Είμαστε σοβαροί ;

χμ, ο ΦΠΑ δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι

σε περίπτωση εμπορίας ο ΦΠΑ αγοράς συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ πώλησης.

παράδειγμα

αγορά από έμπορο ενός αγαθού αξίας 100 ευρώ - φπα 19 ευρώ

μεταπώληση του για 120 ευρώ - φπά 22,80 ευρώ

απόδοση στο κράτος 22,80 - 19 = 3,80

σε περίπτωση ύπαρξης τρίτου μεσάζοντα τότε εάν αυτός το πουλήσει προς 140 ευρω - φπα 26,60

απόδοση στο κράτος 26,60 - 22,80 = 3,80

στην περίπτωση που υπάρχουν βέβαια πολλοί μεσάζοντες τότε ο φπα αυξάνεται , αλλά σε κάθε περίπτωση το κράτος θα εισπράξει το 19% της τελικής πώλησης

αυτό που κυρίως αυξάνει την τελική τιμή σε σχέση με την αρχική είναι το κέρδος του εκάστοτε μεσάζοντα .......

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

εγώ πάλι θυμάμαι ότι το 1993 για έναν 386DX/40 με 4mb μνήμης, 120mb σκληρό, VGA256K και οθόνη Hantarex 14'' (έγρωμη, ε!) έσκασε ο πατέρας μου 360 κολλαριστά χιλιάρικα. Ήγουν 1.056,50 με απλή μετατροπή του νομίσματος, ή κάπου 2.030 σημερινά Ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
:flipout:

Αυτό πάλι που το πας , το 2001 αγορά PIII 800Mhz 340.000 δρχ.

Αγορά το 2005 P4 3.0Ghz 1050 ευρώ.

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

αυτό που κυρίως αυξάνει την τελική τιμή σε σχέση με την αρχική είναι το κέρδος του εκάστοτε μεσάζοντα .......

Αν βαλουμε και την λεξη ανεξεκτο πριν τη λεξη κερδος τοτε εχουμε την ελληνικη πραγματικοτητα!!

jimazz, οντως ετσι παει.
Αυτο που παιρνει ομως το κρατος ειναι και ο φορος απο το κερδος καθε μεσαζοντα και ως φυσικο προσωπο. Και καλα κανει βεβαια.
Αυτο που με πειραζει ειναι να μην εχω υπηρεσιες με αυτα που μου παιρνει. Δινω φορο εισοδηματος, δινω εμμεσο φορο, δινω ΙΚΑ.
Επαναλαμβανω ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.Δεν ειναι οτι δεν ειναι καλες, δεν υπαρχουν.Οταν δεν ειμαι σιγουρος αν εχω ρευμα ολη τη μερα, αν εχω τηλεφωνο καθημερινα, δεν εχω νοσοκομειο, δεν εχω μεσα μαζικης μεταφορας ασφαλη, δεν εχω Δημοσιες υπηρεσιες (για εξυπηρετιση λεω, για να πληρωνονται καποιοι υπαρχουν), τι εχω;;;
Τελως παντων, βγαινει και off topic ετσι, αλλα και εμεις εδω στο Νησι σε ολλα off topic ειμαστε.........

Re: Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

Αν βαλουμε και την λεξη ανεξεκτο πριν τη λεξη κερδος τοτε εχουμε την ελληνικη πραγματικοτητα!!

ακριβώς,

μιλούσα πριν καν δυό χρόνια με έναν καλλιεργητή ντομάτας έξω από το Μεσολόγγι, και μου έλεγε πώς έρχεται ο μεγαλέμπορος του Μεσολογγίου και αγοράζει από αυτόν 20 λεπτά , μετά τα αγοράζει ο μεγαλέμπορος της Πάτρας , μετά φθάνει στου Ρέντη, μετά στο μανάβικο της γειτονιάς ...........:Banane0::Banane0::Banane0::Banane0::Banane0:

jimazz, οντως ετσι παει.
Αυτο που παιρνει ομως το κρατος ειναι και ο φορος απο το κερδος καθε μεσαζοντα και ως φυσικο προσωπο. Και καλα κανει βεβαια.
Αυτο που με πειραζει ειναι να μην εχω υπηρεσιες με αυτα που μου παιρνει. Δινω φορο εισοδηματος, δινω εμμεσο φορο, δινω ΙΚΑ.
Επαναλαμβανω ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.Δεν ειναι οτι δεν ειναι καλες, δεν υπαρχουν.Οταν δεν ειμαι σιγουρος αν εχω ρευμα ολη τη μερα, αν εχω τηλεφωνο καθημερινα, δεν εχω νοσοκομειο, δεν εχω μεσα μαζικης μεταφορας ασφαλη, δεν εχω Δημοσιες υπηρεσιες (για εξυπηρετιση λεω, για να πληρωνονται καποιοι υπαρχουν), τι εχω;;;
Τελως παντων, βγαινει και off topic ετσι, αλλα και εμεις εδω στο Νησι σε ολλα off topic ειμαστε.........

