Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Ο προενισχυτής διορθώνει τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του σήματος της πηγής.
Επίσης, "ανορθώνει" ή "μετριάζει" το σήμα της πηγής, αν είναι πολύ δυνατό ή πολύ χαμηλό.

Αν θες τη λιγότερο δυνατή επιρροή στο σήμα, χρησιμοποιείς έναν παθητικό προενισχυτή.

Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Εχτες εκανα επιτελους το πειραμα που περιμενα εδω και καιρο, μιας και αρκετοι ισχυριζονται πως οι προενισχυτες δε χρειαζονται πλεον.

Για CD player εχω το Cary 306/200 που διαθετει volume control και συνεπως μπορει να συνδεθει απ'ευθειας σε τελικο. Δοκιμα λοιπον τα εξης δυο set up, περιμενοντας το δευτερο να παιξει καλυτερα.

1) Cary 306/200
Audio Research LS7
Aragon 3005

2) Cary 306/200
Aragon 3005

Αμ δε! Με εξαιρεση ισως την αναλυση στις μεσαιες, το πρωτο set up επαιξε καλυτερα, ιδιαιτερα οσον αφορα τη σκηνη και τον αερα αναμεσα στα οργανα. Σημειωτεων, οικονομικα θα με συνεφερε να επαιζε καλυτερα το 2ο, μιας και δε θα εψαχνα για προενισχυτη πλεον!!!

Καμια γνωμη? Νομιζω ο κ. Κογιας ειναι απο εκεινουν που ισχυριζονται πως χωρις προενισχυτη ειναι καλυτερα...

Με την ίδια λογική, αν ένας κτηνοτρόφος 55 ετών καταναλώνει 2 κιλά μπριζόλες την ημέρα και η χοληστερίνη του είναι μόνιμα στο 145, το ίδιο θα ισχύει και για έναν προγραμματιστή Η/Υ, αφού και οι δύο είναι άνθρωποι. Σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Με την ίδια λογική, αν ένας κτηνοτρόφος 55 ετών καταναλώνει 2 κιλά μπριζόλες την ημέρα και η χοληστερίνη του είναι μόνιμα στο 145, το ίδιο θα ισχύει και για έναν προγραμματιστή Η/Υ, αφού και οι δύο είναι άνθρωποι. Σωστά;

αει στο καλό σου βρε, με μπέρδεψες!

Και ότι ετοιμαζόμουν να φάω μια μπριζόλα ^%*&$*)*)(*^(%

Δεν καταλαβα τι θες να πεις.

:violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008:
Τι να σημαίνει αυτό άραγε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Ένας προγραμματιστής που θέλει να φάει μπριζόλες πρέπει στα 55 του να πάρει τα βουνά και να γίνει κτηνοτρόφος.
Ή κάτι τέτοιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Ένας προγραμματιστής που θέλει να φάει μπριζόλες πρέπει στα 55 του να πάρει τα βουνά και να γίνει κτηνοτρόφος.
Ή κάτι τέτοιο...
ΤΟ ΒΡΗΚΑ!
Θα τρώω 2 κιλα μπριζόλες για να γίνω κτηνοτρόφος στα 55!:Banane0::Banane0::Banane0::Banane0:

Θέλω να πω, πως η αναγωγή ενός γεγονότος σε γενικό κανόνα οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα εάν βασίζεται σε λανθασμένα κριτήρια, ειδικά όταν αυτό το γεγονός εμπεριέχει την υποκειμενική αντίληψη, και ακόμη περισσότερο όταν αυτή δεν λαμβάνει υπ' όψιν όλους τους παράγοντες που πρέπει.

Δηλαδή, εάν εγώ πω, οχι ότι η Nicole Kidman είναι άσχημη, αλλά ότι δεν μου αρέσει, αυτό σημαίνει πως αυτή είναι ακατάλληλη για το ρόλο της Πεντάμορφης;

(Πρόσεξες ότι όλοι όσοι σχολίασαν το παράδειγμα που είπα, ασχολήθηκαν μόνο με τα αβανταδόρικα και εύκολα; Με τη χοληστερίνη δεν ασχολήθηκε κανένας...)

Last edited:

Δεν πρέπει όμως να δούμε το πόσες πιθανότητες έχουμε να κάνουμε το matchάρισμα χωρίς προ με matchάρισμα με προ; Αν οι πιθανότητες να matchάρουμε χωρίς προ είναι απειροελάχιστες το χάνουμε το παραμύθι γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε μηχανήματα που σε αντίθετη περίπτωση θα έπαιζαν τέλεια.

(Πρόσεξες ότι όλοι όσοι σχολίασαν το παράδειγμα που είπα, ασχολήθηκαν μόνο με τα αβανταδόρικα και εύκολα; Με τη χοληστερίνη δεν ασχολήθηκε κανένας...)

