Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,823
καλημερα στην παρεα, εχω μετακομισει προσφατα σε μια 4οροφη οικοδομη κ δυσκολευομαι οσο αφορα την εγκατασταση οσο του κατοπτρου τοσο και του καλωδιου, για να σας δωσω μια εικονα ειμαι 3 οροφο και τα μπαλκονια μου ειναι προς βορρα, πηρα μια πυξιδα για να δω αν βγαινει ο hotbird (οπου κ θελω να βαλω μαζι με astra)αλλα το βλεπω λιγο δυσκολο εως και απιθανο, για turksat κατι γινετε,αρα απορριπτω την βεραντα εκτος και εαν υπαρχει τροπος που δε γνωριζω να μπει εκει, τωρα απ οτι βλεπω μπορω να το βαλω επανω στην σκεπη εκει που ειναι κ η επιγεια κεραια αλλα εχω θεμα με το καλωδιο πως να το παω κατω στο διαμερισμα, κοιταξα αν γινετε με το υπαρχον καλωδιο της κεραιας αλλα αυτο πηγαινει σε 4 διαμερισματα, δε παει μονο στο δικο μου, ξεκινα 4-3-2-1 οροφο, να κατεβασω εξωτερικα καλωδιο μου ειναι λιγο δυσκολο γιατι απ οτι βλεπω μεγαλο μερος θα κρεμετε στον αερα και θα φαινετε ασχημα, ισως ενοχλησει και τους υπολοιπους, εχετε να προτεινετε κατι????? οποια απαντηση δεκτη..............ευχαριστω εκ των προτερων

Θαναση ευχαριστω για την απαντηση σου, θελω να μου λυσεις κατι ακομη να μου πεις αν γινετε.................εχω 2 βεραντες η μια ειναι ενα μετρο πιο εξω(το ιδιο κ ο πανω οροφος), αν βαλω και μια βαση μισο μετρο και βγει ακομη πιο εξω θα μπορεσω να πιασω σημα? για να σου δωσω να καταλαβεις το κατοπτρο θα κοιτα την επανω βεραντα που ειναι πιο μεσα, πως το βλεπεις?

Last edited by a moderator:
Μπορεί και να πιάσει σήμα αν και πρέπει να έχει εικόνα του κτιρίου κάποιος για να είναι σίγουρος. Ακόμη καλύτερα και αν το πήγαινες στην δυτική πλευρά -γωνία- του μπαλκονιού σου, ίσως έβλεπες 13Ε.
Τώρα για το μισό μέτρο έξω το θέμα είναι πως θα συντονίσεις το πιάτο όταν το βγάλεις και μισό μέτρο έξω. θα το φτάνεις? Επικίνδυνα πραγματα για εσένα και τους αποκάτω!
Η καλύτερη λύση είναι η ταράτσα και απο μένα αλλά θα δοκίμαζα και στο μπαλκόνι χωρίς την προέκταση.

στην δυτικη μερια του μπαλκονιου δεν εχω προσβαση διοτι δεν ανηκει στο διαμερισμα μου, δυστυχως, τωρα λες να πιανω χωρις προεκταση???????????????? μακαρι !!!!!!!!!! δε μπορω να υπολογισω ποια ειναι η γωνια του σηματος που ερχετε για να δω αν δεν εχει προβλημα απο την οικοδομη...............οταν λες επικινδυνο να τοποθετηθει βαση, για ποιον λογο? λες να μας πεσει? μου εχει περασει και αυτο απο το μυαλο μου αλλα τοσα χρονια δεν μου ετυχε το παραμικρο σε πολλα και διαφορα σημεια που το ειχα, ευχαριστω για την βοηθεια σου και οποιος αλλος ειχε να κανει με μια τετοια κατασταση ας το αναφερει

δεν θα μπορέσει κανείς να σου πει με σιγουριά αν δεν δει πως είναι το διαμέρισμα σε σχέση με τον νότο....

ας το πω με λογια ακομη μια φορα και οποιος καταλαβε καταλαβε, αρκει η προσπαθεια, λοιπον ειμαι σε 4ωροφη οικοδομη και εγω μενω στον τριτο, ο τριτος οροφος εχει τρια μπαλκονια, τα δυο ειναι απο το διαμερισμα μου και ειναι βορειο ανατολικα το ενα και βορειο κεντρικα το αλλο δηλαδη ειναι διπλα διπλα, το τριτο που δεν ανηκει σε μενα ειναι βορειο δυτικα, και τα τρια μπαλκονια μαζι ειναι περιπου 25 μετρα στην ιδια ευθεια χωρις γωνιες, το βορειο ανατολικο μπαλκονι που εχω ειναι ενα μετρο πιο εξω απο τα αλλα 2, οπως ειναι στον τριτο οροφο ειναι και στον τεταρτο, αν το βαλω εκει (στο βοριο ανατολικο) οπως κοιταξα με την πυξιδα πρεπει να γυρισω το κατοπτρο δεξια εκει που απο πανω ειναι το μπαλκονι ενα μετρο ποιο μεσα και στο κεντρο περιπου, εκει περιπου σημαδευω hotbird-astra, τεσπα σας κουρασα κιολας, απλα απο την εμπειρια σας ισως αποφυγω τον κοπο

το τριτο που δεν ανηκει σε μενα ειναι βορειο δυτικα

Σε αυτό το μπαλκόνι.. στο γείτονα μπορείς να βάλεις το πιάτο? Δε χάνεις και τίποτα να ρωτήσεις.Το πολύ πολύ να σου ζητήσει σήμα και αυτός.