μα καλά τί άνθρωπος είσαι εσύ ???

δηλαδή εάν δεν τα πάρει από σένα το κράτος, από τον μισθωτό, από τον συνταξιούχο ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ να τα πάρει ?????

πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω ................:smash::smash:

ένα ατελείωτο πάρτυ γίνεται στην Ελάδα εδώ και χρόνια

:guitarist::guitarist::guitarist::drummer::drummer::drummer:

μόνο που δεν είναι καλεσμένοι όλοι ................:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

πάντως αυτοί που είναι καλεσμένοι περνάνε καλαααά πολυυυυύ καλαααά

και οι προμηθευτές τους επίσης .......

για τους διοργανωτές βέβαια ούτε συζήτηση .........

:7SFGSFG:

BREAKING NEWS !!!! BREAKING NEWS !!!!:drummer::drummer::drummer:

Βρήκαμε τον υπαίτιο της ακρίβειας ...

Για την ακρίβεια ευθύνη φέρουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, επανέλαβε ο Χρ.Φώλιας

Ένοχοι για την ακρίβεια και οι καταναλωτές, λέει ο υπουργός Χρ.Φώλιας, προκαλώντας «οργή λαού»

Για την ακρίβεια χρειάζονται δύο: η αγορά και οι καταναλωτές, δήλωσε ο υπουργός Χρ.Φώλιας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ο καταναλωτής πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει το καλό και να τιμωρεί το κακό, εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το «shopping therapy» και η καταναλωτική μανία που τείνουν να γίνουν αξίες της σύγχρονης εποχής, για κάποιους εκ των συνθηκών απαγορεύεται.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού προκάλεσαν την οργή της Αντιπολίτευσης. Για ανημπόρια της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά με πάταξη των καρτέλ και των μεσαζόντων, μιλά το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΚΕ, χαρακτηρίζεται «πράξη απύθμενου θράσους η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στο λαό την ευθύνη για την ακρίβεια».

ήταν ένα απόσπασμα από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=872433&lngDtrID=251

υπάρχουν ρουχάδικα που πουλάνε με 70% έκπτωση χωρίς να μπαίνουνε μέσα, που σημαίνει οτι ένα ρούχο που έκανε στην χειρότερη 30 ευρώ το πουλούσανε 100 ευρώ = 333 % κέρδος !!!!!!!!!

Φταίμε οι καταναλωτές που το γάλα έχει φτάσει 1.40-1.50 το λίτρο...
Βεβαίως και φταίμε... που δεν πίνουμε εβαπορέ ή μακράς διαρκείας.

αλήθεια αυτή η ιστορία με το καρτέλ για το γάλα τι έγινε ???

αυτή , που θα έφτανε το μαχαίρι στο κόκκαλο ......?????? !!!!!!!

Φταίμε οι καταναλωτές που το γάλα έχει φτάσει 1.40-1.50 το λίτρο...
Βεβαίως και φταίμε... που δεν πίνουμε εβαπορέ ή μακράς διαρκείας.

Ναι βέβαια.
Σα δε ντρέπεσαι σπάταλε, που δίνεις στα παιδιά σου (είναι και μικρά ακόμα) φρέσκο γάλα και δεν τους δίνεις το οικονομικό εβαπορέ! :flipout:

Μην πω ότι θα έπρεπε να τους δίνεις γάλα σκόνη! :smash:

πάρα πολλά νοικοκυριά είναι μέσα στα δάνεια γιατί πρέπει να έχουν ΤΑ ρούχα, ΤΑ παπούτσια, ΤΑ αυτοκίνητα, να μπορούν να κάνουν επίδειξη πλούτου και πολλά άλλα τραγελαφικά που μας χαρακτηρίζουν σαν κοινωνία.

αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα όπου φαίνεται οτι είναι δεδομένο και σίγουρο οτι δεν ευθυνόμαστε εμείς για την ακρίβεια, όμως υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει οτι έχουμε μεγάαααλο κάλο στον εγκέφαλο !!!!