Μα τις μπριζόλες θέλουμε και ψάχνουμε τρόπο να τις φάμε! Όχι τη χοληστερίνη! :ADFADF1:

Υποθέτω, ότι ο κος Κόγιας εννοεί ότι άλλες οι δραστηριότητες και οι καύσεις ενός κτηνοτρόφου, άρα και η κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται ο κτηνοτρόφος, σε σχέση με τον προγραμματιστή ο οποίος κολλημένος σε μία καρέκλα αναλώνει σε λίπος και χοληστερίνη τις μπριζόλες…

Δεν εξετάζουμε μόνο ότι είναι «άνθρωποι» αλλά και τις δραστηριότητες αυτών για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για τη… χοληστερίνη τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Θέλω να πω, πως η αναγωγή ενός γεγονότος σε γενικό κανόνα οδηγεί σε λάθος συμπέρασμα εάν βασίζεται σε λανθασμένα κριτήρια, ειδικά όταν αυτό το γεγονός εμπεριέχει την υποκειμενική αντίληψη, και ακόμη περισσότερο όταν αυτή δεν λαμβάνει υπ' όψιν όλους τους παράγοντες που πρέπει.

Εχτες εφερα στο σπιτι εναν Unison Research Mystery One (Γιωργο, σε ευχαριστω και δημοσιως). Προλαβα να τον ακουσω ελαχιστα, αλλα και παλι ειναι σημαντικη η διαφορα προς το καλυτερο σε σχεση με το set up χωρις προενισχυτη.

Ποιοι ειναι οι παραγωντες που πρεπει να ληφθουν υπ'οψην? Μηπως φταιει το Cary τελικα? Το set up εχει παιξει καλυτερα (ΙΜΗΟ) και με τους 3 προενισχυτες που εχω δοκιμασει, σε σχεση με το set up χωρις προ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Ποιοι ειναι οι παραγωντες που πρεπει να ληφθουν υπ'οψην? Μηπως φταιει το Cary τελικα? Το set up εχει παιξει καλυτερα (ΙΜΗΟ) και με τους 3 προενισχυτες που εχω δοκιμασει, σε σχεση με το set up χωρις προ.

Βγάλε και το άλλο πόδι από το λάκκο της σοφιστείας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Βγάλε και το άλλο πόδι από το λάκκο της σοφιστείας.

Αν εχεις να γραψεις κατι επι του θεματος, θα το διαβασω με προσοχη. Ομως, βαριεμαι τους γριφους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

"Ποιοι ειναι οι παραγοντες που πρεπει να ληφθουν υπ'οψην? Μηπως φταιει το Cary τελικα? Ή μήπως δεν φταίει και, απλώς, το set up μου άρεσε περισσότερο (ΙΜΗΟ) και με τους 3 προενισχυτες που εχω δοκιμασει, σε σχεση με το set up χωρις προ;"

Παντως, αν ημουν στη θεση σου, θα ειχα βαλει στο προφιλ μου το σετ απ σου, ωστε να μπορει καποιος να παρει μια ιδεα για το τι θεωρεις εσυ καλο ηχοσυστημα. Επισης, τι μουσικη ακους και για ποσες ωρες. Δε σε εχω δει να σχολιαζεις ή να παρουσιαζεις δισκακια.

Οσον αφορα το μου αρεσει, εχω να σου πω το εξης. Οταν μιλαμε για σκηνη ή για αερα αναμεσα στα οργανα κτλ, αυτο δεν εχει να κανει με το προσωπικο γουστο του καθενος. Ειναι σχεδον αντικειμενικο. Δε μιλαμε για χρειες, ατακα ή δεν ξερω τι αλλο. Στη δικη μου περιπτωση, στο σετ απ χωρις προ, ολα τα οργανα ερχονται προς τη μεση της σκηνης, το ενα πανω στο αλλο. Ολες οι ηχογραφισεις μοιαζουν με τις κακες του Σπρινγκστιν, αν τις εχεις υπ'οψην σου. Αυτο δεν ειναι αληθοφανες, ακομα και αν η μοναδικη σχεση σου με το λάιβ ειναι μεσω φωτογραφιων.

Απάντηση: Re: Eιναι οι λαμπες ΜΟΝΟ μοδα?

Λυπούμαι για το χρόνο που έχασα για χάρη σου.

Σορρυ για τον πολυτιμο χρονο σου. Φταιω, διοτι δεν ακουσα αυτους που με ειχαν προειδοποιησει, σε ανυποπτο χρονο, σχετικα με τη μονιμη καταληξη αυτων των συζητησεων μαζι σου. Αρκει να σκεφτει κανεις πως ουτε καν διαφωνησα μαζι σου. Ουσιαστικα, μονο ερωτησεις εκανα!:flipout:

Last edited: