Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω!!!

Re: Απάντηση: Re: Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω!!!

Ορίστε, ρωτώ κάποιον που έχει στην υπογραφή του το Ράμπο, και ο οποίος δηλώνει στην αρχή του θέματος και μάλιστα με ζόρικο τρόπο, ότι παρκάρει όπου γουστάρει, ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ με το όπου γουστάρει.

Γιατί εγώ βλέπω μόνο ζοριλίκι... και καθόλου χιούμορ.

Στην περιπτωση που αναφερεσαι σε εμενα. (Δεν ειναι ξακαθαρο αυτο, μιας και χρησιμοποιεις τριτο ενικο)

1. Υπογραφη "Ραμπο" ΔΕΝ εχω, ουτε εχω δει καποιον εδω που να εχει.

2. Το οτι παρκαρω οπου "γουσταρω", μπορεις να μου πεις, γιατι σημαινει οτι παρκαρω εκει που δεν επιτρεπεται?

3. Το οτι εσυ βλεπεις μονο ζοριλικι και καθολου χιουμορ ειναι δικο σου θεμα. Αν χρειαζοσουνα βοηθεια για να το καταλαβεις, θα μπορουσες να ρωτησεις (εστω και με πμ) πρωτου αρχισεις τις ειρωνιες.

4. Ειπα παραπανω οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχω παρκαρει καπου που να μην επιτρεπεται !! Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το αναμασας.

5. Αυτα & τελος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω!!!

Σαφώς όχι.
Αλλά οι οργανωμένες ομάδες για καταπατητές,για αυτούς πού παρκάρουν παράνομα και άλλα τέτοια θα πρέπει να έχουν σαφή χαρακτηριστικά να είναι απόλυτα οριοθετημένες ,να αυτοσυγκρατούνται και να αποβάλλουν απο τίς τάξεις τους με συνοπτικές διαδικασίες όποιον υπερβαίνει τα όρια πού έχουν καθορίσει.
Καταλαβαίνεις και εσύ ότι σε εντελώς καλοπροαίρετες ομάδες,άνετα μπορεί να προσκολληθούν και άνθρωποι πού απλά θέλουν να εκτονώσουν τον θυμό τους ή και τήν επιθετικότητά τους.

Συμφωνουμε αν και ειναι δυσκολο οντως να καθοριστουν αυτα τα ορια..που τελειωνει ακριβως ο μαχητικος ακτιβισμος....εγω παντως πιστευω οτι η απαθεια δημιουργει πολυ περισσοτερα θυματα....μονο που δεν καταγραφονται πουθενα...και ισως μερικες φορες ειναι καλο να ξεπερνιουνται τα ορια ....γιατι τουλαχιστον αφυπνιζεται η κοινωνια..

Απλώς νομίζω ότι καμιά φορά καλοπροαίρετες προσπάθειες αφυπνίσεως μπορεί και να τρομάξουν.Αυτό εννοώ μέτρο και σαφή όρια.
Παράδειγμα.Αλλη συμπεριφορά πρός ένα απλό παράνομο παρκάρισμα(δεν μιλώ για ράμπες αναπήρων κ.λ.π.) και άλλο προς ένα παράνομα χτισμένο σπίτι σε καταπατημένη πρώην δασική περιοχή.
Εκεί να σού πώ τήν αλήθεια θάχε μεγάλο ενδιαφέρον μια μαζική αντίδραση.

Απλώς νομίζω ότι καμιά φορά καλοπροαίρετες προσπάθειες αφυπνίσεως μπορεί και να τρομάξουν.Αυτό εννοώ μέτρο και σαφή όρια.
Παράδειγμα.Αλλη συμπεριφορά πρός ένα απλό παράνομο παρκάρισμα(δεν μιλώ για ράμπες αναπήρων κ.λ.π.) και άλλο προς ένα παράνομα χτισμένο σπίτι σε καταπατημένη πρώην δασική περιοχή.
Εκεί να σού πώ τήν αλήθεια θάχε μεγάλο ενδιαφέρον μια μαζική αντίδραση.

Αυτοκόλλητα στους τοίχους κάθε παράνομης βίλας και μεζονέτας ; " Είμαι γάϊδαρος οικοπεδοφάγος και χτίζω όπου γουστάρω ; " -bye-

Η αυτοδικία, και τιμωρείται, και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από ελαφρυντικά. Σε κάθε περίπτωση είναι παράνομη.

Επειδη εχετε χασει καθε μετρο και εχει καταντησει γελοιο το να αποκαλουμε αυτοδικια ενα αυτοκολλητο, πειτε μου ποιος νομος απαγορευει σε εμενα να παω να κολλησω ενα αυτοκολητο πανω σε ενα αυτοκινητο.

Επειδη εχετε χασει καθε μετρο και εχει καταντησει γελοιο το να αποκαλουμε αυτοδικια ενα αυτοκολλητο, πειτε μου ποιος νομος απαγορευει σε εμενα να παω να κολλησω ενα αυτοκολητο πανω σε ενα αυτοκινητο.
Φίλε Kacey, αν δεν κάνω λάθος, ο νόμος 2147 περι αφισοκολλήσεων.

Φιλικά
Γιάννης

Φιλικά
Γιάννης

Δηλαδή όλες οι άφησες που είναι κολλημένες στις κολόνες και στους τοίχους
Που δείχνουν τους γελοίους τους πολιτικούς να χαμογελάνε είναι παράνομες ???
Ενδιαφέρων !!!!

Δηλαδή όλες οι άφησες που είναι κολλημένες στις κολόνες και στους τοίχους
Που δείχνουν τους γελοίους τους πολιτικούς να χαμογελάνε είναι παράνομες ???
Ενδιαφέρων !!!!
Ακριβώς. Οι περισσότερες! Αν και αυτοί φροντίζουν και παίρνουν άδεια για αφισοκόλληση, ωστόσο, υπάρχουν μέρη που απαγορέυεται δια ροπάλου η αφισοκόλληση έτσι κι αλλιώς (σε πολλά απο αυτά μερικές φορές μπορεί και να δείτε να έχει σχετική προειδοποιητική πινακίδα με αναφορά στον νόμο που προανέφερα.)

Απάντηση: Re: Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω!!!

Ο νόμος περί αφισοκολλήσεων ισχύει και για τα οχήματα;
Δε νομίζω...

Εάν εννοείς ´Σήμερα στήν πόλη μας και για λίγες μονον παραστάσεις ο εκλεκτός θίασος χί ψί´,όχι.:flipout::flipout:

Μα νομίζω ότι προβλεπονται ειδικοί χώροι για τίς αφισοκολλήσεις.Δεν μπορείς όπου και όπου.
Πάντως αντί για αυτοκόλλητα οι πάνθηρες ας βάζουν σημειώματα.

Re: Απάντηση: Είμαι γάιδαρος και παρκάρω όπου γουστάρω!!!

Kαι εάν δημιουργηθούν ομάδες ´Πανθήρων´για έναν καπνιστή ή για κάποιον πού φλερτάρει μιά γυναίκα(πώς διαχωρίζεται το φλέρτ απο ένα πιό ´προκλητικό κόλλημα´??)ή για κάποιον που μιλάει με έγχρωμους??Η για ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων??H γιά τούς παχύσαρκους??
Kαι μέχρι πού μπορεί να φτάσουν αυτές οι ομάδες ´Πανθήρων´??
Ποιός ελέγχει τους ´Πάνθηρες'??
Οι συγκεκριμένοι μπορεί να είναι όντως καλόπιστοι και ειλικρινείς.
Και εάν δημιουργηθούν άλλες ομάδες ´ακτιβιστών´πού αυτοί θα πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο ´δίκιο´απο τούς άλλους?
Ας δημιουργηθούν ομάδες προστασίας τών δασών απο εθελοντές πρώτα...
Οταν μιά κοινωνία οδηγείται σε λύσεις αυτοδικίας το πρόβλημα είναι σοβαρο....

Σαφώς όχι.
Αλλά οι οργανωμένες ομάδες για καταπατητές,για αυτούς πού παρκάρουν παράνομα και άλλα τέτοια θα πρέπει να έχουν σαφή χαρακτηριστικά να είναι απόλυτα οριοθετημένες ,να αυτοσυγκρατούνται και να αποβάλλουν απο τίς τάξεις τους με συνοπτικές διαδικασίες όποιον υπερβαίνει τα όρια πού έχουν καθορίσει.
Καταλαβαίνεις και εσύ ότι σε εντελώς καλοπροαίρετες ομάδες,άνετα μπορεί να προσκολληθούν και άνθρωποι πού απλά θέλουν να εκτονώσουν τον θυμό τους ή και τήν επιθετικότητά τους.