Αλλά προσπάθησε πρώτα στο δικό σου μπαλκόνι. Καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν

ναι το σκεφτηκα και αυτο, ενα μωρο καθετε διπλα πιστευω να τα βρουμε :ernaehrung004: , απλα ηθελα να το εχω στο δικο μου μερος για να κανω κ πειραματα, θα δοκιμασω αν βγαινει στην δικια μου βεραντα κ μετα βλεπουμε, σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!

μπορείς να βάλεις το πιάτο στην ταράτσα και με έναν combiner να χρησιμοποιήσεις το ήδη υπάρχων καλώδιο. Δηλαδή, ένα καλώδιο από το πιάτο και ένα καλώδιο από την κεραία φτάνουν στο combiner στην έξοδο του οποίου θα βάλεις το καλώδιο που τώρα πάει στην κεραία. Έτσι όλοι θα έχουν σήμα από την κεραία και από το πιάτο. Μετά βάζεις στο σπίτι σου έναν decombiner (μια πρίζα tv-sat κάνει την δουλειά) και είσαι έτοιμος.
είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα και δούλεψε μια χαρά. κόστος 10-15ευρώ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/63466-Εγκατάσταση-combiner

Last edited:
Μιχαλη ευχαριστω πολυ φιλε το γνωριζα αυτον τον τροπο αλλα δε θα εχουν τ αλλα διαμερισματα προβλημα? δε πρεπει να αλλαξουν και τ αλλα διαμερισματα πριζες? ετσι μου ειπαν....................οπως ειπα και ποιο πανω 4 διαμερισματα χρησιμοποιουν το ιδιο καλωδιο, για πες μου μπας και βρουμε λυση μ αυτον τον τροπο

...κοιταξα αν γινετε με το υπαρχον καλωδιο της κεραιας αλλα αυτο πηγαινει σε 4 διαμερισματα, δε παει μονο στο δικο μου, ξεκινα 4-3-2-1.
Λόγω αυτού, δεν στο προτείνω.

Το πιάτο για Ηotbird, χοντρικά και στο περίπου, κοιτάει όπως και οι ηλιακοί θεροισίφωνες.

οντως ισχυει αλλα υπαρχει και μια αλλη λυση ομως με το που κοιτανε οι εκλησιες!!!
παντως στον φιλο που ξεκινησε το θεμα θα του πω οτι αν απτην κετντρικη κεραια κατεβαινει ενα καλωδιο δεν υπαρχει αμεση λυση στο θεμα του.αληθεια ακομα και σε παλιες πολυκατοικιες βαζανε ενα καλωδιο αλλα για καθε διαμερισμα τωρα στην δικια σου πως και βαλανε 1 μονο για ολα..το κοστος ηταν μηδαμινο για να βαζανε 4...τελοσπαντων μπες φιλε μου εδω http://www.dishpointer.com/ και επελεξε τον hotbird,βρες το σπιτι σου στον χαρτη και θα δεις που πρεπει να κοιταει το πιατο σου!!

παληκαρια καλημερα ξερω που κοιτα το πιατο, δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω εγκατασταση, τεσπα......................τελικα αυτο που αποφασισα να κανω ειναι να το βαλω τερμα επανω και να τραβηξω νεο καλωδιο , οπως πηγαινει της επιγειας μεσα απο τις σωληνωσεις και να φτασω σε μενα, ας ελπισω αυτος που μενει 4ο να μ αφησει ν ανοιξω το κουτι για να περασω το καλωδιο, ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση πιάτου σε 4ώροφη οικοδομή: Ζητώ βοήθεια, λεβέντες!!!

πήγαινε σε ένα κατάστημα και αγόρασε το combiner και μιά πρίζα (θα του πεις ότι θέλεις να κάνεις δοκιμή και ότι θα πας πίσω είτε για ναπάρεις και τις υπόλοιπες πρίζες είτε να πάρεις καλώδιο)δοκίμασε το και αν δεν παραπονεθεί κανείς είσαι οκ :P
δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα γιατί το επίγειο σήμα θα συνεχίσει να τους πηγαίνει

σε αυτους λογικα θα πηγαινει το σημα, σ εμενα μαλλον δε θα φτανει θα χανετε, ισως και να κανω λαθος, καποιος να με διορθωση, οπως και να εχει σ ευχαριστω πολυ!

γιατί να μην έρχεται σε εσένα; σε όλους θα φτάνουν και τα δύο σήματα αλλά εσύ θα εκμεταλλεύεσαι και το δορυφορικό

θα εχει πολλες απολιες διοτι το καλωδιο πηγαινει σε 4 διαμερισματα,μαλλον δε θα εχω καθολου σημα, ασε που πρεπει ν αλλαξουν ολα τα διαμερισματα πριζες

λογικά στο δωματιάκι πριν την ταράτσα ή κάπου, θα υπάρχει ένας πίνακας που φτάνει το καλώδιο απο την κεντρική κεραία και από εκεί φεύγει για κάθε διαμέρισμα, άρα δεν είναι ένα-μοναδικό καλώδιο. Τα διαμερίσματα δεν χρειάζεται να αλλάξουν πρίζες γιατί λαμβάνουν το επίγειο, το δορυφορικό απλά δεν θα το βλέπουν.
παρόλ' αυτά, εσύ αποφασίζεις
φιλικά,Μιχάλης

μακαρι να ηταν οπως τα λες φιλε μου αλλα δεν ειναι ετσι, ακου να δεις , η οικοδομη εχει 12 διαμερισματα και φευγουν απο τον ενυσχητη 3 καλωδια, 1 για καθε 4 διαμερισματα, ξεκινα απο 4ο-3ο-2ο κλπ κλπ και συνδεονται μεταξυ τους, τωρα απ οτι μου ειπαν με το υπαρχον καλωδιο δε κανω δουλεια, τωρα τι να πω ας μας πει και καποιος αλλος την γνωμη του