς. Και αν είσαι ηθοποιός ΧΩΡΙΣ πλούσιους γονείς και ζεις απο το επάγγελμά σου, πώς να μην κάνεις βίντεοκασσέτες; Δε μιλάμε για εποχή που γυριστηκαν "Χ" ταινίες σε έναν χρόνο, μιλάμε για ολόκληρη δεκαετία (αν δεν κάνω λάθος). Ε, δέκα χρόνια τι θα τρως;

__Η αλλάζεις επάγγελμα, ή γίνεσαι "μοναχός" όπως ανέφερα σε άλλη μου απάντηση. Αλλά και πάλι, η tv είναι ένα αναγκαίο κακό (κακό όπως είναι εδώ, σήμερα). Γνώρισα πρόσφατα έναν Ελληνοαμερικάνο που είχα πάρει 6-5 ΕΜΜΥ και έλεγε πως είχε ακούσει τον προυπολογισμό για τις "Νύφες" του Βούλγαρη που ήταν ο μεγαλύτερος που υπήρξε στο Ελληνικό Σινεμά και είπε "έχω κάνει διαφήμιση με τέτοιο προυπολογισμό..." και δε το έλεγε για να δείξει τα μεγέθη παραγωγής, όχι για να προσβάλει.

__Αν δεν παίξεις και σε tv (Ελληνικό Σινεμά ΔΕΝ υπάρχει -όχι επειδή μας λείπουν τα ταλέντα- και πάλι οι της tv παίζουν), δεν υπάρχεις (το ίδιο παλιά σε tv & βιντεοκασσέτες). Αλλος νέος ηθοποιός, ο Τάσος ο Νούσιας. Πολύ αξιόλογος. Επρεπε να κάνει ένα "Κόκκινο Δωμάτιο" και μετά τον αστυνομικό στο "Μαζί σου" για να τον μάθουμε. Αν είχαμε σινεμά, θα μεγαλουργούσε. Ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (τον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Μουστάκας), είχε πάρει σώβρακα στο σανίδι, παρόλο που ήταν πιτσιρικάς, αλλά έπρεπε να παίξει στην αηδία το "Αραχτοί και Λάιτ" (αν θυμάμαι καλά), για να του κάτσει μετά ένας καλός ρόλος (και πετυχημένο κάστ και καλό σενάριο και καλή παραγωγή και και και) στα "Εγκλήματα", για να "μπει στον χάρτη". Αλλα απ' τους παλαιότερους όπως είπε και ο Σπύρος, ποιός ξέρει την Ράνια Οικονομίδου -κορυφαία ηθοποιός και δασκάλα. Πότε μάθαμε τον Τάσο Μπαντη; Πέθανε ο άνθρωπος και βγήκε στις ειδήσεις ο τίτλος "πέθανε ο παππούς της Πολίτικης Κουζίνας", ΑΙΣΧΟΣ!! Οχι για το κανάλι ή την ταινία, μιας και το κοινό απο εκεί τον έμαθε, για το επίπεδό μας. Αν μάθει κανείς ΠΟΣΑ πρόσφερε αυτός ο εργάτης της τέχνης και του θεάτρου, είναι ντροπή να λέμε "πέθανε ο παππούς της Πολίτικης Κουζίνας".

__Οπότε, κάθε Πανούτσος, καλά θα κάνει να προσέχει ΠΩΣ γράφει κάτι και πότε. Εγώ συμφωνώ με τον πυρήνα των όσων γράφει. Ομως το πως το γράφει δε το βρήκα καθόλου σωστό όπως και αυτή τη βραχεία επιλεκτική μας μνήμη...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: "'Εφυγε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ"

Πότε μάθαμε τον Τάσο Μπαντη; Πέθανε ο άνθρωπος και βγήκε στις ειδήσεις ο τίτλος "πέθανε ο παππούς της Πολίτικης Κουζίνας", ΑΙΣΧΟΣ!! Οχι για το κανάλι ή την ταινία, μιας και το κοινό απο εκεί τον έμαθε, για το επίπεδό μας. Αν μάθει κανείς ΠΟΣΑ πρόσφερε αυτός ο εργάτης της τέχνης και του θεάτρου, είναι ντροπή να λέμε "πέθανε ο παππούς της Πολίτικης Κουζίνας".

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
Ενας σπουδαίος θεατράνθρωπος.Νομίζω ότι το τελευταίο του έργο ήταν το ´Τρείς ψηλές γυναίκες´στο Κ.Θ.Β.Ε.

Ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ...

Ρε Βασίλη, πρέπει να ακούσεις πώς παίζει αυτό το παιδί, πώς κάνει μια ραδιοφωνική διαφήμιση για κάποιο μπουγατσάδικο, εδώ στο Βόλο, (αν θυμάμαι καλά). Μακάρι να την είχα ηχογραφημένη...

__Οπότε, κάθε Πανούτσος, καλά θα κάνει να προσέχει ΠΩΣ γράφει κάτι και πότε. Εγώ συμφωνώ με τον πυρήνα των όσων γράφει. Ομως το πως το γράφει δε το βρήκα καθόλου σωστό όπως και αυτή τη βραχεία επιλεκτική μας μνήμη...

Κι όμως, είθισται να λέμε και κάτι καλό, για κάποιον που μόλις έφυγε ή εν πάση περιπτώσει να κοιτάζουμε τις καλές και όχι τις χειρότερες στιγμές του. Τουλάχιστον στην ημέρα της κηδείας του. Διαφορετικά, εάν δεν βρίσκουμε κάτι καλό να πούμε, καταπίνουμε τη διαφωνία μας στους διθυράμβους που εκτοξεύονται τριγύρω μας για τον εκλιπόντα, και απλώς βουλώνουμε το ρημάδι μας.

τόσο απλά.

Και μην ακούω ότι ο τυπάκος έκανε απλώς κριτική στα όσα λένε οι τρίτοι καιόχι στον εκλιπόντα. Δεν είναι δυνατό να βλέπω μόνο εγώ χολή και μόνο χολή στα γραφόμενά του.

Και μην ακούω ότι ο τυπάκος έκανε απλώς κριτική στα όσα λένε οι τρίτοι καιόχι στον εκλιπόντα. Δεν είναι δυνατό να βλέπω μόνο εγώ χολή και μόνο χολή στα γραφόμενά του.

Kαθολου χολη κατα τη γνωμη μου.......Ειπε οτι ειναι λαθος να εκθειαζουμε τον καλλιτεχνη οταν αυτος το μονο που εκανε ηταν να προσπαθει να ζησει....και οχι να μεινει στην μνημη μας σαν ηθοποιαρα.
Ουτε για το αν ειχε ταλεντο ειπε ουτε για το αν ηταν καλος η κακος ανθρωπος....
Και σε αυτο που θαπρεπε να εστιαζουμε δεν ειναι τι ειπε για τον κυρ Σωτηρη.....
Θα πρεπε να συζηταμε για το αν οντως εχει δικιο σε αυτο που αναφερει ως πρακτικη μας.....δηλαδη το να αγνοουμε παντελως καποιον και μετα το θανατο του ηταν δεν ηταν να τον ονομαζουμε προφητη.....
Ετσι μπας και βγει κανα νοημα απο αυτη τη κουβεντα