Οι πτυχές του θέματος τις οποίες θίγει ο Σπύρος είναι όντως άξιες προβληματισμού. Πράγματι η δημιουργία ακτιβιστικών πυρήνων για διάφορους λόγους κι αιτίες θα είχε σαν αποτέλεσμα την ''ζουγκλοποίηση'' της κοινωνίας.
Ακτιβιστές , κόντρα ακτιβιστές , κόντρα κόντρα ακτιβιστές και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
Επίσης σωστό είναι ότι αυτές οι ομάδες πρέπει να είναι οριοθετημένες με αυτοσυγκράτηση , δυνατότητες αποβολής των ''φανατικών'' κλπ πράγμα όχι εύκολο όπως έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνει ακόμη και σε θεσμοθετημένους μηχανισμούς προστασίας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων(αστυνομία,στρατός κλπ).

Υπάρχει όμως και αντίλογος:
αν μια νοσηρή κατάσταση αντιμετωπίζεται ελλιπώς και μη επαρκώς απο τους θεσμικά εντεταλμένους για την αντιμετώπισή της και αν η διόρθωσή της επαφίεται στην καλή θέληση των μελών της κοινωνίας ( και αν η καλή θέληση δεν διαφαίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα), τότε η νοσηρή αυτή κατάσταση εξαπλώνεται διότι μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μας με τις πράξεις του αποτελεί θετικό ή αρνητικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Εν προκειμένω λοιπόν , αν η παράνομη στάθμευση που μάλιστα εμποδίζει κάποιους εποχούμενους ή πεζούς, μένει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών ατιμώρητη από τους αρμόδιους -για πρακτικούς λόγους (δεν μπορεί η Τροχαία να βρίσκεται παντού)- τότε ,αν μάλιστα συνυπάρχει και απάθεια και σιωπηρή αποδοχή από τους θιγόμενους και υγιώς σκεπτόμενους ,είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτοί που θα υποκύπτουν στον πειρασμό θα είναι όλο και περισσότεροι , το φαινόμενο διογκώνεται σαν απόστημα οπότε εν τέλει η δημιουργία τέτοιων πυρήνων είναι θα έλεγα εκδήλωση αυτορυθμιστικών μηχανισμών ή με άλλα λόγια τα υγιή αντανακλαστικά της κοινωνίας έστω και με τους κινδύνους που περιέγραψε παραπάνω ο Σπύρος.

Φιλικά
Γιάννης

Ο Ν 2147(/1993) φέρει τίτλο "Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας περί συνεργασίας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης αυτών σε θέματα αρμοδιότητός τους."

Με την παλαιά αρίθμηση, ο Ν 2147(/1952) φέρει τίτλο "Περί προλήψεως και καταστολής των ασθενειών και εχθρών των φυτών και περί οργανώσεως της φυτοπαθολογικής Υπηρεσίας."

Ο Ν 2147(/1993) φέρει τίτλο "Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας περί συνεργασίας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης αυτών σε θέματα αρμοδιότητός τους."

Με την παλαιά αρίθμηση, ο Ν 2147(/1952) φέρει τίτλο "Περί προλήψεως και καταστολής των ασθενειών και εχθρών των φυτών και περί οργανώσεως της φυτοπαθολογικής Υπηρεσίας."
χαχαχα!
Προφανώς λάθος αριθμός νόμου! :BDGBGDB55:

Η παροιμία είναι ελληνική:
Όποιος έχει τα γένεια έχει και τα χτένια.
Έτσι λοιπόν κυκλοφορούν λουστραρισμένα κονσερβοκούτια ευτραφών ιδιοκτητών ή άλλοι τσακαλόμαγκες που αδυνατούν να πληρώσουν για να παρκάρουν σε ιδιωτικά ή δημοτικά ή άλλα πάρκινγκ τα χιλιάδες ευρώ... τους...
Προτιμούν να κλείσουν το πεζοδρόμιο ή την γωνία/οικοδομική γραμμή ή την βιτρίνα/πεζοδρόμιο, ή την διάβαση πεζών ή τον κάδο απορριμάτων ή την πυλωτή ή ολόκληρο κλειστό γκαράζ ή ότι τους κατέβει εν τέλει.

Οι τσάμπα μάγκες που μόλις τους γράψουνε κλάιγονται ή κάνουν τσαμπουκάδες.

Τα ζώα επειδή δεν τα κόβει πολύ... δεν σκέφτονται ούτε ένα χαρτάκι στο ταμπλό ν' αφήσουν με το νούμερο του κινητού τους.
Αλλά μάλλον σκέφτονται: "που να τρέχουμε τώρα να γράφουμε σε χαρτάκια".
Το έγραψα και παλιά το γράφω και τώρα:
Δυστυχώς μέρα με την ημέρα τα ζώα αυξάνουν και πληθαίνουν.